kover
AVClub Enthusiast
Λοιπον δεν εχει σημασια αν παιρνεια απο switch. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι.
1. Ενα λογαριασμο VPN o οποιος να παρεχει αγγλικη ip, εγω εκανα λογαριασμο στο hideipvpn και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αρχικα αγορασα ενα μηνα για δοκιμη και πλήρωσα 6 δολλαρια και τωρα θα ανανεωσω για ετησιο λογιαρισμο για 55 δολλαρια (ολο το χρονο)
2. Χρειαζεσαι ενα router που να τρεχει συγκεκριμενο λογισμιικο dd-wrt το οποιο μπορει να ειναι συμβατο (με αναβαθμιση στο λογισμικο) η ενα router που να τρεχει απο μονο του dd-wrt.
H βαση δεδομενων των συμβατων router ειναι εδω http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Στην περιπτωση ειναι επιβεβλημενη η αγορα ενος συμβατου οπως εξηγησα router (εγω αγορασα TP-LINK 1043ND) το οποιο θα δεχεται ethernet απο το switch cisco slm2008T-EU το οποίο με τη σειρα του παίρνει Internet από ένα router netger 3300. Πολυ σημαντικο εδω ειναι να αγορασεις router που η version του να ειναι συμβατη για την αναβαθμιση dd-wrt.
Γανιασα ο ανθρωπος μεχρι να καταληξω και τελικα προτιμησα να δωσω κατι παραπανω και να ειμαι σιγουρος οτι η version που θα ειχε το router (δεν ειναι δυνατον να γνωριζεις ποια ειναι παρα μονο αν ανοιξεις του κουτι) θα ηταν 100% συμβατη με το software αναβαθμισης.
Γιατι χρειαζεσαι δευτερο router?
Διοτι το δικο σου router τρεχει PPOE ενω το VPN δικτυο τρεχει μονο με PPTP or L2TP. Τα δυο πρωτοκολα δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους.
Αν εχεις απορια(ες) εδω ειμαι
ΝΙκος
Επανέρχομαι στις συμβουλές σου. Από χτες το βράδυ έχω πλέον στημένο το δίκτυο του σπιτιού οπότε έχω και lan πρίζα πίσω από το skybox. Συνεχίζω να έχω το netgear 3300 ως modem και το cisco slm2008T-EU ως switch. Τώρα τι αγοράζω για να το κοτσάρω μεταξύ του skybox και του switch ώστε να έχω Αγγλική ip μόνο στο skybox και όχι σε όλο το σπίτι.
Επίσης μήπως το cisco μπορεί να κάνει όλη αυτή την ιστορία μόνο για το lan port που πάει στο skybox ώστε να αποφύγω αγορές και πίξιμο πίσω από το skybox? Το manual του cisco είναι εδώ http://www.cisco.com/en/US/docs/swi...05_slm2008/administration/guide/SLM2008AG.pdf και λέει πως κάνει vlan αν αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε
Last edited: