Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ πάλι πρώτη φορά ακούω για τρύπημα σε τοίχο χωρίς κρούση, την μόνη φορά που δεν έβαλα κρούση ήταν μόνο για τοίχο που είχε ένα σοβά που τρίβονταν σαν σκόνη (μάλλον είχε ελάχιστο τσιμέντο μέσα) και μόνο μέχρι να φτάσω στο τούβλο. Χωρίς κρούση τρυπάω μόνο σε πλακάκια, ξύλα και σίδερα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ πάλι πρώτη φορά ακούω για τρύπημα σε τοίχο χωρίς κρούση, την μόνη φορά που δεν έβαλα κρούση ήταν μόνο για τοίχο που είχε ένα σοβά που τρίβονταν σαν σκόνη (μάλλον είχε ελάχιστο τσιμέντο μέσα) και μόνο μέχρι να φτάσω στο τούβλο. Χωρίς κρούση τρυπάω μόνο σε πλακάκια, ξύλα και σίδερα.

Εξαρτάται τον τοίχο Σωτήρη. Στο μαγαζί ενός φίλου μου τρύπησα τοίχο με 6αράκι τρυπάνι με το Μπαταρίας Bosch GSR χωρίς να ζοριστώ.
Όπου έχει τούβλο προσωπικά τρυπάω πρώτα χωρίς κρούση μέχρι να δω ζόρι.

Προσωπικά πάντα σε πολλά σημεία που δυσκολεύτηκα να τρυπήσω, χρησιμοποίησα κρούση και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα τούβλο στην μέση και στο τέλος είχα θέμα με την στήριξη των ούπατ.

Αν έχεις ένα καλοτροχισμένο τρυπάνι μπορείς να κάνεις θαύματα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.

Για πέτρα βέβαια δεν το συζητάμε, απαραίτητο το πνευματικό.
Θα μου πεις σήμερα ειδικά στις πόλεις πόσα σπίτια είναι από πέτρα, αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θα μου πεις σήμερα ειδικά στις πόλεις πόσα σπίτια είναι από πέτρα, αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.

To δικό μου σπίτι. Για ελάτε να σας δω με άλλα τρυπάνια και ας είναι και τέλεια ακονισμένα πέρα από πνευματικό :rofl:

Πέρα από τη πλάκα σε τοίχο χωρίς κρούση τρύπα δε ξεκινάω να ανοίγω. Αρχίζω χωρίς κρούση μέχρι να περάσω το σοβά και μετά κρούση και άγιος ο Θεός. Γι αυτό βγήκε εξάλλου.
Πάντως για αγορά θα προτιμούσα ένα ψευτοπνευματικό από ένα καλό κρουστικό πλέον. Αλλη χάρη το ένα άλλη το άλλο.

Βέβαια αν ο φίλος μας το θέλει για 3-4 φορές το χρόνο, ας καλεί κάποιον σπίτι να του κάνει και ένα καφέ να τους τις ανοίγει. Ετσι να επικροτούμε και τις δημόσιες σχέσεις ρε παιδί μου.

θέλω να σας ευχαριστήσω για όλες τις απαντήσεις που προσφέρατε... θα πάω για τη κουμουτσα μάλλον (για να κάνω και μπράτσα ) αλλά και για τα περισσότερα watt.

Είχα ένα της πλάκας από το πρακτικερ (μπλε χρώμα μάρκα με έκαψες) και η κρούση απλά χάιδευε το τοίχο...(πολυκατοικία παλιά στην Αθήνα, το λέω αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν είναι έτσι)

Ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι στα ψαθυρά υλικά κεραμικά, γυαλί κλπ αποφεύγουμε την χρήση κρούσης γιατί παρουσιάζουν ταχεία διάδοση ρωγμών η οποία οδηγεί σε αστοχία υλικού και θραύση αμέσως μόλις η τάση ξεπεράσει την ελαστική περιοχή μιας που απουσιάζει η περιοχή της πλαστικής παραμόρφωσης.

Ελαστική Περιοχή, Πλαστική περιοχή

Π.χ. Λυγίζουμε ένα μεταλλικό χάρακα με διαφορετική και αυξανόμενη δύναμη κάθε φορά μέχρι το σημείο όπου ο χάρακας όταν σταματάμε να μην επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα. Η Περιοχή τιμών πίεσης/ασκούμενης δύναμης από την αρχή μέχρι το σημείο του μόνιμου λυγισμού ονομάζεται Ελαστική Περιοχή. Μετά την Ελαστική περιοχή η περιοχή ονομάζεται Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης. Η Πλαστική περιοχή τελειώνει με την θραύση/καταστροφή του υλικού.​

Στα ψαθυρά υλικά δεν υπάρχει Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης γι’ αυτό και όταν κτυπάμε για παράδειγμα ένα πλακάκι αυτό γίνεται κομμάτια μετά από μια συγκεκριμένη τάση/κρούση.

Στο τούβλο έχουμε τα ίδια αποτελέσματα αλλά η ελαστική περιοχή στα διάφορα σημεία της επιφάνειας του ποικίλοι λόγο διατομής. Λογικά τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι οι κορυφές, ακμές και νεύρα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Από που αντλίες αυτές τις πληροφορίες Ιωάννη;

Γιατί ρωτάς ?

Παίζει ρόλο η πηγή ή εάν είναι σωστές(ή όχι) ?

Με παρεξήγησες. Σωστή είναι η πληροφορία σου , δεν την έκρινα. Αν δεν θες να αποκαλύψεις την πηγή, κανένα πρόβλημα.

Αν ειναι σωστές παίζει ρόλο , δηλαδή η πηγή . Αν τα γράφει ο μαναβης δεν έχουν την ίδια δυναμική οσο αν τα γράφει ενας πολιτικός μηχανικός . Γνώμη μου ..

Αν ειναι σωστές παίζει ρόλο , δηλαδή η πηγή . Αν τα γράφει ο μαναβης δεν έχουν την ίδια δυναμική οσο αν τα γράφει ενας πολιτικός μηχανικός . Γνώμη μου ..

χαχα, να ρωτησω: Αν ειναι αξιοπιστες και σωστες οι πηγες θα αλλαξεις αυτο που κανεις (που σχεδον ολοι κανουμε) εδω και χρονια 'λαθος' ?? :)))

χαχα, να ρωτησω: Αν ειναι αξιοπιστες και σωστες οι πηγες θα αλλαξεις αυτο που κανεις (που σχεδον ολοι κανουμε) εδω και χρονια 'λαθος' ?? :)))

Ποιος ξέρει...χαχαχα...
Το μονο σίγουρο ειναι ότι θα το δοκιμάσω αν δεν το έχω κανει ήδη...και δεν μιλάω μονο για το συγκεκριμένο θεμα .. :-)

Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι στα ψαθυρά υλικά κεραμικά, γυαλί κλπ αποφεύγουμε την χρήση κρούσης γιατί παρουσιάζουν ταχεία διάδοση ρωγμών η οποία οδηγεί σε αστοχία υλικού και θραύση αμέσως μόλις η τάση ξεπεράσει την ελαστική περιοχή μιας που απουσιάζει η περιοχή της πλαστικής παραμόρφωσης.

Ελαστική Περιοχή, Πλαστική περιοχή

Π.χ. Λυγίζουμε ένα μεταλλικό χάρακα με διαφορετική και αυξανόμενη δύναμη κάθε φορά μέχρι το σημείο όπου ο χάρακας όταν σταματάμε να μην επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα. Η Περιοχή τιμών πίεσης/ασκούμενης δύναμης από την αρχή μέχρι το σημείο του μόνιμου λυγισμού ονομάζεται Ελαστική Περιοχή. Μετά την Ελαστική περιοχή η περιοχή ονομάζεται Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης. Η Πλαστική περιοχή τελειώνει με την θραύση/καταστροφή του υλικού.​

Στα ψαθυρά υλικά δεν υπάρχει Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης γι’ αυτό και όταν κτυπάμε για παράδειγμα ένα πλακάκι αυτό γίνεται κομμάτια μετά από μια συγκεκριμένη τάση/κρούση.

Στο τούβλο έχουμε τα ίδια αποτελέσματα αλλά η ελαστική περιοχή στα διάφορα σημεία της επιφάνειας του ποικίλοι λόγο διατομής. Λογικά τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι οι κορυφές, ακμές και νεύρα.

Μονο που το τουβλο ειναι χτισμενο στο τοιχο. Ολα τα τουβλα ενωμενα με κονιαμα, απο την εμπρος και πισω επιφανεια, συνηθως, εχει τρια χερια σοβα ( αμμο ασβεστη τσιμεντο) διαφορετικων αναλογιων ειτε ετοιμο σοβα ενος χεριου (τσιμεντο, μαρμαροσκονη, ρυτινες.
Οποτε το τουβλο ειναι ποιο επικινδυνο να σπασει στα σημεια που ειναι κενο.
Στις παλιες, τοιχοποιιες οι σοβαδες ηταν ποιο ψαθυροι λογω περισσοτερης ασβεστης και λιγοτερου τσιμεντου. Εκει ειναι ποιο ευκολο το τρυπημα χωρις κρουση, αλλα συνηθως τα τουβλα ειναι ποιο σκληρα και χοντρα. Οποτε το ζορι παει ποιο βαθεια.
Κρουση σε τοιχοποιια ειναι απαραιτητη, ειτε με κρουστικο ειτε με πνευματικο για να μην ξοδευουμε θερμιδες ασκοπα.
Δεν χρειαζεται να ανακαλυψουμε παλι το τροχο.
Στα πλακακια, ειναι διαφορετικα, οπως αναφερεις Γιαννη γιατι λογω συστασης η κρουση προκαλει ραγισμα και θραυση πανευκολα. Αλλα εκει τρυπας χωρις κρουση ενα ομοιομορφο υλικο λεπτης στρωσης που αφου το διαπερασεις το γυρνας στη κρουση και συνεχιζεις στο απο πισω υλικο.

Η ολη συζητηση μου θυμιζει σχολειο... Ο θεωρητικος καθηγητης που μας ελεγε τι και πως by the book, και οταν βγηκαμε για δουλεια, η πραγματικοτητα και η εμπειρια ελεγε αλλα.. Ουτε καν κρουστικο... Πνευματικο και αγιος ο θεος!:BDGBGDB55:

Με παρεξήγησες. Σωστή είναι η πληροφορία σου , δεν την έκρινα. Αν δεν θες να αποκαλύψεις την πηγή, κανένα πρόβλημα.

Αυτά που αναφέρω είναι βασικές γνώσεις στα "Στοιχεία Αντοχής Υλικών" όπου διδάσκονται οι Μηχανικοί (Μ.Μ, Π.Μ κλπ) στα αντίστοιχα Μαθήματα των πρώτων εξαμήνων των σπουδών τους.

Τώρα εάν το ίδιο λέει ένας Μανάβης, ένας Πολιτικός Μηχανικός ή π.χ. εγώ πως αλλάζει την δυναμική ? τι σημαίνει δυναμική (πως ορίζεται) ?

Αυτά που αναφέρω είναι βασικές γνώσεις στα "Στοιχεία Αντοχής Υλικών" όπου διδάσκονται οι Μηχανικοί (Μ.Μ, Π.Μ κλπ) στα αντίστοιχα Μαθήματα των πρώτων εξαμήνων των σπουδών τους.

Τώρα εάν το ίδιο λέει ένας Μανάβης, ένας Πολιτικός Μηχανικός ή π.χ. εγώ πως αλλάζει την δυναμική ? τι σημαίνει δυναμική (πως ορίζεται) ?

Από την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθετει ως προς το αντικειμένο .
Αλλη δυναμική έχουν τα γραφόμενα ενός μαναβη και αλλη ενός πολιτικού μηχανικού , αλλη δυναμική έχουν ακόμα και τα γραφόμενα ενός 25αρη πολιτικού μηχανικού και αλλη ενός 55αρη πολιτικού μηχανικού . Έχω άδικο ;

Από την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθετει ως προς το αντικειμένο .
Αλλη δυναμική έχουν τα γραφόμενα ενός μαναβη και αλλη ενός πολιτικού μηχανικού , αλλη δυναμική έχουν ακόμα και τα γραφόμενα ενός 25αρη πολιτικού μηχανικού και αλλη ενός 55αρη πολιτικού μηχανικού . Έχω άδικο ;
Δίκιο Ηλία. Δεν ξέρω γιατί με παρεξηγήσετε ο Ιωάννης. Κ εγώ του χώρου είμαι κ θα ωφελούσε η ανταλλαγή γνώσης.

Δίκιο Ηλία. Δεν ξέρω γιατί με παρεξηγήσετε ο Ιωάννης. Κ εγώ του χώρου είμαι κ θα ωφελούσε η ανταλλαγή γνώσης.

Δεν σε παρεξήγησα ... απλώς μου έκανε εντύπωση η ερώτηση ...

Επί αυτού να είπω ότι ο μηχανικός το λέει γιατί το έχει διδαχθεί και εφαρμόσει βέβαια... αν το πει όμως ο μανάβης ...σημαίνει ότι το έχει "σπουδάσει" το θέμα.... πιθανώς στην παλάντζα :flipout::flipout: