Τα πάντα για τα Dremel

Καλημερα σε ολους και Χρονια Πολλα!
Ξερει κανεις αν υπαρχουν εξαρτηματα αντιστοιχα με του dremel, αλλα σε "μεγεθυνση" (και με mandrel 6mm) για εργαλεια σαν τον ευθειολειαντηρα που εβγαλε προσφατα το lidl?
Ειδικα δισκοι κοπης (μεταλλου, ξυλου, πετρας κτλ).

Εχει παντου τετοια εξαρτηματα https://www.toolstore.gr/petres-lei...23769fc0d8cf05dcfd2ca8d43bc5fa4b#.XCnqQs1S-Uk
Kαι το λιντλ ειχε βγαλει την ιδια μερα με το εργαλειο. Νομιζω οτι το εργαλειο του λιντλ ειχε και ανταπτορακι για να παιρνει και εξαρτηματα dremel 3mm.

Bεβαια το εργαλειο ονομαζεται λειαντηρας, κατι που σημαινει οτι ειναι κυριως, για να μην πω αποκλειστικα, για λειανση και οχι για κοπη.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα Dremel

Εχει παντου τετοια εξαρτηματα https://www.toolstore.gr/petres-lei...23769fc0d8cf05dcfd2ca8d43bc5fa4b#.XCnqQs1S-Uk
Kαι το λιντλ ειχε βγαλει την ιδια μερα με το εργαλειο. Νομιζω οτι το εργαλειο του λιντλ ειχε και ανταπτορακι για να παιρνει και εξαρτηματα dremel 3mm.

Bεβαια το εργαλειο ονομαζεται λειαντηρας, κατι που σημαινει οτι ειναι κυριως, για να μην πω αποκλειστικα, για λειανση και οχι για κοπη.

Ναι, τέτοια κυκλοφορούν μπόλικα (για λείανση). Έλεγα μήπως υπάρχουν και μεγαλύτεροι δίσκοι κοπής από τους κλασσικούς των "dremel" (που του μετάλλου π.χ. είναι συνήθως 32mm. Μήπως υπάρχουν π.χ. αντίστοιχοι 50-80mm). Αντάπτορα των 3mm όντως έχει μέσα από ότι είδα.

Χμμμ, λες δηλαδή να είναι επικίνδυνο για κοπές; Θα ήταν ίσως χρήσιμο ως κάτι ενδιάμεσο μεταξύ του dremel και των μικρών τροχών, για αυτό το λέω.

Nαι θα ειναι επικινδυνο Αγγελε.

Ευχαριστώ Μιχάλη. Σέβομαι την εμπειρία σου, οπότε παύω να το ψάχνω. Dremelάκι και μετά τροχός κανονικός, λοιπόν. :)
Εντωμεταξύ έχω ξεκινήσει να διαβάζω όοοοολο το νήμα, 49 σελίδες, ζωή να ´χετε (είμαι στην 15 περίπου) :)
Καλή Χρονιά να έχουμε, με υγεία.

Mπορεις να παρεις και το πρασινο της ερασιτεχνικης σειρας της Bosch! https://www.amazon.de/Bosch-Akkusch...=UTF8&qid=1546245996&sr=8-3&keywords=bosch+go

bosch-akku-schraubendreher-pushdrive-inkl-32-tlg-bohreinsatz-set-plus-micro-usb-lader-gruen.jpg

Iδια τιμη περιπου για ολα. Τα bosch ερχονται σε μικρο κουτι και περισσοτερα bits. το Dremel ερχεται χυμα με λιγοτερα bits. Oτι ευχαριστει τον καθενα :))
Παντως ειμαι σιγουρος οτι ο μηχανισμος και τα specs ειναι ακριβως τα ιδια σε ολα. Και περα απο ισχυρα κατσαβιδια ειναι και πολυ ομορφα γκατζετακια!!
Οπως το μπλε IXO
51S%2BjXXOR1L._SL1000_.jpg

Το οτι βγαζει το ιδιο εργαλειο η ιδια εταιρεια ως εργαλειο αλλης σειρα μπορει να σημαινει δυο πραγματα.
1 Θελει την ιδια αποδοση σε ολες τις σειρες της χωρις να αλλιωνει το οικοσυστημα που μπορει να εχει φτιαξει καποιος (ολα bosch μπλε, ολα dremel)
2 Εχει να κανει με το quality control και οσα δεν πληρούν καποια standar για επαγγελματικα "βαφτιζονται" ερασιτεχνικα με αλλο περιτύλιγμα.

Νομιζω οτι ειναι απλα θεμα μαρκετινγκ. Οποιος εχει dremel θα προτιμησει το dremel go. Οποιος εχει την μπλε σειρα bosch θα προτιμησει το bosch go.

Νομιζω οτι ειναι απλα θεμα μαρκετινγκ. Οποιος εχει dremel θα προτιμησει το dremel go. Οποιος εχει την μπλε σειρα bosch θα προτιμησει το bosch go.

Αυτο που περιγραφω στο 1. Το πιο λογικο. Ειναι ωραιο να εχεις σειρα εργαλειων που συνεργαζονται αψογα σε ενα οικοσυστημα πχ Festool και ειναι και οπτικα ομοια.
Ειδικα αν θελεις εργαλεια μπαταριας νομιζω ειναι μονοδρομος να εχεις ενα οικοσυστημα, απο οικονομικη αποψη.

Μπορεί κάποιος που έχει το dremel moto-saw να μου πεί τις διαστάσεις της θήκης?

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη! Στο νεόδμητο μας φτάνει όπου να ναι η παράδοση απ' τον εργολάβο και φυσικά τα πλακάκια στα δάπεδα ειναι γεμάτα από κάθε λογής λερωματα. Δεν γνωρίζω καθόλου από εξαρτήματα dremel και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι γι αυτη τη δουλειά του καθαρισματος

sent from OnePlus 5t

Υπαρχουν ειδικα καθαριστικα για τετοια υπολειμματα απο τσιμεντο, αρμοστοκους και ασβεστες, καλυτερα να ρωτησεις ενα χρωματοπωλειο. Το dremel μπορει να κανει ζημια.

Θα πρότεινα αυτό..
http://www.kdtools.gr/DUROSTICK-OKSINO-KATHARISTIKO.html

Με γαντια και scotsbrite θα κάνεις δουλειά...

Μαζί με το d21 είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιησει σε καθαριστικά..

Το dremler είναι περιττό για αυτή την δουλειά.. άσε δε που θα συμφωνήσω με το Μιχάλη ότι μπορεί να κάνει ζημιά....

H θηκη του Dremel MotoSaw (μινι σεγα παγκου) εχει διαστασεις 46εκ μηκος χ 36εκ πλατος χ 12εκ υψος.

Ευχαριστώ για την πληροφορία! Θα χωρέσει ακριβώς στην ντουλάπα μου... Πιστέυω έχει πολλά χρόνια μπροστά της αυτή η σέγα, μέχρι η dremel να βγάλει νέο μοντέλο!

Εχει πολλα χρονια μπροστα της αυτη η σεγα επειδη παιζει χωρις αντιπαλο, αφου ειναι μακραν η μικροτερη και πιο ελαφρια σεγα στην πιατσα με τον μοναδικο τροπο πανευκολης και γρηγορης αλλαγης λαμας. Kαι με ρυθμιζομενες στροφες.

Το μονο ουσιαστικο θεμα αυτης της σεγας ειναι ο θορυβος!

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη! Στο νεόδμητο μας φτάνει όπου να ναι η παράδοση απ' τον εργολάβο και φυσικά τα πλακάκια στα δάπεδα ειναι γεμάτα από κάθε λογής λερωματα. Δεν γνωρίζω καθόλου από εξαρτήματα dremel και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι γι αυτη τη δουλειά του καθαρισματος

sent from OnePlus 5t

πριν βαλεις μρος μηχανικο τροπο αφαιρεσης, βγαλε τις πιτσιλιες απο τα χρωαματα τοιχου με οινοπενυαμα (οχι σε σανιδια με βερνικι νερου)

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα rotary tool μπαταρίας. Να προτιμίσω το DREMEL 8220 ή το BOSCH GRO (έχοντας ήδη εργαλείο της μπλε σειράς);
Τα προσαρτήματα της dremel ταιριάζουν στο bosch; Τα εξαρτήματα φαντάζομαι έιναι συμβατά.

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα rotary tool μπαταρίας. Να προτιμίσω το DREMEL 8220 ή το BOSCH GRO (έχοντας ήδη εργαλείο της μπλε σειράς);
Τα προσαρτήματα της dremel ταιριάζουν στο bosch; Τα εξαρτήματα φαντάζομαι έιναι συμβατά.
Εγώ θα αγόραζα το Bosch από αυτά τα δύο επειδή το Dremel έχει πέσει σε ποιότητα λένε.
Αν είχα όμως επιλογή θα αγόραζα το proxon γιατί ακούω πως είναι το καλύτερο.