Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Σοβαρα??? σημερα τρεχουν ios7, να δω τι θα κανουν μετο ios 9! θα τρεχουν το ιδιο ?? (βλεπε 4 4s με ios7)....

Σε 5 χρονια θα εχουν αποσυρθει Φρανκ.
Και μην ξεχνας πως μιλας για την apple. Γιατι νομιζεις πως αργησε τοσα χρονια να παρουσιασει ριζικα διαφορετικη εκδοση του λειτουργικου της;
Η apple φροντιζει ετσι ωστε ολα τα κινητά τουλαχιστον 3 χρονια πισω να μπορουν να παρουν το τελευταιο λειτουργικό (εστω και με μειωμένες δυνατοτητες λογω παλαιοτερου hardware). Στο android βλεπεις μονος σου τι γίνεται..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S κα

Υπαρχουν πανομοιοτυπα φουτερακια no-name με το ναπαπαπαριριρι και αριστης ποιότητας, αλλα εσύ επελεξες αυτο επειδη ειναι και fashion brand

Για μια ακόμη φορα κρινεις εξ ιδιων τα αλλότρια...

Αν θες να ξες, το ''fashion brand'' συγκαταλεγεται πάντα στα ''-'' για εμένα (σου θυμίζω την ιστορία με τη ''μπέμπα'').

Ο μόνος λόγος επιλογής ειναι η ποιότητα και η εμφανιση (που δεν βρισκεις ευκολα αλλου και το ξες - αν ξες, να μου πεις να ψωνίζω από εκεί).

Φυσικά υπάρχει και κατι ακόμα: Το δικτυο προωθησης. Αν δλδ τα no name ιδίας ποιότητας κλπ για να τα βρεις πρέπει να ψαξεις 100 ωρες στο καθε μαγαζακι ενώ το (κάθε) Ναπαπίρι το βρισκεις πανευκολα με μια βολτα στο mall, προφανως η επιλογη του 2ου ειναι πιο ευκολη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Θυμίζω πως το IOS 7 λειτουργει και στα δυο modes παράλληλα :p

Δηλαδή ένα 5 που κάνει update σε IOS 7.1 και ένα 5S που κάνει το ίδιο θα κατεβάσουν το ίδιο software image? ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iP

Για μια ακόμη φορα κρινεις εξ ιδιων τα αλλότρια...

Αν θες να ξες, το ''fashion brand'' συγκαταλεγεται πάντα στα ''-'' για εμένα (σου θυμίζω την ιστορία με τη ''μπέμπα'').

Ο μόνος λόγος επιλογής ειναι η ποιότητα και η εμφανιση (που δεν βρισκεις ευκολα αλλου και το ξες - αν ξες, να μου πεις να ψωνίζω από εκεί).

Φυσικά υπάρχει και κατι ακόμα: Το δικτυο προωθησης. Αν δλδ τα no name ιδίας ποιότητας κλπ για να τα βρεις πρέπει να ψαξεις 100 ωρες στο καθε μαγαζακι ενώ το (κάθε) Ναπαπίρι το βρισκεις πανευκολα με μια βολτα στο mall, προφανως η επιλογη του 2ου ειναι πιο ευκολη.

Να σου θυμίσω πως επειδη δουλεύω (και) σε εταιρια μοδας, γνωρίζω πολυ καλα το θέμα. Αντιστοιχη ποιότητα και παραπλήσια εμφανιση θα βρεις και αλλου, σε πολυ χαμηλότερη τιμή.
Ομως σε ενα σωστο fashion brand, αυτο που πληρωνεις ειναι ο πρωτοτυπος σχεδιασμος (design) του ρούχου, η αναμενόμενη ποιότητα (που υπάρχει και αλλου) και φυσικά ενα οργανωμένο δικτυο διανομής & προώθησης των προιοντων.
Αυτο ομως το πληρώνεις πολυ παραπανω σε σχεση με το plain αλλα εξισου ποιοτικο ρούχο, οποτε με την δικη σου λογική, εισαι "θύμα" της μοδας/marketing etc
Μαλιστα, εαν ήθελες καλύτερη ποιοτητα ρούχου σε σχεση με το napapiri, θα επαιρνες στα ιδια λεφτά ας πουμε ενα αντιστοιχο footer Brooks Brothers ή Hugo Boss το οποιο όμως δεν θα γουσταρες τοσο εμφανισιακα βασει των δικου σου γούστου..
Βαλε λοιπον τον εαυτο σου στα "ρούχα" της κινεζουλας υποψηφιας αγοραστριας του 5c: Ψαχνει κατι που να εχει καλη ποιότητα, στην πολύχρωμη εμφανιση που γουστάρει και δεν την πειράζει να πληρώσει κατι παραπανω για να το αποκτήσει, ακομα και αν δεν εχει την κορυφαία τεχνολογια του 5s το οποιο ομως βρίσκει 'γεροντίστικο". Γιατι να ειναι αυτη θυμα του marketing?
Ελπίζω να εγινα κατανοητος..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Δηλαδή ένα 5 που κάνει update σε IOS 7.1 και ένα 5S που κάνει το ίδιο θα κατεβάσουν το ίδιο software image? ;)

Δεν καταλαβαίνω που το πας. Το 7.1 θα περιεχει προφανως και τα δυο modes (οπως και το 7 αλλωστε) και αναλογως της συσκευής, αυτοματα θα περνάει το αντιστοιχο software.
Αυτη την στιγμη στο 5s ολες οι native εφαρμογες είναι 64bit και οι third party 32. Σε 3-4 χρονια, θα εχουν περασει ολα τα iphone (απο το 5s) και μετα σε 64bit. Αυτό όμως δεν σημαινει πως στα παλιά iphones δεν θα παιζουν οι 32bit εφαρμογες αφού οι developers εχουν ηδη ολες τις εφαρμογες σε 32bit και απλα θα τις μετατρεψουν σιγα-σιγα και σε 64bit.. Οτι εγινε στα Mac βασικα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τ

Να σου θυμίσω πως επειδη δουλεύω (και) σε εταιρια μοδας, γνωρίζω πολυ καλα το θέμα. Αντιστοιχη ποιότητα και παραπλήσια εμφανιση θα βρεις και αλλου, σε πολυ χαμηλότερη τιμή.
Ομως σε ενα σωστο fashion brand, αυτο που πληρωνεις ειναι ο πρωτοτυπος σχεδιασμος (design) του ρούχου, η αναμενόμενη ποιότητα (που υπάρχει και αλλου) και φυσικά ενα οργανωμένο δικτυο διανομής & προώθησης των προιοντων.
Αυτο ομως το πληρώνεις πολυ παραπανω σε σχεση με το plain αλλα εξισου ποιοτικο ρούχο, οποτε με την δικη σου λογική, εισαι "θύμα" της μοδας/marketing etc
Μαλιστα, εαν ήθελες καλύτερη ποιοτητα ρούχου σε σχεση με το napapiri, θα επαιρνες στα ιδια λεφτά ας πουμε ενα αντιστοιχο footer Brooks Brothers ή Hugo Boss το οποιο όμως δεν θα γουσταρες τοσο εμφανισιακα βασει των δικου σου γούστου..
Βαλε λοιπον τον εαυτο σου στα "ρούχα" της κινεζουλας υποψηφιας αγοραστριας του 5c: Ψαχνει κατι που να εχει καλη ποιότητα, στην πολύχρωμη εμφανιση που γουστάρει και δεν την πειράζει να πληρώσει κατι παραπανω για να το αποκτήσει, ακομα και αν δεν εχει την κορυφαία τεχνολογια του 5s το οποιο ομως βρίσκει 'γεροντίστικο". Γιατι να ειναι αυτη θυμα του marketing?
Ελπίζω να εγινα κατανοητος..

Μια χαρα το γνωρίζεις το θεμα.

Αλλα γνωρίζεις τι κάνουν οι αλλοι, όχι τα δικά μου κριτήρια επιλογής.

Καταρχην εχουμε τα ''αντιστοιχα'' και τα ''παραπλησια''.

Αλλα, ας τα δεχτουμε αυτά, πες μου που τα βρισκουμε (ειδικα το design).

Και να δεχτούμε ότι υπάρχουν, το γεγονός ότι δεν τα βρίσκω (και όχι ότι δεν τα προτιμώ απο τα επώνυμα - όπως εσύ νομίζεις ότι κάνω) δεν με κανει θυμα του marketing φυσικα.

Το ''πρωτοτυπο'' μου ειναι παντελως αδιαφορο (αμα μου αρεσει κατι ας ειναι και εκτος μοδας εδω και 20 χρονια, αδιαφορω πλήρως).

Τα περι hugo κλπ ειναι ασχετα γιατι φυσικα, απαξ και δεν μου αρεσουν δεν τιθεται θεμα συγκρισης / επιλογης.

Η συγκριση τελος κινητου με ρούχο δεν ειναι και η καλύτερη....

ΥΓ Να στο πω απλά, μπας και (με) καταλάβεις: Αν είχα να διαλέξω το ιδιο ακριβώς ρούχο με και χωρίς την ''επώνυμη'' σταμπα, θα προτιμούσα σαφώς αυτό χωρίς τη στάμπα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Μια χαρα το γνωρίζεις το θεμα.

Αλλα γνωρίζεις τι κάνουν οι αλλοι, όχι τα δικά μου κριτήρια επιλογής.

Καταρχην εχουμε τα ''αντιστοιχα'' και τα ''παραπλησια''.

Αλλα, ας τα δεχτουμε αυτά, πες μου που τα βρισκουμε (ειδικα το design).

Και να δεχτούμε ότι υπάρχουν, το γεγονός ότι δεν τα βρίσκω (και όχι ότι δεν τα προτιμώ απο τα επώνυμα - όπως εσύ νομίζεις ότι κάνω) δεν με κανει θυμα του marketing φυσικα.

Το ''πρωτοτυπο'' μου ειναι παντελως αδιαφορο (αμα μου αρεσει κατι ας ειναι και εκτος μοδας εδω και 20 χρονια, αδιαφορω πλήρως).

Τα περι hugo κλπ ειναι ασχετα γιατι φυσικα, απαξ και δεν μου αρεσουν δεν τιθεται θεμα συγκρισης / επιλογης.

Η συγκριση τελος κινητου με ρούχο δεν ειναι και η καλύτερη....

ΥΓ Να στο πω απλά, μπας και (με) καταλάβεις: Αν είχα να διαλέξω το ιδιο ακριβώς ρούχο με και χωρίς την ''επώνυμη'' σταμπα, θα προτιμούσα σαφώς αυτό χωρίς τη στάμπα.

Σύριε, άπαξ και επελεξες το Napapiri έναντι καποιου αλλου φούτερ, προφανώς κατι σε τραβηξε στο design του, το οποιο καποιος σχεδιαστης της έκανε και το οποιο σε επεισε να το προτιμησεις εναντι κάποιου αλλου αντιστοιχου προιοντος (φθηνοτερου ή ακριβότερου) αντιστοιχης ή και καλυτερης ποιότητας.
Το ιδιο ακριβώς ισχυει για τον υποψηφιο αγοραστη του 5c: Του κανει "κλικ" το χρωματιστο κελυφος, τόσο ωστε να το προτιμήσει απο το καλυτερο 5s.
Κανενας απο τους δυο σας δεν ειναι "θύμα" του marketing. Εχετε απλα συγκεκριμένα γούστα και οι εταιρίες προσπαθουν να σας τα ικανοποιήσουν με το αζημίωτο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Και για μενα το ιδιο ισχύει. Για την ακριβεια, οι εντονες σταμπες (οπως του Napapiri :p ) με απωθούν..

Εγω βασικά διαβάζω για απλο πλαστικό που απέχει πολυ απο την αίσθηση πολυτέλειας του 3g(s) και που γλιστράει υπερβολικά...

Προερχόμενος από αρκετά iPhone και νυν κάτοχος ενός 5c, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι υποδεέστερο το 5c από το 3gs.
Επίσης, δεν έχω καταλάβει σε καμία περίπτωση ότι γλυστράει υπερβολικά. Εκτός αν τα χέρια είναι ιδρωμένα ή υγρά, οπότε το γυαλί των 4,4s,5,5s είναι σαν υλικό καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Προφανως.

Η οποία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανωριμότητα / ηλιθιότητα / αποβλάκωση κλπ των καταναλωτών.

Η εκφραση ''θυμα του marketing'' δεν εχει βγει τυχαια αλλωστε.

Βασικα το marketing και η διαφημηση βασιζονται στην αποπλανηση, την παραπλανηση, το συναισθημα, την κατ επιβολη απουσια της λογικης, και χρηση διαφορων αρχεγονων συναισθηματων και ορεξεων με ΑΠΤΑΙΣΤΗ χρηση της γλωσσας και των λεξεων. Δεν εχει ΚΑΜΙΑ μα καμια σχεση με αυτα που ειπες. Ετσι η εκφραση "θυμα του marketing" βγηκε για να δειξει οτι αυτη η τεχνη μπορει τον οποιοδηποτε να τον μετατρεψει σε θυμα.
Τουλαχιστο οταν εχουμε ημιμαθεια για καποια θεματα μην χρησιμοποιουμε εκφρασεις για να βγαλουμε καποια/οποια συμπερασματα... Οτι να´ναι δηλαδη...!
Φυσικα νομιζεις οτι εσυ εισαι ωριμος, ευστροφος και εξυπνος και δεν εχεις πεσει θυμα του marketing. Χωρις να σου αφαιρεσω τιποτα απο αυτα και μονο που στεκεσαι με τοσο παθος κατα της Apple εισαι θυμα του marketing...! (ΩΧ! ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ)
Και οι εξυπνοι γινονται θυματα... Τα καλυτερα μαλιστα γιατι ειναι εξυπνοι και δεν ειναι προβατα σαν τους αλλους.

Για να στο κανω πιο λιανα γιατι ασχολουμαι με πειθω, υποβολη μηνυματων και καταστασεων εδω και πολλα ετη με παμπολα σεμιναρια και εφαρμογες, το ποσο ευκολα μπορεις να μανιπιουλαρεις καποιον δεν το φανταζεσαι. Μεσα σε αυτο μου το κειμενο εχω αρκετες τετοιες εκφρασεις. Το υποσυνειδητο σου θα σου λεει οτι "καλα τα λεω"... το συνειδητο σου θα με κραξει! Αν λοιπον ησουν αγοραστης κατα βαθος θα ηθελες να με "αγορασεις" αλλα δεν θα το κανεις ακομη και θα σου δημιουργει το υποσυνειδητο σου την επιθυμια σιγα σιγα να το ψαξεις γιατι το θες τοσο πολυ αλλα σε εκνευριζει κιολας που το θες... αλλα τελικα θα το παρεις αργα ή γρηγορα.
Καλο απογευμα... θυμα*!

*) Χαριτολογω μιας και ως apple χρηστης με εχεις πει και εμενα θυμα...

Last edited:

Εχμμ, τα 5/5c/5s εχουν την ιδια ακριβως οθονη και λειτουργικό.. Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι το fragmentation...

Αν και το πενταρι πλεον δεν θα βγαινει αφου σταμάτησε η παραγωγη του λογο του 5C να σου θυμησω το 4S ( μοντελο δυο ετων) με διαφορετική ανάλυση και λόγο διαστάσεων... συνεπως fragmentation..
Το IOS 7 φυσικά και λειτουργει και στα δυο modes αλλα δεν υπαρχει προς το παρον υποστήριξη σε εφαρμογες απο τους developers ( θα περασει τουλαχιστον ενας χρονος ωστε να υπαρχει ικανοποιητικό πσοσοτο τετοιων εφαρμογών)
Αυτη η κατάσταση θεωρείται fragmentation και στο κοντινο μέλλον όταν θα υπαρχει φουλ υποστήριξη σε λειτουργικά των 64bit αναλόγως θα επηρεαστούν και τα σημερινά μοντέλα.

Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Βασικα το marketing και η διαφημηση βασιζονται στην αποπλανηση, την παραπλανηση, το συναισθημα, την κατ επιβολη απουσια της λογικης, και χρηση διαφορων αρχεγονων συναισθηματων και ορεξεων με ΑΠΤΑΙΣΤΗ χρηση της γλωσσας και των λεξεων. Δεν εχει ΚΑΜΙΑ μα καμια σχεση με αυτα που ειπες. Ετσι η εκφραση "θυμα του marketing" βγηκε για να δειξει οτι αυτη η τεχνη μπορει τον οποιοδηποτε να τον μετατρεψει σε θυμα.
Τουλαχιστο οταν εχουμε ημιμαθεια για καποια θεματα μην χρησιμοποιουμε εκφρασεις για να βγαλουμε καποια/οποια συμπερασματα... Οτι να´ναι δηλαδη...!
Φυσικα νομιζεις οτι εσυ εισαι ωριμος, ευστροφος και εξυπνος και δεν εχεις πεσει θυμα του marketing. Χωρις να σου αφαιρεσω τιποτα απο αυτα και μονο που στεκεσαι με τοσο παθος κατα της Apple εισαι θυμα του marketing...! (ΩΧ! ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ)
Και οι εξυπνοι γινονται θυματα... Τα καλυτερα μαλιστα γιατι ειναι εξυπνοι και δεν ειναι προβατα σαν τους αλλους.

Για να στο κανω πιο λιανα γιατι ασχολουμαι με πειθω, υποβολη μηνυματων και καταστασεων εδω και πολλα ετη με παμπολα σεμιναρια και εφαρμογες, το ποσο ευκολα μπορεις να μανιπιουλαρεις καποιον δεν το φανταζεσαι. Μεσα σε αυτο μου το κειμενο εχω αρκετες τετοιες εκφρασεις. Το υποσυνειδητο σου θα σου λεει οτι "καλα τα λεω"... το συνειδητο σου θα με κραξει! Αν λοιπον ησουν αγοραστης κατα βαθος θα ηθελες να με "αγορασεις" αλλα δεν θα το κανεις ακομη και θα σου δημιουργει το υποσυνειδητο σου την επιθυμια σιγα σιγα να το ψαξεις γιατι το θες τοσο πολυ αλλα σε εκνευριζει κιολας που το θες... αλλα τελικα θα το παρεις αργα ή γρηγορα.
Καλο απογευμα... θυμα*!

*) Χαριτολογω μιας και ως apple χρηστης με εχεις πει και εμενα θυμα...

Καλα όλα αυτα, αλλα αν ειχες πάρει χαμπάρι τι εννοώ (και ως νυν χρηστης Apple btw) θα ειχες γλυτωσει τον κόπο να γραψεις όσα έγραψες (προφανώς αν και χωρίς λόγο, θιγμένος από όσα εγραψα)...:)

Αν και το πενταρι πλεον δεν θα βγαινει αφου σταμάτησε η παραγωγη του λογο του 5C να σου θυμησω το 4S ( μοντελο δυο ετων) με διαφορετική ανάλυση και λόγο διαστάσεων... συνεπως fragmentation..
Το IOS 7 φυσικά και λειτουργει και στα δυο modes αλλα δεν υπαρχει προς το παρον υποστήριξη σε εφαρμογες απο τους developers ( θα περασει τουλαχιστον ενας χρονος ωστε να υπαρχει ικανοποιητικό πσοσοτο τετοιων εφαρμογών)
Αυτη η κατάσταση θεωρείται fragmentation και στο κοντινο μέλλον όταν θα υπαρχει φουλ υποστήριξη σε λειτουργικά των 64bit αναλόγως θα επηρεαστούν και τα σημερινά μοντέλα.

Αυτό με το fragmentation εχει γινει λίγο νιανια τελευταία...

Προφανως fragmentation σημαίνει να έχεις 100 συσκευές και να μην μπορούν να τρέξουν όλες την τελευταία έκδοση λειτουργικού.

Και εκεί προφανώς η Apple ειναι σε πολύ καλύτερη θέση.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα: Και 100 επιλογές (συσκευές) και το ''δέσιμο'' της Apple (με τις ελάχιστες συσκευές).

αυτο ειναι το νεο ανεκδοτο!:p

Οπως στον Mac, που τον κατηγορουνε οτι βρεθηκε ενα malware (ουτε καν ιος) και δε κοιτανε οτι στα win υπαρχουν χιλιαδες απο δαυτα!

Eτσι κι εδω , υπαρχουν ολες κι ολες 3 διαφορετικες αναλυσεις και δε κοιτανε τις δεκαδες - εκατονταδες στο Android !!! :smash:

Εχεις ακουσει την έκφραση "στου κρεμασμενου το σπίτι δεν μιλανε για σκοινί;" Ε, αυτό ακριβως ισχυει για το android και το fragmentation..
Κατα τα αλλα, το κουρασαμε το θέμα νομίζω..

Εχεις ακουσει την έκφραση "στου κρεμασμενου το σπίτι δεν μιλανε για σκοινί;" Ε, αυτό ακριβως ισχυει για το android και το fragmentation..
Κατα τα αλλα, το κουρασαμε το θέμα νομίζω..

Ανεξαρτήτως σχοινιών και σαπουνιών θεωρείς πως αυτο που έγραψα οτι δε ισχύει;

Eτσι κι εδω , υπαρχουν ολες κι ολες 3 διαφορετικες αναλυσεις και δε κοιτανε τις δεκαδες - εκατονταδες στο Android !!! :smash:

Το νεο ανεκδοτο το ακουσες;;
Δεν ειναι εκατονταδες αλλα χιλιαδες :music-smiley-005:

προφανως! :p
Kι αμα βαλεις και το διαφορετικο hardware ….αστα -bye-

android_fragmentation_juni2013_1.jpg