Ακριβώς...
Τα ERS ήταν προϊόν της Stillpoints το οποίο δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά.
Πρώτη αναφορά είχε κάνει σε προσωπική συζήτηση ο Internet King και μιας και κόστιζαν μόλις 20 αποφάσισα να τα δοκιμάσω.
Είναι κάτι σαν βαμβακερά φύλα τα οποία έχουν μέσα τους κάποια ρινίσματα, υποθέτω μεταλλικά.
Πρακτικά όμως είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις κάποιον κλωβό σε μηχάνημα μιας και από τη φύση τους μπορείς να τα τυλίξεις, να τα κολλήσεις ή ακόμη και να τα κόψεις με απλό ψαλίδι.
Ακουστή διαφορά στον ήχο δεν έχω ακούσει τοποθετώντας τα πάνω, κάτω ή στο πλάι κάποιας συσκευής, εκτός και αν η συσκευή είναι φτιαγμένη από ξύλο και μιλάει κάποιος στο κινητό δίπλα της...
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1) Αν τυλίξεις ένα κινητό με αυτό το χαρτί χάνει το δίκτυο...
2) Αν βάλω ένα ERS πάνω στο subwoofer μου σταματάει να μπουμπουνάει κάθε φορά που κάποιος με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό...
3) Είναι πιο εύκολο (και μάλλον και πιο φτηνό) να φτιάξω κλωβό με τα ERS για το phono stage μου (το οποίο είναι σε ξύλινο κουτί) παρά με φύλα χαλκού...
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το αν και πως ακούγεται κάτι αν δεν το ακούσω ο ίδιος...
Για αυτό και έχω στο σύστημά μου κάποια ακριβά καλώδια (ακόμη και ρεύματος) αλλά και μία κούτα με περίεργα ματζαφλάρια που δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Και τα ERS σίγουρα
δεν θα πάνε στην κούτα με τα magician π.χ.