Εγώ πάλι πρώτη φορά ακούω για τρύπημα σε τοίχο χωρίς κρούση, την μόνη φορά που δεν έβαλα κρούση ήταν μόνο για τοίχο που είχε ένα σοβά που τρίβονταν σαν σκόνη (μάλλον είχε ελάχιστο τσιμέντο μέσα) και μόνο μέχρι να φτάσω στο τούβλο. Χωρίς κρούση τρυπάω μόνο σε πλακάκια, ξύλα και σίδερα.
Θα μου πεις σήμερα ειδικά στις πόλεις πόσα σπίτια είναι από πέτρα, αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.
Από που αντλίες αυτές τις πληροφορίες Ιωάννη;
Αν ειναι σωστές παίζει ρόλο , δηλαδή η πηγή . Αν τα γράφει ο μαναβης δεν έχουν την ίδια δυναμική οσο αν τα γράφει ενας πολιτικός μηχανικός . Γνώμη μου ..
χαχα, να ρωτησω: Αν ειναι αξιοπιστες και σωστες οι πηγες θα αλλαξεις αυτο που κανεις (που σχεδον ολοι κανουμε) εδω και χρονια 'λαθος' ??))
Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι στα ψαθυρά υλικά κεραμικά, γυαλί κλπ αποφεύγουμε την χρήση κρούσης γιατί παρουσιάζουν ταχεία διάδοση ρωγμών η οποία οδηγεί σε αστοχία υλικού και θραύση αμέσως μόλις η τάση ξεπεράσει την ελαστική περιοχή μιας που απουσιάζει η περιοχή της πλαστικής παραμόρφωσης.
Ελαστική Περιοχή, Πλαστική περιοχή
Π.χ. Λυγίζουμε ένα μεταλλικό χάρακα με διαφορετική και αυξανόμενη δύναμη κάθε φορά μέχρι το σημείο όπου ο χάρακας όταν σταματάμε να μην επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα. Η Περιοχή τιμών πίεσης/ασκούμενης δύναμης από την αρχή μέχρι το σημείο του μόνιμου λυγισμού ονομάζεται Ελαστική Περιοχή. Μετά την Ελαστική περιοχή η περιοχή ονομάζεται Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης. Η Πλαστική περιοχή τελειώνει με την θραύση/καταστροφή του υλικού.
Στα ψαθυρά υλικά δεν υπάρχει Πλαστική Περιοχή Παραμόρφωσης γι’ αυτό και όταν κτυπάμε για παράδειγμα ένα πλακάκι αυτό γίνεται κομμάτια μετά από μια συγκεκριμένη τάση/κρούση.
Στο τούβλο έχουμε τα ίδια αποτελέσματα αλλά η ελαστική περιοχή στα διάφορα σημεία της επιφάνειας του ποικίλοι λόγο διατομής. Λογικά τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι οι κορυφές, ακμές και νεύρα.
Με παρεξήγησες. Σωστή είναι η πληροφορία σου , δεν την έκρινα. Αν δεν θες να αποκαλύψεις την πηγή, κανένα πρόβλημα.
Αν ειναι σωστές παίζει ρόλο , δηλαδή η πηγή . Αν τα γράφει ο μαναβης δεν έχουν την ίδια δυναμική οσο αν τα γράφει ενας πολιτικός μηχανικός . Γνώμη μου ..
Αυτά που αναφέρω είναι βασικές γνώσεις στα "Στοιχεία Αντοχής Υλικών" όπου διδάσκονται οι Μηχανικοί (Μ.Μ, Π.Μ κλπ) στα αντίστοιχα Μαθήματα των πρώτων εξαμήνων των σπουδών τους.
Τώρα εάν το ίδιο λέει ένας Μανάβης, ένας Πολιτικός Μηχανικός ή π.χ. εγώ πως αλλάζει την δυναμική ? τι σημαίνει δυναμική (πως ορίζεται) ?
Δίκιο Ηλία. Δεν ξέρω γιατί με παρεξηγήσετε ο Ιωάννης. Κ εγώ του χώρου είμαι κ θα ωφελούσε η ανταλλαγή γνώσης.Από την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθετει ως προς το αντικειμένο .
Αλλη δυναμική έχουν τα γραφόμενα ενός μαναβη και αλλη ενός πολιτικού μηχανικού , αλλη δυναμική έχουν ακόμα και τα γραφόμενα ενός 25αρη πολιτικού μηχανικού και αλλη ενός 55αρη πολιτικού μηχανικού . Έχω άδικο ;
Δίκιο Ηλία. Δεν ξέρω γιατί με παρεξηγήσετε ο Ιωάννης. Κ εγώ του χώρου είμαι κ θα ωφελούσε η ανταλλαγή γνώσης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.