Τα πάντα για το SKY HD

Λοιπον δεν εχει σημασια αν παιρνεια απο switch. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι.
1. Ενα λογαριασμο VPN o οποιος να παρεχει αγγλικη ip, εγω εκανα λογαριασμο στο hideipvpn και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αρχικα αγορασα ενα μηνα για δοκιμη και πλήρωσα 6 δολλαρια και τωρα θα ανανεωσω για ετησιο λογιαρισμο για 55 δολλαρια (ολο το χρονο)
2. Χρειαζεσαι ενα router που να τρεχει συγκεκριμενο λογισμιικο dd-wrt το οποιο μπορει να ειναι συμβατο (με αναβαθμιση στο λογισμικο) η ενα router που να τρεχει απο μονο του dd-wrt.
H βαση δεδομενων των συμβατων router ειναι εδω http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Στην περιπτωση ειναι επιβεβλημενη η αγορα ενος συμβατου οπως εξηγησα router (εγω αγορασα TP-LINK 1043ND) το οποιο θα δεχεται ethernet απο το switch cisco slm2008T-EU το οποίο με τη σειρα του παίρνει Internet από ένα router netger 3300. Πολυ σημαντικο εδω ειναι να αγορασεις router που η version του να ειναι συμβατη για την αναβαθμιση dd-wrt.
Γανιασα ο ανθρωπος μεχρι να καταληξω και τελικα προτιμησα να δωσω κατι παραπανω και να ειμαι σιγουρος οτι η version που θα ειχε το router (δεν ειναι δυνατον να γνωριζεις ποια ειναι παρα μονο αν ανοιξεις του κουτι) θα ηταν 100% συμβατη με το software αναβαθμισης.
Γιατι χρειαζεσαι δευτερο router?
Διοτι το δικο σου router τρεχει PPOE ενω το VPN δικτυο τρεχει μονο με PPTP or L2TP. Τα δυο πρωτοκολα δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους.
Αν εχεις απορια(ες) εδω ειμαι
ΝΙκος

Επανέρχομαι στις συμβουλές σου. Από χτες το βράδυ έχω πλέον στημένο το δίκτυο του σπιτιού οπότε έχω και lan πρίζα πίσω από το skybox. Συνεχίζω να έχω το netgear 3300 ως modem και το cisco slm2008T-EU ως switch. Τώρα τι αγοράζω για να το κοτσάρω μεταξύ του skybox και του switch ώστε να έχω Αγγλική ip μόνο στο skybox και όχι σε όλο το σπίτι.

Επίσης μήπως το cisco μπορεί να κάνει όλη αυτή την ιστορία μόνο για το lan port που πάει στο skybox ώστε να αποφύγω αγορές και πίξιμο πίσω από το skybox? Το manual του cisco είναι εδώ http://www.cisco.com/en/US/docs/swi...05_slm2008/administration/guide/SLM2008AG.pdf και λέει πως κάνει vlan αν αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε:) Τα έχω μπλέξει λίγο

Last edited:
Να ξεκινησω απο το τελος. Οχι κανενα switch δεν μπορει να κανει αυτο που λες. Το lan που πηγαινει στο box θα παει πρωτα στο router (αγορασε το δικο μου εγγυημενα λειτουργει) και μια γραμμη μετα θα καταληγει στο sky box. Με τον τροπο αυτο θα εχεις αγγλικη ip μονο στο box. Ολο το υπολοιπο συστημα του σπιτιου θα ειναι οπως το ειχες.
Αρα οι κινησεις σου πρεπει να ειναι.
1. Να σιγουρευτεις οτι το sky box εχει την τελευταια εκδοση λογισμικου , ελπιζω να ειναι amstrad καθως το roll out εχει ολοκληρωθει. Μην προχωρησεις αν εχεις samsung or pace καθως ακομα βρισκονται σε beta testing. Το ondemand service λειτουργει δυστυχως μονο με τα amstrad αυτη τη στιγμη.
2. Αγορα συμβατου router που μπορει να τρεξει dd-wrt software με firmware upgrade. Υπαρχουν router που εχουν ενσωματωμενο το αναγαιο λογισμικο αλλα ειναι πανακριβα και δεν προσφερουν τιποτα παραπανω.
3. Αναβαθμιση router με το σωστο λογισμικο dd-wrt software ωστε να γινει συμβατο με PPTP & L2TP protocol απο PPOE protocol που ερχεται απο τη μανα του.
4. Αγορα VPN service απο καποιον provider και δημιουργια λογαριασμου.
5. Μετα κανουμε τα μαγικα για να δουλεψει το συστημα. Φτασε εκει και μετα θα σου πω βημα βημα πως θα γινει η διαδικασια.
Νικος

Last edited by a moderator:
Με τσάκισες γιατί έχω samsung. Θα περιμένω μέχρι να γίνει update γιατί ακόμα έχω το παλιό και όσα force update και να έκανα δεν άλλαξε τίποτα.

Το router της tp-link που αγόρασες, βλέπω έχει και wi-fi, και μου αρέσει που έχει gigabit lans για να παραμείνω στην ίδια λογική που είναι και όλο το δίκτυο του σπιτιού. Επειδή έχω σκοπό να βάλω ένα repeater κάπου στο ισόγειο γιατί δε πιάνει σχεδόν καθόλου το wifi του 1ου ορόφου σε πολλά σημεία του ισογείου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το wifi του tp-link ως repeater στο ισόγειο αλλά να δίνει Internet ελληνικό και όχι Αγγλικό. Επίσης μπορώ πάνω σε μία από τις θύρες του tp-link να καρφώσω το cosmote femtocell (για καλό σήμα στο ισόγειο που ούτε αυτό έχω) η οποία θύρα επίσης θα πρέπει να έχει Ελληνικό internet.

Σε ζάλισα αλλά κοιτάω να γλιτώσω κάμποσα switch και κάμποσα repeater στο ισόγειο

Last edited:
Δυστυχως δεν γινεται αυτο που λες. To wifi στελνει ασυρματα το σημα με την αγγλικη ip. Ακομα ολες οι lan δινουν επισης αγγλικη ip. Ελληνικη ip μπαινει στο WAN και βγαινουν 4 ethernet με αγγλικη ip και ασυρματα μεσω wifi παλι η αγγλικη ip. Και γω χρησιμοποιω repeater γιατι σε καποιο σημειο του σπιτιου δεν εχω καλο σημα. (http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...9D77A57AC&pa=957DDC52B22C1441AFEF3BACAD19972F). Sky go, sky movies, sky+ application για ipad λειτουργουν αψογα.
Θα πρεπει να περιμενεις μονο λιγο καιρο για να γινει διαθεσιμο το new EPG for samsung. Απο τη στιγμη που δεν ειναι ανεβασμενο στο download link δεν προκειται να κανεις τιποτα με forced updates.
Νικος

Οπότε είμαι για switch μετά τη πρίζα και πριν το tplink router που μου προτείνεις ή για switch σε κάποια άλλη πρίζα του ισογείου. Του switch το κάγκελο θα γίνει.

Θα ελεγα το δευτερο για να μην μαζευεται πολυ πραγμα μετα την πριζα και πριν το tplink router. Εγω να δεις τι switch εχω, μιλαμε χαμος,
Συνολικα,
1 modem router netfaster HOL, 1 router TP-LINK, 1 repeater access point TP-Link, & 5 switch.
Nikos

Με τσάκισες γιατί έχω samsung. Θα περιμένω μέχρι να γίνει update γιατί ακόμα έχω το παλιό και όσα force update και να έκανα δεν άλλαξε τίποτα.

Το router της tp-link που αγόρασες, βλέπω έχει και wi-fi, και μου αρέσει που έχει gigabit lans για να παραμείνω στην ίδια λογική που είναι και όλο το δίκτυο του σπιτιού. Επειδή έχω σκοπό να βάλω ένα repeater κάπου στο ισόγειο γιατί δε πιάνει σχεδόν καθόλου το wifi του 1ου ορόφου σε πολλά σημεία του ισογείου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το wifi του tp-link ως repeater στο ισόγειο αλλά να δίνει Internet ελληνικό και όχι Αγγλικό. Επίσης μπορώ πάνω σε μία από τις θύρες του tp-link να καρφώσω το cosmote femtocell (για καλό σήμα στο ισόγειο που ούτε αυτό έχω) η οποία θύρα επίσης θα πρέπει να έχει Ελληνικό internet.

Σε ζάλισα αλλά κοιτάω να γλιτώσω κάμποσα switch και κάμποσα repeater στο ισόγειο

Aρχισε σιγα σιγα το new EPG rollout για samsung. Δεν ειναι δυνατον ακομα το forced update για ολα τα samsung boxes.
Νικος

όποιος θέλει να ανανεώση υπάρχουν κουπόνια με 50% έκπτωση (σαν νεος συνδρομητής όμως) αρα κανεις ακύρωση τη παλιά και κάνει μια νέα ή τους το παζαρευεις
βέβαια όλα εξαρτόνται από το παρακάτω

UPDATE 08/11/12 - Astra 2F - The provisional date for the moving of "Astra 1N" channels to "Astra 2F" is the 23rd - 26th of November, these moves will include the "BBC" and "ITV" channels, if this news is correct it means that "Astra 2F" is expected to be moving soon

τα κουπόνια λήγουν 06/12 οπότε θα δούμε μάλλον να θα έχουμε sky ή όχι με πιάτο 1,20 για αθήνα
τα κουπόνια είναι από sky staff (google search)

σχετικά με το vpn τσεκάρετε και αυτό http://www.unblock-us.com/ το μόνο πoυ χρειάζεται είναι να βάλεις το dns που σου δίνουν στις ρυθμίσεις δικτύου του sky box, έχει και μια εβδομάδα free trial

Και το unotelly με 8 μερες free. Γενικα ομως πρεπει να πληρωσεις για σωστες υπηρεσιες.

Aρχισε σιγα σιγα το new EPG rollout για samsung. Δεν ειναι δυνατον ακομα το forced update για ολα τα samsung boxes.
Νικος

Καλημέρα! Αναφέρω update στο EPG σήμερα το πρωί στον δέκτη μου (Pace). Άντε σιγά σιγά να αναβαθμιστούμε όλοι...:a0210:

ΥΓ. Ο sky μας "βοήθησε" να ξεγράψουμε απο την καθημερινότητά μας τα σκουπίδια της Ελληνικής TV.
Μένει να δούμε πόσο θα αντέξουμε ακόμη τα 95 ευρά πλέον, της συνδρομής:bigcry:

Αντε με το καλο,
Εχεις απολυτο δικιοι, εχω ξεχασει τι παει να πει σαβουρα. Και σαφως εχεις δικιο για το κοστος. Βλεπεις η βλαμενη η λιρα εχει δυναμη.
Τωρα τελευταια που δεν βλεπω πολυ ESPN λεω να το σουταρω και να γλυτωσω 10 λιριτσες το μηνα.
Νικος

Έγινα και εγώ update με samsung κουτί. Η λύρα δυστυχώς έχει πάρει πάλι την ανιούσα ή το ευρώ τη κατιούσα, όπως το δει κανείς, και η συνδρομή έχει αρχίσει να πονάει πλέον.

Το γαμώτο είναι πως για οτιδήποτε άλλο θα το είχα - προσωπικά - σταματήσει..
Αλλά για το SKY θα το "πάω" όσο αντέξω. Κι αυτό γιατί, στην κυριολεξία δεν βλέπω καθόλου Ελληνικά κανάλια...

Όλοι εδώ λίγο πολύ το ίδιο κάνουν. Ξεχασμένα τα έχουμε τα Ελληνικά κανάλια αλλά τα 95 είναι πολλά οπότε όσο αντέξει ο καθένας μας

μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι χάσαμε τα ραδιόφωνα του BBC!

αίσχος, αυτά τι τους πείραζαν, δε μπορώ να καταλάβω?

να δούμε τώρα για πόσο ακόμα θα αντέξουμε να πληρώνουμε συνδρομή!

Ηταν προγραμματισμένο
Step Two will be on the 15th October 2012 to move our radio services. On the Sky platform DSat2 and DSat7 will need to be more evenly spread across DSat2 and DSat5 (Astra 1N tp 46). On the 16th October 2012 these changes will take effect on Freesat and Virgin Media. As each of the radio services moves there will be a small outage of a couple of minutes. For more information visit this blog.

FEC = forward error correction
SID = service ID

DSAT 1

Μικρό το κακό αλλά ηλίθιο
Το μεγάλο θέμα ειναι σε 10 ημέρες με τον 2f
Δεν πειράζει ομωσ το πολυ πολυ να κερδίζουμε 93 ευρώ το μήνα!
Εγω αρχίζω καI συνήθιζω αρκετά τον συνδυασμό που εχω iPad-apps-VPN router- Apple TV και το μόνο ουσιαστικό που δεν θα εχω θα ειναι τα sports

αυτές τις μέρες ο 2F μετακινείται και πάλι προς τις 28Ε!

έχουνε πει τι θα πάει εκεί?? θα μεταφερθούνε όλα τα κανάλια??

απλά θα αντικαταστήσει τον 1Ν αλλά όσο ναναι όλο και κάποιες μεταφορές θα έχουμε !

Σίγουρα όλα τα bbc, και δεν ξέρουμε ακόμα ποια απο τον Astra 2b, αλλα σίγουρα θα έχουμε κάποια εικόνα για το τι μας περιμένει
Κάτι περίεργο που είδα σήμερα στην εφαρμογή της SES στο iPad ειναι οτι έβαλαν κάλυψη eu ku band πάνω απο την Κωνσταντινούπολη κάτι που δεν το είχαν σε προηγούμενα footprints όπως και στο site τους
ImageUploadedByTapatalk1353147541.345431.jpg

Κάτι περίεργο που είδα σήμερα στην εφαρμογή της SES στο iPad ειναι οτι έβαλαν κάλυψη eu ku band πάνω απο την Κωνσταντινούπολη κάτι που δεν το είχαν σε προηγούμενα footprints όπως και στο site τους
Και εμείς... βλέπετε πως μας έχουν... έτσι? Ήθελα να ήξερα πόσο πιο Ευρωπαίοι είναι στην Κωνσταντινούπολη... το κέρ@το μου!
Έτσι είναι όταν άλλοι γίνονται με γρήγορα βήματα Ευρωπαίοι, μεγαλώνουν ταχύτατα σε ανάπτυξη, τεχνολογία... βγάζουν χρήμα...
οπότε και μπορούν να πιέσουν καταστάσεις....... ε, να μην τους καλύψουνε?

Last edited: