Με την βίδα της μικρορύθμισης τι έγινε;
Είδες πως είναι στο δικό μου;
Είναι το ίδιο μήκος η βίδα;
Δεν ξερω πως αλλα τη βαλαμε αρκετα ψηλοτερα γι αυτο και δεν φτανει. Ειναι το ιδιο μηκος απο οσο βλεπω αλλα απο το σχεδιαγραμμα καναμε την τοποθετηση πολυ υψηλοτερα οποτε λογικο στην ανυψωση να μη φτανει και το παξιμαδι να βγαινει εκτος βιδας.
Εστειλα την φωτο στον τεχνικο φιλο και θα το συζητησουμε αυριο.
Ευχαριστω για τη βοηθεια,
Μην παρεις LNB flange + feedhorn Giberdini, δεν θα σου δωσει τιποτα παραπανω μη σου πω οτι κοβει κιολας. Το black inverto μου twin του ριχνει στ αυτια. Τσαμπα λεφτα θα πεταξεις. Ναι στο μοτερ ασυζητι,
Εχεις πεδιομετρο HD? Πως στοχευεις τον 28,35? Μαλλον πως ξερεις οτι ειναι αυτος κι οχι καποιος αλλος; Εννοω απο το συμπλεγμα των δορυφορων στις 28.
Και παλι με την υγεια σου να το χαρεις.

Φίλε Νίκο,
Η βίδα της μικρορύθμισης είναι λάθος τοποθετημένη και πρέπει να την βάλεις στην κάτω τρύπα που υπάρχει στην βάση της AZ-EL.
Η AZ-EL είναι σωστά, αλλά αυτό που βλέπω είναι πολύ μεγαλύτερη ανύψωση από το δικό μου, ίσως λόγο περιοχής.
Φίλε Νίκο,
Η βίδα της μικρορύθμισης είναι λάθος τοποθετημένη και πρέπει να την βάλεις στην κάτω τρύπα που υπάρχει στην βάση της AZ-EL.
Η AZ-EL είναι σωστά, αλλά αυτό που βλέπω είναι πολύ μεγαλύτερη ανύψωση από το δικό μου, ίσως λόγο περιοχής.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αυτό με τις βίδες στο κάτω μπράτσο το βλέπω και εγώ!!!
Δεν ξέρω πως μπορεί να μπει κάτι τέτοιο ανάποδα!!!
Με προβλημάτισες.
Θέλεις να βγάλω και άλλη φωτογραφία;
Αγαπητε φιλε σε ευχαριστω πολυ
Ναι το σκεφτηκα και γω αυτο χτες αλλα σκεπτομαι γιατι η αναποδη τοποθετηση δεν θα επετρεπε στο LNB να συλλεξει την σκεδαζουσα κυματοσειρα? Αφου η μπαρα που υποδεχεται η βαση για το LNB παλι καθεται στην πλατη του πιατου ασχετα εσν ειναι αναποδα.
Παρεπιπτοντως μπορεις να στειλεις μια φωτο με τη βαση και το LNB αν και πιστευω οτι υπαρχει μονο ενας τροπος τοποθετησης!
Χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σου,

Δεν θυμαμαι να βρηκαμε κατι σχετικο με εκεινο το εξαρτηματακι που λες οτι ξεχασα. Δεν το θυμαμαι καθοιλου στα σακουλακια με τις βιδες!
@ilise: Σε ότι αφορά τα πιάτα, το Mabo 1,85 δεν είναι 1,85 αλλά 1,70. Το δε Gibertini δεν είναι 1,50 αλλά 1,55. Η διαφορά είναι μεν μικρή αλλά δεν είναι αμελητέα και σίγουρα δεν είναι ισάξιο του Mabo το OP150. Εγώ έχω το Mabo και ο κουμπάρος μου το Gibertini και υπάρχει διαφορά. Σε ότι αφορά το feedhorn τώρα: αυτό που προσπαθείς να πετύχεις είναι το feedhorn να ταιριάξει το F/D (Focal Lengh to Diameter Ratio) του πιάτου. Το F/D των Universal LNB είναι 0,6 ως 0,7 - ουσιαστικά αποδίνουν το μέγιστο σε πιάτα με F/D 0,65. To OP150 έχει F/D 0,66 - οπότε καταλαβαίνεις πως η βελτίωση από το feedhorn θα είναι μικρή. Αντίθετα, το Mabo έχει F/D 0,55 και αν έβρισκα ανάλογο feedhorn το κέρδος θα ήταν σημαντικό.
παρακολουθωντας τις προσπαθειες σας παιδια να πιασετε με καλυτερο σημα τους δορυφορους παρολο που ειναι πολυ σας δυσκολη σας λεω οτι εισαστε ηρωες. θυμαμαι τα δικα μου τοτε που οι αραβες κανανε τα δικα τους κολπα με το aljazzera sports και συνεχεια να ειμαι στην ταρατσα να πιασω τα καναλια με καλυτερο σημα μεχρι που εξαφανιστηκαν και ησυχασα.για μενα η γνωμη μου ηταν αν αντεχε η τσεπη σας να πηγαινατε σε πιατο 2,40 και εκει βεβαια δεν εισαι σιγουρος οτι θα βλεπεις τα καναλια που σε ενδιαφερουν αλλα το προσπαθεις με πιατο μεγαλο.
Φιλε pcmax δεν εξηγειται διαφορετικα η θεση των βιδων σε σενα στο κατω μερος της μπαρας,
Να σου πω και κατι ακομα. Οι βοηθητικες βεργες που ειναι σε σενα ψηλα σε μενα ειναι πολυ χαμηλα η δε θεση του LNB αρκετα ψηλοτερα. Αυτο με κανει να πιστευω οτι το πιατο ειναι αναποδα,
δες τη στρογγυλη βαση της AZ-EL που βιδώνει το πιάτο. Σε σενα ενα εκκολπωμα βρισκεται στο κατω μερος της στρογγυλης βασης ενω σε μενα στην κορυφη της στρογγυλης βασης.
Θα τα δουμε ολα αναλυτικα απο αυριο. Θα το ξηλωσουμε ολο το πιατι μου φαινετσι

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.