Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Εγω βασικά διαβάζω για απλο πλαστικό που απέχει πολυ απο την αίσθηση πολυτέλειας του 3g(s) και που γλιστράει υπερβολικά...

Με τα τρελά περιθώρια κέρδους (σε σχεση με το κοστος κατασκευης) που υφιστανται, ειναι προφανες οτι οι τιμές ειναι καθαρα θεμα ''marketing απόφασης''.

Βαζεις μια χρωματιστή θηκη στο μεγαλο και τελειωνεις.

Ναι,ε; Ευτυχως που δεν εχουν εσενα στο τμημα marketing της apple! :p

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Εγω βασικά διαβάζω για απλο πλαστικό που απέχει πολυ απο την αίσθηση πολυτέλειας του 3g(s) και που γλιστράει υπερβολικά...

Που τα διαβαζεις αυτά; Εγω σε ολα τα review που διαβασα, αναφερονται στο ποσο ανωτερο ειναι σε αισθηση απο οποιοδηποτε αλλο πλαστικο της αγορας. Καποιοι το παρομοιαζουν με "κεραμικό" στην αισθηση..

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Που τα διαβαζεις αυτά; Εγω σε ολα τα review που διαβασα, αναφερονται στο ποσο ανωτερο ειναι σε αισθηση απο οποιοδηποτε αλλο πλαστικο της αγορας. Καποιοι το παρομοιαζουν με "κεραμικό" στην αισθηση..

Πχ δες τι γραφει το engadget:

"Apple's not the first company to design a handset using colored-through, machined polycarbonate. Nokia did it with the N9 and several Lumias -- most recently the 1020 -- and HTC did it with the One X. Indeed, with those devices, both manufacturers showed that plastic could be used to craft highly refined products with superior build quality. Now, the iPhone 5c takes that concept one step further with a steel-reinforced shell covered in an ultra-shiny finish. While some of Nokia's aforementioned models also feature a glossy coating, the surface of the 5c is even smoother -- like enamel. This, combined with an extremely rigid structure, makes the 5c feel like a solid block of ceramic."

http://www.engadget.com/2013/09/17/iphone-5c-review/

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Ναι,ε; Ευτυχως που δεν εχουν εσενα στο τμημα marketing της apple! :p

Ευτυχως (για την Apple) που δεν εχει (τόσους πολλούς) πελάτες σαν εμένα (αλλά τους ''αλλους'', ξες, μη τους ξαναχαρακτηρίσω και μου συγχυστείς :p)

(δεν αναφέρθηκα πουθενά στο πόσο προσοδοφόρα θα ειναι για την Apple η κινηση αυτή btw)

η apple ποτε δεν ειπε για C(heap) κινητο... αυτο βγηκε (οπως και πολλα αλλα) απο τα forums-blogs και φυσικα δεν ισχυει.

Δεν προκειται να βγαλει φτηνο κινητο, γιατι απλα δεν εχει αναγκη να το κανει.

Εδωσε απλα περισσοτερες επιλογες , κυριως χρωματικες , γι αυτους που θελανε κατι τετοιο.
Δεν αναγκασε αλλωστε κανενα να το παρει...

ΥΓ.. συμφωνω οτι ειναι ακριβο, ειδικα στην Ελλαδα. Αλλα ετσι κι αλλιως εδω ολα ειναι πολυ ακριβοτερα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Ευτυχως (για την Apple) που δεν εχει (τόσους πολλούς) πελάτες σαν εμένα (αλλά τους ''αλλους'', ξες, μη τους ξαναχαρακτηρίσω και μου συγχυστείς :p)

(δεν αναφέρθηκα πουθενά στο πόσο προσοδοφόρα θα ειναι για την Apple η κινηση αυτή btw)

Κοιτα, αν θες να μιλησουμε σοβαρά, το marketing ειναι επιστήμη και εχει τεραστια διαφορά το επαναλανσαρισμα μιας συσκευής με πλαστικο κελυφος υψηλης (κατα τα λεγόμενα) ποιότητας και ασορτί χρωματάκι IOS, σε συγκριση με το να βαλεις μια πλαστικη χρωματιστη θηκη σε ενα κινητό. Ειναι σαν να συγκρινεις ενα αυτοκίνητο βαμμενο σε κοκκινο χρωμα με ενα μαυρο αυτοκινητο με κόκκινη κουκουλα (και τρυπες στα τζαμια :p )
Και μην ξεχνας πως το 5c παει να αντικαταστησει το 5αρι οχι το 5s. Αυτος που θα αγόραζε το περσινο μοντελο στην ιδια τιμη, παιρνει ενα νεο μοντελο με ιδιο hardware αλλα τελειως αλλη εμφάνιση. Αν ειναι και πιτσιρικας ή/και Ασιάτης, μπορει και να το προτιμησει ακόμα και σε σχεση με το "σοβαρο" 5s...
Εμπορικά ηταν πολυ έξυπνη κίνηση ΙΜΟ..

Αν ειναι και πιτσιρικας ή/και Ασιάτης, μπορει και να το προτιμησει ακόμα και σε σχεση με το "σοβαρο" 5s...
Εμπορικά ηταν πολυ έξυπνη κίνηση ΙΜΟ..

kai γυναικα επισης....

αλλωστε οι πωλησεις δειχνουν μια αναλογια (περιπου) 3 ή 4 προς 1
Καθολου ασχημα για το χρωματιστο iphone 5c .
Στα 9 εκατομ. iphones που πουληθηκαν το πρωτο ΣΚ , ειναι περιπου 2-3 εκατ. συσκευες !!!
Και μονο αυτο το νουμερο ειναι μεγαλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο λανσαρισμα αλλου κινητου (εκτος iphone) σε ενα ΣΚ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

το marketing ειναι επιστήμη
Προφανως.

Η οποία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανωριμότητα / ηλιθιότητα / αποβλάκωση κλπ των καταναλωτών.

Η εκφραση ''θυμα του marketing'' δεν εχει βγει τυχαια αλλωστε.

Τελικά συμπεραίνω ότι και μια κουραδα με ζωγραφισμένο Μήλο να βγάλει η απλ σε κουτί και να την πουλάει για ishit θα βγάλει εκατομμύρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Προφανως.

Η οποία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανωριμότητα / ηλιθιότητα / αποβλάκωση κλπ των καταναλωτών.

Η εκφραση ''θυμα του marketing'' δεν εχει βγει τυχαια αλλωστε.

Δεν θα πω "ρ.χ." την σκεψη σου, για να μην τσαντιστείς.. :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Δεν θα πω "ρ.χ." την σκεψη σου, για να μην τσαντιστείς.. :p
Βρε, δεν πα να πεις ότι θες (που είπες ηδη δλδ...), γιατί να τσαντιστώ;

(μην μπλέκεις την απορία μου με τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο θίγεσαι vs θίγεις, με τον θυμό)

(τι έγινε τώρα, θα βάζεις τα κλάματα και όταν θίγουμε και την αξία του marketing - εκτός της Apple; :p)

Last edited:
Οταν δηλ. η apple ειχε και εχει, καλυτερο λειτουργικο και μηχανηματα (mac -OSX) , αλλα δε πουλαει τοσο πολυ , ειναι αποτυχημενη ...
Οταν βγαζει iphone-ipad kai iOS που πουλαει σα τρελλο , ειναι απλα θεμα marketing !

Μαστα....!:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική

Βρε, δεν πα να πεις ότι θες (που είπες ηδη δλδ...), γιατί να τσαντιστώ;

(μην μπλέκεις την απορία μου με τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο θίγεσαι vs θίγεις, με τον θυμό)

(τι έγινε τώρα, θα βάζεις τα κλάματα και όταν θίγουμε και την αξία του marketing - εκτός της Apple; :p)

Βασικα πλακα σου έκανα για το προηγουμενο post σου, αλλα δεν το επιασες, δεν πειραζει..
Απλα μου κανει εντύπωση που έχεις τόσο μονοδιάστατη αποψη επι του θεματος.. Προφανως και δεν ειναι θύματα του marketing ολοι οι αγοραστες του 5c (καποιοι πιθανότατα). Ο καθενας μπορει να επιλεξει το smartphone του και μονο λογω εμφανισης, αλλωστε ειναι πλεον (και) fashion item.
Μια κοπελιτσα που γουσταρει να παρει κινητο σε ροζακι ή κιτρινάκι γιατι να μην το προτιμησει απο το αυστηρο 5s; Αλλωστε και το 5c, "τούμπανο" ειναι απο πλευρας επιδόσεων και χαρακτηριστικών..
Οσο για την τιμή, τα premium προιοντα ειναι παντα πολυ ακριβοτερα. Και εσυ πχ γουσταρεις φουτερακια ναπαπιριριρι αντί για no name, δεν σε κάνει "θυμα του marketing"..

αυτο δεν ειπατε παραπανω (εμμεσως πλην σαφως) ?
Αυτο που ειπα παραπανω, αμεσως, ειναι οτι οι πωλήσεις του 5C θα ειναι σαφώς αποτέλεσμα marketing κατα 90%.

Γιατι, όταν με μηδαμινή διαφορά χρημάτων (και ειδικά στην πιο ακριβή κατηγορία - που για ελάχιστους θα κάνουν διαφορά τα +100 Ευρω όταν θα δωσει τα 700+) παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο το οποίο μπορείς εμφανισιακά να κάνεις (με θήκη) το ίδιο (και καλύτερο ή εν γένει οπως θες) με το ''φθηνό'', ειναι βλακεία να πάρεις το τελευταίο.

Αυτα ειναι αντικειμενικά πράγματα.

Οποιος τα αγνοεί (και αγοράσει το 5C) ειναι θυμα (του marketing).

Τωρα, η επιτυχία του iPhone γενικα έχει προφανείς (μη marketing) λόγους (και όποιος το αμφισβητεί ειναι προφανώς ηλίθιος ή hateboy)