Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Ειναι τα τάστα, το τάστο. Ειναι τα μεταλλικά συρματα, που καρφωνουμε πανω στην ταστιερα των οργανων και οριοθετουν τις θεσεις που παταμε για τις νοτες. Ο δυσκολος τροπος ειναι με ιαπωνικο πριονι με fine κοπη 0,4-0,5mm και καποιον οδηγο. Ο γρηγορος και ακριβος ειναι με δισκοπριονο παγκου και το πριονι απο το stewmac που εχει 87 χωρις μεταφορικα....
http://www.stewmac.com/Luthier_Tools/Types_of_Tools/Saws/Fret_Slotting_Table_Saw_Blade.html

Ελεγα μηπως εκανα καποια ιδιοκατασκευη με rotary tool και δισκο κοπης απο dremel. Με βλεπω με ιαπωνικο πριονι και καποιο jig.

Τελικά βλέπω ότι η proxxon έχει δισκάκια στα 58cm με κόψιμο 0.5μμ για κάποιο δισκοπριονο πάγκου. Αν κάποιος το έχει ας μου πει αν όντως αφήνει τόσο κόψιμο. Βλέπω να επιλέγω την ακριβότερη proxxon και να φεύγω από τα dremel...

To προσαρτημα της dremel 546 (δισκοπριονακι χειρος) εχει δισκακι παχους 0,6μμ.
Εαν το εχεις, ανετα το αναποδογυριζεις, το στερεωνεις καπως και το χρησιμοποιεις σαν δισκοπριονακι παγκου.

701232_inset1_xl.jpg

Καλοριζικο, πως το βλεπεις? Μικρο ελαφρυ με μπολικη ροπη και ησυχο ετσι?

Εχω βρει δισκακια φτηνα 50μμ, μου εχουν ερθει αλλα δεν εχω προλαβει να τα δοκιμασω. Οταν τα δοκιμασω θα σου πω αν αξιζουν τον κοπο και που θα τα βρεις.

Με τα 85W που είναι το μοτέρ δεν είναι για βαριά χρήση. Με απλές ξύλινες κατασκευές καθώς και με κοπή πλακέτας, δεν έχει πρόβλημα. Όσο για τον θόρυβο επειδή ταυτόχρονα δουλεύω και την ηλεκτρική σκούπα για να απορροφάει τα ρινίσματα, έχω αυξημένο θόρυβο αλλά σε λογικά πλαίσια.

Μαζί με το KS230 πήρα και δισκάκια. Το 28017 που μου το σύνεστησε ο μαγαζάτορας σαν ειδικό για PCB καθώς και το 28020 με τα πολλά και ψιλά δόντια, αλλά το δεύτερο καθώς και αυτό που είχε από την αρχή 29014, δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. Αν αυτά τα δισκάκια που περιμένεις έχουν έρθει από Ελλάδα, θα ήθελα να ξέρω την πηγή.

Πάντως σχετικά με το πλάτος κοπής σίγουρα αυτό που δουλεύω πηγαίνει πάνω από 1mm. Απ’ ότι βλέπω στο site της εταιρείας το δισκάκι 28011 πάει στα 0,5mm και είναι ειδικά για ξύλο.

Kατα καιρους το banggood.com φερνει δισκακια 50μμ με 10μμ τρυπα (κανουν για το Proxxon KS230) καθως και 85μμ με 10μμ τρυπα (κανει στο μεγαλυτερο δισκοπριονο παγκου Proxxon FET αλλα και στο φαλτσοπριονο Proxxon).

Για το Proxxon FET εχω παρει ολα τα δισκακια κοπης που εχει για να τα δοκιμασω, οπως και για το ΚS230. Για το τελευταιο, βλεπω οτι αυτη τη στιγμη εχει μονο ενα δισκακι.
Η διαφορα τιμης με τα original proxxon ειναι χαωδης..μενει να δω την διαφορα στην ποιοτητα και αντοχη. Ελπιζω να μην εχει τοση διαφορα οσο η τιμη.

http://www.banggood.com/50_8mm-Diamond-Saw-Blade-Cutting-Discs-For-Tile-Marble-Cutting-p-957704.html

Δυστυχώς δεν έχω σχέση ούτε με Pay-Pall ούτε με χρεωστική κάρτα, οπότε είμαι υποχρεωμένος να τα σκάω στους εδώ εισαγωγείς…

Δυστυχώς δεν έχω σχέση ούτε με Pay-Pall ούτε με χρεωστική κάρτα, οπότε είμαι υποχρεωμένος να τα σκάω στους εδώ εισαγωγείς…

Καιρό να αποκτήσεις!!! :)

Μπα ... τσακώθηκα άσχημα με το εδώ υποκατάστημα της Εθνικής γιατί θεωρούσαν πως ο κάθε πελάτης τους είναι αργόσχολος και μπορεί να πηγαινοέρχεται κατά την προσταγή τους. Έτσι διατηρώ δοσοληψίες με την τράπεζα μόνο μέσω e-banking.

Αν εχεις πιστωτική άνοιξε ένα λογαριασμό PayPal, να κινείσαι άνετα και ασφαλής με το εξωτερικό (και όχι μόνο).

Πιστωτική έχω αλλά δεν την εμπιστεύομαι για αγορές μέσω PayPal. Ξέρω περιπτώσεις γνωστών που χάσανε λεφτά. Μόνο με χρεωστική δεν έχεις κανένα άγχος σε τέτοιου είδους συναλλαγές, γιατί το ποσό που μπορεί να χάσεις είναι πάντα μικρό.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Αν και το θέμα συζήτησης είναι off topic, ίσως είσαι ο μόνος που εξακολουθεί να διατηρεί ακόμη αυτούς τους φόβους και, ειδικά, σε ότι αφορά στη σύνδεση της πιστωτικής με το PayPal. Μπορεί να υπήρχαν (και να υπάρχουν) περιπτώσεις υποκλοπής στοιχείων κάρτας σε ΑΤΜ και σε καταστήματα αλλά όχι στο PayPal δεδομένου ότι τα στοιχεία της κάρτας σου μένουν μόνο στο PayPal και όχι στο κατάστημα ή στον έμπορο από όπου αγοράζεις.

Και επειδή έχεις λογαριασμό στην ΕΤΕ, να γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη είναι η μόνη από τις 4 πλέον στην Ελλάδα που δεν χρεώνει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή σε συνάλλαγμα.

Re: Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Αν και το θέμα συζήτησης είναι off topic, ίσως είσαι ο μόνος που εξακολουθεί να διατηρεί ακόμη αυτούς τους φόβους και, ειδικά, σε ότι αφορά στη σύνδεση της πιστωτικής με το PayPal. Μπορεί να υπήρχαν (και να υπάρχουν) περιπτώσεις υποκλοπής στοιχείων κάρτας σε ΑΤΜ και σε καταστήματα αλλά όχι στο PayPal δεδομένου ότι τα στοιχεία της κάρτας σου μένουν μόνο στο PayPal και όχι στο κατάστημα ή στον έμπορο από όπου αγοράζεις.

Και επειδή έχεις λογαριασμό στην ΕΤΕ, να γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη είναι η μόνη από τις 4 πλέον στην Ελλάδα που δεν χρεώνει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή σε συνάλλαγμα.

Ακριβώς.
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
Χώρια που πλέον για περίεργες συναλλαγές σε ενημερώνουν οι ίδιοι, οπότε δεν υπάρχει ο κίνδυνος που λες.
Μπορείς φυσικά να βγάλεις μία χρεωστική αλλά μετά έχεις το θέμα με τα λεφτά που θα έχεις μέσα (πρέπει να τρέχεις να καταθέτεις ή να το κάνεις online και με κάποια χρέωση φυσικά).

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Θα μπορούσαμε να μιλάμε αρκετά για το θέμα αυτό αλλά δεν είμαστε στο κατάλληλο νήμα.

Πιστωτική έχω αλλά δεν την εμπιστεύομαι για αγορές μέσω PayPal. Ξέρω περιπτώσεις γνωστών που χάσανε λεφτά. Μόνο με χρεωστική δεν έχεις κανένα άγχος σε τέτοιου είδους συναλλαγές, γιατί το ποσό που μπορεί να χάσεις είναι πάντα μικρό.

Mαλλον φιλε Alef δεν γνωριζεις επαρκως τον μηχανισμο πληρωμης μεσω paypal και τα οφελη του για αγορες απο εξωτερικο. Επειδη δουλευα σε τραπεζες, γνωριζω καλα τους κινδυνους μιαs πιστωτικης/χρεωστικης, αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα για paypal.
Με την χρεωστικη εχεις σαφως μεγαλυτερο ρισκο οχι μονο να υποκλαπουν τα στοιχεια αλλα οταν κανεις μια αγορα και το προιον δεν ειναι οπως επρεπε, ηρθε λειψο/ελλατωματικο/σπασμενο, ΔΕΝ μπορεις να διεκδικησεις ευκολα τα χρηματα σου οπως με το paypal.

Δεν σε προτρεπω να κανεις καμμια κινηση, αλλα καλο ειναι να γνωριζεις σωστα τις επιλογες που εχεις και τους πραγματικους κινδυνους που ενεχει η καθε μια.

Χρησιμοποιώ το paypal καθημερινά από το 2003 χωρίς κανένα πρόβλημα (τόσο σε αγορές όσο και σε πωλήσεις...λόγω δουλειάς). Επειδή συνδιαλέγομαι με πολύ κόσμο (τόσο σε Ελλάδα όσο και έξω) δεν έχω κανένα παράδειγμα ανθρώπου που έχασε τα χρήματά του. Το paypal σε κάθε κίνησή σου σου στέλνει e-mail αλλά καί μήνυμα στο κινητό (με το paypal app) οπότε και αν δεις (που δεν έχω δει, μάθει ή μου έχει συμβεί ποτέ) ότι έγινε μία κίνηση μη εξουσιοδοτημένη από εσένα , ενημερώνεις το paypal και αυτό "ρουφάει" τα χρήματα πίσω και τα κρατάει stand-by μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμα και για τις κινήσεις της πιστωτικής (τουλάχιστον σε εμένα μέσω της Πιστωτικής Πειραιώς) που είναι συνδεδεμένη με το paypal μου έρχετε alert στο κινητό. Οπότε άλλη μία δικλείδα, γιατί μπορείς να μπλοκάρεις άμεσα την κίνηση και από την τράπεζα.

Ένα ακόμα off-topic (το τελευταίο). Δηλαδή με συμβουλεύετε να κάνω εγγραφή στο PayPal και να δώσω άφοβα τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας;

Ένα ακόμα off-topic (το τελευταίο). Δηλαδή με συμβουλεύετε να κάνω εγγραφή στο PayPal και να δώσω άφοβα τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας;

Αν ειναι να κανεις αγορες μεσω ιντερνετ, ο καλυτερος και ασφαλεστερος τροπος ειναι μεσω paypal.

να προσθέσω ότι το paypal έχει λογαριασμό στην eurobank. Αν έχεις και εσύ στην eurobank (και σε οποία τράπεζα έχεις )
μπορείς να μεταφέρεις χρήματα στο paypal μέσο e-banking και να τα χρησιμοποιήσεις από εκεί.

Έτσι μπορείς να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα του paypal χωρίς να βάλεις την πιστωτική σου, αν δεν θέλεις.