Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιχαλη, το μικρο δισκοπριονο που εχεις, τη παχος ξυλου μπορει να κοψει? μπορει ολα τα ξυλα, πχ mdf, κοντρα πλακε και νοβοπαν?

Μιχαλη, το μικρο δισκοπριονο που εχεις, τη παχος ξυλου μπορει να κοψει? μπορει ολα τα ξυλα, πχ mdf, κοντρα πλακε και νοβοπαν?

Tωρα εδεσες Νεκταριε...
Εχω αρκετα μικρα δισκοπριονα, ποιο απ´ολα εννοεις? :)))

Το της proxxon βρε,
Γιατι σριφωγυριζει απο το μυαλο μου ενα δισκοπριονο, ελαφρυ μικρο αλλα και οσο το δυνατον να περναει απαρατηρητο για εργασιες σε μικρα τεμαχια ξυλου μεν, αλλα διαφορων ποιοτητων και ισως και παχους.

Ποιο δισκοπριονο Proxxon?

To μικρο?
proxxon_table_saw.jpg

Το μεγαλο?
proxxon-fet-table-saw-210576.jpg

Δεν εννοεις φαλτσοπριονο ετσι?
37160.jpg

Και μαλλον αυτο ειναι το τεραστιο...

http://www.amazon.co.uk/Proxxon-Mic...41366126&sr=8-2-spell&keywords=scroll+saw+DSH

Αυτο αυτο! (αναφωνημα μικρου παιδιου) :p Σοβαρη επαγγελματικη προταση. Εκτος αν ειχα τα λεφτα για μια excalibur που μου αρεσει οτι το τραπεζι μενει επιπεδο(δεν γλυστρανε και τα αντικειμενα...)και αλλαζει κλιση η κεφαλη
950006_inset5_xl.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τωρα μας κανεις επιδηξη τι εχεις?:smash: παγκοπριονο παγκου εννοω. Το δευτερο ας πουμε τι κοβει?

εχει κατι φτηνα στην αγορς με λιγοτερο απο 100 , να φανταστω ειναι για το....;

Τωρα μας κανεις επιδηξη τι εχεις?:smash: παγκοπριονο παγκου εννοω. Το δευτερο ας πουμε τι κοβει?

Της einhell τα φτηνα ειναι χαλι μαυρο. Απο κοντα εχω δει αυτο https://www.skroutz.gr/s/4316260/Einhell-TH-TS-1525-U.html Το εχει το leroy να το δεις απο κοντα. Χαλια. Το επομενο ακριβοτερο μοντελο το αγορασε φιλος μου, αξιοπρεπεστατο, αλλα θελει ρεγουλαρισμα ως προς την καθετοτητα του δισκου και οι οδηγοι . Αυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/282678/Einhell-RT-TS-1725-U.html

Το proxxon που σου γυαλισε εχει και 380 ....

Aγαπητε Νεκταριε, δισκοπριονα παγκου εχει δυο η proxxon. Πως να ξερω ποιο εννοεις?? Ασε που με ρωτουσες για δισκοπριονο σκετο που μπορει να εννουσες και φαλτσοπριονο...:)))

Το μικρο δεν νομιζω να σου κανει. Ειναι ιδανικο για μοντελισμο, οχι ομως κατι που παραπανω απο αυτο.

Aσχετα με το τι λεει το μανουαλ, το μικρο κοβει μεχρι 12μμ μαλακα ξυλα και εχω κοψει 5-6μμ σκληρα οπως καρυδια (παραπανω αν το πας αργα). Το δισκακι ειναι 58μμ, τι να κοψει?

Το μεγαλο ομως κοβει απο 1 εως 22 χιλιοστα. Εχει ρυθμιζομενο καθ'υψος δισκο ο οποιος ρυθμιζεται και μεχρι τις 45 μοιρες πλαγιοκοπη. Τα δισκακια (85μμ) που μπορει να παρει, κοβουν σχεδον τα παντα.

Ευχαριστω πολυ. Με συγχωρεις για την ελλειπη και παραπλανητικη μου ερωτηση. God bless you!-bye-

Αυτο αυτο! (αναφωνημα μικρου παιδιου) :p Σοβαρη επαγγελματικη προταση. Εκτος αν ειχα τα λεφτα για μια excalibur που μου αρεσει οτι το τραπεζι μενει επιπεδο(δεν γλυστρανε και τα αντικειμενα...)και αλλαζει κλιση η κεφαλη
950006_inset5_xl.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

απλά η rols royce των επιτραπέζιων σεγών. μία μέρα θα την πάρω σίγουρα.

Τιμή δε γράφεις και ανησυχώ......
Απο 750$ για το μικρο μοντελο και ανεβαινουμε πολυ μετα για πανω απο χιλιαρικο στο μεγαλο... Στην ευρωπη μονο απο Βρετανια την εχω βρει . Αμερικη εχουν παρα πολλοι και πρεπει να υπαρχει και πιο μεγαλο μοντελο με τραπεζι πανω απο 60cm.
http://www.axminster.co.uk/wood-working/sawing/scroll-saws

παιδιά , με μια ηλεκτροσυγκόληση (inverter) 80Α τι μπορείς να κάνεις ? Γιατί ένας πωλητής μου έλεγε τις προάλλες ότι τα 80Α είναι μόνο για πόντες και όχι για ραφές . Και πρότεινε μια με τουλάχιστον 150Α . Είναι έτσι?

Καλησπέρα!
Εξαρτάτε από την μάρκα του μηχανήματος και την ποιότητα κατασκευής.
Για μικρές εργασίες είναι εντάξει.
Ποια μοντέλα σου πρότεινε?

πρότεινε μια της εταιρείας Awelco , που είναι ιταλική .Σαν ενναλακτική μια άλλη της εταιρείας Imperia , που μάλλον "μυρίζει" Κίνα . Εντάξει η χρήση θα είναι ερασιτεχνική αλλά να μην είναι και ξεφτίλα.