Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Εγώ είμαι σε δίλημμα. Να δοκιμάσω το 4200 με τον νέο τρόπο σφιξίματος των εξαρτημάτων, ή να πάω στο 4000 με τον παραδοσιακό τρόπο;
(Το 400 που έχω μου σκούριασε ο άξονας και για να το ξεσφίξω του άλλαξα τα φώτα - το κουμπί που σταματά τον άξονα τον χάραξε εσωτερικά ολόκληρο. Λειτουργεί, αλλά το έχω κατηγοριοποιήσει σαν χαλασμένο, και ψάχνω για αντικαταστάτη.)

Το dremel 4000 παιρνει το τσοκ που δεν χρειαζεται κλειδι και κατα μια εννοια καλυπτει την καινοτομια του 4200.

Απο την αλλη, αν χρησιμοποιεις αποκλειστικα τα κοινα bits με 3.2μμ διαμετρο αξονα τοτε ισως ειναι καλη επιλογη το 4200.
Νομιζω οτι η ευκαμπτη επεκταση και καποια προσαρτηματα θελουν ανταπτορα. Για τα bits με μικροτερο παχος αξονα, χρειαζεται να αλλαξεις το collet, διαδικασια η οποια χρειαζεται μυτοτσιμπιδο.

Προσωπικα χρησιμοποιω bits με διαμετρο αξονα απο 0,5μμ εως 3.2μμ και δεν θα σκεφτομουν ποτε την αγορα του 4200.

Νομίζω δεν έχω καν εξαρτήματα με διάμετρο διαφορετική από την προκαθορισμένη, και ούτε είναι θέμα η ευκολία αλλαγής (έχω διαβάσει ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η αλλαγή στο 4200, τα ελατήρια είναι σκληρά). Ο μόνος λόγος που το σκεύτομαι είναι η επανάληψη του τι έπαθε το προηγούμενο (σκούριασε ο άξονας με τις αυλακώσεις και κόλλησε ο σφιγκτήρας, οπότε χάλασε το εργαλείο). Όλα τα υπόλοιπα όμως δείχνουν το 4000. Με προβληματίζει ακόμα και το γεγονός ότι το 4200 έχει 2 σχισμές παραπάνω να γεμίζουν σκόνη.

Λιγο την βοηθεια σας...παραγγειλα απο ιντερνετικο καταστημα το 8200 και μου ηρθε σε αυτη την κατασταση...

Η 2η μπαταρια δεν ηταν στην θεση της αλλα διπλα στο καλωδιο
Το μηχανακι δεν ηταν σε σφραγισμενη σακουλα αλλα χωμενο σε μια σακουλα που το πισω μερος ηταν κομμενο :twoguns:
Το μηχανακι απο κατω εχει παμπολες γρατζουνιες νομιζω φαινονται στις φωτο (σορυ που φαινεται χαλι απο κατω)
Δεν ειχα διαθεση να μετρησω τα αλλα που συμπεριλαμβανονται (τα εξαρτηματα δε φαινονται ανοιγμενα)
Προφανως μου το εστειλαν μεταχειρισμενοοο ή απο demo κατάσταση?

Λιγο την βοηθεια σας...παραγγειλα απο ιντερνετικο καταστημα το 8200 και μου ηρθε σε αυτη την κατασταση...

Η 2η μπαταρια δεν ηταν στην θεση της αλλα διπλα στο καλωδιο
Το μηχανακι δεν ηταν σε σφραγισμενη σακουλα αλλα χωμενο σε μια σακουλα που το πισω μερος ηταν κομμενο :twoguns:
Το μηχανακι απο κατω εχει παμπολες γρατζουνιες νομιζω φαινονται στις φωτο (σορυ που φαινεται χαλι απο κατω)
Δεν ειχα διαθεση να μετρησω τα αλλα που συμπεριλαμβανονται (τα εξαρτηματα δε φαινονται ανοιγμενα)
Προφανως μου το εστειλαν μεταχειρισμενοοο ή απο demo κατάσταση?

Προφανώς το είχαν ανοίξει και το δοκίμασαν ή το έδειξαν σε άλλο πελάτη (σύνηθες φαινόμενο δυστυχώς). Από ποιο κατάστημα το πήρες?? καλό θα ήταν να το ανέφερες.

Μπορεί να είναι απο εκθεσιακό μέχρι και προιόν που επέστρεψε απο service ή απο πελάτη που το χρησιμοποίησε μια φορά για παράδειγμα.

Για ποιο κατάστημα μιλάμε; Καλό είναι να το αναφέρεις .

Λοιπόν

Ξαναβλέπω με προσοχη της φωτογραφίες και παρατηρώ οτι κάποια παρόμοια "σημάδια" τα έχουν και κάποιες δικές μου παραλαβές όντας καινούργιες και σε σφραγισμένο κουτί.
Πολλές φορές ερχονται απο το εργοστάσιο έτσι.

Το Dremel ηταν σφραγισμένο στο κουτί του με την κόλα;

εχει κάποιου είδους σκόνη; επίσης μυρίζει καινουργιο; Αυτη την πλαστικίλα που έχουν οταν ειναι σφραγισμένα στο κουτί.. Τα dremel έχουν εντονη μυρωδιά.

Last edited:

Ετσι ηταν και το δικο μου με παραλαβη απο ebay -μονο το σωμα- μεσα σε πλαστικη σακουλα.. αλλα το ειχα παρει σε πολυ καλη τιμη.

Μια χαρα μου φαινεται, εχει και ημερομηνια κατασκευης τον Απριλη του 2015. Εαν δουλευει χωρις παραξενους θορυβους δεν εχεις θεμα.

Αν θελεις να το τσεκαρεις εαν πηγε service και γυρισε/εαν ειναι μεταχειρισμενο, παρε ενα μεγεθυντικο φακο και ελεγξε για ιχνη πριονιδιων. Και με εναν φακο μεσα στις γριλλιες.

Προφανώς το είχαν ανοίξει και το δοκίμασαν ή το έδειξαν σε άλλο πελάτη (σύνηθες φαινόμενο δυστυχώς). Από ποιο κατάστημα το πήρες?? καλό θα ήταν να το ανέφερες.
Μπορεί να είναι απο εκθεσιακό μέχρι και προιόν που επέστρεψε απο service ή απο πελάτη που το χρησιμοποίησε μια φορά για παράδειγμα. Για ποιο κατάστημα μιλάμε; Καλό είναι να το αναφέρεις .

Ετσι καταλαβα και εγω..τι να πω..περιμενω το καταστημα να απαντησει σε οσα τους εστειλα για να δωσω μετα και εδω τα λοιπα στοιχεια...

Λοιπόν. Ξαναβλέπω με προσοχη της φωτογραφίες και παρατηρώ οτι κάποια παρόμοια "σημάδια" τα έχουν και κάποιες δικές μου παραλαβές όντας καινούργιες και σε σφραγισμένο κουτί. Πολλές φορές ερχονται απο το εργοστάσιο έτσι. Το Dremel ηταν σφραγισμένο στο κουτί του με την κόλα;

Τι εννοεις σφραγισμενο με την κολα? ηταν σε μια σακουλα πλαστικη με πανω μια μπαταρια...απο πισω η σακουλα ηταν ανοιχτη

εχει κάποιου είδους σκόνη; επίσης μυρίζει καινουργιο; Αυτη την πλαστικίλα που έχουν οταν ειναι σφραγισμένα στο κουτί.. Τα dremel έχουν εντονη μυρωδιά.

εχει αλλα οχι εντονη νομιζω...

Ετσι ηταν και το δικο μου με παραλαβη απο ebay -μονο το σωμα- μεσα σε πλαστικη σακουλα.. αλλα το ειχα παρει σε πολυ καλη τιμη. Μια χαρα μου φαινεται, εχει και ημερομηνια κατασκευης τον Απριλη του 2015. Εαν δουλευει χωρις παραξενους θορυβους δεν εχεις θεμα. Αν θελεις να το τσεκαρεις εαν πηγε service και γυρισε/εαν ειναι μεταχειρισμενο, παρε ενα μεγεθυντικο φακο και ελεγξε για ιχνη πριονιδιων. Και με εναν φακο μεσα στις γριλλιες.

Το θεμα ειναι να το ελεγε το καταστημα οτι ηταν demo ή Used και να το επαιρνα στην αντιστοιχη τιμη...δε λεω οτι θα εχει θεμα γενικα απλα μου την εσπασε απιστευτα...θα το κοιταξω αυτο με τις γριλλιες, απο εξω δε φαινεται τιποτα..

Ωωχχχχχχχχχ.
Τρελλο σπασιμο να περιμενεις εργαλειο και να το περνεις ετσι ειδικα αν δε το αναγραφει ο πωλητης!
απιστευτα τρελο σπασιμο και το ηθελα για δουλειααααααααα

Πηρα και απο amazon.de αυτο το σετ ...Δεν κυκλοφορει ελλαδα ακομα απο οτι ειδα. Ξεχανα να παρω και το 4486 (αυτο χρειαζεται για τις διαφορες μυτες να μην αλλαζεις φωλιες?)

Ολα τα dremel τα έχω δει στο χαρακτηριστικό χάρτινο κουτάκι που σφραγίζεται με την κόλα.
Δες το παρακάτω που ειναι για το μοντέλο σου. Εκτός κι αν σε ειχαν ενημερώσει οτι ειναι ανοιγμένη συσκευασία ή το είχες αγοράσει σε τιμή μεταχειρισμένου ή επιστροφής.
https://www.youtube.com/watch?v=ZemByNTsjys

Πάντως και εγώ που αγόρασα το 4000 πριν λίγες μέρες από πράκτικερ (εντελώς σφραγισμένο) ήταν σε απλή σακούλα, ανοιχτή από το πίσω μέρος (βέβαια εμένα έχει καλώδιο), και δεν μύριζε έντονα κάτι. Βέβαια γρατσουνιές δεν είδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή σε κάποια φωτογραφία είδα την αλουμινένια θήκη του platinum edition, επειδή και το δικό μου την είχε, η συσκευασία άνοιγε από το πάνω μέρος, και δεν είχε κόλλα.
Αλλά ήταν δύσκολο να ανοίξει, το χαρτόνι που κλείδωνε στο κέντρο ήταν λίγο μεγαλύτερο από την σχισμή, οπότε για να βγει (αρκετά δύσκολα) τσαλακώθηκε λίγο στα άκρα, τα οποία έκοψα με ψαλίδι για να ξαναμπεί.

Ναι το platinum δεν εχει κολλα, οσο για την συσκευασια δεν εφαγα τοση δυναμη να το ανοιξω...τι αν πω με τις γρατζουνιες...θα δουμε απο Πεμπτη για νεα.

Παντως φαινεται οτι τα Dremel εχουν ενα θεματακι με τα εργαλεια οταν τα συσκευαζουν.
Θυμαμαι οταν ειχα παρει την επιτραπεζια σεγα καινουρια και σφραγισμενη, η πλακα, το τραπεζι της σεγας ηταν σαν μεταχειρισμενο απο μικρογρατζουνιες!

Το θεμα ειναι να δουλευει σωστα το εργαλειο.

Παντως φαινεται οτι τα Dremel εχουν ενα θεματακι με τα εργαλεια οταν τα συσκευαζουν.
Θυμαμαι οταν ειχα παρει την επιτραπεζια σεγα καινουρια και σφραγισμενη, η πλακα, το τραπεζι της σεγας ηταν σαν μεταχειρισμενο απο μικρογρατζουνιες! Το θεμα ειναι να δουλευει σωστα το εργαλειο.

Τι να πω..πρωτη φορα παιρνω κατι καινουργιο και εχει γρατζουνιες περιεργες...να τρωει tests πριν το συσκευασουν? Φαινεται να δουλευει απο το λιγο που το εβαλα

μα γι αυτο το ανέφερα και πιο πάνω . Στο dremel 3000 επίσης είχε 1-2 μικρογρατζουνίες (σαν νυχιές) και μάλιστα στο δακτυλίδι όπως και στου φίλου που παρέθεσε τις φωτογραφίες.Σφραγισμένο με κόλα στο κουτί του.

Το ίδιο είχα παρατηρήσει και σε skil σπαθόσεγα σφραγισμένη .Στα πλαστικά της είχε κάτι μικρογρατζουνιές αλλά όχι απο χρήση.Φαινόταν οτι έτσι είχε βγεί απο εργοστάσιο.

Αν έχετε παρατηρήσει και τα parkside ολα σχεδόν που έχω αγοράσει σε καινούργιες συσκευασίες μπορεί να δείς στα πλαστικά ελάχιστες μικρο εκδορές.

Καταλήγω λοιπόν οτι εαν εχει τέτοιες μικρογρατζουνίες που δεν φαίνονται σαν φθορά απο χρήση τότε προέρχονται απο το εργοαστάσιο.
Επίσης το χρησιμοποιημένο σίγουρα θα έχει κάποια σημάδια απο σκόνη πριονίδι κάτι τελοπάντων που θα προδίδει την χρήση.

Από ποιο κατάστημα; Τώρα πρόσεξα ότι η μπαταρία δεν ήταν στην θέση της.

Από ποιο κατάστημα; Τώρα πρόσεξα ότι η μπαταρία δεν ήταν στην θέση της.

Αυτο και αν ηταν περιεργο ετσι δεν ειναι? Περιμενω αυριο να επικοινωνησω τηλεφωνικα με το καταστημα να δω τι σταση θα κρατησουν για το ολο σκηνικο και θα αναφερω κανονικα ολα τα στοιχεια..μικρη υπομονη

μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια το καταστημα θα παρει πισω με δικα του εξοδα το πακετο και θα μου στειλουν νεο (ελπιζω χωρις θεματα)...για να δουμε συντομα με περισσοτερα νεα.