Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπάμπη υπάρχει διαχείριση πριονιδιων από αυτά τα εργαλεία κάπως η γεμίζει όλος ο χώρος που βρίσκονται?
Κάποιο σύστημα αναροφησης έχουν?

Κυριάκο, σχετικά μ´ αυτό που ρώτησες για τα πριονίδια....
Αυτά είναι σημερινά από 4 καδρονάκια 5Χ5Χ140, μισό χιλιοστό απο κάθε πλευρά. Πολύ πράμα, έ;
Βέβαια αν βάλεις την ειδική μπούκα όλα αυτα θα τα μαζεύει σε ένα σημείο αλλά βαριέμαι το βάλε-βγάλε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    246.1 KB · Views: 263
Last edited:

Κυριάκο, σχετικά μ´ αυτό που ρώτησες για τα πριονίδια....
Αυτά είναι σημερινά από 4 καδρονάκια 5Χ5Χ140, μισό χιλιοστό απο κάθε πλευρά. Πολύ πράμα, έ;
Βέβαια αν βάλεις την ειδική μπούκα όλα αυτα θα τα μαζεύει σε ένα σημείο αλλά βαριέμαι το βάλε-βγάλε.

Αυτος ο ξεχονδριστηρας θα ταιριαζε πολυ ωραια μαζι με ενα παγκοπριονο dewalt...

http://poitoucharentes.angloinfo.co...t-folding-workbench-with-router-and-saw-table
Is that an old model of wolfcraft workbench?

Αυτος ο ξεχονδριστηρας θα ταιριαζε πολυ ωραια μαζι με ενα παγκοπριονο dewalt...

http://poitoucharentes.angloinfo.co...t-folding-workbench-with-router-and-saw-table
Is that an old model of wolfcraft workbench?

Έχει άλλη παρέα και νομίζω αρκετά καλή...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    245.8 KB · Views: 168
Για μενα το λεω κ Μπαμπη, αν και στη φωτογραφια δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο!

Συγνώμη Νεκ, μίλησες για τον συγκεκριμένο ξεχονδριστήρα κι έβαλες ένα link πάγκου και μπλέχτηκα, νόμιζα οτι ανεφερόσουν σ´ εμένα.
Στη φωτογραφία είναι ο πάγκος της Wolfcraft, κάτι αντίστοιχο απ´ αυτό που έβαλες στο link.

Εγινε κ Μπαμπη, το κειμενο μου ειχε δυο σκελη.

Θελω να βαλω το router της parkside στο παγκο.
Θελω καποιες συμβουλες και πληροφοριες για αρχη.
Εχω 12αει κοντρα πλακε, αν το ρουτεριασω ετσι ωστε να φτιαξω ινσερτ με επισης κοντρα πλακε, 6mm αρκουν λετε για να εχει στιβαροτητα? σκεφτηκα για πλεξιγκλας αλλα απο τη μια που να βρω και απο την αλλη ποσο να εχει συμφωνα με αυτα που διαβαζω σε αλλο θεμα.
Πως να το στερεωσω στο ινςερτ ωστε να μπορει να βγαινει-μπαινει ευκολα αν χρειαστει για εργασια χειρος?
Ο φρακτης ειναι ευκολο να γινει, αλλα βλεπω κατασκευες που στη θεση του μπιτ εχει αναρροφηση. Αν προσθεσουμε και την αναρροφηση απο κατω, ποιο απο τα δυο σημεια εχει τη περισσοτερη αναγκη να υπαρχει αυτη?

Ο φραχτης έχει την μεγαλύτερη ανάγκη για αναροφηση από την δικιά μου εμπειρία Νεκτάριε.
Επίσης το πλεξιγκλας δεν είναι κατάλληλο για βάση καθώς σπάει.
Αλουμίνιο να χρησιμοποιήσεις.
Βρες ένα φύλλο είναι ότι καλύτερο.
Επίσης 4 βίδες στις άκρες με φωλιές στο κόντρα πλακέ και βιδωμα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγινε κ Μπαμπη, το κειμενο μου ειχε δυο σκελη.

Θελω να βαλω το router της parkside στο παγκο.
Θελω καποιες συμβουλες και πληροφοριες για αρχη.
Εχω 12αει κοντρα πλακε, αν το ρουτεριασω ετσι ωστε να φτιαξω ινσερτ με επισης κοντρα πλακε, 6mm αρκουν λετε για να εχει στιβαροτητα? σκεφτηκα για πλεξιγκλας αλλα απο τη μια που να βρω και απο την αλλη ποσο να εχει συμφωνα με αυτα που διαβαζω σε αλλο θεμα.
Πως να το στερεωσω στο ινςερτ ωστε να μπορει να βγαινει-μπαινει ευκολα αν χρειαστει για εργασια χειρος?
Ο φρακτης ειναι ευκολο να γινει, αλλα βλεπω κατασκευες που στη θεση του μπιτ εχει αναρροφηση. Αν προσθεσουμε και την αναρροφηση απο κατω, ποιο απο τα δυο σημεια εχει τη περισσοτερη αναγκη να υπαρχει αυτη?

πλεξι γκλας βρισκεις καβαλα στην γραβιας παραλληλη της κουντουριωτου τουλγαριδης λεγεται, θα σου προτεινα μασιφ πλακα αλουμινιου θα βρεις στον ξανθοπουλο πισω απο το lidl καβαλας στο περιγιαλι αλλα και πισω απο το δημαρχειο ειναι ξαδελφος του επισης ρωτα στον γενικοπουλο στην διασταυρωση αμυγδαλεώνα με το ξυλο που λες θα ηταν καλυτερα να πας σε παχυτερο θυσιαζωντας το ωφελιμο υψος κοπης για σταθεροτητα γιαυτο με μικροτερο παχος αμα πας σε μεταλικη θα εχεις περισσοτερο ύψος κοπής

Τη στεραίωση θα την κάνεις με βίδες. Σε κόντρα πλακέ δε θα πήγαινα και θα σου πω το γιατί. Στο ρούτερ σε νοιάζει και το χιλιοστό του χιλιοστού και θες πλήρη ακαμψία της επιφάνειας.
Προσωπικά έβαλα αλουμίνιο 6mm πάχους και έβαλα το δικό μου και ησύχασα.

rB8dB4H.jpg

Ετσι μπορείς να σκαλίζεις μέχρι και μισό χιλιοστό ΣΤΑΘΕΡΑ . Αυτό είναι ένα κομμάτι plexiglass 67x34.5 και 2 εκατοστά πάχος. Σύνολο 5.1 κιλά και κόστος 60 ευρώ μαζί τις φαλτσοκοπές. Τώρα φαντάζομαι καταλαβαίνεις αφού διάβασες και το άλλο θέμα γιατί μου ήρθε ταμπλάς με τη τιμή που του είπε.

brJIyec.jpg

gPASJi2.jpg

Λοιπον, για καλυτερα πρεπει να βρω μια μεταλλικη επιφανεια απο οτι καταλαβαινω απο τα γραφομενα σας! Και τωρα που γραφω αυτο το κειμενο θυμηθηκα οτι εχω!:idea:
Οποτε αυριο παλι βρηκα δουλεια..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παω να το βρω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

1,5mm παχους τεμαχιο γαλβανιζε με διαστασεις 45χ22. Ειναι αρκετα στιβαρο. Να το χρησιμοποιησω για βαση του ρουτερ? τι λετε?

Αν το ακουμπησω σε δυο ακρα ακι πιεσω στη μεση κινητε με λιγη προσπαθεια.
Το κοντρα πλακε με τη πλακα πως να τα κανω ενα σωμα?