Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

κανεις δεν ειπε οτι ειναι "για πεταμα"... τετοιες εκφρασεις και χειροτερες , μονο εσεις τις λετε (προβατα, ανεγκεφαλοι κλπ)

Μια χαρα συσκευες ειναι, απλα δεν ειναι για μας. Εχω δοκιμασει (μολις τη προηγουμενη βδομαδα ειχα το htc one χτα χερια μου για 1-2 μερες - οπως και τα nexus 7 ) και παντα κατι με χαλαει.
Για οποιον ομως τα εχει βολευτει, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

το djay το ανεφερα σαν παραδειγμα, ευκολο να το καταλαβεις .

Το djay εκμεταλλευεται καθε iphone (αναλογα με το hardware του φυσικα) sto 100% !

Αυτο δε μπορει εξ ορισμου να γινει στα android... τι δεν καταλαβαινεις ?

ΥΓ... ποιας σας ειπε οτι ΠΡΕΠΕΙ καποιος να εχει iphone ?
Αναφερθηκε κατι τετοιο εδω μεσα ?

Οχι , αλλα κακώς υπάρχει προσπάθεια υπονόμευσης των άλλων συσκευών , και θεώρησης σαν μέτρο σύγκρισης το iphone...

το djay το ανεφερα σαν παραδειγμα, ευκολο να το καταλαβεις .

Το djay εκμεταλλευεται καθε iphone (αναλογα με το hardware του φυσικα) sto 100% !

Αυτο δε μπορει εξ ορισμου να γινει στα android... τι δεν καταλαβαινεις ?

ΥΓ... ποιας σας ειπε οτι ΠΡΕΠΕΙ καποιος να εχει iphone ?
Αναφερθηκε κατι τετοιο εδω μεσα ?

Μια πυξίδαApp πας να κατεβάσεις , και η εφαρμογή ξέρει εάν έχεις σένσορ ή όχι.

Όλες οι εφαρμογές μπορούν να μάθουν τι αρχιτεκτονική έχει το κινητό μέσω του API.
Οπότε λ.χ. εάν έχουμε multimedia εφαρμογή, και υποστηρίζεται NEON τότε θα το υποστηρίξουν
Και τα games ανάλογα

Το dj, δε το χρησιμοποιώ, αλλά μη νομίζεις, ότι και σε άλλες πλατφόρμες δεν εξετάζει η όποια εφαρμογή το περιβάλλον και το λειτουργικό – για να καταφέρει να τρέξει.
Ανάλογα φυσικά την εφαρμογή και το πόσο προσοχή δίνει ο προγραμματιστής.

ΝΤαξ στην περίπτωση του iPhone ο dev καλείται να δει μόνο ελάχιστες από τις συσκευές τις αγοράς, και άρα να στριμωχτείς περισσότερο (ένα πράγμα σα τις κονσόλες games)
Αλλά εννοείτε ότι η εκάστοτε εφαρμογή μπορεί ανάλογα με την αρχιτεκτονική να προσαρμόσει τις απατήσεις και δυνατότητες της.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

...εκτενες fragmentation...
...android που βαλλεται απο χιλιαδες malware...
...Καμια σχεση με την κατασταση στο android...

Αγαπητέ Τάκη , τέτοιες απόψεις , και ειδικα με τόσο πομπώδη τρόπο , δεν ακούγονται απο android users , και ειναι κάμποσα εκατομμύρια , παρα μόνο απο fanboys/hateboys της άλλης μεριάς.
Καλό θα ηταν επίσης , πριν αρχίζεις να τις υιοθετείς / επιβάλεις / εκ φέρεις , να εχεις και εσυ μια εμπειρία χρήσης όπως εχουν και άλλοι εδώ μέσα οι οποίοι αναφέρονται σε συγκρίσεις.
Επίσης , ειδικά οι μεγάλες android συσκευές (που συγκρίνονται με τα iphone παραδοσιακά) , και αναβαθμίσεις παίρνουν, και ταχύτατα εκτελούν τις εφαρμογές.
Ακόμα, με εξαίρεση καρακινέζικα κινητά των 100-150ε και καποια ελάχιστα με intel atom , ολα τα android παιζουν με βασικές εντολές κοινής πλατφόρμας.Απο εκεί και πέρα, οσο καλύτερο το h/w , τόσο καλύτερα θα τρέξει και μια εφαρμογή.Οπως ακριβώς λειτουργούν και τα iphone.Ολα αυτά φαινονται και στην πράξη .

Επίσης έχεις τελείως λανθασμένη εικόνα για το τι προσφέρει κάθε android έκδοση.Η εμπειρία χρήσης ειναι παρεμφερής , και απλα γίνεται κάποιο fine tuning ή extra features.
Δεν είναι για πεταμα τα κινητά με παλαιότερες εκδόσεις , ουτε φυσικά και το 3gs επειδη φοράει ios 6 και πλέον ειναι πιο αργό απο παλιά.
Eπίσης πως γίνεται να εχει το 0.1% την τελευταία εκδοση και στο chart που έβαλες να δείχνει 45% JB και 67% με μεγαλύτερη εκδοση απο 4.xx ?

Τέλος πάντων , καλό ειναι οταν γράφεις τόσο απόλυτα , να εχεις και εμπειρία χρήσης.
Αν δεν θέλεις να έχεις, γιατί πραγματικά γουσταρεις το ios/iphone (και καλά κάνεις), τουλάχιστον μπορείς να είσαι λίγο πιο προσεκτικός.Οχι τόσο για αυτούς που γνωρίζουν (και θα σε διορθώσουν , ή θα ξερουν και δεν θα τους νοιάζει) αλλα για τους αμύητους οι οποίοι θα διαβάσουν λανθασμένες και ημιτελεις/ανύπαρκτες απο προσωπική εμπειρία (κατα κύριο λόγο) εντυπώσεις...

Αγαπητε Χρηστο :p

οτι γραφω παραπάνω, προκυπτει απο στατιστικες και επίσημες έρευνες, δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.
-Και χιλιαδες malware υπάρχουν: Δες την επισημη ανακοινωση του US Department of Homeland Security: http://info.publicintelligence.net/DHS-FBI-AndroidThreats.pdf
-Και εκτενες fragmentation υπάρχει οχι μονο σε διασπορα εκδοσεων android αλλα απο την υπαρξη χιλιαδων συσκευών και μπολικων διαφορετικων αναλύσεων.

Τα παραπάνω δεν απαιτούν εκτεταμένη εμπειρία χρησης android εκ μερους μου (γιατι άλλωστε ; )
Ειμαι ομως παντα πολυ προσεκτικος σε οσα γραφω και παντα θέλω να τα τεκμηριωνω με στοιχεια.
Ισως εχεις παρεξηγησει την αγαπη μου για την apple και την θεωρεις πως σημαινει μισος για το android λες και ειμαστε οπαδοί ποδοσφαιρικων ομάδων. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Προσωπικα εμενα το android μου αρέσει αρκετα και αν δεν υπήρχε το IOS σιγουρα android θα είχα. Όμως, αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να εθελοτυφλούμε στα προβλήματα που ειναι αντικειμενικα υπαρκτά οπως το fragmentation του android.
Και δεν ειπα πως οι παλαιες εκδοσεις ειναι για τα σκουπίδια. Εχουν ομως λιγοτερα features και περισσοτερες τρυπες ασφαλειας.

ΥΓ. Το 0,1% που ανεφερα αφορα την εκδοση Android 4.3 του προηγουμενου Ιουλίου.

Οποτε, πριν ερθεις εδω για να με μαλωσεις, καλο ειναι τουλαχιστον να εχεις ερθει διαβασμένος! :p

Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Αγαπητε Χρηστο :p

οτι γραφω παραπάνω, προκυπτει απο στατιστικες και επίσημες έρευνες, δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.
-Και χιλιαδες malware υπάρχουν: Δες την επισημη ανακοινωση του US Department of Homeland Security: http://info.publicintelligence.net/DHS-FBI-AndroidThreats.pdf
-Και εκτενες fragmentation υπάρχει οχι μονο σε διασπορα εκδοσεων android αλλα απο την υπαρξη χιλιαδων συσκευών και μπολικων διαφορετικων αναλύσεων.

Τα παραπάνω δεν απαιτούν εκτεταμένη εμπειρία χρησης android εκ μερους μου (γιατι άλλωστε ; )
Ειμαι ομως παντα πολυ προσεκτικος σε οσα γραφω και παντα θέλω να τα τεκμηριωνω με στοιχεια.
Ισως εχεις παρεξηγησει την αγαπη μου για την apple και την θεωρεις πως σημαινει μισος για το android λες και ειμαστε οπαδοί ποδοσφαιρικων ομάδων. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Προσωπικα εμενα το android μου αρέσει αρκετα και αν δεν υπήρχε το IOS σιγουρα android θα είχα. Όμως, αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να εθελοτυφλούμε στα προβλήματα που ειναι αντικειμενικα υπαρκτά οπως το fragmentation του android.
Και δεν ειπα πως οι παλαιες εκδοσεις ειναι για τα σκουπίδια. Εχουν ομως λιγοτερα features και περισσοτερες τρυπες ασφαλειας.

ΥΓ. Το 0,1% που ανεφερα αφορα την εκδοση Android 4.3 του προηγουμενου Ιουλίου.

Οποτε, πριν ερθεις εδω για να με μαλωσεις, καλο ειναι τουλαχιστον να εχεις ερθει διαβασμένος! :p

Αγαπητέ (99% πλέον :p ) Τάκη...

Απο τα ίδια τα γραφόμενα σου προκύπτει η παραδοχη οτι πρεπει να υιοθετούμε οτι διαβάζουμε.
Αυτό και μονο μου αρκεί για να δικαιολογήσω την εικόνα και την συμπεριφορά σου προς τα android.
Απο την άλλη , υπάρχουν και αλλοι ,οι οποίοι προτιμούν να δοκιμάσουν πριν κρίνουν οτιδήποτε , πόσο μάλλον με απόλυτο τρόπο.
Για τα περι JB σου απάντησα πιο πάνω.Περι κενών ασφαλείας , η κάθε εταιρεία βγαζει και δικά της updates που αφορούν τετοια πράγματα, χωρις απαραίτητα να είναι νέες εκδόσεις λειτουργικού.

Εννοείται οτι ειμαι διαβασμένος , και βασικά σε ολη την ύλη (andoid + ios).Οταν διαβάσεις και εσυ την άλλη μισή (andoid) τότε να ερθεις για διαγώνισμα ή για διάλεξη...

Τα λέμε το βραδάκι απο κοντά... (εκτός αν το συνεχίσεις :p )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Αγαπητέ (99% πλέον :p ) Τάκη...

Απο τα ίδια τα γραφόμενα σου προκύπτει η παραδοχη οτι πρεπει να υιοθετούμε οτι διαβάζουμε.
Αυτό και μονο μου αρκεί για να δικαιολογήσω την εικόνα και την συμπεριφορά σου προς τα android.
Απο την άλλη , υπάρχουν και αλλοι ,οι οποίοι προτιμούν να δοκιμάσουν πριν κρίνουν οτιδήποτε , πόσο μάλλον με απόλυτο τρόπο.
Για τα περι JB σου απάντησα πιο πάνω.Περι κενών ασφαλείας , η κάθε εταιρεία βγαζει και δικά της updates που αφορούν τετοια πράγματα, χωρις απαραίτητα να είναι νέες εκδόσεις λειτουργικού.

Εννοείται οτι ειμαι διαβασμένος , και βασικά σε ολη την ύλη (andoid + ios).Οταν διαβάσεις και εσυ την άλλη μισή (andoid) τότε να ερθεις για διαγώνισμα ή για διάλεξη...

Τα λέμε το βραδάκι απο κοντά... (εκτός αν το συνεχίσεις :p )

Δεν σε βλέπω και πολυ διαβασμενο στο θεμα fragmentation παντως, αν και θα έπρεπε καθοτι εσενα αφορα ως χρηστη και οχι εμενα.
Δεν κρίνω την εμπειρια χρησης του android αλλα προσπαθω να σου εξηγησω το μεγεθος του προβληματος του fragmentation (οπως μου ζητησες σε προηγουμενο post).
Και φανταζομαι οτι δεν αμφισβητεις τα στοιχεια, αλλωστε προκυπτουν απο τα στοιχεια της ιδιας της google.
Αν θες να μαθεις περισσοτερα για το θεμα, διαβασε αυτο το ενδιαφέρον αρθρο του Verge: http://www.theverge.com/2013/7/30/4570582/android-fragmentation-graphics-july-2013

Οσον αφορα τις ενημερώσεις ασφαλειας, δεν γνωρίζω πως ακριβως τις κάνει implement καθε εταιρία, ξέρω ομως πως οι περισσοτεροι ακομα να κλεισουν το τρομακτικο bluebox security hole. Αν δεν το ξερεις, βρηκαν τρυπα που μπορει να μετατρεψει οποιαδηποτε εφαρμογη android σε trojan και υπαρχει ήδη 4 χρονια!

Μάλιστα...

Οπως καταλαβαίνεις ολοι μας ειμαστε ασχετοι και κυκλοφορουμε με ενα σκασμό ιους/trojans/worms και whatever ...
Επειδή λοιπόν με αφορά ως χρήστη και γνωρίζω , σου λέω οτι πρεπει να εισαι πιο δυσπιστος σε αυτά που διαβαζεις ...

Μάλιστα...

Οπως καταλαβαίνεις ολοι μας ειμαστε ασχετοι και κυκλοφορουμε με ενα σκασμό ιους/trojans/worms και whatever ...
Επειδή λοιπόν με αφορά ως χρήστη και γνωρίζω , σου λέω οτι πρεπει να εισαι πιο δυσπιστος σε αυτά που διαβαζεις ...

Γιατι ρε φιλε μου βαζεις λογια; Ειπα εγω οτι όλοι είσαστε "ασχετοι και κυκλοφορείτε με ενα σκασμό ιους/trojans/worms και whatever";;;
Το οτι το android ειναι εκ φυσεως λιγοτερο ασφαλες και πολύ περισσοτερο fragmented απο το IOS δεν σημαίνει πως πρεπει σωνει και καλα να εχεις κολλήσει ιους κλπ
Αλλο κινδυνευεις και αλλο εχεις κολλήσει. Ειδικα εαν τηρεις καποιες βασικες αρχες ασφαλειας (οπως πχ κατεβασμα μονο απο google play) θα εισαι πολυ πιο safe.
Αυτο ομως δεν αναιρεί αυτα που εγραψα περι των αρνητικων του fragmentation. Εκτος και αν νομιζεις πως η ιδια η google και το Homeland Security δινουν ψευδη στοιχεια για να την "σπασουν' στους android users..
Εγω στην θεση σου, θα ενημερωνομουν καλύτερα για να φυλάγομαι απο το να ειμαι 'δύσπιστος" εναντι επισημων ερευνων και στατιστικών..

Οχι, αλλα αγνοείς τις απόψεις μας υιοθετώντας αλλες που εχεις διαβάσει , οταν εσυ ο ιδιος δεν εχεις εμπειρία.
Παλι ξεκινάς τα "εκ φυσεως λιγότερο ασφαλές κλπ" .

Θες να περάσεις καποια πράγματα σαν δεδομένα.Λυπάμαι, δεν είναι ετσι...

Επίσης απο το να "ενημερώνεσαι διαρκώς" για την άλλη μερια , καλό θα ηταν να έχεις και προσωπική εμπειρία πριν ξεκινάς να γράφεις με τέτοιο απόλυτο τρόπο.

Γιατι ρε φιλε μου βαζεις λογια; Ειπα εγω οτι όλοι είσαστε "ασχετοι και κυκλοφορείτε με ενα σκασμό ιους/trojans/worms και whatever";;;
Το οτι το android ειναι εκ φυσεως λιγοτερο ασφαλες και πολύ περισσοτερο fragmented απο το IOS δεν σημαίνει πως πρεπει σωνει και καλα να εχεις κολλήσει ιους κλπ
Αλλο κινδυνευεις και αλλο εχεις κολλήσει. Ειδικα εαν τηρεις καποιες βασικες αρχες ασφαλειας (οπως πχ κατεβασμα μονο απο google play) θα εισαι πολυ πιο safe.
Αυτο ομως δεν αναιρεί αυτα που εγραψα περι των αρνητικων του fragmentation. Εκτος και αν νομιζεις πως η ιδια η google και το Homeland Security δινουν ψευδη στοιχεια για να την "σπασουν' στους android users..
Εγω στην θεση σου, θα ενημερωνομουν καλύτερα για να φυλάγομαι απο το να ειμαι 'δύσπιστος" εναντι επισημων ερευνων και στατιστικών..

Εγώ ακόμα να βρω κάποιον να έχει κολλήσει….
Και φυσικά δε με νοιάζει που τρέχω και ένα security suite
Φυσικά ξέρω πολλούς που τους έφαγαν …. Στα σύννεφα …. Εκεί γίνονται οι σφαγές …

Οχι, αλλα αγνοείς τις απόψεις μας υιοθετώντας αλλες που εχεις διαβάσει , οταν εσυ ο ιδιος δεν εχεις εμπειρία.
Παλι ξεκινάς τα "εκ φυσεως λιγότερο ασφαλές κλπ" .

Θες να περάσεις καποια πράγματα σαν δεδομένα.Λυπάμαι, δεν είναι ετσι...

Επίσης απο το να "ενημερώνεσαι διαρκώς" για την άλλη μερια , καλό θα ηταν να έχεις και προσωπική εμπειρία πριν ξεκινάς να γράφεις με τέτοιο απόλυτο τρόπο.

Καλα τωρα.. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως η "προσωπική εμπειρία" δεν εχει καμια σημασία οταν αναφερομαστε σε επίσημα στατιστικα και ερευνες που προκυπτουν απο εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές, τοτε πραγματικά δεν εχει νοημα να συνεχίσω. Τα νουμερα (οχι εγώ) ειναι απολυτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση επειδη εσυ στον μικροκοσμο σου δεν αντιμετωπιζεις πρόβλημα. Ειναι σαν να έχει βγει ανακληση ενος αυτοκινητου λογω ελλατωματικου εξαρτήματος και εσυ επειδη δεν αντιμετωπισες το πρόβλημα στο δικο σου αμάξι, να λες "δεν υπαρχει πρόβλημα"..

Όσο για το εκ φύσεως, είναι ακριβεστατος ο χαρακτηρισμός:
-Λογω της φυσης του android που δόθηκε δωρεαν σε εκατονταδες κατασκευαστες, δημιουρθηκαν χιλιαδες διαφορετικες συσκευές που αναποφευκτα οδηγησαν στο fragmentation.
-Λογω της ανοικτής φύσης του android και του γεγονοτος πως δεν υπαρχει μια μαμα εταιρια απο πανω με πληρη ελεγχο σε software/hardware, υπαρχουν σήμερα χιλιαδες malware και σημαντικες τρυπες ασφαλειας σε αυτό.

Last edited:

Εγώ ακόμα να βρω κάποιον να έχει κολλήσει….
Και φυσικά δε με νοιάζει που τρέχω και ένα security suite
Φυσικά ξέρω πολλούς που τους έφαγαν …. Στα σύννεφα …. Εκεί γίνονται οι σφαγές …

Παίδες, το οτι δεν υπαρχει καποιος στον μικροκοσμο μας που να εχει κολλήσει κάτι, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει το πρόβλημα. Το στατιστικο δειγμα ειναι αστείο, μπροστα στα εκατομμύρια των χρηστών...
Για το cloud συμφωνώ, θελει πολυ προσοχή.

Φυσικά και η προσωπική εμπειρία εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία που κακώς δεν της δίνεις , διαβάζοντας μόνο νουμερα.
Με υιοθετηση τέτοιας λογικής , κάκιστα αναφερεσαι στο προσωπο μου με εκφράσεις τυπου "μικροκοσμος" οταν τελικά ο "μικρόκοσμος" που τελικά εσύ ζεις δεν σε αφηνει να δεις παραέξω...

Σου τα λένε/γραφουν και αλλοι (οι οποιοι εχουν εμπειρια και απο τις δυο πλατφόρμες) , αλλα ουτε που ακούμπησε βλέπω.

Φυσικά και η προσωπική εμπειρία εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία που κακώς δεν της δίνεις , διαβάζοντας μόνο νουμερα.
Με υιοθετηση τέτοιας λογικής , κάκιστα αναφερεσαι στο προσωπο μου με εκφράσεις τυπου "μικροκοσμος" οταν τελικά ο "μικρόκοσμος" που τελικά εσύ ζεις δεν σε αφηνει να δεις παραέξω...

Σου τα λένε/γραφουν και αλλοι (οι οποιοι εχουν εμπειρια και απο τις δυο πλατφόρμες) , αλλα ουτε που ακούμπησε βλέπω.Αυτο και αν λέγεται μικρόκοσμος.

Χρηστο, δυστυχως διαπιστώνω πως ή δεν με καταλαβαίνεις ή απλα αγνοείς τι σου γραφω και συνεχιζεις και απο πάνω τους χαρακτηρισμούς.
Αντε μια τελευταια φορα: Στο θεμα του fragmentation ή της υπαρξης malware που συζητάμε, η προσωπική μας εμπειρία δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση και καμια σημασία απο στατιστικης απόψεως. Το προβλημα ειναι υπαρκτό και εχει αναδειχτει παγκοσμίως απο εγκυροτατες (ακομα και κρατικές) πηγες και οποιος ασχολειται με την τεχνολογία, το γνωρίζει. Το να κλεινεις τα ματια σε αυτό, δεν προκειται να το κανει να εξαφανιστεί. Απο εκει και περα μπορεις να πιστευεις οτι επιθυμείς....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Παίδες, το οτι δεν υπαρχει καποιος στον μικροκοσμο μας που να εχει κολλήσει κάτι, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει το πρόβλημα. Το στατιστικο δειγμα ειναι αστείο, μπροστα στα εκατομμύρια των χρηστών...
Για το cloud συμφωνώ, θελει πολυ προσοχή.

Για αυτό σου λέω – αλλού είναι σήμερα τα *μεγάλα* προβλήματα
Και ακόμα δεν έχεις βρει ούτε εσύ κάποιον στο μικρόκοσμό σου με πρόβλημα στο android
Αλλά φαντάζομαι στο μικρόκοσμο σου θα έχεις παράδειγμα από βαρυ-συννεφιές
Δηλαδή επαναλαμβάνω οτι νομίζω ότι μεγαλοποιείς αρκετά, και μικραίνεις αλλά ασύμμετρα
Τεσπα, να πω την αλήθεια οι περισσότεροι με παλιά android που βλέπω στο μικρόκοσμό μου, δεν έχουν καν data plan, ούτε πάνω από 15 εφαρμογές – όποτε εγώ είμαι πιο εκτεθειμένος από αυτούς σίγουρα.

Έχει πλάκα το μικρόκοσμος ;-)
Και φυσικά μακάρι ολοι να είχαν τα τελευταία security patches. Πράγμα που δεν είναι εφικτό σήμερα με τα κινητά που κυκλοφορούν.
Λ.χ. όλα τα χονκονέζικα, δε θα πάρουν ποτέ Upgrade
Γιατί που να βρεις το driver για το compass ? Το SoC το αναγνωρίζεις με ένα GPUz αλλά πέραν του binary της κάρτας γραφικών , αν αρχίσεις να ψάχνεις για ραδιόφωνα κ.ο.κ αστα να πάνε…
Δεν ήξερε να βάλει ο χονκονέζος το driver, παρά που ο sensor/hardware αν το ανοίξεις το κινητό είναι εκεί.

Γενικά πάντως μη συγκρίνεις το fragmentation του iOS τόσο απλά και μόνο με το fragmentation του android
Ρίξε μια μάτια στο fragmentation του Linux γενικότερα
Εκεί πασχίζουμε να βρούμε δυο μηχανάκια που να είναι ίδια στημένα και δε βρίσκουμε :D
Υπάρχουν δηλαδή χειρότερα στο fragmentation …
αλλά και πάλι έχει τα υπέρ και τα κατά του

Χρηστο, δυστυχως διαπιστώνω πως ή δεν με καταλαβαίνεις ή απλα αγνοείς τι σου γραφω και συνεχιζεις και απο πάνω τους χαρακτηρισμούς.
Αντε μια τελευταια φορα: Στο θεμα του fragmentation ή της υπαρξης malware που συζητάμε, η προσωπική μας εμπειρία δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση και καμια σημασία απο στατιστικης απόψεως. Το προβλημα ειναι υπαρκτό και εχει αναδειχτει παγκοσμίως απο εγκυροτατες (ακομα και κρατικές) πηγες και οποιος ασχολειται με την τεχνολογία, το γνωρίζει. Το να κλεινεις τα ματια σε αυτό, δεν προκειται να το κανει να εξαφανιστεί. Απο εκει και περα μπορεις να πιστευεις οτι επιθυμείς....

Κανεις δε κλέινει ματια
Αν δείς οι περισσότεροι με τους οποίους συζητάς εδώ μεσα - βαζουμε με το στανιο σε συγκενείς και φίλους προγραμματα ασφάλειας.
:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Για αυτό σου λέω – αλλού είναι σήμερα τα *μεγάλα* προβλήματα
Και ακόμα δεν έχεις βρει ούτε εσύ κάποιον στο μικρόκοσμό σου με πρόβλημα στο android
Αλλά φαντάζομαι στο μικρόκοσμο σου θα έχεις παράδειγμα από βαρυ-συννεφιές
Δηλαδή επαναλαμβάνω οτι νομίζω ότι μεγαλοποιείς αρκετά, και μικραίνεις αλλά ασύμμετρα
Τεσπα, να πω την αλήθεια οι περισσότεροι με παλιά android που βλέπω στο μικρόκοσμό μου, δεν έχουν καν data plan, ούτε πάνω από 15 εφαρμογές – όποτε εγώ είμαι πιο εκτεθειμένος από αυτούς σίγουρα.

Έχει πλάκα το μικρόκοσμος ;-)
Και φυσικά μακάρι ολοι να είχαν τα τελευταία security patches. Πράγμα που δεν είναι εφικτό σήμερα με τα κινητά που κυκλοφορούν.
Λ.χ. όλα τα χονκονέζικα, δε θα πάρουν ποτέ Upgrade
Γιατί που να βρεις το driver για το compass ? Το SoC το αναγνωρίζεις με ένα GPUz αλλά πέραν του binary της κάρτας γραφικών , αν αρχίσεις να ψάχνεις για ραδιόφωνα κ.ο.κ αστα να πάνε…
Δεν ήξερε να βάλει ο χονκονέζος το driver, παρά που ο sensor/hardware αν το ανοίξεις το κινητό είναι εκεί.

Γενικά πάντως μη συγκρίνεις το fragmentation του iOS τόσο απλά και μόνο με το fragmentation του android
Ρίξε μια μάτια στο fragmentation του Linux γενικότερα
Εκεί πασχίζουμε να βρούμε δυο μηχανάκια που να είναι ίδια στημένα και δε βρίσκουμε :D
Υπάρχουν δηλαδή χειρότερα στο fragmentation …
αλλά και πάλι έχει τα υπέρ και τα κατά του

Τασο, δεν μεγαλοποιώ τίποτα: Μετάφερα απλα καθαρα νουμερα και στατιστικές για να εξηγησω πως το fragmentation ειναι προβλημα και μαλιστα με πολλες πτυχές.
Και φυσικα υπαρχει και αλλου (linux). Γι'αυτο εμεις προτιμουμε MacOSX.
Και φυσικα ειναι επακολουθο της τεραστιας αναπτυξης και διασπορας των android devices. Απο την μια ειναι πολυ ωραιο να υπαρχουν smartphones για ολες τις τσεπες και γούστα, απο την άλλη υπαρχουν αρνητικα επακολουθα οπως το fragmentation. Ειναι τοσο δυσκολο για καποιους να παραδεκτουν την υπαρξη του;
Πραγματικα με επιασε το κεφαλι μου να εξηγω αυτονοητα πραγματα...

Θα με τρελάνεις πάλι λατρεία (89% :p )
Δεν ξεκιναω εγω χαρακτηρισμούς (μικρόκοσμος κλπ).
Δεν αγνοώ τίποτα , ειδικα την εμπειρία χρήσης , που εσυ δυστυχώς δεν έχεις.

ΥΓ.Το παράδειγμα με την ανάκληση ειναι ατυχές.Με την λογική σου , να μην πηγαίνουμε στις κάλπες, μιας και γινονται εξαιρετικά γκαλοπ....

Θα με τρελάνεις πάλι λατρεία (89% :p )
Δεν ξεκιναω εγω χαρακτηρισμούς (μικρόκοσμος κλπ).
Δεν αγνοώ τίποτα , ειδικα την εμπειρία χρήσης , που εσυ δυστυχώς δεν έχεις.

ΥΓ.Το παράδειγμα με την ανάκληση ειναι ατυχές.Με την λογική σου , να μην πηγαίνουμε στις κάλπες, μιας και γινονται εξαιρετικά γκαλοπ....

Το μικρόκοσμος ειναι χαρακτηρισμός; Μικροκοσμος ειναι ο κόσμος σε μικρη κλίμακα, γυρω σου και γυρω μου. Απορω πως προσβλήθηκες κι'ολας!
Η εμπειρια χρήσης,για τελευταια φορα, ειναι παντελως άσχετη με την υπαρξη ή οχι fragmentation ή malware.
Τέλος, το παράδειγμα της ανάκλησης ηταν to the point απλα μαλλον δεν το καταλαβες. Οσο για τις καλπες, να σου υπενθυμίσω πως τα exit pols δεν πεφτουν σχεδόν ποτε έξω, αν αυτο σου λεει κατι για την ακριβεια της στατιστικης επιστήμης..
Αυτά τα ολίγα απο εμενα. Back to work..