Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δημητρη αν δεν κανω λαθος, δεν σας ειχαν κανει παρουσιαση στην εταιρια παλαιοτερα;

Ναι, όντως. Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά όπως είπες και εσύ, είναι άλλη η αγορά των servers. Δεν έχει καμία σχέση με τη λιανική. Αυτό που κάνει ελκυστικό ένα iPhone μπορεί να κάνει το αντίθετο για έναν server.

RAS (reliability, availability and serviceability) & scalability είναι παράγοντες που κρίνουν κάθε λειτουργικό και πλατφόρμα κατά την άποψή μου όπως είπα και πιο πάνω.

Το iOS δε θα με παραξένευε εάν σε κάποια στιγμή το εγκατέλειπε η apple και το αντικαθιστούσε με μια έκδοση OSX.

Η apple δεν ανακάλυψε τον τροχό, Το BSD στο οποίο βασίζεται ο kernel του OSX δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Αλλά μη ξεχνάμε ότι η δουλεία που έριξε η apple πέραν του κορμού ήταν στο user interface. Εκεί έχει άποψη και μάλιστα άποψη με όραμα.

Βλέπουμε ότι όλοι οι ανταγωνιστές προσπαθούν να αποκτήσουν εύκολα και πρακτικά User interfaces. Intel, Google, Ubuntu και σειρά άλλων εταιριών παρουσιάζουν και αυτές τις απόψεις τους βασισμένοι σε άλλα Unixoειδή. Κανείς κατά την άποψή μου δεν έχει φτάσει το επίπεδο της apple. Όσο για την MS, όσο και να έκανε καλή δουλεία στα 7αρια έχει κάποιους διαλόγους ίδιους με την εποχή των win95 και NT. Δε ξέρω τι σκέπτονται για τα 8αρια, αλλά εάν συνεχίσουν να ‛τιμούν τους προγόνους τους’ δεν θα έχουν λαμπρό μέλλον στον τομέα του Interface design.

Από πλευράς API δεν είμαι ο καλύτερος για να κρίνει σε καμία περίπτωση. Για εμένα αρκεί που έστω υποστηρίζουν OpenGL και έβαλαν τις βάσεις για την OpenCL. Ειδικά με την OpenCL έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να κατευθύνουν εξελίξεις και αυτό είναι υπέρ τους.

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αλλο market παντως οι servers. Πιθανον η apple να ειναι ακριβη ή να μην εχει προωθησει τα προιοντα δυναμικα.. Το οτι θα ειναι φιλικα σε χρηση, ειναι το μονο σιγουρο...

Ψάξε λίγο την ιστορία για τους παλιότερους Xserve και θα καταλάβεις τι εννοώ ασυνέχεια στην πλατφόρμα. Κρέμασε αρκετούς, χωρίς να δίνει Upgrade path.
Ενώ και παλιότερες προσπάθειες τους τελικά δεν υποστηρίχτηκαν αρκετά με αποτέλεσμα όσοι παίρνουν αποφάσεις για servers / πλατφόρμες να μη θέλουν να ξανακούσουν το όνομα της apple.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ψάξε λίγο την ιστορία για τους παλιότερους Xserve και θα καταλάβεις τι εννοώ ασυνέχεια στην πλατφόρμα. Κρέμασε αρκετούς, χωρίς να δίνει Upgrade path.
Ενώ και παλιότερες προσπάθειες τους τελικά δεν υποστηρίχτηκαν αρκετά με αποτέλεσμα όσοι παίρνουν αποφάσεις για servers / πλατφόρμες να μη θέλουν να ξανακούσουν το όνομα της apple.

Δεν μου κανει εντυπωση. Δεν μπορει μια εταιρια να ειναι top σε ολους τους τομεις...
Παντως, σχετικα με το IOS που ανεφερες, εχω διαβασει οτι ειναι οντως OSX με κομμενες δυνατοτητες:
http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_(Apple)

Βλεπω οτι η συζητηση εγινε Apple vs the world!
Προσωπικα δεν με ενδιαφερει η Apple σαν εταιρια τι θα κανει, δεν ειμαι apple-ταλιμπαν. Ουτε το iphone θα παρω, ουτε τα περιφερειακα της (σιγα μην παρω mighty mouse χωρις δεξι κλικ τουλαχιστον, το Pad ισως οταν μου χρειαστει).
Το λειτουργικο ομως και ο τροπος που φτιαχνει τα pc της δεν το αλλαζω, τα ειπαμε

Το δεξι κλικ ειναι προγραμματισιμο σε ολα τα ποντικια-pads της apple, οπως και τα multi-touch gestures...

Αν δε κάνω λάθος ο Τζόμπς υποστήριζε πάντα την άποψη λίγα και καλά προϊόντα.
Έναντι των πολλών προϊόντων με χαμηλότερο μέσο όρο ποιότητας.
Άρα ναι κακός ασχοληθήκαν καν με σερβερς.

Το iOS και το OSX αυτή τη στιγμή ακλουθούν διαφορετική πορεία. Αν και ναι βασίζονται στο Darwin. Oi διαφορές είναι περισσότερες από το user interface. Δε ξέρω κατά πόσο θεωρούνται αδελφάκια λειτουργικά σήμερα. Περισσότερο για μακρινά ξαδέλφια μου κάνουν :D

Γιάννη νομίζω ότι ακριβώς για το που είναι καλύτερα τα Mac συζητάμε. Δεν είναι σε όλους τους τομείς.

Τα θέματα case design, user interface, supported applications, user experience νομίζω τα έχουμε αναλύσει αρκετά, δε πειράζει να αναλύσουμε λίγο και τα πέριξ IMHO.

Λ.χ. η απουσία από τη server αγορά και τα περιφερικά για να ολοκληρώσεις το User experience τα θεωρώ προσωπικά ενδιαφέροντα και αναπόσπαστα από μια γενική συζήτηση.

Όπως γουστάρω να βλέπω και καλές οθόνες από την apple είτε cinema display είτε ενσωματωμένες σε συσκευές από Ipad έως iMac. H νεα 27αρα τους δυστυχώς βγήκε λιγο πιο ακριβή από όσο έπρεπε κατά την άποψή μου.

Συμφωνοι. Για κινητα καλη ειναι. Αλλα τι μου θυμισες...
Προχθες ειμουνα στο μαγαζι με δυο φιλους, ενας με αιφον3 κι ενας με 4.
Χτυπαει το ταπεινο μου αντροιντ με ενα πολυ ωραιο ρινγκτον που του εχω βαλει, ενθουσιαζονται και οι δυο τους. Αντε λεω, ανοιξτε το μπλουτουθ να σας το στειλω...
Α, μου λεει ο 4, το μπλουτουθ του 4 δεν βλεπει αλλα κινητα!!!
Λεωμ, αντε, θα το στειλω στον αλλον...
Α, μου λεει ο αλλος, ουτε εμενα.
Επισης εμαθα οτι ουτε του 4 το μπλουτουθ βλεπει του 3 !!!
Αει σιχτιρ λοιπον για απλ!!!
Εγω πια βλεπω 3 στους 4 να εχουν android...
Ενα κινητο εσωσε την απλ, τελειωνει κι αυτο...:angel:

Φίλε μου, η Apple δίδαξε την τέχνη της φορητής μουσικής, στηριζόμενη στο υπάρχον mp3, έφτιαξε το iPod. Από εκεί κ πέρα, επανακαθόρισε την κινητή τηλεφωνία με το iPhone. Για να μην πούμε για τον υπολογιστή της που είναι στο μέγεθος ένος cd, το mac mini. Κ φυσικά το πάω παραπέρα με το iPad, μια πάρα πολύ καλή 'ταμπλέτα' και και και...

Οπως ειπα, συμφωνω ότι το ποσοστό διάδοσης δεν εχει να κανει απαραίτητα με την ''ποιότητα''.

Ωστόσο, δεν πήρα απάντηση στο ερωτημα μου για το θεμα που τεθηκε νωριτερα για επαγγελματική χρηση (server / τραπεζες κλπ) :

Η Apple προσφέρει ισάξιες δυνατότητες σε περιβάλλον server όπως η MS;

Μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι τράπεζες δεν έχουν servers κύριους, σε πλατφόρμες apple, microsoft, αλλά σε άλλα λειτουργικά κυρίως της ibm ή της sun. Δευτερεύοντες servers έχουν κατά κόρον microsoft εκδόσεις.

Το μηλο έχει παρατήσει αρκετές φορές τις σειρές σερβερ που είχαν κατά καιρούς.

Γενικά δεν έχει τη συνέχεια που έχουν άλλες εταιρίες.

Όπως και να έχει δε μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τις IBM, HP, Dell ουτε στο server HW, Ουτε στην υποστίριξη, ουτε στις πλατφόρμες και ειδικές λύσεις που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Όσο για το server software της MS … εξαρτάτε το τι ψάχνει ο καθένας. Σε πολλές περιπτώσεις μια οποιαδήποτε εγκατάσταση Linux μπορεί να καλύψει τις όποιες απαιτήσεις (αν και όχι πάντα). Ενώ και μια supported εγκατάσταση RHEL για παράδειγμα είναι εγγύηση όπως και να το κάνουμε.

Δηλαδή και σοβαρό HW να έβγαζε η apple φαντάζομαι κάποιου τύπου λειτουργικό όπως το RHEL θα επέλεγαν οι περισσότεροι.
:a0210:

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Mac = designατο lifestyle! Προσωπικη αποψη, μη βαρατε!

Έλεος βρε φίλε!!!

Αν αυτό λέγεται κριτήριο για ένα εργαλείο, τότε σκέψου τι θα έπρεπε να κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα χαζό κουτί γιανα κάνουμε την πλάκα μας!!!

Εγώ πάντως -ειλικρινά- κάνω πολύ φιλότιμες προσπάθειες να στήσω ένα Mac-PC για να ζήσω από πρώτο χέρι την εμπειρία των Macs.... Μέχρι τώρα το έκανα περιστασιακά σε γνωστών και φίλων τα Macια... Ωστόσο δεν έχω τρελλαθεί κιόλας!!!

Παλιότερα που δούλευα video-audio editing που τα παραθυρικά μηχανάκια δεν ήταν ικανά να εκμεταλλευτούν ικανοποιητικά τους πόρους τους, δεν λέω... τότε ήταν γκάστρωμα το να δουλέψεις πάνω σ' αυτά!!!

Τώρα έχω ένα 4πύρηνο Q9400@ 3.2 (FSB 400.. Πάει και μέχρι 435 αλλά δεν το χρειάζομαι), με 4 GB DDRII @1000 (normal χρονισμό... όχι o.c.ed) και είμαι μια χαρά... αν βρω και άλλα 3 GB ίδιες μνήμες θα τις χτυπήσω μιας και παίζω με Win 7 x64 Ultimate πάνω σ'ένα M/B Gigabyte EP45-DS3LR!!!

Αν φτιάξω κανένα άλλο θα πάω σε 2600Κ π.χ.... αλλιώς καλά είμαι κι έτσι!!!

Αλλά όντως λέω να στήσω ένα δίσκο με το Leopard (με BIOS Cartri για το Μ/Β μου) να μη χρειαστώ και περίεργα κόλπα για να παίξει το Mac OS-X!!!

ρε παιδιά δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ συζήτηση από την εμπειρία μου και από τα δυο έχω καταλήξει (όπως και όλοι που έχουνε χρησιμοποιήσει έστω και λίγο mac) να χρησιμοποιώ μόνο mac. παρόλα αυτά αυτό που λένε κάποιοι ότι στα windows βγαίνουνε πιο πολλά προγράμματα κλπ.. η λύση είναι απλή , αν έχεις mac μπορείς να βάλεις και windows που τρέχουν άψογα (αν και είναι λίγο ιεροσυλία) οπότε αυτομάτως μπορείς τρέχεις όλα τα προγράμματα που υπάρχουν :-) αντίθετα στα windows δεν έχει mac !!

Μην τα ξαναλέμε. Και οι μέν και οι δε είναι θύματα του Marketing. Βάλτε Ubuntu/Debian διανομή του Linux και θα ησυχάσετε για μια ζωή. Ολα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα

Μην τα ξαναλέμε. Και οι μέν και οι δε είναι θύματα του Marketing. Βάλτε Ubuntu/Debian διανομή του Linux και θα ησυχάσετε για μια ζωή. Ολα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα

Εχεις δικιο μερικως.
το χρησιμοποιω πολυ τελευταια μια και στησει το MBP για μουσικη.
Προχτες ομως προσπαθουσα να κανω κατι θεωρητικα απλο:
συγχρονισμο σε δυο φακελλους ωστε ο ενας να συμπληρωσει τον αλλο σε αρχεια.
κατεβασα οτι υπαρχει σε Ubuntu, αλλα τιποτα. Αλλα για αλλα, παλι καλα που δεν εχασα και τιποτα.
κατεβασα το MB και σε δουλεψε αμεσως.
ασε κατι μεγαλα Word με φωτογραφιες κλπ που κανει οτι θελει το Libreoffice

Εχεις δικιο μερικως.
το χρησιμοποιω πολυ τελευταια μια και στησει το MBP για μουσικη.
Προχτες ομως προσπαθουσα να κανω κατι θεωρητικα απλο:
συγχρονισμο σε δυο φακελλους ωστε ο ενας να συμπληρωσει τον αλλο σε αρχεια.
κατεβασα οτι υπαρχει σε Ubuntu, αλλα τιποτα. Αλλα για αλλα, παλι καλα που δεν εχασα και τιποτα.
κατεβασα το MB και σε δουλεψε αμεσως.
ασε κατι μεγαλα Word με φωτογραφιες κλπ που κανει οτι θελει το Libreoffice

Σε καταλαβαίνω.Εγώ το πρόβλημα αυτό το έχω λύσει μέσω του ubuntu one, της free υπηρεσίας cloud. Οτι αρχείο θέλω να συγχρονίσω μεταξύ δυο υπολογιστών το πετάω εκεί και αυτόματα υπάρχει και στον άλλον.

Πέρσι τα Χριστούγεννα έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα macbook. Εντάξει τι να λέμε... απλά πανέμορφο. Ποιότητα παντού. Καλώδια, οθόνη, στιβαρότητα. Γενικά ήμουν πανευτυχής.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν σταμάτησα να παίζω και ήρθε η ώρα να κάνω δουλειά. Εντάξει προγράμματα βρίσκεις, αλλά όταν έχεις προθεσμίες, δυστυχώς δεν έχεις χρόνο να μάθεις από την αρχή πως κάνεις πράγματα.

Εκτός αυτού, απουσιάζουν και αρκετές ευκολίες που χρησιμοποιούνται αρκετά σε χώρους γραφείου, όπως πχ η δυνατότητα να βάλεις 2 παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο μεγιστοποιημένα. Ή το να μεγιστοποιήσεις ένα παράθυρο και να σου γεμίσει την οθόνη αντί απλά να μεγαλώσει έτσι ώστε να φανούν όλα τα περιεχόμενά του με την τρέχουσα μορφή τους.
Χώρια ότι για να κάνω παρουσιάσεις έπρεπε να δώσω 50 ευρώ για να πάρω το ειδικό ανταπτοράκι από display port σε DVI...

Γενικά αρχικά το θεώρησα καλό σαν αλλαγή, απλά όταν ήρθε η ώρα να κάνω δουλειά, ήταν πολύ εκνευριστικό το ότι έπρεπε να ασχολούμαι με πράματα που δεν θα έπρεπε.

Σύντομα είχα εγκαταστήσει windows και δούλευα εκεί, με ποντίκι 3 πλήκτρων.

Το πράγμα τελείωσε όταν έριξα μια ματιά σε επώνυμα λάπτοπ αντίστοιχης τιμής. Μέσα σε ένα μήνα είχα πουλήσει το macbook χάνοντας περίπου 200 ευρώ και με τα ίδια λεφτά συν άλλα 200, πήρα ένα Dell με άριστη οθόνη, 3πλάσια μνήμη, 2 γενιές καλύτερο επεξεργαστή και μητρική, μεγαλύτερο δίσκο, έτοιμες θύρες hdmi, usb 3 και καμιά 10αριά 2 κλπ κλπ. Απενεργοποίησα και το swap file και πλέον ακόμα και με το βαρύ norton, το μηχάνημα απλά πετούσε.

Κοινώς έφυγα και δεν ξανακοίταξα πίσω...

Για μένα το κυρίως πρόβλημα των apple υπολογιστών αυτή τη στιγμή είναι ότι προσπαθούν πολύ να είναι διαφορετικά.
Κρατάνε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μόνο και μόνο για τη διαφοροποίηση, τη στιγμή που αποδεδειγμένα υπάρχει καλύτερος και πιο κοινά αποδεκτός τρόπος.
Και είναι κρίμα γιατί η apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να κεντήσει σε user friendliness. πχ στα κινητά της. Ίσως αν τα συνηθίσεις ναι, αλλά γιατί να συνηθίσω να κάνω πιο περίεργα τη δουλειά μου όταν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος?

To προβλημα ειναι οτι δεν εχεις συνηθισει να δουλευεις σε περιβαλλον Macosx και δεν βολευτηκες.
Αν του εδινες χρονο (γιατι υπαρχει ενα learning curve οπως σε ολα τα πραγματα), θα εβλεπες οτι πολλες δουλειες γινονται πιο γρηγορα και πολυ πιο σταθερα. Εγω, με το που εμαθα καλα το macox, δεν διανοούμαι να επιστρεψω στα win για δουλεια...