Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Δεν το γνώριζα …
Σήμερα το πληροφορήθηκα αναζητώντας την πρώτη κόπια του Plaza στον Ζαχαρία .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει ·
Υ.Σ Άφησαν και άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα, ενώ σφράγισε με την παρουσία του γενιές και γενιές.
IMG_0500.jpeg

Attachments

• IMG_0499.jpeg
    IMG_0499.jpeg
    1.8 MB · Views: 24
Αν πέσει κάτι στην αντίληψη μου και αξίζει πάντα το παρουσιάζω ,αδιαφορώντας για την τιμή .
Πριν από καιρό σας παρουσίασα ένα βουρτσάκι καθαρισμού του δίσκου από την Κίνα μικρό στο μέγεθος και η φιλοσοφία του ήταν να καθαρίζουμε τον δίσκο από μέσα προς τα έξω .
Το αξιοσημείωτο όμως ήταν η τρίχα του ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι από ανθρακόνημα αλλά τόση μαλακή τρίχα δεν έχω ξαναδεί ,ενδεχομένως να είναι τόση μαλακή από την κατεργασία που υπέστει .
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο δυστυχώς στο χόμπι μας και ήρθε ο αντικαταστάτης του .
Θα το βρείτε λιγότερο από 3 ευρώ στο γνωστό κινέζο μαγάζο ,αυτήν την τιμή είχε πριν από μια εβδομάδα .
IMG_0817.jpeg

• Like
Reactions: vlad66
Έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα,αυτό αφορά τον παραδοσιακό τρόπο που έχουν κάποιοι άνθρωποι στο μυαλό τους για τον καθαρισμό του δίσκου αλλά τώρα και την βελόνα άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν αυτήν την στιγμή πολλές επιλογές η χρήση του μικροσκόπιου είναι αυτό που λέει πάντα την αλήθεια και αυτό που ακούς δηλαδή το πριν και το μετά .
https://youtu.be/_Kucc7oFCl4?si=podfL4jLTP-b7Ur1

https://youtu.be/tWCSDfXYBnw?si=2xiL5pGkBKZCBiFO

Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ live που έχω ακούσει συλλεκτικό σε περιορισμένα αντίτυπα ,πρώτη κόπια .
Ο άνθρωπος απλά κεντάει με την κιθάρα 🎸 του και τα φωνητικά του για εμένα ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο .
IMG_1003.jpeg

IMG_1002.jpeg

Τον αγορασα προ καιρου , αλλα ακουγοντας τον σημερα μετα απο πολυ καιρο, ειπα να το αναφερω , διοτι ειναι ενας δισκος που αξιζει να παρει καποιος αν τον βρει. S/N : 325 / 3000 , το mastering εγινε στα Abbey Road Studios και ειναι σε 180 γρ "virgin vinyl" .

20241104_104850.jpg20241104_105127.jpg
20241104_110647.jpg

Last edited:
Τον αγορασα προ καιρου , αλλα ακουγοντας τον σημερα μετα απο πολυ καιρο, ειπα να το αναφερω , διοτι ειναι ενας δισκος που αξιζει να παρει καποιος αν τον βρει. S/N : 325 / 3000 , το mastering εγινε στα Abbey Road Studios και ειναι σε 180 γρ "virgin vinyl" .

View attachment 241331View attachment 241332
View attachment 241333
Ή θα τρίζουν τα κόκκαλα του βλέποντας τι κάνεις στο Garrard (του), ή θα χαμογελάει πλατιά.....
:LOL:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δυστυχώς το πιο πάνω δημοσιεύτηκε σε επώνυμο περιοδικό στο εξωτερικό ,τι να πω …

Εδώ θα βρείτε μια κριτική για το VEVOR το 2020 η κύρια διαφοροποίηση με το μοντέλο που βλέπουμε πιο πάνω είναι ότι το μοτέρ ανυψώνεται και υπάρχουν ψηφιακές ενδείξεις προτίμησα τους μηχανικούς διακόπτες οι προδιαγραφές είναι ίδιες .
https://www.gadgetguy.com.au/vevor-ultrasonic-vinyl-record-cleaner/

Απο το παρακάτω ας πούμε Gadget αποφάσισα να ασχοληθώ με τον καθαρισμό ακόμη και του δίσκου με την χρήση

Ultrasonic Vinyl​

IMG_1045.jpegΠροτίμησα να το δοκιμάσω στα δύσκολα ,η περίπτωση αυτή δεν καθαρίζει με τα γνωστά βουρτσάκια ,ήταν περίπτωση καινούργιου δίσκου αυτό δεν συμβαίνει σε όλους ,αλλά …
IMG_1046.jpeg
Ο καθαρισμός 10 με 15 δευτερόλεπτα .
IMG_1047.jpegΚαι το αποτέλεσμα .Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά .
IMG_1048.jpeg

• Like
Reactions: Kostas P.
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν παραγωγές των sixties που ακούγονται φανταστικά και εδώ περίπτωση που απλά σηκώνεις τα χέρια …
Με κάποιες όμως προϋποθέσεις.
1)Κατάσταση κόπιας .
2)Καθαρός δίσκος
3)Δισκογραφικές εταιρίες …Εδώ απλά υπάρχει η Decca Record και η Parlophone θυγατρική της EMI ,όλες αυτές πρώτες κόπιες .
Υ.Σ Φυσικά υπάρχουν και άλλες .
IMG_1176.jpeg
IMG_1177.jpeg

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν παραγωγές των sixties που ακούγονται φανταστικά και εδώ περίπτωση που απλά σηκώνεις τα χέρια …
Με κάποιες όμως προϋποθέσεις.
1)Κατάσταση κόπιας .
2)Καθαρός δίσκος
3)Δισκογραφικές εταιρίες …Εδώ απλά υπάρχει η Decca Record και η Parlophone θυγατρική της EMI ,όλες αυτές πρώτες κόπιες .
Υ.Σ Φυσικά υπάρχουν και άλλες .
Κατά κύριο λόγο οι παραγωγές του '50 και του '60 ακούγονται φανταστικά, των επόμενων ετών ...έπονται...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Κατά κύριο λόγο οι παραγωγές του '50 και του '60 ακούγονται φανταστικά, των επόμενων ετών ...έπονται...
Θα συμφωνήσω. Αλλά γιατί να συμβαίνει; Σίγουρα η τεχνολογία εγγραφής-αναπαραγωγής έχει προχωρήσει πάρα πολύ έκτοτε.
Κι' όμως υπάρχουν ηχογραφήσεις που με τα σημερινά κριτήρια ακούγονται εκπληκτικά.
Πως και γιατί άραγε;

• Like
Reactions: MakisM
Είναι και αυτό ένα ερώτημα .
Συνήθως αυτές οι δισκογραφικές εταιρίες που έχω αναφέρει πιο πάνω έχουν καλές παραγωγές ,θα έβαζα ακόμα και την Fontana Records .
Όμως υπάρχουν Remaster επανεκδόσεις από την πρώτη κόπια που ακούγονται καλύτερα μου έχει τύχει ,όπως ότι Ελληνική έκδοση κόπια παίζει καλύτερα από την Αμερικάνικη την δεκαετία του 1980.
Σε κάθε περίπτωση ακόμη και την ίδια χρονολογική περιόδο οι κόπιες ακούγονται διαφορετικά από χώρα σε χώρα .
Για έναν συλλέκτη …Θέλει την πρώτη κόπια και αδιαφορεί για το πώς ακούγεται .

Θα συμφωνήσω. Αλλά γιατί να συμβαίνει; Σίγουρα η τεχνολογία εγγραφής-αναπαραγωγής έχει προχωρήσει πάρα πολύ έκτοτε.
Κι' όμως υπάρχουν ηχογραφήσεις που με τα σημερινά κριτήρια ακούγονται εκπληκτικά.
Πως και γιατί άραγε;
Κατα την αποψη μου,

1. Απλες , "παραδοσιακες" & δοκιμασμενες μεθοδοι ηχογραφησης
2. Λαμπατα μηχανηματα

και τριτον αλλα οχι εσχατον , η αντιληψη των μηχανικων ηχου .