Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν είχα τα χρήματα θα έπαιρνα ολόκληρο το σετ της makita ή bosch pro και θα ησύχαζα.. Όμως δυστυχώς θέλω να τα πάρω όλα με 200-250 max. Εξάλλου θα χρησιμοποιηθούν ερασιτεχνικά.

Το φαντάζομαι. Και εγώ περισσότερο για λόγους χαβαλέ το ανέφερα. Παρ'ολα αυτά είμαι της άποψης, ένα τουλάχιστον μηχάνημα (το δραπανοκατσαβιδο ίσως, το οποίο είναι και το πιο συχνά χρησιμοποιηουμενο) να είναι καλύτερης (εντός εισαγωγικών) κατηγορίας. Να το πάρεις και να το έχεις για μια ζωή (και ας φαίνομαι υπερβολικός). Τα υπόλοιπα τα αγοράζεις βάση των αναγκών σου, προσδοκιών σου και βάση της συχνότητας χρήσης.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά εργαλείων για κατασκευή επίπλων από ξύλο, κυρίως παλέτες. Πιστεύω ότι θα χρειαστώ ένα δραπανοκατσάβιδο και κάποια σέγα ή δισκοπρίονο για κοπή. Λογικά θα χρειαστώ και κάποιο έκκεντρο τριβείο. Υπάρχει κάποια πρόταση για συγκεκριμένα εργαλεία για αγορά κυρίως από Ελλάδα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλώς τον Δημήτρη ! Έχεις πολλες επιλογές . Μπορείς να επενδύσεις σε πολυ καλα μηχανήματα ή σε κάποια μέτρια με πολυ καλα αναλώσιμα . Η συμβουλή μου ειναι να ξεκινήσεις με δραπανοκατσαβιδο , σεγα και ενα εκκεντρο τριβειο . Τα parkside με καλα αναλωσιμα ειναι μια πολλή καλη επιλογή για αρχη με εξαιρετική τιμη . Το αμέσως επόμενο στάδιο ενα δισκοπριονο χειρός (θα σου χρειαστεί και η σεγα και το δισκοπριονο). Σε ολα θα πρότεινα να επαιρνες ρεύματος για αρχή και όχι μπαταρίας . Με το μπατζετ των 200-250 μπορείς να τα καλύψεις ολα σε parkside με καλα αναλώσιμα (λάμες-δίσκους-ανταπτορες-μύτες-τρυπανια κλπ)
Αυτά τα ολίγα για αρχή φίλε μου , καλώς ορισες και πάλι .

Αν είχα τα χρήματα θα έπαιρνα ολόκληρο το σετ της makita ή bosch pro και θα ησύχαζα.. Όμως δυστυχώς θέλω να τα πάρω όλα με 200-250 max. Εξάλλου θα χρησιμοποιηθούν ερασιτεχνικά.

http://www.kounelis.com.gr/products2/9796/makita-tm3000c-ilektriko-poluergaleio

Γιατί δεν παίρνεις αυτό και τα εργαλεία που χρειάζεσαι ξεχωριστά;

Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις. Δραπανοκατσάβιδο θα πάρω κάποιο ποιοτικό (makita, μπλε bosch) γιατί θα το χρειαστώ και στην κατασκευή ξύλινου ενυδρείου. Για σέγα έλεγα parkside ή πράσινη bosch και για έκκεντρο τριβείο το ίδιο, για δισκοπρίονο κοίταζα τα skil. Σκεφτόμουν αντί δισκοπρίονο και σέγα να πάρω ένα φαλτσοπρίονο, καθώς σπάνια θα χρειαστεί να κόψω κομμάτια με μεγάλο πλάτος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.kounelis.com.gr/products2/9796/makita-tm3000c-ilektriko-poluergaleio

Γιατί δεν παίρνεις αυτό και τα εργαλεία που χρειάζεσαι ξεχωριστά;

Αυτό ποιά εργαλεία μπορεί να αντικαταστήσει;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτό ποιά εργαλεία μπορεί να αντικαταστήσει;

Μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος. Νόμιζα οτι ήθελες να πάρεις πολυεργαλείο και έλεγα εντί να δ´ωσεις 350 για το σετ της Makita να τα έπειρνες ξεχωριστά και μόνο αυτά που χρειάζεσαι. Γράψε λάθος....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

για να καταλάβω...σου χάλασε το σχρατσ που βρίσκεται στην πλάκα του εργαλείου? αν είναι αυτό, να ξέρεις ότι βρήκα σχρατσ αυτοκόλλητο το "χοντρό" που λένε σε μαγαζί με σιδηρικα-χρώματα, μιας και τα γυαλόχαρτα έχουν το "ψιλό", με μόλις 2 ευρώ. το αντικατέστησα σε ένα έκκεντρο που έχω εδώ και καιρό και δεν κατάλαβε τίποτα. από την μάνα του ήταν άχρηστο. απλά όταν το αφαίρεσα καθάρισα πολύ καλά την κεφαλή και αν και ήταν αυτοκόλλητο έβαλα επιπλέον κόλλα και έγινε "τσιμέντο".

Δε νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω δίχως να το καταστρέψω τελείως. Είναι αρκετά μαλακό το υλικό κάτω από από το μαύρο.

Δημήτρη η σεγα το δισκοπριονο και το φαλτσοπριονο δεν αντικαθιστούν το ενα με το άλλο , ολα χρειάζονται και εχουν διαφορετική χρήση το καθένα . Τι διαστάσεις θέλεις να κόβεις και τι είδος ξύλου για αρχή ;

Κυρίως θα κόβω ξύλα από παλέτες και καδρόνια μέχρι 5εκ. Τα μεγάλα κομμάτια π.χ. κόντρα πλακέ μπορούν να μου τα κόβουν εκεί που θα τα αγοράζω.

Περί πριονολαβής Bosch blau ο λόγος, και δη αυτής που παρέλαβα απόψε...

Μόλις πήγα να τη δοκιμάσω, η λάμα δεν έμπαινε μέχρι μέσα με τίποτα. Ψάχνοντας είδα ότι έχει ένα "pin" που ταιριάζει με τη στρογγυλή τρύπα της λάμας, και είναι αυτό που δεν επιτρέπει στη λάμα να κινείται μπρος/πίσω μόλις κλειδώσεις τη λαβή. Αυτό το pin λοιπόν ήταν αρκετά έξω, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να μπει η λάμα. Με ίσιο κατσαβίδι το έσπρωξα πιο μέσα, και κατάφερα να μπαίνει μέχρι μέσα η λάμα... και να μην κλειδώνει χαχα!

Έτσι αποφασίστηκε η εγχείρηση του (αχρησιμοποίητου) εργαλείου.

2015-07-07 00.48.28.jpg

2015-07-07 00.53.42.jpg

2015-07-07 00.52.37.jpg

Στο τέλος το έφτιαξα, αλλά ανάθεμα αν θυμάμαι αυτό το ελατηριάκι (το οποίο, κλασικά, πετάχτηκε μόλις άνοιξα τη λαβή) πού έμπαινε... :flipout:

Μάλλον στην πατούρα που φαίνεται κάτω δεξιά στην τελευταία φωτογραφία έμπαινε...

Ναι, το σκέφτηκα κι εγώ μετά που πήγα για ύπνο... Χαχαχα ήταν αρκετά αργά για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος χθες το βράδυ...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καμιά άποψη γι´αυτό; Τι λένε οι μέτρ των τριβείων;
Τόχω ήδη πάρει αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα...

5795_BO5031.jpg

Υπήρχε ιδιαίτερος λόγος που πήγες στο 5031 και δεν προτίμησες το 5041 που το βλέπω και φτηνότερο αλλά και με ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά?

Υπάρχει κάποια πρόταση για δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας περίπου στα 70 και για έκκεντρο τριβείο κάτω απο 50 ;

Υπάρχει κάποια πρόταση για δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας περίπου στα 70 και για έκκεντρο τριβείο κάτω απο 50 ;

Δημήτρη δίνω ενα δυνατο εκκεντρο στην ανταλλαγή εργαλείων , δες το αν σε ενδιαφέρει . Αξίζει .

Καμιά άποψη γι´αυτό; Τι λένε οι μέτρ των τριβείων;
Τόχω ήδη πάρει αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα...

5795_BO5031.jpg

Το έχω εγώ εδώ και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι σκυλί, το έχουν δουλέψει τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι (κάποιοι από αυτούς αρχάριοι) και δεν έχει κάνει κιχ! Ελαφρύ, δυνατό και αξιόπιστο. Το δούλευα συνεχώς για ώρες πάνω από το κεφάλι μου δίχως ιδιάτερη κούραση. Το φίλτρο είναι λίγο φτηνιάρικο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το velcro του αντέχει???
Ξέρεις διαφορά με το 5041?

Αντέχει, ιδίως αν ξέρεις τι να προσέχεις, δε πρόκειται να σου δημιουγρήσει πρόβλημα. Το δικό μου είναι αρκετά τσαμπουκαλεμένο αλλά ακόμα κρατάει. Δε ξέρω ποιες οι διαφορές, υποθέτω το χερούλι;