Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε τέτοιες περιπτώσεις φ6 η φ8 είναι ότι πρέπει...
...και αυτό που αναφέρει ο Μιχάλης είναι καλή ιδέα.

Αν τυχόν ο επισκέπτης είναι mouse θέλει κάτι δυνατό & όχι κάτι ευαίσθητο γιατί το 'χει για πλάκα & για πρωινό.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε τέτοιες περιπτώσεις φ6 η φ8 είναι ότι πρέπει...
...και αυτό που αναφέρει ο Μιχάλης είναι καλή ιδέα.

Η σίτα με ψιλές τρυπούλες είναι μια χαρά. Φ6 ή Φ8 είναι πολύ μεγάλες. Από Φ5 και θεωρώ και Φ4 (το πιστεύεις ή όχι) περνάει ανετότατα κατσαρίδα. Μπροστά στα μάτια μου και μετά τεντώθηκε και τιναξε και τα φτερά της και επανήρθε (μιλάμε θεριό, που το παρακολουθούσα και είδα πώς το έκανε)... χαχαχαχα... Το είδα και δεν το πίστευα. Και εγώ σίτες χρησιμοποιώ (μαύρου/ανθρακί χρώματος) αλλά έχουν ένα κουσούρι...ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας, επειδή πιάνουν σκόνη είναι εύκολο να αποσυντεθούν αλλά και αν είναι χαμηλά/εύκολα προσβάσιμες, να χτυπηθούν και διαλυθούν από μία σκουπα, ένα πόδι κλπ που μπορεί να "πέσει" πάνω τους. Αλλά η πιο φτηνή και εύκολα πραγματοποιήσιμη λύση.

Για κάποιον άγνωστο λόγο,δεν έλαβα μήνυμα των απαντήσεων που δόθηκαν στο ερώτημά μου, από τους KOSSTV, panoss1 και Μιχάλη και τις διάβασα τώρα, όταν μπήκα στο νήμα περισσότερο από περιέργεια.
Σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις προτάσεις σας.

@KOSSTV
Εννοείς, δηλαδή, φύλλο ανοξείδωτο, πάχους 2 mm, στο οποίο θα ανοίξω τρύπες με διάμετρο που θέλω;

@panoss1
Η 1η πρόταση καταλαβαίνω ότι βασίζεται σε μαγνήτες που στηρίζουν ένα πλακάκι, αλλά, εκτός του ότι, στην περίπτωσή μου, το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από ένα πλακάκι 20Χ20, η κατασκευή αυτή δεν εξασφαλίζει τον αερισμό που επιδιώκω.
Η 2η πρόταση ίσως θέλει επιτόπιο έλεγχο για το μέγεθος των ανοιγμάτων (έχω δει στο διαδίκτυο πολλές παρόμοιες θυρίδες, αλλά έχουν το μειονέκτημα του μεγάλου ανοίγματος)

@Χιώτης
Μιχάλη, είναι ενδιαφέρουσα η πρότασή σου και όταν επιστρέψεις, με το καλό, θα το συζητήσουμε.

Μακη απο την επομενη Τριτη 22/10 θα ειμαι πισω. Στειλε πμ για οποτε σε βολευει, πρωι μεσημερι, απογευμα η βραδυ, εδω θα ειμαι ολη την αλλη βδομαδα.

Επανέρχομαι στο θέμα μου ζητώντας πάλι τις γνώσεις σας.
Ψάχνοντας για φύλλα ανοξείδωτα σκέφτηκα και τα φύλλα αλουμινίου και βρήκα αυτό το site με μεγάλη ποικιλία έτοιμων φύλλων σε διάσταση 33Χ25 mm, που μου ταιριάζει, και με μεγάλη ποικιλία σε πάχος.
Νομίζω ότι το 1.5 mm είναι σωστό και το αλουμίνιο είναι πολύ εύκολο να το τρυπήσω με Φ3 ή Φ4.
Μίλησα μαζί του (ρώτησα αν είναι στην Αττική και είπε όχι) και το στέλνει με courier με 5 .

Τι λέτε γι' αυτή τη λύση;

Αφου θες να πας σε αλουμίνιο, υπάρχουν και διάτρητα πάνελ αλουμινίου (με πάχος που ξεκινάει από μισό χιλιοστό, και με διάφορα μεγέθη οπών). Ακόμα και μεγάλες να είναι οι οπές δεν αγχώνεσαι, αφου από την μέσα μεριά (αυτήν που δεν θα φαίνεται) μπορείς να εφαρμόσεις/κολλήσεις μια ψιλή σίτα.

και εδώ

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με σιλικόνη με 4 σημεία
Αφού λοιπόν την τρυπησεις μπορείς την στρατζα στο τελευταίο πόντο περιμετρικά να την κάνεις με 4 με 5 μοίρες εσωτερικη κλίση ώστε να σου εφάπτεται οσο το δυνατον καλυτερα με το πλακάκι..

@amsen
Είχα δει διάτρητα φύλλα, αλλά είναι μεγάλα 1Χ2 μ, που είναι πανάκριβα για την περίπτωσή μου.

@KOSSTV
Θα δοκιμάσω με το αλουμίνιο που έχει τις διαστάσεις που θέλω, θα ανοίξω τρύπες όπως τις θέλω και στη στερέωση θα δοκιμάσω είτε τη λύση σιλικόνης είτε τη δική σου.
Άλλωστε, μιλάτε για ένα πολύ ελαφρύ υλικό, που πιστεύω ότι θα κρατηθεί στο πλακάκι. Αν όχι, θα στερεωθεί με ούπατ, όπως λες.

@amsen
Είχα δει διάτρητα φύλλα, αλλά είναι μεγάλα 1Χ2 μ, που είναι πανάκριβα για την περίπτωσή μου.

@KOSSTV
Θα δοκιμάσω με το αλουμίνιο που έχει τις διαστάσεις που θέλω, θα ανοίξω τρύπες όπως τις θέλω και στη στερέωση θα δοκιμάσω είτε τη λύση σιλικόνης είτε τη δική σου.
Άλλωστε, μιλάτε για ένα πολύ ελαφρύ υλικό, που πιστεύω ότι θα κρατηθεί στο πλακάκι. Αν όχι, θα στερεωθεί με ούπατ, όπως λες.

Υπάρχουν και σε μικρές διαστάσεις. Δεν θυμάμαι από που είχα παραγγείλει εγώ 2 κομμάτια που ήθελα, γιατί είναι χρόνια. Παρόμοια προφίλ νομίζω έχει και το Praktiker ή το Leroy. Και δεν είναι πανάκριβα.

Βρε παιδιά πάρτε μία ψιλή λαμαρίνα 2mm κάντε στο κολωνάτο όσες τρύπες, θέλετε σε ότι σχήμα θέλετε, βαψτε την με λίγο χρώμα & με 2 ουπατ & λίγη σιλικόνη στερεωστε την. Θα είναι για μια ζωή, προσθαφαιρουμενη, happy diyer & τέλος.

Βρε παιδιά πάρτε μία ψιλή λαμαρίνα 2mm κάντε στο κολωνάτο όσες τρύπες, θέλετε σε ότι σχήμα θέλετε, βαψτε την με λίγο χρώμα & με 2 ουπατ & λίγη σιλικόνη στερεωστε την. Θα είναι για μια ζωή, προσθαφαιρουμενη, happy diyer & τέλος.

Βρε Κωστα μιλαμε για μπανιο....με την ανοξειδωτη γλυτωνει και χρονο και εχει καλυτερη ποιοτητα....

Καλησπέρα μαστορια
μπορείτε να με βοηθήσετε πιο είναι το καλύτερο τραπέζι για ruter?
Γύρω στα 150.00-200.00
ευχαριστώ

Τελικά, πήγα σε ένα σιδηρουργό-αλουμινά που είχε ρετάλια και μου έδωσε ένα διάτρητο γαλβανιζέ που το έκοψε στις διαστάσεις που ήθελα και μια σίτα μεταλλική.
Θα παλέψω με αυτά τα υλικά.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Τελικά, πήγα σε ένα σιδηρουργό-αλουμινά που είχε ρετάλια και μου έδωσε ένα διάτρητο γαλβανιζέ που το έκοψε στις διαστάσεις που ήθελα και μια σίτα μεταλλική.
Θα παλέψω με αυτά τα υλικά.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Άψογα!!! θα βοηθούσε όμως καλυτερα η υφασμάτινη σίτα γιατι είναι πιο ευέλικτη και στρώνει πιο εύκολα με σιλικόνη, ώστε να μην σου αφήσει κενά γύρω από τις τρύπες του πάνελ.

Καλησπέρα μαστορια
μπορείτε να με βοηθήσετε πιο είναι το καλύτερο τραπέζι για ruter?
Γύρω στα 150.00-200.00
ευχαριστώ

Μια πολύ πιο φτηνή λύση είναι και η παρακάτω. Ο πάγκος έχει 20 από lidl και 30-40 από αλλού. Από τότε που βγήκε η φωτογραφία έχω βιδώσει μόνιμα την επάνω επιφάνεια στον πάγκο και έχω φτιάξει έναν καλύτερο φράχτη. Για την πλάκα που θα βιδωθεί πάνω ο ρούτερ, φτιάξε (μόνος ή σε σιδερά) κάτι από αλουμίνιο 5 χιλ, ή κοίτα και εδώ για έτοιμες λύσεις.
20180827-211100.jpg

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τη λύση που πρότεινε ο dk31 μπορείς να βρεις αντίστοιχο πτυσσόμενο πάγκο εργασίας σε αρκετά καταστήματα διαθέσιμο με 19,90.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...rgasias/ptussomenos-pagkos-ergasias-61915826/
https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5570_5591&product_id=193235
https://www.electrostudio.gr/product/30242/bormann-pagkos-ergasias-bwr4000-?ref=bestprice.gr