Τα πάντα για Surefire

Απάντηση: Re: Τα πάντα για SUREFIRE

Δεν νομίζω ότι έχετε καταλάβει τη φιλοσοφία της Surefire. Δεν την απασχολεί η μάζα, ούτε το να πουλήσει τα περισσότερα κομμάτια στην αγορά. Βγάζει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και αυτό είναι.

Θέλεις να πάρεις κάτι που είναι ποιοτικό, έχει άψογη (συνήθως εφ όρου ζωής) υποστήρξη και μπορείς να βασιστείς πάνω του ότι θα δουλεύει όταν και αν το χρειαστείς; Παίρνεις αναμφισβήτητα SF.

Θέλεις κάτι στην αιχμή της τεχνολογίας με τα modes που θέλεις ή κάτι πιο οικονομικό ή πιο χρηστικό για σένα; Παίρνεις κάτι άλλο.

Η Surefire δε θέλει να μπλέξει με τον κάθε χρήστη που θα επικοινωνεί μαζί της και θα της τα πρήζει για το οτιδήποτε. Θέλει συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί.

Tα συμβόλαια που έχει με τους στρατούς και τις μονάδες ασφαλείας τόσων χωρών, της είναι υπέραρκετα. Απλά βγάζει και κάποια μοντέλα πιο ελκυστικά στον απλό χρήστη για τη διαφήμηση, για να ακούγεται γενικότερα.
Δεν είναι το θέμα αν δεν θέλει να μπλέξει με διάφορους που θα την ταλαιπωρούν σαν εταιρία αλλά γιατί δεν προσθέτει λούμεν σε αυτούς τους φακούς που βγάζει στο κοινό.Όλοι το ζητουν αυτό και αναρωτιέμαι ο στρατός δεν θέλει παραπάνω φωτεινότητα ή έστω την επιλογή.Επίσης προσωπική μου γνώμη δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τους φακούς παραγωγής της surefire με τα ελάχιστα λούμεν να κοστίζουν 200+ ευρώ.Σίγουρα το κόστος παραγωγής δεν είναι η φωτεινότητα αλλά πολλά περισσότερα τα οποία πιστεύω και άλλες εταιρίες τα έχουν,όχι όλες αλλά σιγουρα κάποιες.

Re: Τα πάντα για SUREFIRE

Για το κοστος...υπολογιστε και το κοστος του Σερβις, το κοστας της διαφημισης και την χασουρα της εταιριας οταν πουλα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ μονο κια μονο να παρει το συμβολαιο

Ο στρατος και η αστυνομια θελουν μεν φωτεινοτηατ αλλα κυριως throw
Αλλα μεχρι ορσμενα ορια...μπες με 200 λουμεν σε σπιτι παράνομου ριξε το φως σε ενα τζαμι και μετα να δεις τι θα βλεπεις

Θέλει συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί.

Συγνωμη αλλα να νομιζεις οτι ακοαμ και ο αμερικανικος στρατος ξερει τι θελει εισαι γελασμενος....Ειναι ΠΟΛΥ πιο Brand-loyal και Fad-dependant απο οτι φανατζεσαι κανεις. Το μοτο "would bet my life on it" δινει και παιρνει....*

Για το τελυταιο το επικαλουμαι απο operators contarctors Και αστυνομικους που μιλω καθημερινα σε αλλα φορουμ

* ασχετα αν 1 στους 2 διακοπτες Z41 (του 6Ρ) που ξερω εχουν βγαλει προβληματα.

ειπαμε 80% της τιμης και 80% της φημης τους αξιζουν για μενα

αλλα δεν προκειται να πω για να μην εχουμε Flame wars

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τα πάντα για SUREFIRE

ο δευτερος φακος που αγορασα ηταν surefire ( e2dl ) - και μεχρι στημης δεν παιζετε και ειναι ακομα και ανταγωνιστικος - 240 OTF λουμεν, 10500 λουξ ( με κεφαλη 25χιλ. να μη το ξεχναμε ), 2 ωρες runtime, αψογη λειτουργικοτητα!- αυτα δεν εχει ουτε 4seven, nitecore, jetbeam,lumapower,olight k.t.l.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για SUREFIRE

Για το κοστος...υπολογιστε και το κοστος του Σερβις, το κοστας της διαφημισης και την χασουρα της εταιριας οταν πουλα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ μονο κια μονο να παρει το συμβολαιο

Ο στρατος και η αστυνομια θελουν μεν φωτεινοτηατ αλλα κυριως throw
Αλλα μεχρι ορσμενα ορια...μπες με 200 λουμεν σε σπιτι παρανομου ριξε το φως σε ενα τζαμι και μετα να δεις τι θα βλεπεις

Συγνωμη αλλα να νομιζεις οτι ακοαμ και ο αμερικανικος στρατος ξερει τι θελει εισαι γελασμενος....Ειναι ΠΟΛΥ πιο Brand-loyal και Fad-dependant απο οτι φανατζεσαι κανεις. Το μοτο "would bet my life on it" δινει και παιρνει....*

Για το τελυταιο το επικαλουμαι απο operators contarctors Και αστυνομικους που μιλω καθημερινα σε αλλα φορουμ

ειπαμε 80% της τιμης και 80% της φημης τους αξιζουν για μενα

αλλα δεν προκειται να πω για να μην εχουμε Flame wars
Δεν διαφωνώ αλλά μιλάω για τους φακούς για τον απλό αγοραστή ως απλός αγοραστής.Και δεν νομίζω να έχουν εγγύηση ότι δεν θα σε πουλήσουν.Πάντως εγώ δεν έχω surefire και δεν παίρνω όρκους απο την στιγμή που σας βλέπω να γράφεται όλοι τα καλύτερα,απλά σαν αγοραστής δεν δέχομαι τα χρήματα που κοστίζουν.Και δεν είμαι της άποψης ''ε τότε πήγαινε αλλού''.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Τα πάντα για SUREFIRE

Δεν είναι το θέμα αν δεν θέλει να μπλέξει με διάφορους που θα την ταλαιπωρούν σαν εταιρία αλλά γιατί δεν προσθέτει λούμεν σε αυτούς τους φακούς που βγάζει στο κοινό.Όλοι το ζητουν αυτό και αναρωτιέμαι ο στρατός δεν θέλει παραπάνω φωτεινότητα ή έστω την επιλογή.Επίσης προσωπική μου γνώμη δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τους φακούς παραγωγής της surefire με τα ελάχιστα λούμεν να κοστίζουν 200+ ευρώ.Σίγουρα το κόστος παραγωγής δεν είναι η φωτεινότητα αλλά πολλά περισσότερα τα οποία πιστεύω και άλλες εταιρίες τα έχουν,όχι όλες αλλά σιγουρα κάποιες.
Ο στρατός δε θέλει παραπάνω λούμενς. Οι στρατιώτες δε βγαίνουν στην εχθρική περιοχή με φακούς στο χέρι. Χρησιμοποιούν τους φακούς οι μηχανικοί ή οι γιατροί ή όταν κάνουν εκκαθαρίσεις κλειστών χώρων και μέσα στο στρατόπεδο. (To search and rescue είναι άλλο κομμάτι, το οποίo καλύπτεται από τη SF.)

Όσον αφορά τα λούμενς και την τιμή, έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές σ' αυτά, δεν κρίνω σκόπιμο να τα ξαναπούμε, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι για αυτά που προσφέρει η εταιρία, η τιμή είναι εκπληκτικά χαμηλή. Και πίστεψέ με, καμία άλλη εταιρία δεν τα προσφέρει.

Αυτό είναι λίγο υπερβολικό.
Το FBI έχει αλλάξει 4 φορές τα τελευταία 10 χρόνια επίσημο πιστόλι, 3 διαφορετικών εταιριών. Έχουν άλλα πιστόλια για άντρες και άλλης μάρκας πιστόλια για γυναίκες που θέλουν μικρότερη ανάκρουση.

Ο αμερικάνικος στρατός άλλες τόσες αλλαγές. Στα μαχαίρια το ίδιο. Στα πολυεργαλεία το ίδιο. Στους φακούς παίζουν διάφοροι...
Δεν ξέρω ποιούς ξέρεις, αλλά αυτό δε συμβαίνει στους υπόλοιπους. :p

Απάντηση: Τα πάντα για SUREFIRE

πριν απο 6 μηνες ο διακοπτης του e2dl εβγαλε ενα θοριβο , ενα τριξιμο στο ελλατηριο, οχι οτι χαλασε. με ενα email στην surefire μου στειλανε ενα καινουργιο και χωρις ανακριση. ο κινεζος θα μου ελεγε - βγαλε φοτο, κανε το ενα κανε το αλλο και μετα θα δουμε..

Last edited:

Το σέρβις τους σε τι στυλ είναι αν σου χαλάσει κάτι ή αν το χαλάσεις εσύ,το ψάχνουν ή όχι?
2 φορές που χρειάστηκα ανταλλακτικά, μου τα έστειλαν δωρεάν στο σπίτι, στην Αθήνα. Την πρώτη φορά τους είπα κιόλας ότι έφταιγα εγώ που διάλυσα έναν 6PL.

Κανεις registration τον φακο ή και ετσι σου αλλαζουν ανταλλακτικα;

η surefire ειναι φοβερη στο support.

Αν δεν βγαλει και φετος τον LX1 βλεπω οτι δεν θα τον εχουμε ποτε. Και αυτο γιατι μαλλον κατι αλλο ετοιμαζει ή δεν συμφέρει την εταιρία να δωσει στην αγορα τον LX1.

Ακομα περιμενουμε. Αφου ξερει οτι αν βγαλει τον LX1 θα γινει χαμος στην αγορα.

Μεχρι τοτε ισως παω για τον Ε1Β 110.

Ίσως καλό θα είναι αν προσθέσω κάποια παραλειπόμενα από χθές πράγματα.

1ον

Μπορεί η surefire να θέλει ακόμα να κάνει φακούς που νa αντέχουν γενεές αλλά ποιο το νόημα όταν οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό εμφάνισης ανά εξάμηνο?
Και δεν αναφέρομαι στο θέμα της κατασκευής αλλά στην τεχνολογία των LED και των user interface.
Μήπως έχει ακόμα κολλήσει στην φιλοσοφία του 6Ρ?

Άσχετα τι νομίζει κανείς, αλλά τις μεγαλύτερες πωλήσεις η εταιρία τις κάνει στους Αμερικανούς tactical σκοπευτές που είναι περισσότερο gadgetάκηδες και brand-loyal και trend-followers από οποιοδήποτε χρήστη. Δείτε τι γίνεται στο AR15.com και θα καταλάβετε.

2ον

Θα εκπλαγείτε αλλά σε ένα Poll σε ένα κλειστό φόρουμ επαγγελματιών για τον EDC φακό τους 1 στους 3 κουβαλούσαν Fenix!

3ον

Γιατί έχω την εντύπωση πως το φετινό shot Show ήταν το πρώτο που ο αρxισχεδιαστης ο Paul Kim δεν ήταν εκεί?
Καιρό δεν έχουμε να τον ακούσουμε?

Κώστα, το είπα χτες και θα το ξαναπώ: η Surefire δεν νοιάζεται. Δεν νοιάζεται (ιδιαίτερα) για τις καινούριες τεχνολογίες (επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο), για τους flashaholics και για την αγορά.
Ουσιαστικά το ερώτημα δεν είναι αν έχει κολλήσει, αλλά αν θα ενδιαφερθεί για τους flashaholics. Mε μοναδική εξαίρεση τους Titans, η απάντηση μάλλον είναι ΠΟΤΕ. Είναι το πιο δύσκολο κοινό και πραγματικός pita να τους ευχαριστήσει.
Μη ξεχνάμε ότι βγάζει και μπαταρίες, οπότε εξωτικά μοντέλα με επαναφορτιζόμενες δε θα δούμε.

2) Υπάρχουν επαγγελματίες και επαγγελματίες... Η Fenix πάντως είναι πολύ καλή επιλογή. Καλά πράγματα, σχετικά οικονομικά και διαθέσιμα παντού.
Προφανώς δεν εννοώ ότι όποιος δεν έχει SF δεν είναι επαγγελματίας, απλά αμφισβητώ τον επαγγελματισμό πολλών επαγγελματιών. ;)

3) Ο PK δεν ασχολείται ιδιαίτερα ενεργά με τη Surefire πια. Έχει αφοσιωθεί στην ICON, κυρίως στο σχεδιασμό των νέων μοντέλων.

Αν δεν έχεις surefire δεν καταλαβαίνεις τι είναι φακός. Εγώ δεν θα μιλήσω για φενιξ. Είναι τελειωμένη για μένα. Η nitecore μπορεί να είναι πίσω αλλα ποιος ο λόγος να είναι μπροστά; Το ίδιο και η surefire. Μπροστά είναι η lumapower και η dereelight.

Αν κοιτάξουμε όλες τις εταιρίες τότε θα δούμε και το πραγματικό αποτέλεσμα. Τι χρειάζεται ένας χρήστης. ένα μικρό δυνατό και ανθεκτικό φακό που να μπορεί να τον καλύψει για κοντα και μακρυά και για ένα ανεκτό χρονικό περιθωριο. Όλα αυτά πανε κοντα στους surefire και στους nitecore. Μια επαναστατική μέθοδο πατέντα της nitecore είναι το piston. Μόνο αυτό είναι αρκετό να πει άντε γεια σε πολλές εταιριες.