Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

( εδώ θα έχουμε πλάκα να ανάψουμε φωτιά μεσ την φωτιά :flipout: )

Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα:
extinguisher.jpg

:flipout:

Σαφως μια δοκιμη ειναι ενας τροπος του να διαπιστωσει αν αυτη η αλλαγη του ταιριαζει και του αρεσει, ΑΛΛΑ το οτι αυτη η αλλαγη ακουγεται διοτι το προιον σας απορροφα τα Η/Μ κυματα απο τα μηχανηματα και τον περιβαλον χωρο θελει λιγο παραπανω τεκμηριωση απο μεριας σας, (στο ποσο μεγαλα-ισχυρα ειναι αυτα τα κυματα - ποσο απο αυτα απορροφονται απο την συσκευη σας και αν οντως αυτα (τα Η/Μ κυματα) ειναι η αιτια ενος "κακου" ηχου).
Πιστευω πως τετοιου ειδους ερωτηματα ειναι ευκολο να τα απαντησετε μιας και δεν απαιτηται κανενος ειδους λεπτομερεια της συστασης της συσκευης σας...
Σαφέστατα διατυπωμένο :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

κανένα καλωδιο δεν μεγαλώνει τίποτα ...

εκτός από το εισόδημα μερικών παπατζήδων

( εδώ θα έχουμε πλάκα να ανάψουμε φωτιά μεσ την φωτιά :flipout: )

Σωστόοοοοος! :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

ΤΕΛΙΚΑ, πιστευω πως δεν υπαρχει ανθρωπος που να αμφισβητει οτι τα προιοντα σας κυριε Μενδρινε εχουν επιδραση στον ηχο (καλη η και κακη).

Τι λες; Εγώ το αμφισβητώ! Και όπως έγραψα σε προηγούμενο post επειδή εγώ μπορεί να είμαι κουφός και να μην ακούω τίποτα, μου αρκεί ο άλλος να μου αποδείξει πολύ απλά ότι ακούει διαφορές: Μία κουβέρτα μπροστά από το rack για να αφαιρώ και να επανατοποθετώ τα purifiers χωρίς να με βλέπει. Και να μού λέει πότε τα βάζω και πότε τα βγάζω. Δεν με ενδιαφέρει αν η αλλαγή είναι προς το καλύτερο ή όχι. Μού αρκεί απλώς να μου αποδείξει ότι έστω αυτός ακούει κάποια αλλαγή.

Μιλω για επιδραση αγαπητε φιλε...οχι απαραιτητα για βελτιωση.

Εαν υποστηριζεις οτι ο ηχος ενος συστηματος δεν αλλαζει ακομη και με μια μικρη μετακινηση ενος μηχανηματος πανω στο ιδιο ρακ τοτε ισως δεχτω οτι μπορει να εισαι....κουφος..

Last edited:
Τα φύλλα μολύβδου είναι για ραδιενέργεια.
Αν μένουμε δίπλα στο Τσερνόμπιλ καλά είναι...
Όλα τα μέταλλα "κόβουν" τα ηλεκτροστατικά πεδία (μέχρι και μεταλλικό πλέγμα είναι ΟΚ).
Τα πεδία υψηλών συχνοτήτων αποσβαίνονται λόγω του επιδερμικού φαινομένου και η απόσβεση που εισάγεται εξαρτάται από την αγωγιμότητα (άρα θέλουμε χαλκό ή ασήμι) και δεν επιτρέπονται ανοίγματα (τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλα ώστε να είναι συγκρίσιμα με το μήκος κύματος).
Τα πεδία χαμηλών συχνοτήτων ή τα μαγνητοστατικά δεν αποσβαίνονται από μέταλλα (εκτός αν μιλάμε για τιτανοτεράστια μεγέθη) και σ'αυτή τη περίπτωση αυτό που μας σώζει είναι μαγνητικά υλικά που περικλείουν τη συσκευή που θέλουμε να προστατεύσουμε ώστε το μαγνητικό πεδίο να περιορίζεται εντός ή εκτός.
Άρα αναλογα με το είδος του πεδίου (ηλεκτροστατικό, μαγνητοστατικό, ηλεκτρομαγνητικά χαμηλής και υψηλής συχνότητας) πράττουμε ανάλογα.
Αν τώρα υπάρχει συνταγή για όοοολες τις περιπτώσεις τι να πω;

Στην περίπτωσή μας για ac EMF και πολύ χαμηλές συχνότητες μιλάμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Τι λες; Εγώ το αμφισβητώ! Και όπως έγραψα σε προηγούμενο post επειδή εγώ μπορεί να είμαι κουφός και να μην ακούω τίποτα, μου αρκεί ο άλλος να μου αποδείξει πολύ απλά ότι ακούει διαφορές: Μία κουβέρτα μπροστά από το rack για να αφαιρώ και να επανατοποθετώ τα purifiers χωρίς να με βλέπει. Και να μού λέει πότε τα βάζω και πότε τα βγάζω. Δεν με ενδιαφέρει αν η αλλαγή είναι προς το καλύτερο ή όχι. Μού αρκεί απλώς να μου αποδείξει ότι έστω αυτός ακούει κάποια αλλαγή.

Απίστευτο !!! Σου αρκεί ο άλλος να σου αποδείξει ότι ακούει διαφορες αντι να τα ακούσεις εσυ και να δεις αν υπάρχουν ή οχι διαφορες !!!

Πάντως όσοι τα έχουν ακούσει έχουν δεί διαφορες, το παραδέχονται ακόμη και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν ήταν θετικές !

Μωρέ δεν χρειάζεται ΩΡΛ εδώ πέρα. Ο κ. Σούρλας χρειάζεται. Άντε και στο τέλος θα μας πείτε να μένουμε και άπλυτοι μια βδομάδα, για να μαλακώσουν τα πρίμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Πάντως όσοι τα έχουν ακούσει έχουν δεί διαφορες

Γλώσσα λανθάνουσα, αλήθειαν λέει... :flute:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Απίστευτο !!! Σου αρκεί ο άλλος να σου αποδείξει ότι ακούει διαφορες αντι να τα ακούσεις εσυ και να δεις αν υπάρχουν ή οχι διαφορες !!!

Πάντως όσοι τα έχουν ακούσει έχουν δεί διαφορες, το παραδέχονται ακόμη και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν ήταν θετικές !

Το θέμα είναι που οφείλονται άν υπάρχουν(έχω άποψη αλλά δεν λέω:AFADF0:).Πάντως σε...εξαφάνιση EMF no way.Αυτό σηκώνει νόμπελ...

Μωρέ δεν χρειάζεται ΩΡΛ εδώ πέρα. Ο κ. Σούρλας χρειάζεται. Άντε και στο τέλος θα μας πείτε να μένουμε και άπλυτοι μια βδομάδα, για να μαλακώσουν τα πρίμα.
:p:p

μόλις μου εξήγησες γιατί τα πρίμα μου είναι υποτονικά

έχουν σχεδόν εξαφανιστεί :bang: τι μήνα έχουμε ρε γαμώτο ....

Αν ισχύουν αυτά που γράφει ο Κος Μενδρινός στη σελίδα του που αφορά τη λειτουργία των συγκεκριμένων πραγμάτων-συσκευών, βρισκόμαστε σίγουρα μπροστά σε Ελληνική πρωτιά τεραστίων διαστάσεων:fahne90:.

Πάμε σίγουρα για Νόμπελ φυσικής, και το γράφω χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας.

Απο το 6moons επισης, μολις διαβαζω,, "Nikos Mendrinos is the head moderator of the Athens Audiophile Club. He also has 35 years in the audio biz under the belt and now his own NMSonic products up his sleeve."

Πραγματι αξιος διοτι ειναι μολις 50 ετων...Ενα μεγαλο μπραβο..!!!

Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Μιλω για επιδραση αγαπητε φιλε...οχι απαραιτητα για βελτιωση.

Εαν υποστηριζεις οτι ο ηχος ενος συστηματος δεν αλλαζει ακομη και με μια μικρη μετακινηση ενος μηχανηματος πανω στο ιδιο ρακ τοτε ισως δεχτω οτι μπορει να εισαι....κουφος..

Μα και εγώ για επίδραση μιλάω, όχι απαραίτητα για βελτίωση....

Ακόμα και μια μικρή μετακίνηση στο ρακ μπορεί να αλλάξει τον ήχο του συστήματος; Ωχ αυτό δεν το ήξερα!....

Την επόμενη φορά που η καθαρίστρια θα μού μετακινήσει κάποιο μηχάνημα καθώς το ξεσκονίζει θα την αποκεφαλίσω! :behead:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Το θέμα είναι που οφείλονται άν υπάρχουν(έχω άποψη αλλά δεν λέω:AFADF0:).Πάντως σε...εξαφάνιση EMF no way.Αυτό σηκώνει νόμπελ...

Που οφείλονται ? (γιατί πραγματικά λογω του ότι δεν έχω τεχνικές γνώσεις δεν γνωρίζω)

Ας ειμαστε σοβαροι, λιγο συγκρατημενοι και υπομονετικοι.
Εχω την ελπιδα οτι ο κατασκευαστης θα απαντησει στις ερωτησεις μου(μας).

Βρίσκω καλύτερη ιδέα αυτήν του komhst με την κουρτίνα και κάποιον "πιστό" να ανακαλύπτει την διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα.
Αλλά δεν βλέπω υποψήφιους ...

Κωλόνουμε;

ΥΓ: οι ερωτήσεις για το τεχνικό μέρος παραμένουν. Και αυτές έγιναν -τουλάχιστον απο μένα- γιατί επικαλείται την επιστήμη η κατασκευαστής για να υποστηρίξει το προιόν. Αν δεν έλεγε κουβέντα -όπως οι περισότεροι ακριβοί καλωδιάδες- δεν θα με απασχολούσε καθόλου. Τα επιστημονικοφανή είναι που μου την δίνουν.

Προσωπικά έχω δεχθεί πρόσκληση για να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα παραφερνάλια στο σύστημά μου και αυτό μου φτάνει σαν κίνηση από τον κύριο Μενδρινό.

Φυσικά θα είναι στο χώρο και άλλοι φίλοι από το forum.
Μένει να ορισθεί η ώρα και η ημέρα γιατί το πρόγραμμά μου είναι απίστευτα γεμάτο τελευταία.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει το να ακούσω διακριτές και επαναλαμβανόμενες διαφορές παρά το να μου εξηγήσουν επιστημονικά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ελπίζω μόνο να μη με βάζετε σε έξοδα! :flipout:

Προσωπικά έχω δεχθεί πρόσκληση για να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα παραφερνάλια στο σύστημά μου και αυτό μου φτάνει σαν κίνηση από τον κύριο Μενδρινό.

Φυσικά θα είναι στο χώρο και άλλοι φίλοι από το forum.
Μένει να ορισθεί η ώρα και η ημέρα γιατί το πρόγραμμά μου είναι απίστευτα γεμάτο τελευταία.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει το να ακούσω διακριτές και επαναλαμβανόμενες διαφορές παρά το να μου εξηγήσουν επιστημονικά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ελπίζω μόνο να μη με βάζετε σε έξοδα! :flipout:

Για πότε το βλέπεις καμάρι μου?

Καλημερα σε ολους!!

Βλεπω προστεθηκαν αρκετες σελιδες απο post χεχε !!!

Λοιπον οπως εχω ξαναπει ειμαι φυσικος οποτε η σχεση μου με Η/Μ πεδια ειναι μεγαλη και μαλιστα λογω της εξιδικευσης μου ως ραδιοαστρονομος.
Στο θεμα που εχει ανοιχτη η αληθεια ειναι οτι μου ξυπνησε την επιστημονικη μου περιεργεια!!
Οποτε εκατσα κατω και εβαλα τις γνωσεις μου στην φυσικη και σκεφτηκα απλα για το πως μπορει να λειτουργουν τα προιοντα του κ. Ν Μενδρινου. (το οποιο εχω πει απο τα πρωτα ποστ μου αλλα μαλλον κανενας δεν με καταλαβε οποτε εδω θα προσπαθησω να το εξηγησω καπως καλυτερα)
Πιστευω οτι εξηγησα ικανοποιητικως το γεγονος οτι μπορει να ακουν καποιοι διαφορες στον ηχο οπως επισης και το γεγονος οτι τετοια προιοντα δεν μπορουν να κανουν (τουλαχιστον πληρως) αυτο που υποσχονται!!
Επισης διαβαζοντας ολα τα ποστ και μεσα σε αυτα ολα τα κειμενα και βιντεο του κ. ΝΜ πιστευω οτι κατα καποιο τροπο τυχαια εκανε οτι εκανε..
Και εξηγουμαι!!

Τα Η/Μ πεδια εδω και παμπολα χρονια ειναι γνωστο οτι μπορουν να αποροφηθουν αναλογως υλικου και του παχους αυτου.
Πανω ακριβως σε αυτο το γεγονος στηριζεται η ιδεα του να φτιαξεις κατι που να προστατευει τις συσκευες που ειναι ευαισθητες σε Η/Μ πεδια.
Εχει επισημανθει αρκετες φορες εδω για αλλα προιοντα που προσπαθουν να κανουν αυτη την δουλεια οπως κατι ειδικα φυλλα με ρινισματα μεσα (δεν θυμαμαι μαρκα ). Οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος για την ωρα να μην δεχτω οτι και τα εν λογω purifiers δεν αποροφουν Η/Μ πεδια αποτελεσματικα.

Περνουμε ως δεδομενο οτι οντως αποροφουν.
Αυτο που ειχα πει απο την αρχη ειναι οτι δεν γινεται να κανουν ακριβως αυτο που λενε μονο και μονο λογω γεωμετριας, δηλαδη λογω του σχηματος τους.
Τα Η/Μ πεδια για οσους δεν ξερουν, μπορουν εποπτικα να τα σκεφτουμε οτι αποτελουνται απο Η/Μ γραμμες. Ελπιζω να εχετε δει τετοιου ειδους εικονες για το σχημα που εχει το πεδιο ενος πχ μαγνητη και το οποιο ειναι ενα διπολο. Δηλαδη παντα εχουμε δυο πολους ενα "βορειο" και εναν "νοτιο". Σε μεγαλες ομως αποστασεις απο την πηγη ενος Η/Μ πεδιου μπορουμε με ασφαλεια να θεωρησουμε οτι οι μαγνητικες γραμμες ειναι παραλληλες μεταξυ τους.
Οποτε αν μπορειτε να φανταστειτε τις μαγνητικες γραμμες να περνουν μεσα απο τις συσκευες μας σε ολο το μηκος και το πλατος τους. Οποτε τι πρεπει να κανουμε για να αποτρεψουμε την εισαγωγη παρεμβολων στην συσκευη μας? Μα προφανως με καποιο τροπο βαλουμε ενα υλικο που να αποροφησει την εισερχομενη ακτινοβολια ή με καποιο τροπο να το εξουδετερωσουμε.

Μια συσκευη που απομονωνει ηλεκτρομαγνητικα πληρως ενα αντικειμενο απο το περιβαλλον του ειναι ενας κλωβος Faraday, ο οποιος σε γενικες γραμμες ειναι ενα μεταλικο κουτι που περιβαλλει τελειως το αντικειμενο μας (τα ηλεκτρονικα μας εν προκειμενω).
Η λειτουργεια του ειναι απλη και στηριζεται στο γεγονος οτι το κουτι ειναι ενα κλειστο κυκλωμα και τα Η/Μ πεδια του περιβαλλοντος δημιουργουν ρευματα στην μεταλλικη επιφανεια του κλωβου τα οποια με την σειρα τους δημιουργουν Η/Μ τα οποια ομως εξουδετερωνουν τα Η/Μ του περιβαλλοντος, αφηνωντας ετσι το εσωτερικο του κλωβου "ησυχο" απο Η/Μ πεδια. Δηλαδη στην περιπτωση αυτη δεν εχουμε αποροφηση αλλα εξουδετερωση.
Στην περιπτωση ομως του ΝΜ η λειτουργεια στηριζετε σε αποροφηση.

Το προβλημα ομως ειναι οτι τα Η/Μ οπως προειπα, ειναι χωρικα ομογενη, δηλαδη οι μαγνητικες γραμμες τους ειναι παραλληλες εισαπεχουν και γεμιζουν το χωρο ομοιομορφα. Οποτε ενα υλικο που αποροφα Η/Μ απλα θα κοψει τις γραμμες που περνουν απο μεσα του και καμια μα καμια αλλη. Οποτε οι μαγνητικες γραμμες που εισερχονται στις συσκευες μας σε σημεια που δεν υπαρχει το υλικο αυτο απλως ειναι απροστατευτα.
Δηλαδη για να το πω απλα. Για να εχουμε πληρης προστασια μιας συσκευης απο Η/Μ με τις πετρες του ΝΜ πρεπει να καλυψουμε την συσκευη περιμετρικα και στις τρεις διαστασεις με τις εν λογω πετρες.
Και λεω σε τρεις διαστασεις γιατι τα Η/Μ πεδια εχουν επιλεκτικη κατευθυνση και αρα αλλα μπορει να μπαινουν απο κατω απο την συσκευη αλλα απο πανω και αλλα απο κατω αλλα απο δεξια κτλ ..
Για αυτο τον λογω καποια αλλα προιοντα βγαινουν σε φυλλα για αν ειναι δυνατη μια τετοια εφαρμογη.
Οποτε για αυτο και τονιζω οτι το σχημα και ο τροπος εφαρμογης που διαλεξε ο ΝΜ για το προιον του σε μια συσκευη ειναι τελειως λανθασμενη απο φυσικης σκοπιας.
Οποτε βαζοντας ενα purifier σε ενα και μονο σημειο, στατιστικα δεν κανει τιποτα αν εισαι σε ενα Η/Μ θορυβωδες περιβαλλον. Μπρορει τυχαια βεβαια αν εισαι σε περιβαλλον οπου δεν υπαρχουν πολλα Η/Μ πεδια να πετυχεις κατι, ομως αυτο θα ειναι απολυτως τυχαιο!!!

Δηλαδη καποια διαφορα που ισως ειναι ακουστη θα ειναι τυχαια και σιγουρα οχι επαναληψημη σε αλλο συστημα και σε αλλο χωρο.

Η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα ειναι οτι ο κ.ΝΜ ιδεα δεν εχει απο φυσικη και για αυτο αποφευγει να μιλησει διοτι απλως δεν ξερει. Στηριζω τα λογια μου στο γεγονος οτι τοποθετησε τα προιοντα του πανω σε cd player πανω απο την ακτινα lazer απλα και μονο πιστευωντας οτι αυτο εχει νοημα ενω στην πραγματικοτητα απλα το φως στα μηκη κυματος των lazer δεν νιωθει την παρουσια ενος Η/Μ πεδιου!!!
Αν καπου πρεπει να τα τοποθετησει θα πρεπει να ειναι μονο πανω απο πχ D/A chip και γενικα οπου υπαρχουν κυκλωματα ευαισθητα (δεν προκειτε να αναφερω λιστα)

Το συμπερασμα σε ολα αυτα ειναι οτι ναι ο ΝΜ μπορει να εφτιαξε ενα υλικο που να αποροφα Η/Μ πεδια οπως τοσα πολλα αλλα υλικα κανουν ακριβως αυτην την δουλεια, αλλα προφανως δεν ξερει πως να τα εφαρμοσει για την χρηση που θελει και σιγουρα οι εξηγησεις και ο τροπος λειτουργιας που αναφερει ειναι τελειως λαθος.
Πχ τα εν λογω purifiers δεν σχηματιζουν μια ομπρελα προστασιας γυρω απο την συσκευη μας (αυτο θα ηταν χωρις πλακα λογος για nobel φυσικης μιας και ειναι φυσικως αδυνατο....)

Επισης οι οποιες διαφορες ακουει καποιος ειναι σιγουρα τυχαιες και για τις Hi-end συσκευες που προοριζεται μεσα στα ορια του προσωπικου γουστου. Επισης ειναι το μονο σιγουρο οτι δεν κανει τις συσκευες να λειτουργουν πιο γραμμικα απλα ισως αλλαζει κατα περιπτωσεις το χαρακτηρα αυτων!!

Σε οτι ειπα η μονη κριτικη που επιδεχομαι ειναι για τον τροπο εκφρασης μου και για τα ορθογραφικα μου. Σε οτιδηποτε αλλο απλως θα πω οτι ειναι βασικη φυσικη 2 ετους ΑΕΙ....

ps. Ελπιζω κ. ΝΜ να σας εβγαλα απο ενα κοπο και να σας γλιτωσω απο μελλοντικες χοντρες πατατες που θα φατε αν δεν ζητατε και την γνωμη ενος πιο ειδικου σε θεματα που δεν γωριζεται!

Γιαννης Νεστορας

Status
Not open for further replies.