Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Αυτο που ειπα παραπανω, αμεσως, ειναι οτι οι πωλήσεις του 5C θα ειναι σαφώς αποτέλεσμα marketing κατα 90%.

Γιατι, όταν με μηδαμινή διαφορά χρημάτων (και ειδικά στην πιο ακριβή κατηγορία - που για ελάχιστους θα κάνουν διαφορά τα +100 Ευρω όταν θα δωσει τα 700+) παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο το οποίο μπορείς εμφανισιακά να κάνεις (με θήκη) το ίδιο (και καλύτερο ή εν γένει οπως θες) με το ''φθηνό'', ειναι βλακεία να πάρεις το τελευταίο.

Αυτα ειναι αντικειμενικά πράγματα.

Οποιος τα αγνοεί (και αγοράσει το 5C) ειναι θυμα (του marketing).

Τωρα, η επιτυχία του iPhone γενικα έχει προφανείς (μη marketing) λόγους (και όποιος το αμφισβητεί ειναι προφανώς ηλίθιος ή hateboy)

Καποιος technofreak (όπως εγώ) θα συμφωνησει μαζι σου διοτι δινει σημασια στις επιδοσεις και το καλυτερο δυνατο "σιδερο".
Ομως υπαρχουν εκατομμύρια καταναλωτών που δεν ενδιαφερονται να εχουν το γρηγοτερο smartphone της αγορας, αλλα θελουν ενα παιχνιδιαρικο χρωματιστο smartphone το οποιο να (υπέρ)καλυπτει τις αναγκες τους (και γλυτωνουν και ενα 100ρικο). Σε αυτους απευθύνεται το 5c και ειναι αδικο να τους χαρακτηριζουμε θύματα επειδη εχουν αλλα γουστα/πρωτεραιοτητες απο εμας...

Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Δεν ξερω αν ειναι φτηνιάρικο αφου δεν το εχω πιάσει. Διαβαζω ομως το ακριβως αντίθετο (ολοι μιλουν για κορυφαια ποιοτητα κατασκευής).
Όσο για το κοστος παραγωγης, ειναι μονο 23 δολλαρια φθηνοτερο απο το 5s οποτε...
Για τους λογους πλαστικού/χρωματος τα είπαμε: έξυπνη εμπορικα κίνηση για να δημιουργηθεί εξτρα εμπορικο ενδιαφερον για το φθηνοτερο μοντέλο ωστε αφενος να προσελκύσει άλλο κοινό που γουσταρει χρωματιστά κινητά (κυριως Ασία) αλλα και για να μην κανιβαλισει τις πωλησεις του μεγαλυτερου μοντελου.

Το 5C σε σχέση με το 5 είναι σαφώς φτηνιάρικο.. δεν χρειάζεται να το πιάσω στα χέρια μου για να το διαπιστώσω.

Αλλά η Apple με έναν σμπάρο σκοτώνει 5-6 τρυγόνια..:

1) Βγάζει χρωματάκια για όποιους/ες γουστάρουν
2) Ξεστοκάρει τα εντόσθια του 5 που της έχουν μείνει
3) Γλιτώνει τη γκρίνια από τους αγοραστές που θα τους ξέφτιζε στις γωνίες (γνωστό θέμα του 5, έστω μικρό)
4) Βγάζει ένα σεβαστό επιπλέον κέρδος.. $23 x πολλά εκατομμύρια..
5) Σε όσους δεν αρέσει, μπορούν να δώσουν την μικρή διαφορά και να πάρουν το 5S..

No brainer που λέμε..

Αυτο που ειπα παραπανω, αμεσως, ειναι οτι οι πωλήσεις του 5C θα ειναι σαφώς αποτέλεσμα marketing κατα 90%.

Γιατι, όταν με μηδαμινή διαφορά χρημάτων (και ειδικά στην πιο ακριβή κατηγορία - που για ελάχιστους θα κάνουν διαφορά τα +100 Ευρω όταν θα δωσει τα 700+) παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο το οποίο μπορείς εμφανισιακά να κάνεις (με θήκη) το ίδιο (και καλύτερο ή εν γένει οπως θες) με το ''φθηνό'', ειναι βλακεία να πάρεις το τελευταίο.

Αυτα ειναι αντικειμενικά πράγματα.

Οποιος τα αγνοεί (και αγοράσει το 5C) ειναι θυμα (του marketing).

Τωρα, η επιτυχία του iPhone γενικα έχει προφανείς (μη marketing) λόγους (και όποιος το αμφισβητεί ειναι προφανώς ηλίθιος ή hateboy)

Αυτο ακριβως ειχα πει κι εγω πριν μέρες. αν οντως το κοστος το 5s ειναι 23USD περισσότερο απ οτι το 5C τοτε δε βρίσκω νόημα στην υπαρξη 2 συσκευών ταυτόχρονα. ασε που αυξάνει το fragmentation (ειναι της μόδας Lately) που λέγαμε της προάλλες (χαχααχααχ)
Ας εβγαινε το 5s απλα σε 6-7 χρώματα με μια τιμη αναμεσα σε 5c κ 5s, αυτο σημαίνει σέβομαι τους πελάτες μου κι όχι πουλάω ξανα το περσινό βαμμένο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Το 5C σε σχέση με το 5 είναι σαφώς φτηνιάρικο.. δεν χρειάζεται να το πιάσω στα χέρια μου για να το διαπιστώσω.

Αλλά η Apple με έναν σμπάρο σκοτώνει 5-6 τρυγόνια..:

1) Βγάζει χρωματάκια για όποιους/ες γουστάρουν
2) Ξεστοκάρει τα εντόσθια του 5 που της έχουν μείνει
3) Γλιτώνει τη γκρίνια από τους αγοραστές που θα τους ξέφτιζε στις γωνίες (γνωστό θέμα του 5, έστω μικρό)
4) Βγάζει ένα σεβαστό επιπλέον κέρδος.. $23 x πολλά εκατομμύρια..
5) Σε όσους δεν αρέσει, μπορούν να δώσουν την μικρή διαφορά και να πάρουν το 5S..

No brainer που λέμε..

Αρα καλα έκανε..

ΥΓ. Το να λες φτηνιάρικο σε σχέση με το (κορυφαιο σε ποιοτητα κατασκευης) 5αρι ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα απο το φτηνιαρικο γενικα..
Ειναι σαν να λες πως το Audi R8 ειναι φτηνιαρικο σε σχεση με την Lamborgini Gallardo.. :p

Αυτο ακριβως ειχα πει κι εγω πριν μέρες. αν οντως το κοστος το 5s ειναι 23USD περισσότερο απ οτι το 5C τοτε δε βρίσκω νόημα στην υπαρξη 2 συσκευών ταυτόχρονα. ασε που αυξάνει το fragmentation (ειναι της μόδας Lately) που λέγαμε της προάλλες (χαχααχααχ)
Ας εβγαινε το 5s απλα σε 6-7 χρώματα με μια τιμη αναμεσα σε 5c κ 5s, αυτο σημαίνει σέβομαι τους πελάτες μου κι όχι πουλάω ξανα το περσινό βαμμένο....
Εχμμ, τα 5/5c/5s εχουν την ιδια ακριβως οθονη και λειτουργικό.. Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι το fragmentation...

Καποιος technofreak (όπως εγώ) θα συμφωνησει μαζι σου διοτι δινει σημασια στις επιδοσεις και το καλυτερο δυνατο "σιδερο".
Ομως υπαρχουν εκατομμύρια καταναλωτών που δεν ενδιαφερονται να εχουν το γρηγοτερο smartphone της αγορας, αλλα θελουν ενα παιχνιδιαρικο χρωματιστο smartphone το οποιο να (υπέρ)καλυπτει τις αναγκες τους (και γλυτωνουν και ενα 100ρικο). Σε αυτους απευθύνεται το 5c και ειναι αδικο να τους χαρακτηριζουμε θύματα επειδη εχουν αλλα γουστα/πρωτεραιοτητες απο εμας...
Ε, καλα, δεν ειναι ηλιθιοι, ειναι τσιπηδες τότε, πες το όπως θες (γιατι πως αλλιως λες καποιον που δινει 700 για κινητο και θα κωλωσει στα +100; )

Για το χρωμα κλπ, τα παμε 100 φορες: Βαζεις στο 5S οτι θηκη θες και τελειωνεις.

Εχμμ, τα 5/5c/5s εχουν την ιδια ακριβως οθονη και λειτουργικό.. Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι το fragmentation...

Θυμίζω το 32bit vs. 64bit.. ;)

Νταξ, το πιασαμε το υπονοουμενο για το ΤΤ....:p

Πχ δες τι γραφει το engadget:

"Apple's not the first company to design a handset using colored-through, machined polycarbonate. Nokia did it with the N9 and several Lumias -- most recently the 1020 -- and HTC did it with the One X. Indeed, with those devices, both manufacturers showed that plastic could be used to craft highly refined products with superior build quality. Now, the iPhone 5c takes that concept one step further with a steel-reinforced shell covered in an ultra-shiny finish. While some of Nokia's aforementioned models also feature a glossy coating, the surface of the 5c is even smoother -- like enamel. This, combined with an extremely rigid structure, makes the 5c feel like a solid block of ceramic."

http://www.engadget.com/2013/09/17/iphone-5c-review/

dat feeeeeel again
:music-smiley-005:

Καλά αν συναντήσετε άλλον στο δρόμο σας, που να το νομίσει για κεραμικό … να μου το πείτε δηλαδή …. :D :D :D

Ε, καλα, δεν ειναι ηλιθιοι, ειναι τσιπηδες τότε, πες το όπως θες (γιατι πως αλλιως λες καποιον που δινει 700 για κινητο και θα κωλωσει στα +100; )

Για το χρωμα κλπ, τα παμε 100 φορες: Βαζεις στο 5S οτι θηκη θες και τελειωνεις.

Μα για το χρωμα εχεις λάθος! Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση ενα κινητο με θηκη με ενα κινητο με πλαστικό unibody κελυφος!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελλη

....το smartphone .... ειναι πλεον (και) fashion item.
Ε, αυτό ακριβώς θεωρώ κατάντια (του marketing)....

Οσο για την τιμή, τα premium προιοντα ειναι παντα πολυ ακριβοτερα. Και εσυ πχ γουσταρεις φουτερακια ναπαπιριριρι αντί για no name, δεν σε κάνει "θυμα του marketing"..
Ναι, μονο που εγω μπορει να επιλεξω το καθε Ναπαπίρι αλλά θα ειναι λόγω εμφανισης ή / και ποιότητας και όχι γιατι ειναι της μόδας πχ.

dat feeeeeel again
:music-smiley-005:

Καλά αν συναντήσετε άλλον στο δρόμο σας, που να το νομίσει για κεραμικό … να μου το πείτε δηλαδή …. :D :D :D

Ρωτα καλυτερα τον συντακτη του engadget (και πολλων αλλων περιοδικών) αν τους πετυχεις στο δρομο.. :p
Εγω θα σου πω τις εντυπωσεις απο το 5s οταν παραλάβω..

ειδες που εισαι μονοδιαστατος και απολυτος (οποτε σε συμφερει ) ?

Ξεχνας οτι τα iphone στο εξωτερικο και σε πολλες χωρες πωλουνται κυριως με διετη συμβολαια και η διαφορα ειναι 100$ στα 200!
Αρα ειναι 50% πιο φτηνα.
Επισης ξεχνας οτι το γουστο ειναι υποκειμενικο θεμα και υπαρχουν πολλοι που τους αρεσει το Gold iphone και τα χρωματιστα επισης.
Αρα δεν υπαρχει "αντικειμενικα" !

Εδω εσυ πηγες και πηρες πλαστικο τηλεφωνο ...:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Μα για το χρωμα εχεις λάθος! Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση ενα κινητο με θηκη με ενα κινητο με πλαστικό unibody κελυφος!
Αν ήταν έτσι η ιδια η Apple δεν θα έδινε θήκες για το 5C.

Ενα point το χεις αλλά από την άλλη σκεψου ότι μιλαμε για καθαρα υποκειμενικά θέματα (γούστο) στα οποία αυτό που μετράει περισσότερο ειναι οι δυνατότητες παραμετροποιησης (που υλοποιούνται με θήκες).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C

Ε, αυτό ακριβώς θεωρώ κατάντια (του marketing)....

Ναι, μονο που εγω μπορει να επιλεξω το καθε Ναπαπίρι αλλά θα ειναι λόγω εμφανισης ή / και ποιότητας και όχι γιατι ειναι της μόδας πχ.

Υπαρχουν πανομοιοτυπα φουτερακια no-name με το ναπαπαπαριριρι και αριστης ποιότητας, αλλα εσύ επελεξες αυτο επειδη ειναι και fashion brand (ισως το εκανες ασυναίσθητα και τωρα μισεις τον εαυτο σου :p ).
Το ότι η μοδα εχει εισελθει στην τεχνολογία δεν ειναι καταντια, προοδος ειναι, γιατι εχουν ομορφυνει αισθητικά ολα τα προιοντα.
Θυμήσου πχ πως ηταν παλια τα laptops και πως ειναι σήμερα..

Σοβαρα??? σημερα τρεχουν ios7, να δω τι θα κανουν μετο ios 9! θα τρεχουν το ιδιο ?? (βλεπε 4 4s με ios7)....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Αν ήταν έτσι η ιδια η Apple δεν θα έδινε θήκες για το 5C.

Ενα point το χεις αλλά από την άλλη σκεψου ότι μιλαμε για καθαρα υποκειμενικά θέματα (γούστο) στα οποία αυτό που μετράει περισσότερο ειναι οι δυνατότητες παραμετροποιησης (που υλοποιούνται με θήκες).

Πολλα points έχω :p
Οι θηκες ειναι ενα fashion αξεσουαρ πλεον, οχι μονο για προστασία, αλλα και για να αλλαξεις την εμφανιση του κινητου αν βαρεθείς. Δεν ειναι ομως πανάκεια και σιγουρα δεν μπορουν να αντικαταστησουν την ομορφια ενος "γυμνου" κινητού...
Γι'αυτο και εγω δεν εχω βαλει ποτε τιποτα παραπανω απο bumber. Αν μπορουσα, θα το "έστελνα" και αυτο (αλλα με την ατσαλοσύνη μου θα άλλαζα διαρκως σπασμενες οθόνες) :p

Ξεχνας οτι τα iphone στο εξωτερικο και σε πολλες χωρες πωλουνται κυριως με διετη συμβολαια και η διαφορα ειναι 100$ στα 200!
Αρα ειναι 50% πιο φτηνα.

Αυτα λες σε αυτούς που πουλάς τα γκατζετακια σου (εσυ και ο θειος από το Αμέρικα) και έχετε γίνει πλούσιοι; :p

Ρε, ρομπομπου, τα χουμε πει 100 φορες για την ''παραμυθα'' της επιδοτησης / συμβολαιου.

Αντί να πληρωσεις το κινητο / πληρώνει το πάγιο.

Σου αλλάζουν το ''ονομα'' και χαίρεσαι.

Επισης ξεχνας οτι το γουστο ειναι υποκειμενικο θεμα και υπαρχουν πολλοι που τους αρεσει το Gold iphone και τα χρωματιστα επισης.
Αρα δεν υπαρχει "αντικειμενικα" !
Αλλ αντ αλλα (της Παρασκευης το γάλα - που λεει και ο Τακης :p) - που διαφώνησα με αυτό; ακριβώς αυτό λεω κι εγώ.

(γμτ, με τον Τακη μπορω να πλακωθω σαν ανθρωπος, τις δικές σου κωλοτούμπες αδυνατώ να τις ακολουθήσω :p)