Παιδιά καλησπέρα. Έχω την εξής απορία και παρακαλώ αν και έχει ξαναφερθεί μέσα στην ενότητα όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Όσον αφορά το ακόνισμά μαχαιριών, λεπίδων γενικότερα, αλλά και σκαρπέλων, στα όποια videakia κυκλοφορούν στο youtube, συνηθίζουν να βουτάνε την πέτρα ακονίσματος μέσα στο νερό πρώτα. Και μετά να επιχειρούν και να ακονίζουν το οτιδήποτε τέλος πάντων. Οι πέτρες αυτές που χρησιμοποιούν είναι για χρήση κατά αποκλειστικότητα με το νερό μόνο; Η χρήση λαδιού αντί του νερού είναι εσφαλμένη; Υπάρχουν πέτρες ακονίσματος στο εμπόριο, άλλες που χρησιμοποιούνται με νερό και άλλες με λάδι; Αν ναι πως τις ξεχωρίζουμε ποιες είναι ποιες; (Εγώ όσες έχω συναντήσει στο εμπόριο, μου έχουν προτείνει χρήση -και το λένε και οι προδιαγραφές -για χρήση με λάδι). Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να ακονίσω κάτι , ομολογώ πως τα καταφέρνω αρκετά καλά κάποια χρόνια τώρα, όμως αφενός ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αφετέρου οφείλω να ομολογήσω πως μου δημιουργήθηκε η απορία μήπως τελικά δεν κάνω κάτι καλά και δεν το γνωρίζω; Εκφράζω την απορία μου τώρα μιας και λίαν συντόμως πρόκειται να επιχειρήσω για πρώτη φορά να ακονίσω κάτι παλιά σκαρπέλα. (β¦και την ακμή τους με τον ανάλογο οδηγό-προσθήκη ακονίσματος για σκαρπέλα).