Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Re: Απάντηση: Re: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Mιλαμε για κανονικη οντισιον.Εμεις απλα επιλεγουμε μονο σε ποια οντισιον θα παμε.Απο εκει και περα ειναι θεμα.......σκηνοθετη...

Εσύ φαίνεται πως ξέρεις πολλά!!!:grinning-smiley-043

Ε, λοιπόν, εγώ δεν άκουγα τίποτε.. Δηλαδή μόνο ό,τι έπαιζε το ράδιο..

Και μπήκε στη ζωή μου Αυτός. Και στο δεύτερο ραντεβού, μου δίνει ένα cd.. «αυτό, για σένα..» και με πάει «κάπου ν’ ακούσουμε κάτι που μ’ αρέσει. Ελπίζω να σ’αρέσει».

Στο σπίτι του ακουγόταν πολλά: alternative country, abient, experimental, avant garde, ethnic.. Στο δικό μου, δείγματα απ’αυτά.
Από τότε άρχισα να ψάχνομαι με τη μουσική. Φαίνεται πως κλασσική και τζαζ είναι οι δικές μου προτιμήσεις.
Κλασσική απλά, δεν την ανέχεται. Οπότε δεν ακούγεται ποτέ από κοινού..
Τα δύσκολα είναι στο αυτοκίνητο.. Ξέρετε, το βασίλειο των αντρών. Εκεί δεν έχω λόγο. «Μην ομιλείτε στον οδηγό»!

Η σχέση δεν εξελίχτηκε. Πάντως, δεν έφταιγαν οι μουσικές διαφωνίες. Όμως με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, η μουσική στάθηκε καθοριστική έκτοτε.

Και πρέπει να ομολογήσω ότι, η Νατάσσα με την «Κόκκινη Γραμμή» στο repeat, ε, ήταν όλα τα λεφτά! :ADFADF1:

Δεν θα ελεγα οτι υπαρχουν πολλες διαφωνιες.
Ακουει κυριως ελληνικη μουσικη αλλα στο ειδος που μ'αρεσει (Θαναση, Σωκρατη, Τρυπες κτλ).
Ερχεται μαζι μου ενιοτε στις συναυλιες και εμαθε απο εκει να ακουει Cave, P.Smith, οπως και διαφορα "περιεργα" για κεινη ακουσματα στο αυτοκινητο, στο βασιλειο μου...
Επίσης γουσταρει τα κλασσικα (Stones, Floyd, Doors, Beattles κτλ) οποτε ολα καλα...

Το περιεργο ειναι οτι και τα παιδια μου εχουν -προς το παρον- τα ιδια ακουσματα. Λετε να τους καταπιεζω ολους?
Οταν προχθες η κορουλα μου (5 ετων) μου ζητησε να βαλω 3 φορες στην σειρα την Κοιλαδα των Τεμπων θα πρεπει να το ψαξω λετε?

Ίσως αυτή η Κοιλάδα των Τεμπών να έχει κάποιο μαγνήτη και τραβάει τα μικρά παιδιά.
Πριν δυο τρία χρόνια , όταν ο γιός μου ήταν τριών όπως τώρα η κόρη σου έιχε επίσης φάει κόλλημα με αυτό το τραγούδι. Το ακούσε πολλές φορές. Είναι μάλλον οι στίχοι περιγραφικοί, δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους. Σε κάθε ακρόαση ξεκαρδίζονταν στα γέλια με το "γεροπλάτανο που πιάνει το τρένο από τ΄αυτί"!!!

Μετά από λίγες μέρες και αφού είχαμε - επιτέλους- σταματήσει να το ακούμε το 3- 4 φορές συνεχόμενα κάθε απόγευμα γύρισα σπίτι από τη δουλειά και με περίμενε με ένα χαρτί στα χέρια: "Μπαμπά, αυτό είναι για σένα" μου λέει με σοβαρότητα. Το κοιτάζω περίεργος, ήταν μια ζωγραφιά με ακταλαβίστικες γραμμές, μουτζούρες σε διαφορα χρώματα. "Είναι, μου λέει, Η κοιλάδα των τεμπών που ακούγαμε!!! Σου αρέσει;

Re: Απάντηση: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Οταν προχθες η κορουλα μου (5 ετων) μου ζητησε να βαλω 3 φορες στην σειρα την Κοιλαδα των Τεμπων θα πρεπει να το ψαξω λετε?

Άγγελε keep up the good work! Η κορούλα είναι στον ίσιο δρόμο, μην το ψάχνεις καθόλου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Keine Ahnung auch. Es würde mich doch interessieren, die ganze Geschichte zu lesen!

Verbesserung: Ebenfalls keine Ahnung. Es wuerde mich doch interessieren, die ganze Geschichte zu lesen!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Άγγελε keep up the good work! Η κορούλα είναι στον ίσιο δρόμο, μην το ψάχνεις καθόλου!

XA!XA! :a0210::a0210:

Να μην πω τις κουβεντες για το "Λυκος Κακος" μεταξυ τους στο πισω καθισμα... Να πεθαινεις στο γελιο...:flipout::flipout:
Προφανως και δεν καταλαβαινουν τι σημαινει "...στων παιδεραστων την ακρη ξωκειλα θαρρω"

Απάντηση: Re: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Ίσως αυτή η Κοιλάδα των Τεμπών να έχει κάποιο μαγνήτη και τραβάει τα μικρά παιδιά.
Πριν δυο τρία χρόνια , όταν ο γιός μου ήταν τριών όπως τώρα η κόρη σου έιχε επίσης φάει κόλλημα με αυτό το τραγούδι. Το ακούσε πολλές φορές. Είναι μάλλον οι στίχοι περιγραφικοί, δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους. Σε κάθε ακρόαση ξεκαρδίζονταν στα γέλια με το "γεροπλάτανο που πιάνει το τρένο από τ´αυτί"!!!

Μετά από λίγες μέρες και αφού είχαμε - επιτέλους- σταματήσει να το ακούμε το 3- 4 φορές συνεχόμενα κάθε απόγευμα γύρισα σπίτι από τη δουλειά και με περίμενε με ένα χαρτί στα χέρια: "Μπαμπά, αυτό είναι για σένα" μου λέει με σοβαρότητα. Το κοιτάζω περίεργος, ήταν μια ζωγραφιά με ακταλαβίστικες γραμμές, μουτζούρες σε διαφορα χρώματα. "Είναι, μου λέει, Η κοιλάδα των τεμπών που ακούγαμε!!! Σου αρέσει;

Ενα πράγμα πού θά θυμάμαι πάντα μέ συγκίνηση ήταν όταν ο γιός μου πού θάταν δέν θάταν 18 μηνών , και είχα κατά τύχην βάλει ένα κομμάτι τού Παπακωνσταντίνου απ´την ''Βροχή απο Κάτω'' πού τραγουδάει μιά γιαγιά τό ''Ενα παλληκαράκι'' ,τραγούδι δημοτικό άρχισε νά φωνάζει ''γκιαγκιά,γκιαγκιά''..

Η πεθερά μου ,Βλάχα απ´τά χωριά τού Ν.Λαρίσης,συνήθιζε νά τού τραγουδά ,ωραία δημοτικά ,σάν νανουρίσματα και βέβαια ο μικρός συνδύασε τήν φωνή πού άκουσε μέ τής γιαγιάς του.
Ακομα και σήμερα μού ζητά νά βάλω τό c.d. πού ''τραγουδά ή γιαγιά του''...

Re: Απάντηση: Re: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Ενα πράγμα πού θά θυμάμαι πάντα μέ συγκίνηση ήταν όταν ο γιός μου πού θάταν δέν θάταν 18 μηνών , και είχα κατά τύχην βάλει ένα κομμάτι τού Παπακωνσταντίνου απ´την ''Βροχή απο Κάτω'' πού τραγουδάει μιά γιαγιά τό ''Ενα παλληκαράκι'' ,τραγούδι δημοτικό άρχισε νά φωνάζει ''γκιαγκιά,γκιαγκιά''..

Η πεθερά μου ,Βλάχα απ´τά χωριά τού Ν.Λαρίσης,συνήθιζε νά τού τραγουδά ,ωραία δημοτικά ,σάν νανουρίσματα και βέβαια ο μικρός συνδύασε τήν φωνή πού άκουσε μέ τής γιαγιάς του.
Ακομα και σήμερα μού ζητά νά βάλω τό c.d. πού ''τραγουδά ή γιαγιά του''...

Ωραίες αναμνήσεις αυτές από τους πιτσιρικάδες...:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Τρικαλινά γράφεις? :D
Απαντώ με καθυστέρηση λόγω ταξιδιού. Οι Βλάχοι είχαν πολλές παροικίες σε γερμανόφωνες χώρες, οπότε η επιχώρια γλώσσα έμεινε ως αντανακλαστικό "χούι".
Για να σοβαρευτώ τώρα: απλώς απάντησα στη γερμανιστί διατυπωμένη απορία του κυρίου Ιωάννου. Ελπίζω να μην ήταν ασυγχώρητο το ατόπημά μου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα έτερα ημίσεά μας και η Μουσική

Απαντώ με καθυστέρηση λόγω ταξιδιού. Οι Βλάχοι είχαν πολλές παροικίες σε γερμανόφωνες χώρες, οπότε η επιχώρια γλώσσα έμεινε ως αντανακλαστικό "χούι".
:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004: