Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Παλαιοτέρα θυμάμαι υπήρχαν πολύ καλές aftermarket βάσεις (όχι Ελλάδα από όσο ξέρω) αλλά γύρω στα 100Ε!!
Πάντως εγώ στο κουτί την έχω, την θεωρώ σαν μια αποτυχημένη αγορά και μιλώ για την βάση με το μπλε πλαστικό, η προηγούμενη έχω ακούσει ότι ήταν πολύ καλύτερη.

Αν την βαλεις στις αγγελιες γυρω στα 35-40 ευρω, νομιζω οτι θα φυγει γρηγορα.
Η βαση θα μπορουσε να ειναι καλυτερη αλλα και ως εχει αποτελει ενα πολυ χρησιμο συμπληρωμα του dremel.

τελικά όμως μπορείς να κάνεις μια πραγματικά κάθετη τρύπα ή στο περίπου?

Aνετα, ιδιως αν χρησιμοποιεις τρυπανια ξυλου με ακιδα -ειτε μικρα τρυπανακια <2μμ- και κατεβαζοντας σιγα σιγα το δραπανο στο ξυλο.

Βγαζει η Dremel 2 περιποιημενα σετακια, ενα για ξυλο (3μμ-6μμ) και ενα με πολυ ψιλα τρυπανακια (0.8μμ - 3.2μμ).

τελικά όμως μπορείς να κάνεις μια πραγματικά κάθετη τρύπα ή στο περίπου?

Ναι, κάνεις!!! Και όπως λέει και ο Μιχάλης είναι "αξιο" συμπλήρωμα για ένα dremel.

Λοιπόν παιδιά το πήρα!

Πραγματικά είναι πολύ πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.

Έκανα εύκολα πολύ καλή δουλειά με αυτό.

Σας ευχαριστώ.!

Να το πάρω δηλαδή;

Oντως η βαση δεν ειναι σταθερη (οπως η αντιστοιχη αριστη βαση της proxxon).....

Ποιά ακριβώς είναι η Proxxon Μιχάλη; Ταιριάζει το Dremel 4000 σ´ αυτή;

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Να το πάρω δηλαδή;

Εμένα μου φάνηκε πολύ καλή Μπάμπη.

Τουλάχιστον για τις ανοχές που θέλω.

Για να καταλάβεις τρύπησα με το 6 μμ τρυπάνι αξονικά σε πηχάκι 1Χ1 (cm) και έβαλα καβίλια 6μμ.

Re: Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Ποιά ακριβώς είναι η Proxxon Μιχάλη; Ταιριάζει το Dremel 4000 σ´ αυτή;

Δυστυχως η βαση της Proxxon κανει μονο στα rotary Proxxon με τον μεταλλικο λαιμο.
Παντως η βαση της Dremel θα σου φανει παρα πολυ χρησιμη, να την αγορασεις.

+++

Καλοριζικη Χρηστο!

Λοιπόν παιδιά το πήρα!

Πραγματικά είναι πολύ πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.

Έκανα εύκολα πολύ καλή δουλειά με αυτό.

Σας ευχαριστώ.!

:a0210: :a0210: :a0210:

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Καλησπερα συντρεμελοι.

Χαζοσκαλιζω ενα κοντρα πλακε με το 9901 του dremel και κανει δουλιτσα, αλλα δε με χαλαγε να ναι λιγο πιο μεγαλη η κεφαλη να ξεμπερδευω μια ωρα αρχιτερα.

Εχει δοκιμασει κανεις Φρέζες-Ράσπες Ξύλου σαν και αυτες:
129000551.jpg
?

Θεωρειτε ότι αξιζει η αγορα για πανω κατω διπλο μεγεθος κεφαλης?
Αν ναι, παιζουν σε κανα ελληνικο μαγαζι με διαμετρο στελεχους 1/8? γιατι ολο 1/4 και πανω βρισκω :( (α ρε ντρεμελακι λιγο πιο μεγαλο δε μπορουσες να σουνα αφου μια χαρα δυνατο εισαι)

Τις εχω δοκιμασει και ειναι οκ. https://www.banggood.com/Drillpro-1...p-1254112.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Οτι πληρωνεις παιρνεις βεβαια, καθως δεν εχουν καμμια σχεση με τα πολυ ακριβοτερα ρασποειδη bits της proxxon που απλα...δεν παιζονται. Με στελεχος 3.2μμ (1/8")
010471_0.jpg

Θενξ Χιωτης!

Θα κοιταξω μπας και παραγγειλω για το επομενο προτζεκτ γιατι μεχρι να ρθουνε δε λεει να το σταματησω στη μεση.
(οτι με πιανει η καγκουρια και γουσταρω ροζ ελεκτρικ χρωματα και στα κοπτικα δε το περιμενα.)

καλησπέρα παιδιά εχεε χρησιμοποιήσει κανείς σε Parkside dremel το τσοκ που δεν χρειάζεται κλειδάκι? Αν ναι πιο έχετε επιλέξει?

Ευχαριστώ

Το τσοκ αυτο χρειαζεται κλειδακι, απαραιτητως!
Η ευκολια του ειναι οτι απλα δεν χρειαζεται collets και μπορεις να χρησιμοποιησεις ολα τα bits κυριως τα τρυπανακια που εχουν διαφορες διατομες.

Οταν ειχα δοκιμασει παλια (5ετια+) το multi chock του dremel σε ενα parkside μπαταριας, δεν ταιριαζε.

Η Dremel εβγαλε ενα 4βολτο κατσαβιδακι το Dremel GO το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο σε μεγεθος, σχημα και χαρακτηριστικα με το Bosch GO! Μονο τα χρωματα και το logo αλλαζουν.

maxresdefault.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eδω το Βοsch GO
20180717174830_33308.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mπορεις να παρεις και το πρασινο της ερασιτεχνικης σειρας της Bosch! https://www.amazon.de/Bosch-Akkusch...=UTF8&qid=1546245996&sr=8-3&keywords=bosch+go

bosch-akku-schraubendreher-pushdrive-inkl-32-tlg-bohreinsatz-set-plus-micro-usb-lader-gruen.jpg

Iδια τιμη περιπου για ολα. Τα bosch ερχονται σε μικρο κουτι και περισσοτερα bits. το Dremel ερχεται χυμα με λιγοτερα bits. Oτι ευχαριστει τον καθενα :))
Παντως ειμαι σιγουρος οτι ο μηχανισμος και τα specs ειναι ακριβως τα ιδια σε ολα. Και περα απο ισχυρα κατσαβιδια ειναι και πολυ ομορφα γκατζετακια!!