Από το Banggood είχα κι εγώ σχετικά κακή εμπειρία στο κομμάτι εξυπηρέτηση πελατών μετά την πώληση. Είχα αγοράσει πριν 5 χρόνια περίπου ένα σταθμό κόλλησης γύρω στα 55 ευρώ τελική τιμή. Στην περιγραφή προϊόντος έλεγε ότι το προϊόν ήταν της εταιρείας Hakko, που για όσους γνωρίζουν είναι από τις κορυφαίες σε ανάλογα προϊόντα (την δουλεύουν βέβαια περισσότερο σε Αμερική - Ασία, αλλά την βρίσκεις και Ελλάδα). Παραλαμβάνω με το καλό μετά από 20-30 μέρες και με φρίκη διαπιστώνω ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι μαϊμού καραμπινάτη. Φυσικά πουθενά μα πουθενά στην περιγραφή ή στα χαρακτηριστικά στη σελίδα τους δεν έλεγαν ότι το εν λόγω είναι κόπια/αντίγραφο. Ίδιο όνομα, ίδιο μοντέλο με το γνήσιο, ίδια σήματα εταιρείας, τα πάντα ίδια (μισή τιμή όμως, απλά επειδή ήταν το παλιό αναλογικό μοντέλο και η τιμή αν και 50% κάτω δεν ήταν χώμα, υπέθεσα ότι όντως πούλαγαν το γνήσιο).
Τους στέλνω email παραπόνων και η πρώτη τους απάντηση ήταν ότι κάνανε τον Κινέζο...
Τους στέλνω δεύτερο email όπου τους απειλώ ευθέως ότι θα τους καταγγείλω στην ίδια την Ηakko γιατί εν αγνοία της (προφανώς) διαφημίζουν και πουλάνε στη σελίδα τους κλεψίτυπα προϊόντα της τελευταίας, κι εκείνοι μου προτείνουν να τους επιστρέψω στην Κίνα το δέμα με δική μου χρέωση μεταφορικών. Αρνούμαι για προφανείς λόγους (κόστος μεταφορικών από Ελλάδα για Κίνα) κι εκείνοι αντιπροτείνουν να κρατήσω το προϊόν και να μου γυρίσουν πίσω γύρω στο 25-30% της αξίας του (γύρω στα 15 ευρώ αν θυμάμαι). Μη έχοντας ουσιαστική εναλλακτική δέχτηκα και μου επέστρεψαν το ποσό μέσω Paypal.
Από τότε φυσικά άλλαξαν αμέσως την περιγραφή του συγκεκριμένου σταθμού κόλλησης στη σελίδα τους κι από "Hakko..." το έκαναν "Copy of Hakko...".
Συμπέρασμα, πολύ προσοχή όταν έχουμε πάρε δώσε με κινεζομάγαζα, γιατί παρότι οι φίλοι μας έχουν κάνει άλματα σε ποιότητα (στα πιο ακριβά προϊόντα τους), εξακολουθούν κατά περίπτωση να λειτουργούν κουτοπονηρίστικα.