Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

νομιζω οτι συμφερει εναντι του μακιτα γιατι και πιο συγχρονο φαινεται και εχει δυο μπαταριες και ειναι και πιο φθηνο
βεβαια αυτα για του χρονου τωρα...
παντως εγω το ενα τριβειακι της τοπσακ το Δ το εχω παρει για αυτον γιατι περα απο κολλητος, μου εχει δωσει αρκετα εργαλεια, πρωτου καν σκεφτει να μου δωσει το 110
τωρα θα μου πεις " τι συγκρινεις ρε φιλε?" :)
και ειναι παραδοξο οτι δεν εχει αγορασει τριβειο ακομα! γωνιακους χρησιμοποιει αν χρειαστει κατι
οπότε θα χρειαστει ή κανα ντεβαλτ κλασικο ή κανα μπος με αναρτηση (το προστυχο, 2.5 m/sec2 κραδασμους μονο!, τους μισους απο το κλασικο μπος)

Αναρωτιέμαι αν πρέπει να το βάλω εδώ που αναφέρθηκαν τα 7βολτα, ή στο "εργαλεία άλλης εποχής", αλλά το πιστό μου Bosch ίσως να ξεπέρασε τα 15 χρόνια (μπορεί και παραπάνω, δεν μπορώ να θυμηθώ) που με συντροφεύει. 😍

Τις περισσότερες δουλειές με αυτό τις έκανα κάποτε.
Είναι ακόμα μάχιμο, χρήσιμο και δεν έχω αλλάξει ακόμα μπαταρία! Απίστευτο μου φαίνεται!

20230408_201440.jpg

οπότε θα χρειαστει ή κανα ντεβαλτ κλασικο ή κανα μπος με αναρτηση (το προστυχο, 2.5 m/sec2 κραδασμους μονο!, τους μισους απο το κλασικο μπος)

Ετσι ειναι, αλλα σε μια συντομη δοκιμη ομως δυσκολα θα καταλαβεις την διαφορα του Dewalt απο το Bosch.
Εκει που θα την αισθανθεις την διαφορά ειναι μετα απο λιγα λεπτα συνεχους λειτουργιας οπου θα δεις οτι το χερι κουραζεται λιγοτερο.

• Like
Reactions: nickolas
...
παντως εγω το ενα τριβειακι της τοπσακ το Δ το εχω παρει για αυτον γιατι περα απο κολλητος, μου εχει δωσει αρκετα εργαλεια, πρωτου καν σκεφτει να μου δωσει το 110
τωρα θα μου πεις " τι συγκρινεις ρε φιλε?" :)
....
Ρε μπαγασα, δεν πιστευω να του πλασαρες το topshak για milwaukee ... του στυλ, ξερεις τι μοτερ εχει μεσα και τετοια :ROFLMAO:

περα απο την πλακα, δεν εχει σημασια το κοστος του εργαλειου, αλλά η κίνηση (y)

bosch magic.. :)
ενα επεξηγηματικο βιντεο για τις μπαταριες pro-core και τους κινητηρες bi-turbo της bosch
οι προκορ μπορουν να δωσουν 90A ρευμα !
οι δε μπιτουρμπο ειναι με μαγνητες νεοδυμιου και μπορουν να αποροφουν αυτο το ρευμα φτανοντας σε ισχυ μεχρι 2.000 W !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

παδιια καλησπερα...χειαζομαι ιδεα/προταση για τηνεξης κατασκευη....
Σκεφτομαι να κανω ενα καροστι εργαλειων για να το εχω συνεχως διπλα μου. κατι σαν τα καροτσια για τις τσερκομηχανες.

Στο ακτω εμρος θα εχει 1-2 κουτια εργαλειων μπαατριας (και σαν αντιβαρο) και πανω ενα "ραφι" για μερικα εργαλεια χειρος. Μονο πουα υτο θα πρεπει να ειναι ρυθμιζομενο κατα υψος.
Με τι τροπο?
Ο ευκολος τροπος ειναι σαν αυτο της φωτο...με τρυπες για διαφορα υψη.
αλλα ο δυσκολος και ωραιοτερος ποιος?

set_pack_3.jpg

Εγώ πάντως στην θέση σου θα έφτιαχνα κάτι τέτοιο η ας πουμε η φιλοσοφια της κατασκευης να ξεκιναει σαν αυτο..

Με αυτά που βλέπω στην φωτο σου δεν ξέρω πως μπορείς να κάνεις αυτά που σκέφτεσαι..

και ομως κωστα, αυτο που εβαλα ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θελω....να βαζω 2 δραπανα και μια χουφτα εργαλεια στο ραφακι και να ανεβαινω στο ενοικιαζομενο για μερεμετια... Και να το φερνω διπλα μου για να εχω καπου να τα ακουμπαω οταν μαστορευω.
Σκεφτομαι να κανω ενα κουτακι/ραφακι με ξυλο, 35χ15χ7 και να το κρεμαω με αγκιστρα στον σκελετο. Και αγκιστρα σε διαφορα υψη και για οταν δουλευω καθιστος/γονατιστος.
Και ενα φαιρουμενο κουτακι θα βολευει να κουβαλω τα λιγα εργαλεια και κανενα αναλωσιμο, για να μην τα εχω στο χερι ή σε σακουλα

καροτσακι για λαικη παλιο. :)
με το καιρο οι υφασματινες θηκες παλιωνουν , σκιζονται και τα πετανε
εγω εχω δυο σκελετους απο παλια απο τη μανα και τη θεια. στο ενα εχω βαλει πλαστικο τελαρο και το εχω πιασει με δεματικα απο το σκελετο και πεταω με αυτο τις σακουλες σκουπιδιων. ακομα και μεγαλες μαυρες ή κατι τεραστιες του λιντλ με κλαρια μεσα.
το ανεβοκατεβαζω πεζοδρομια, δεν τρεχει τιποτα.

αλλά και καινουριο κανει κανα 10-12 ευρω μαζι με την υφασματινη θηκη του
ο σκελετος δεν ειναι για πολλα βαρη , οι ροδες ειναι καλες και αθορυβες (ελαστικες οχι σκληρο πλαστικο) , ομως θα σε βολεψει μια χαρα για τα βαρη που θες , γιατι ειναι και που ελαφρυ

π.χ. κατι τετοιο
https://www.klikareto.com/karotsi-t...W9l7raswS2s74FIzYmTcrOQMLMzENlaBoCM4QQAvD_BwE

Last edited:
μωρε το σκεφτηκα, αλλα ειναι απιθανο να βρω
θεωρητικα μπορω να απω αυτη τισ τιγμη και να το κανω με ρεταλια που εχω ηδη, αλλα
υπαρχει καμμια πιο ωραια λυση προσαρμογης? πχ να ειναι κουμπωτα τα ραφια?

ο πιο φθηνος τροπος ετσι οπως το βλεπω, το να τρυπησεις το σκελετο σε διαφορα υψη και να τα εχεις σε προκαθορισμενες θεσεις , οπου σε βολευει καθε φορα με το καθε ραφι να εχει ενα "αυτι" εν ειδη γαντζου και να πιανει σε βεργες που θα εχεις βαλει σε καθε υψος

οριζοντιες, που να ενωνουν τα δυο καθετα του σκελετου...
πιο καλο ετσι, δεν θα εχω αγκιστρα να προξεχουν!

• Like
Reactions: nickolas
σωστα!
εν ειδη "γαντζου", θα φτιαξεις εσυ ειτε ηλεκτροκολωντας τα στα ραφια ειτε με βιδες. και θα πιανει με αυτο στην βεργα.
μια λαμαρινιτσα στη μεγγενη, μερικες σφυριες και εφτιαξες ενα "Π". ή αγοραζεις ενα Π λεπτο απο σιδεραδικο, απο εκει που παιρνεις γωνιες, κοιλοδοκους κλπ

Ζήτω τη βοήθεια σας αγόρια!
Έχω πιεστικό Einhell RT HP1648 και ψάχνω να κουμπώσω αποφρακτικό σωλήνα.
Το γνήσιο ανταλλακτικό φαίνεται να είναι το 4140565 το οποίο δεν υπάρχει πουθενά.
Φτιάχνουν κάπου αντάπτορες, ώστε να πάρω άλλης εταιρείας; Τι λύση μπορεί να υπάρχει;
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους, πάντα με υγεία.

Στάλθηκε από το V2145 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ζήτω τη βοήθεια σας αγόρια!
Έχω πιεστικό Einhell RT HP1648 και ψάχνω να κουμπώσω αποφρακτικό σωλήνα.
Το γνήσιο ανταλλακτικό φαίνεται να είναι το 4140565 το οποίο δεν υπάρχει πουθενά.
Φτιάχνουν κάπου αντάπτορες, ώστε να πάρω άλλης εταιρείας; Τι λύση μπορεί να υπάρχει;
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους, πάντα με υγεία.

Στάλθηκε από το V2145 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο aliexpress δες έχει αντάπτορες

• Like
Reactions: Darudakos
Δεν ηξερα οτι η Ryobi εβγαλε 18βολτο μικρο αλυσοπριονακι με λαμα 10 εκατοστα!!

Ryobi 18V ONE+ Cordless Brushless 10cm Pruning Saw

RYO%20UK_Pruning%20Saw_Email%20600x350px_310323.jpg

Eιναι brushless και μολις 1.13 κιλα χωρις την μπαταρια, λιγο πιο ελαφρυ και απο το 12βολτο Stihl!

Υπαρχει ηδη στο Αμαζον Γερμανιας αλλα ειναι αρκετα πιο φτηνο στο Amazon.fr... :)

Δεν ηξερα οτι η Ryobi εβγαλε 18βολτο μικρο αλυσοπριονακι με λαμα 10 εκατοστα!!
Ντροπή τους που δεν σε ενημέρωσαν έγκαιρα! ☺️
Με τόσα Ryobi που έχεις θα έπρεπε να σου στέλνουν κανένα δώρο που και που 😃 και εννοείται να σε ενημερώνουν με ένα email πριν απο κάθε νέα κυκλοφορία εργαλείου!

Με το καλό να παραλάβεις Μιχάλη