Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θέλω νά αναβαθμίσω τήν συσκευή λείανσης χάραξης parkside καί είμαι ανάμεσα στά παρακάτω 3 μοντέλα
Black&decker - Proxxon - Dremel

Θά ήθελα γενικά τήν γνώμη σας,καί νά μού πείτε τό proxxon είναι μέ αυτόματο τσόκ,σφίγγει τά εξαρτήματα χωρίς κλειδί ?

Ευχαριστώ έκ τών προτέρων

Να αναβαθμισεις το Parkside Δημητρη με Parkside.
Αλλα οχι αυτο με τον μετασχηματιστη αλλα το αλλο που μπαινει κατυεθειαν στο ρευμα καθως δεν εχουν σχεση σε αποδοση φιλε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδω μια νεα προταση σε δοχεια καυσιμου που λυνει χερια.
http://www.tool-rank.com/tool-blog/reviews/review-surecan-gas-can-the-new-paradigm-201510021926/
SureCan-1-41-1443770339.jpg

Το ξερατε οτι στην Αμερικη εχουν τοσο αυστηρες προδιαγραφες που τα απλα δοχεια θα καταργηθουν?

Θέλω νά αναβαθμίσω τήν συσκευή λείανσης χάραξης parkside καί είμαι ανάμεσα στά παρακάτω 3 μοντέλα
Black&decker - Proxxon - Dremel

Θά ήθελα γενικά τήν γνώμη σας,καί νά μού πείτε τό proxxon είναι μέ αυτόματο τσόκ,σφίγγει τά εξαρτήματα χωρίς κλειδί ?

Ευχαριστώ έκ τών προτέρων

Nαι χωρις κλειδι ειναι. Αλλα και στο dremel μπορεις να βαλεις ενα dremel τσοκ και να το κανεις keyless.
To proxxon ειναι πιο ελαφρυ και πιο αθορυβο απο το dremel και αρχιζει μολις απο 5000 στροφες, πραμα χρησιμο για μενα. Μπαινει (optional) στην πολυ καλη βαση για δραπανα της proxxon. H βαση για δραπανα της dremel ειναι κακη.
Παρολο που το dremel φαινεται να εχει περισσοτερα watt, στην πραξη η ροπη των δυο εργαλειων μου φανηκε εντελως η ιδια.

Νομιζω οτι και τα δυο εργαλεια ειναι πολυ αξιοπιστα, δεν μμπορω να ξεχωρισω καποιο. Αβανταζ του proxxon ειναι τα παραπανω που γραφω.
Για το black and decker δεν εχω αποψη αλλα το βρισκω εντελως ακομψο, αβολο και αχαρο...:))

Σέ ευχαριστώ φίλε Μιχάλη,καί εγώ πρός proxxon έγερνα περισσότερο,μού αρέσουν οι ευκολίες μέ αυτόματα τσόκ,τά εξαρτήματα τά σφίγγει καλά μέ τό χέρι ? δέν υπάρχει πιθανότητα νά φύγουν χωρίς κλειδί,σέ ρωτάω γιά θέμα ασφάλειας.
Τα dremel είναι πολυδιαφημησμένα καί δέν έχω ακούσει καί τά καλύτερα γιά τό 3000.

Δεν μου εχει φυγει ποτε τιποτα, σε καμμια περιπτωση, ουτε με το τσοκ του dremel ουτε με του proxxon.

Με τις κριτικες γενικοτερα, ειπαμε τι συμβαινει. Παντως απο κανενα dremel δεν ειχα παραπονο.

Eχεις δίκιο Μιχάλη,καί πάλι ευχαριστώ.
Α καί ένα τελευταίο ερώτημα,όταν σφίγγουμε τό εξάρτημα στό τσόκ,μέ τό άλλο χέρι πιέζουμε κάποιο μπουτόν κλειδώματος η οχι ,σφίγγουμε σάν τα δράπανα με αυτόματο τσόκ ?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Sorry για την καθυστερημένη απάντηση.

Manolo άξιος... :grinning-smiley-043

Θυμάσαι παλιά που σου έλεγα οτι κράτησα το μοτέρ ενός πλυντηρίου MIELE που χάλασε για να το κάνω τριβείο και μου είχες πεί να προσέξω γιατι αυτά διυλεύουν σε πολύ υψηλές στροφές;
Ακόμα στα σχέδια είμαι, δεν έχω κάνει τίποτε.
Τώρα όμως που εσύ απέκτησες τεχνογνωσία ετοιμάσου... Για συμβουλές και βοήθεια... -bye-

Οπως σου έγραψε κι άλλος φίλος μοτέρ πλυντηρίου μη το ακουμπήσεις. Πέρα απ την τροφοδοσία το κύριο θέμα -εκτός απ τις πολλές στροφές- είναι ότι πρέπει πάντα να βλέπει φορτίο. Στον αέρα όπως σ αυτή τη κατασκευή θ απογειωθεί σε κομμάτια.

Το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα δεν θυμάμαι καν που το βρήκα -βλέπεις το αλσχάιμερ θερίζει-. Πάντως δεν είναι πάνω από 2.000 στροφές.

Ωραιος ο τροχογυαλιστης. Μελλοντικο προτζεκτ στα σιγουρα.
Απο ζυγοσταθμιση και κραδασμους πως πας? το χαρτι ειναι κολλημενο με κολλα?

Με δείγμα τους κραδασμούς του έκανα τη ζυγοστάθμιση που με παίδεψε. Του φύτευα/μετακινούσα βίδες στην περίμετρο μέχρι να ησυχάσει. Ναι με δερματόκολλα. Εβρισκα μέχρι 25cm αυτοκόλλητα αλλά αλμυρή τιμή. Οπότε με το κόλλημα πήγα σε μεγαλύτερο μέγεθος και χωρίς κόστος.

Δημήτρη θα συμφωνήσω με τον Νίκο...σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο εργαλείο η απλά χαζευες?

Ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σας
Φίλε Αχιλλέα όχι,απλά τά χαζεύω

Έχεις πολλές επιλογές.
Και εδώ μπαίνουν και άλλες παράμετροι όπως.
Να είναι αδιάβροχη η όχι, να στεγνώνει γρήγορα, express κλπ.
Εγώ χρησιμοποιώ της Pattex και σε express και την αδιάβροχη, είναι και οι δύο κρυστάλλιζε που σημαίνει πως με το στεγνωμα γίνεται διαφανη.

Το να ειναι αδιαβροχη δεν με ενδιαφερει τοσο οσο το να στεγνωνει γρηγορα,θα κοιταξω και τις δυο και θα διαλλεξω!

Εχετε να προτεινετε καποια ποιοτικη φιλιερα, σε προσιτη τιμη?
Ενδιαφερομαι για δημιουργια πασο μεχρι 1/2 ή 3/4 '.

Σε αυτα τα μεγεθη επειδη εψαχνα για να κανω πασο για βασεις που θα βιδωναν πανω σε dremel , οι φτηνοτερες κινεζιες που εβρισκα στο ebay για 3/4 12tpi αρχιζαν απο τα 20

Νά σαι καλά Αχιλλέα,αλλά δέν διαθέτω γιά τό Dremel 4000,τό dremel 3000 τό απορίπτω γιατί οι χαμηλότερες στροφές είναι πολλές 10000,μάλλον μέ βλέπω γιά proxxon (πιστεύω νά μήν υπάρχει θέμα μέ τό τσόκ καί νά μήν σφίγγει γερά,η νά είναι δύσχρηστο τό σφίξιμο μεταξύ τσόκ-εξάρτημα κοπής),η γιά κανα B&D στό τέλος

Ενα άλλο τώρα πού θέλω νά ρωτήσω,θυμάμαι παλιά πρίν 10 χρόνια καί ... παίζαν πολύ στήν αγορά οι σεγάτσες - αλεποουρές τής έλεγαν τότε,σήμερα βλέπω σχεδόν καταργήθηκαν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων καί υπάρχουν σέ πληθώρα οι σπαθοσέγες .
Σκέφτομαι αν θέλεις νά κόψεις ένα καδρόνι ίσια πάνω απο 6-7 cm πού τά φαλτσοπρίονα εκεί κάπου ειναι τά ορια τους,τότε μια σεγάτσα- αλεποουρά (ποτέ δέν κατάλαβα τί θέλει νά πεί ο ποιητης μέ τήν λέξη αλεποουρά) είναι μονόδρομος.
Οι σπαθοσέγες μέ τήν λεπτή λάμα θά κάνουν στραβή κοπή,ενώ οι σεγάτσες-αλεποουρές πού εχουν πλατιά λάμα,πιστεύω θά κάνουν πιό ίσια κοπή.
Εχει καποιος συνάδελφος τήν παρακάτω σεγάτσα τής B&D η κάτι παρεμφερές σάν τό Bosch νά μέ ενημερώσει άν κάνει εύκολο καί ίσιο κόψιμο ?
Και γενικά κάθε σχόλιο δεκτό γιά νά γίνει συζήτηση.

segats10.jpg

Last edited:
Eχεις δίκιο Μιχάλη,καί πάλι ευχαριστώ.
Α καί ένα τελευταίο ερώτημα,όταν σφίγγουμε τό εξάρτημα στό τσόκ,μέ τό άλλο χέρι πιέζουμε κάποιο μπουτόν κλειδώματος η οχι ,σφίγγουμε σάν τα δράπανα με αυτόματο τσόκ ?

Πιεζεις το κουμπι κλειδωματος του αξονα και σφιγγεις το τσοκ.

24501166709_736dae3eaa_z.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νά σαι καλά Αχιλλέα,αλλά δέν διαθέτω γιά τό Dremel 4000,τό dremel 3000 τό απορίπτω γιατί οι χαμηλότερες στροφές είναι πολλές 10000,μάλλον μέ βλέπω γιά proxxon (πιστεύω νά μήν υπάρχει θέμα μέ τό τσόκ καί νά μήν σφίγγει γερά,η νά είναι δύσχρηστο τό σφίξιμο μεταξύ τσόκ-εξάρτημα κοπής),η γιά κανα B&D στό τέλος

Ενα άλλο τώρα πού θέλω νά ρωτήσω,θυμάμαι παλιά πρίν 10 χρόνια καί ... παίζαν πολύ στήν αγορά οι σεγάτσες - αλεποουρές τής έλεγαν τότε,σήμερα βλέπω σχεδόν καταργήθηκαν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων καί υπάρχουν σέ πληθώρα οι σπαθοσέγες .
Σκέφτομαι αν θέλεις νά κόψεις ένα καδρόνι ίσια πάνω απο 6-7 cm πού τά φαλτσοπρίονα εκεί κάπου ειναι τά ορια τους,τότε μια σεγάτσα- αλεποουρά (ποτέ δέν κατάλαβα τί θέλει νά πεί ο ποιητης μέ τήν λέξη αλεποουρά) είναι μονόδρομος.
Οι σπαθοσέγες μέ τήν λεπτή λάμα θά κάνουν στραβή κοπή,ενώ οι σεγάτσες-αλεποουρές πού εχουν πλατιά λάμα,πιστεύω θά κάνουν πιό ίσια κοπή.
Εχει καποιος συνάδελφος τήν παρακάτω σεγάτσα τής B&D η κάτι παρεμφερές σάν τό Bosch νά μέ ενημερώσει άν κάνει εύκολο καί ίσιο κόψιμο ?
Και γενικά κάθε σχόλιο δεκτό γιά νά γίνει συζήτηση.

segats10.jpg

Μία μόνο φορά έχω δει σε χρήση ηλεκτρική σεγάτσα ή αλεποουρά αλλά με πιο μεγάλη λάμα από αυτή που δείχνεις στην φώτο, περίπου 40-45 εκ, σε επαγγελματία ξυλουργό και έκοβε πανεύκολα και ολόισα χοντρές ξύλινες κολώνες 12χ12 εκ. επί τόπου. Από ότι κατάλαβα βοηθάει πολύ στο θέμα της κοπής μεγάλων σε πάχος κομματιών που δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν....αλλιώς τα κόβεις στο radial.
Δεν έχει καμία σχέση στο θέμα της σταθερότητας με την σέγα, μάλιστα δοκίμασα και εγώ να κόψω ένα ρετάλι 12χ12 και έκοψα ολόισια με την πρώτη, φαντάσου το σαν ένα τέλειο πολύ καλό πριόνι που δεν λυγίζει η λάμα και δεν σε κουράζει καθόλου.

Φίλε Σωτήρη κάτι τέτοιο θά έχεις δεί,αλλά είναι πανάκριβο γιά εμάς τούς ερασιτέχνες.
Στό radial εννοείς τά κόβεις τά 12χ12 μισό από τήν μεριά καί μισό από τήν άλλη ?
Πολύ καλό εργαλείο φαίνονται οι σεγάτσες-αλεποουρές καί τό βλέπω κάπως παραμελημένο από τούς amateurs,δέν έχω φαλτσοπρίονο λόγο χώρου αποθήκευσης (μπορώ να τό αποθηκεύσω μονο,αλλά θά στριμωχτώ,καί φυσικά ούτε λόγος νά κόψω μέσα,θά τό βγάζω έξω γιά κοπή - μπελάς δηλαδή το βάλε-βγάλε) καί σκέφτομαι εναλλακτικές νά δώ άν κάνω τήν δουλειά μου σέ οποιαδήποτε διάσταση καδρονιών μέ κάποιο τέτοιο εργαλείο,γιά ίσιες κοπές φυσικά γιατί σέ φάλτσο αποκλείεται νά κόψει σωστά.