Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Τα ERS είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όντως δρουν ως θωράκιση, διαπιστωμένα και φυσικά μετρημένα, αλλά η ιδέα είναι ότι τα χρησιμοποιείς ως μονωτικά στις συσκευές, δηλαδή ως επένδυση στο εσωτερικό ή εξωτερικό της συσκευής. Βέβαια, πρακτικά είναι περιττά αν το σασί της συσκευής είναι μεταλλικό, και έχει δοθεί κάποια στοιχειώδης προσοχή στη (με τους κλασικούς τρόπους) θωράκιση.

Επίσης, δυστυχώς, έχει πάψει η παραγωγή τους.

Περισσότερα από τον Tzimisce, ο οποίος είναι fan τους (δικαίως).

Last edited:
Ακριβώς...
Τα ERS ήταν προϊόν της Stillpoints το οποίο δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά.
Πρώτη αναφορά είχε κάνει σε προσωπική συζήτηση ο Internet King και μιας και κόστιζαν μόλις 20 αποφάσισα να τα δοκιμάσω.
Είναι κάτι σαν βαμβακερά φύλα τα οποία έχουν μέσα τους κάποια ρινίσματα, υποθέτω μεταλλικά.
Πρακτικά όμως είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις κάποιον κλωβό σε μηχάνημα μιας και από τη φύση τους μπορείς να τα τυλίξεις, να τα κολλήσεις ή ακόμη και να τα κόψεις με απλό ψαλίδι.
Ακουστή διαφορά στον ήχο δεν έχω ακούσει τοποθετώντας τα πάνω, κάτω ή στο πλάι κάποιας συσκευής, εκτός και αν η συσκευή είναι φτιαγμένη από ξύλο και μιλάει κάποιος στο κινητό δίπλα της... :p

Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1) Αν τυλίξεις ένα κινητό με αυτό το χαρτί χάνει το δίκτυο...
2) Αν βάλω ένα ERS πάνω στο subwoofer μου σταματάει να μπουμπουνάει κάθε φορά που κάποιος με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό...
3) Είναι πιο εύκολο (και μάλλον και πιο φτηνό) να φτιάξω κλωβό με τα ERS για το phono stage μου (το οποίο είναι σε ξύλινο κουτί) παρά με φύλα χαλκού...

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το αν και πως ακούγεται κάτι αν δεν το ακούσω ο ίδιος...
Για αυτό και έχω στο σύστημά μου κάποια ακριβά καλώδια (ακόμη και ρεύματος) αλλά και μία κούτα με περίεργα ματζαφλάρια που δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Και τα ERS σίγουρα δεν θα πάνε στην κούτα με τα magician π.χ.

Παιδιά τώρα το είδα το video. Οι άνθρωποι τροφοδοτούν (το dac και το transport νομίζω) απο πολύμπριζο της πλάκας και του έχουν βάλει και purifiers επάνω !!!
Δηλαδή έλεος, βάλτε ένα καλύτερο πολύμπριζο πρώτα!
Δεν ξέρω μπορεί να δουλεύουν αυτά τα πράγματα αλλά όποιος τα βάλει στο συστημά του να έχει φροντίσει τα βασικά θέματα τροφοδοσίας πριν ...

Καταρχήν επειδή στη Αμερική που έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτά υπάρχει πολύ θεωρεία.Η χρήση τους δεν προορίζετε ή τουλάχιστον δεν το έχουν δοκιμάσει για audio βελτίωση.
Υπάρχουν οδηγίες για τα υλικά, για τις στρώσεις, πως πρέπει να μπούν αλλά αναφέρουν ότι κρίσιμες για το αποτέλεσμα είναι οι διαστάσεις.
Τα καλύτερα αποτελέσματα λένε ότι υπάρχουν όταν οι διαστάσεις ακολουθούν την χρυσή τομή.

Δεν ηξερα οτι η χρυση τομη ειχε εφαρμογες και στον ηχο εκτος της εικονας και της αρχιτεκτονικης.

http://www.orgonite.info/

This is a purely informational site about orgonite, a simple compound anyone can create in their backyard with fairly inexpensive, widely-available materials which balances ambient energy by turning the negative energy into positive energy, with many easily-confirmed effects. Orgonite does this continuously, 24 hours a day, 7 days a week, without electricity.

Quick Facts About Orgonite:

* Simple. Easy to make. Works continuously.
* Turns negative energy into positive energy.
* Purifies the atmosphere, detoxifies water, ends drought.
* Helps plants grow better, repel pests & require less water.
* Mitigates harmful effects of EMF radiation.
* Disarms and repels predatory forms of life.
* Inspires a pleasant demeanor and balanced, happier moods.
* Frequently remedies insomnia and chronic nightmares.
* Helps awaken your innate psychic senses.

Δεν ηξερα οτι η χρυση τομη ειχε εφαρμογες και στον ηχο εκτος της εικονας και της αρχιτεκτονικης.

Ακόμα και σε πολύ απλά πράγματα όπως οι διαστάσεις για ένα τραπεζάκι.
Αλλά δε σημαίνει ότι οτιδήποτε ακολουθεί το φ είναι απαραίτητα χρήσιμο/ορθό.

Aprile βρήκαμε παπά? Οι ατεκμηρίωτες περιπαικτικές φήμες σβήστηκαν.

Μια ιδέα για το πως μπορεί να λειτουργούν:
Μέσα στα υλικά περιέχεται χαλαζίας και κομμάτια χαλκού. Μήπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δημιουργεί ρεύματα εξ' επαγωγής στον χαλκό, τα οποία απορροφώνται από τον χαλαζία πιεζοηλεκτρικά; Λέω τώρα...
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostriction
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction

Tα Αμερικάνικα εναλλακτικά site που ασχολούντε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ με τις ίδιες κατασκευές αναφέρουν σαν βάση της λειτουργίας τους τις θεωρίες του Wilhelm Reich.

Aprile βρήκαμε παπά? Οι ατεκμηρίωτες περιπαικτικές φήμες σβήστηκαν.

Τι ατεκμηρίωτες δές το βίντεο και μετρησέ τα...
Εσύ πόσα τα βγάζεις δηλαδή ?
Και από την στιγμή που Ο ΙΔΙΟΣ βγάζει το βίντεο στο ΝΕΤ ΟΛΟΙ μπορούν να το κρίνουν.
Δεν το πήραμε με κρυφή κάμερα σαν αυτές του Μάκη...

Last edited:
Aprile, ακόμα και εάν ισχύει σε παρακαλώ να είσαι πιο κόσμιος. Η συνέχεια με PM.

Και για να μην ξεχνιόμαστε με εκείνη τη διορία του CD318 τι έγινε ?

Συγνώμη που επεμβαίνω συνέχεια στο μονόλογό σου. Αλλά, νομίζω ότι έγινε ξεκάθαρο παραπάνω ότι δεν πρέπει να περιμένουν τα μέλη απάντηση από τον κατασκευαστή σε αυτό το θέμα/forum – σύμφωνα με μήνυμα του κατασκευαστή προς συν-διαχειριστή.

Άρα δεν ξεχνιόμαστε.
Απλά επαναλαμβανόμαστε.

Εγω περιμενω απο τα μελη που αμφισβητουν τα αποτελεσματα ,να κανουν τον κοπο να τα ακουσουν και να γραψουν τις αποψεις τους.Το θεωρητικο μερος μετα απο 170 μηνυματα εχει βρει τον δρομο του,ας ασχοληθουμε με το πιο ουσιστικο και πρακτικο.Μπορει να υπαρχει μια διορια απο καποιο μελος για την θεωρητικη εξηγηση απο μερους του κατασκευαστη,αλλα δεν ακουσα να μπαινει και διορια για να γινει η ακροαση.Οσοι αμφισβητουν δεν θελουν να επιβεβαιωσουν την αποψη τους?εκτος αν τα εχουν ακουσει και τοτε ας βγουν να πουν ξεκαθαρα οτι ειναι μουφες οι δημιουργιες του Ν.Μ

Αλλά, νομίζω ότι έγινε ξεκάθαρο παραπάνω ότι δεν πρέπει να περιμένουν τα μέλη απάντηση από τον κατασκευαστή σε αυτό το θέμα/forum – σύμφωνα με μήνυμα του κατασκευαστή προς συν-διαχειριστή.

Α ρε κατακαημενε..... Nelson Pass.... λεω εγω.
Η ομοιοτητα των δυο κατασκευαστων στις απαντησεις σημαντικων ερωτησεων μεσω των forum ειναι....ξεκαθαρη....!!!

Φτου φτου μας!!!

Συγνώμη που επεμβαίνω συνέχεια στο μονόλογό σου. Αλλά, νομίζω ότι έγινε ξεκάθαρο παραπάνω ότι δεν πρέπει να περιμένουν τα μέλη απάντηση από τον κατασκευαστή σε αυτό το θέμα/forum – σύμφωνα με μήνυμα του κατασκευαστή προς συν-διαχειριστή.

Άρα δεν ξεχνιόμαστε.
Απλά επαναλαμβανόμαστε.

Για να γραφεί ρητά και επίσημα αυτό ρώτησα.
Πρώτος είχα πεί ότι δεν θα απαντήσει πολύ πρίν λήξει η διορία.
Καλό είναι να τονίζοντε αυτά γιατί όταν διατυπώνουμε δικές υποθέσεις βγαίνουν οι "καλοθελητές".
Η ουσία μέχρι τώρα είναι ότι προκλήθηκε και του δόθηκε η δυνατότητα να εξηγήσει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ αλλά αρνήθηκε.
Πάρτε γουρούνι στο σακί δηλαδή μας είπε...

Status
Not open for further replies.