Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

. Back to work..
Μισο, να μεταφρασω:

''Παω να δω σε ποιο αλλο νημα την πεφτουν στην Apple, να απαντήσω''

:p

Πάντως δεν νομίζω πως κάποιος είπε πως δεν υπάρχει κατακερματισμός .
Το θέμα είναι πως κάποιοι το θεωρούν πρόβλημα χωρίς να γνωρίζουν χωρίς να το έχουν ζήσει.
Είναι απίθανο να προσπαθείς να πείσεις κάποιον ότι έχει πρόβλημα χωρίς αυτός να το βιώνει και μάλιστα αυτός που επιμένει να μην έχει προσωπική άποψη αλλά να στηρίζεται μόνο στο τι διάβασε στο internet.
Αν υπήρχαν πραγματικά προβλήματα ασφαλείας στο Android θα είχαμε άπειρα θέματα με καταγγελίες από χρηστες πχ σε φόρουμ σαν το my phone.
Στα τρία χρόνια που παρακολουθώ παρόμοια φόρουμ ( από τότε που βρέθηκα με συσκευή Android ) δεν έχω διαβάσει ποτέ τέτοια καταγγελία.
Εχω όμως διαβάσει πολλές φορές πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας.
Εχω επίσης διαβάσει πως έρχεται το τέλος του κόσμου...
Ακόμα περιμένω...:p

κανεις δεν ειπε οτι ειναι "για πεταμα"... τετοιες εκφρασεις και χειροτερες , μονο εσεις τις λετε (προβατα, ανεγκεφαλοι κλπ)

Μια χαρα συσκευες ειναι, απλα δεν ειναι για μας. Εχω δοκιμασει (μολις τη προηγουμενη βδομαδα ειχα το htc one χτα χερια μου για 1-2 μερες - οπως και τα nexus 7 ) και παντα κατι με χαλαει.
Για οποιον ομως τα εχει βολευτει, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Προφανως αν εχεις βολευτει με κατι, κατι θα σε χαλάει στο αλλο.

(ειδικα αν εισαι προβατο :p)

Κι εμενα με χαλανε διαφορα στο S4 αλλα με φτιάχνουν άλλα.

Και οταν θυμαμαι τι μου λειπει από το iOS, βλέπω τη μινιατούρα οθόνη του 5X και χαλιέμαι.

Πέραν των προσωπικών προτιμήσεων κλπ πάντως, πλέον τα 2 λειτουργικά ειναι πολύ κοντά και το βασικό κριτήριο επιλογής για ένα μέσο (αλλα όχι νέο) χρήστη είναι αυτό της συνήθειας vs ανάγκης για ανανέωση.

αν ημουν νεος χρηστης και δεν ειχα τις απαιτησεις που εχω , μια χαρα θα ηταν android Κινητο...

Εσυ Συριε δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο (εκτος της συνηθειας) για να κανεις το switch.

Πάντως δεν νομίζω πως κάποιος είπε πως δεν υπάρχει κατακερματισμός .
Το θέμα είναι πως κάποιοι το θεωρούν πρόβλημα χωρίς να γνωρίζουν χωρίς να το έχουν ζήσει.
Είναι απίθανο να προσπαθείς να πείσεις κάποιον ότι έχει πρόβλημα χωρίς αυτός να το βιώνει και μάλιστα αυτός που επιμένει να μην έχει προσωπική άποψη αλλά να στηρίζεται μόνο στο τι διάβασε στο internet.
Αν υπήρχαν πραγματικά προβλήματα ασφαλείας στο Android θα είχαμε άπειρα θέματα με καταγγελίες από χρηστες πχ σε φόρουμ σαν το my phone.
Στα τρία χρόνια που παρακολουθώ παρόμοια φόρουμ ( από τότε που βρέθηκα με συσκευή Android ) δεν έχω διαβάσει ποτέ τέτοια καταγγελία.
Εχω όμως διαβάσει πολλές φορές πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας.
Εχω επίσης διαβάσει πως έρχεται το τέλος του κόσμου...
Ακόμα περιμένω...:p

Μην διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου. Δεν προσπαθώ να πεισω κανέναν ότι θα εχει πρόβλημα ως αποτέλεσμα του fragmentation ή των χιλιαδων malware που κυκλοφορούν στο android. Απλα αναφέρω τα επίσημα στοιχεια απο τα οποια προκυπτει οτι υπαρχει εκτεταμενο fragmentation στο android και malwares.
Και φυσικα, δεν ειναι μονο το θεμα ασφαλειας αλλα και το θεμα πιο εύρυθμης λειτουργιας μιας πλατφόρμας οταν απο την μια εχουμε πολλες εκδόσεις του λειτουργικού εν ενέργεια (android) και στην αντιπερα όχθη μονο μια σε συντριπτικη πλειοψηφια (πριν το IOS 7) και 2 τωρα (για λιγο καιρο ακόμα..). Ειναι προφανη τα πλεονεκτήματα του να εχουν περασει σχεδον ολοι οι users στην τελευταία εκδοση λειτουργικού, τοσο για τους χρηστες όσο και για τους developers που εχουν λιγοτερο φόρτο αλλα και καλύτερο optimization βασει του συγκεκριμενου hardware των ελαχιστων σε ποικιλία συσκευων IOS...
Αυτά, για να καταλαβαινόμαστε..

Καθολου δεν διαστρεβλώνω τα λεγομενα σου..
Από την αρχη επιμένεις και εσυ και ο Γιαννης πως το fragmentation είναι το μεγαλυτερο προβλημα το android.
Για ποιους θα μπορούσε να αποτελεί προβλημα;
Για του χρηστες και τους developers.
Αν οι χρηστες δεν θεωρουν πως υπάρχει προβλημα και παρομοίως και οι developers δεν αντιμετωπίζουν καμια ενόχληση, τοτε η επιμονή βαπτίσματος του fragmentation ως προβλημα δεν εχει λογική.
Αν πραγματικα σε ενδιαφέρουν τα προβληματα των android απλως ρωτα .
Να εισαι σίγουρος πως στις απαντήσεις που θα παρεις δεν θα είναι μεσα ο κατακερματισμος.

Κοιτά η προσέγγιση κονσόλας έχει τα θετικά της.
Αλλά φυσικά οι σοβαροί developers μια χαρά κώδικα γράφουν scalable & multiplatform.

Εσυ Συριε δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο (εκτος της συνηθειας) για να κανεις το switch.

Τωρα που το σκέφτομαι, έχω και έναν ακόμη

(και βασικα ηταν το trigger για να αλλάξω)

Και αναφέρομαι στο στυλάκι της Apple το οποίο θεωρώ ότι με θίγει ως καταναλωτη

(ναι κι αλλες εταιρίες το χουν αυτό, εταιρίες είναι αλλωστε, αλλα η Apple το χει παρακάνει στο τουπέ, στις τιμές και στο ''σταγονόμετρο'')

Και οπως εχω πει αλλωστε, επειδη προφανως γουστάρω τα προιόντα της και θελω να τα εξελίσσει, θεωρώ ότι πρέπει να ''τιμωρείται'' για να εξελιχθεί (οπως όλες οι εταιρίες άλλωστε) - τα περί καταναλωτικής συνειδησης που λέγαμε τις προαλλες...

Καθολου δεν διαστρεβλώνω τα λεγομενα σου..
Από την αρχη επιμένεις και εσυ και ο Γιαννης πως το fragmentation είναι το μεγαλυτερο προβλημα το android.
Για ποιους θα μπορούσε να αποτελεί προβλημα;
Για του χρηστες και τους developers.
Αν οι χρηστες δεν θεωρουν πως υπάρχει προβλημα και παρομοίως και οι developers δεν αντιμετωπίζουν καμια ενόχληση, τοτε η επιμονή βαπτίσματος του fragmentation ως προβλημα δεν εχει λογική.
Αν πραγματικα σε ενδιαφέρουν τα προβληματα των android απλως ρωτα .
Να εισαι σίγουρος πως στις απαντήσεις που θα παρεις δεν θα είναι μεσα ο κατακερματισμος.

Το κατα ποσον το android fragmentation ειναι σοβαρό προβλημα, εχει αναλυθει ad nausiam απο τον ειδικο και επιστημονικο τύπο/internet και δεν ειναι δικη μου εφευρεση ουτε φυσικα του Γιάννη. Τουλάχιστον κανε τον κοπο να διαβασεις το αρθρακι του The Verge αν και με ελαχιστη προσπάθεια θα βρεις δεκαδες σχετικα αρθρα απο εγκυρες πηγες..
Αν εσυ διαφωνείς καλώς. Δεν σημαινει ομως πως εχεις και δίκιο και φυσικα δεν δικαιουσαι να ομιλεις εκ μερους της πλειοψηφιας των android users ποσο μαλλον των...developers! :p

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Τωρα που το σκέφτομαι, έχω και έναν ακόμη

(και βασικα ηταν το trigger για να αλλάξω)

Και αναφέρομαι στο στυλάκι της Apple το οποίο θεωρώ ότι με θίγει ως καταναλωτη

(ναι κι αλλες εταιρίες το χουν αυτό, εταιρίες είναι αλλωστε, αλλα η Apple το χει παρακάνει στο τουπέ, στις τιμές και στο ''σταγονόμετρο'')

Και οπως εχω πει αλλωστε, επειδη προφανως γουστάρω τα προιόντα της και θελω να τα εξελίσσει, θεωρώ ότι πρέπει να ''τιμωρείται'' για να εξελιχθεί (οπως όλες οι εταιρίες άλλωστε) - τα περί καταναλωτικής συνειδησης που λέγαμε τις προαλλες...

Καλα, ο καθενας εχει τα triggers του.. Εγω παλι θα χαλιομουν πχ να αγορασω προιοντα μιας εταιριας οπως η Samsung που οχι μονο έχει αντιγράψει ξεδιάντροπα πολλες φορές τον ανταγωνισμό (οχι μονο την apple), αλλα κλεβει κατ εξακολουθηση εως και.. στα benchmarks tests των προιοντων της! :p

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Καλα, ο καθενας εχει τα triggers του.. Εγω παλι θα χαλιομουν πχ να αγορασω προιοντα μιας εταιριας οπως η Samsung που οχι μονο έχει αντιγράψει ξεδιάντροπα πολλες φορές τον ανταγωνισμό (οχι μονο την apple), αλλα κλεβει κατ εξακολουθηση εως και.. στα benchmarks tests των προιοντων της! :p

Μπα δεύτερη φορά αναφορά για benchmarks

Μάλλον άργησες να καταλάβεις αυτά που σου έλεγα

Ότι όλοι κλέβουν

Όχι μόνο η Samsung στα benchmarks

Φαντάζομαι για τους ιδιους λογους λατρεψες και το ios 7...

Τι σχεση εχει το IOS 7 με το ξεδιαντροπο κοπιαρισμα που εκανε η Samsung στην αρχη στα προιοντα της apple, εως και το τελευταιο βύσμα;
Το IOS 7 φυσικα και δανείστηκε λειτουργιες και απο το android και απο την Jailbreak community και απο το WebOS.
Οπως ΟΛΟΙ ειχαν δανειστει τις βασικες λειτουργιες του IOS οταν αυτο πρωτοεμφανίστηκε. Εκτος και αν δεν θυμασαι πως ηταν το android πριν και μετα την ελευση του IOS..
Δεν μιλάω για τα "χρησιδάνεια" που ειναι αναποφευκτο να υπαρχουν μεταξυ οικοσυστηματων και ως ενα σημείο, θεμιτό. Μιλαω για το φτηνο κοπιαρισμα.. Αυτο με ενοχλεί..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Μπα δεύτερη φορά αναφορά για benchmarks

Μάλλον άργησες να καταλάβεις αυτά που σου έλεγα

Ότι όλοι κλέβουν

Όχι μόνο η Samsung στα benchmarks

Χεχε, για την ακριβεια ολοι ΕΚΤΟΣ Apple και Motorola! :p
Και δεν το λεω εγώ, αλλα το Anandtech στις προσφατες μετρησεις που έκανε:

"With the exception of Apple and Motorola, literally every single OEM we’ve worked with ships (or has shipped) at least one device that runs this silly CPU optimization."

http://www.anandtech.com/show/7384/state-of-cheating-in-android-benchmarks

Δεν ηξερα οτι αυτο το τρελό φανμποι εεεεεε αγόρι ήθελα να πω, είχε ευαισθησίες.....:p

Δεν ηξερα οτι αυτο το τρελό φανμποι εεεεεε αγόρι ήθελα να πω, είχε ευαισθησίες.....:p

Περισσοτερες απο οτι φαίνεται απο το γλυκό χειτμποι εεεεε κοριτσι ήθελα να πω.

:p

Επιλεκτικές όμως, γιατί δεν φαίνεται να ενοχλείται από τις πρακτικές της Apple, ειδικά με τις πατέντες για κάθε τι επιστητό και trivial, και τις μηνύσεις σε όλους (ακόμα και σε μανάβικα για το σήμα). :Banane0:

Ως χρήστης Android συσκευής προτιμώ να έχω ιδία άποψη.
Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος μόνο από ότι διαβάζεις σε αυτά τα άρθρα που μάλιστα υπερτερούν της πλειοψηφίας των χρηστών τότε πάω πάσο.

Για να μην γράφω τα ίδια πάρε μια επανάληψη αυτών που σου έγραψε ο vadergr.
Άδικος κόπος βέβαια ...

...εκτενες fragmentation...
...android που βαλλεται απο χιλιαδες malware...
...Καμια σχεση με την κατασταση στο android...

Αγαπητέ Τάκη , τέτοιες απόψεις , και ειδικα με τόσο πομπώδη τρόπο , δεν ακούγονται απο android users , και ειναι κάμποσα εκατομμύρια , παρα μόνο απο fanboys/hateboys της άλλης μεριάς.
Καλό θα ηταν επίσης , πριν αρχίζεις να τις υιοθετείς / επιβάλεις / εκ φέρεις , να εχεις και εσυ μια εμπειρία χρήσης όπως εχουν και άλλοι εδώ μέσα οι οποίοι αναφέρονται σε συγκρίσεις.
Επίσης , ειδικά οι μεγάλες android συσκευές (που συγκρίνονται με τα iphone παραδοσιακά) , και αναβαθμίσεις παίρνουν, και ταχύτατα εκτελούν τις εφαρμογές.
Ακόμα, με εξαίρεση καρακινέζικα κινητά των 100-150ε και καποια ελάχιστα με intel atom , ολα τα android παιζουν με βασικές εντολές κοινής πλατφόρμας.Απο εκεί και πέρα, οσο καλύτερο το h/w , τόσο καλύτερα θα τρέξει και μια εφαρμογή.Οπως ακριβώς λειτουργούν και τα iphone.Ολα αυτά φαινονται και στην πράξη .

Επίσης έχεις τελείως λανθασμένη εικόνα για το τι προσφέρει κάθε android έκδοση.Η εμπειρία χρήσης ειναι παρεμφερής , και απλα γίνεται κάποιο fine tuning ή extra features.
Δεν είναι για πεταμα τα κινητά με παλαιότερες εκδόσεις , ουτε φυσικά και το 3gs επειδη φοράει ios 6 και πλέον ειναι πιο αργό απο παλιά.
Eπίσης πως γίνεται να εχει το 0.1% την τελευταία εκδοση και στο chart που έβαλες να δείχνει 45% JB και 67% με μεγαλύτερη εκδοση απο 4.xx ?

Τέλος πάντων , καλό ειναι οταν γράφεις τόσο απόλυτα , να εχεις και εμπειρία χρήσης.
Αν δεν θέλεις να έχεις, γιατί πραγματικά γουσταρεις το ios/iphone (και καλά κάνεις), τουλάχιστον μπορείς να είσαι λίγο πιο προσεκτικός.Οχι τόσο για αυτούς που γνωρίζουν (και θα σε διορθώσουν , ή θα ξερουν και δεν θα τους νοιάζει) αλλα για τους αμύητους οι οποίοι θα διαβάσουν λανθασμένες και ημιτελεις/ανύπαρκτες απο προσωπική εμπειρία (κατα κύριο λόγο) εντυπώσεις...

Αγαπητέ (99% πλέον :p ) Τάκη...

Απο τα ίδια τα γραφόμενα σου προκύπτει η παραδοχη οτι πρεπει να υιοθετούμε οτι διαβάζουμε.
Αυτό και μονο μου αρκεί για να δικαιολογήσω την εικόνα και την συμπεριφορά σου προς τα android.
Απο την άλλη , υπάρχουν και αλλοι ,οι οποίοι προτιμούν να δοκιμάσουν πριν κρίνουν οτιδήποτε , πόσο μάλλον με απόλυτο τρόπο.
Για τα περι JB σου απάντησα πιο πάνω.Περι κενών ασφαλείας , η κάθε εταιρεία βγαζει και δικά της updates που αφορούν τετοια πράγματα, χωρις απαραίτητα να είναι νέες εκδόσεις λειτουργικού.

Εννοείται οτι ειμαι διαβασμένος , και βασικά σε ολη την ύλη (andoid + ios).Οταν διαβάσεις και εσυ την άλλη μισή (andoid) τότε να ερθεις για διαγώνισμα ή για διάλεξη...

Τα λέμε το βραδάκι απο κοντά... (εκτός αν το συνεχίσεις :p )

Μάλιστα...

Οπως καταλαβαίνεις ολοι μας ειμαστε ασχετοι και κυκλοφορουμε με ενα σκασμό ιους/trojans/worms και whatever ...
Επειδή λοιπόν με αφορά ως χρήστη και γνωρίζω , σου λέω οτι πρεπει να εισαι πιο δυσπιστος σε αυτά που διαβαζεις ...

Οχι, αλλα αγνοείς τις απόψεις μας υιοθετώντας αλλες που εχεις διαβάσει , οταν εσυ ο ιδιος δεν εχεις εμπειρία.
Παλι ξεκινάς τα "εκ φυσεως λιγότερο ασφαλές κλπ" .

Θες να περάσεις καποια πράγματα σαν δεδομένα.Λυπάμαι, δεν είναι ετσι...

Επίσης απο το να "ενημερώνεσαι διαρκώς" για την άλλη μερια , καλό θα ηταν να έχεις και προσωπική εμπειρία πριν ξεκινάς να γράφεις με τέτοιο απόλυτο τρόπο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

Χεχε, για την ακριβεια ολοι ΕΚΤΟΣ Apple και Motorola! :p
Και δεν το λεω εγώ, αλλα το Anandtech στις προσφατες μετρησεις που έκανε:

"With the exception of Apple and Motorola, literally every single OEM we’ve worked with ships (or has shipped) at least one device that runs this silly CPU optimization."

http://www.anandtech.com/show/7384/state-of-cheating-in-android-benchmarks

έχω δώσει παραπάνω κάποια hints για τον Clang (και τα κρυφά ακόμα llvm apple patches) … τα ιδία με τον intel compiler κάνουν… αλλά που να σκάψεις εκεί… θέλει χρόνο…