Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
AAA ξεχασα!!
:grandpa: Και να θυμισω οτι για συσκευες που ειναι καλο-κατασκευασμενες με βαρια και παχια μεταλλικα σασι τοτε η εφαρμογη τετοιων κατασκευασματων ειναι απλα ανουσια αφου πλεον η ιδια η συσκευη ειναι ενας κλωβος Faraday και προστατευει τα ηλεκτρονικα της...
Αν ακουσετε διαφορες σε τετοιες συσκευες ειναι απλα ενα φαινομενο αυθυποβολης και τιποτα παραπανω...

οι παγίδες ηλεκτρονικής ακτινοβολίας είναι κλωβοί farraday.

ή θάλαμοι από μόλυβδο, ή δεν ξέρω τι άλλο....

κάπου 200 ποστς πίσω....:grandpa:

Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

AAA ξεχασα!!
:grandpa: Και να θυμισω οτι για συσκευες που ειναι καλο-κατασκευασμενες με βαρια και παχια μεταλλικα σασι τοτε η εφαρμογη τετοιων κατασκευασματων ειναι απλα ανουσια αφου πλεον η ιδια η συσκευη ειναι ενας κλωβος Faraday και προστατευει τα ηλεκτρονικα της...
Αν ακουσετε διαφορες σε τετοιες συσκευες ειναι απλα ενα φαινομενο αυθυποβολης και τιποτα παραπανω...

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Οι σοβαρές συσκευές έχουν θωρακίσεις, γειώσεις κλπ. και δεν επηρεάζονται από Η/Μ πεδία.
Αμα φτιάξω έναν ενισχυτή σε πλακέτα που την έχω στον αέρα χωρίς κουτί, χωρίς γείωση, θωράκιση κλπ. είναι προφανές ότι θα επηρεάζεται από ασύρματα τηλέφωνα, τηλεοράσεις , μετασχηματιστές και ότι άλλο κακό βρεθεί τριγύρω του.

Γιαννη, ευχαριστω πολυ για το χρονο που διεθεσες να γραψεις 10 πραγματα.

Καποια στιγμη, θα ηθελα τη γνωμη σου και σε καποια αλλα θεματα της κατηγοριας.

Ισως περι καλωδιων ! :grinning-smiley-043

Καλημερα σε ολους!!

Βλεπω προστεθηκαν αρκετες σελιδες απο post χεχε !!!

Λοιπον οπως εχω ξαναπει ειμαι φυσικος οποτε η σχεση μου με Η/Μ πεδια ειναι μεγαλη και μαλιστα λογω της εξιδικευσης μου ως ραδιοαστρονομος.
Στο θεμα που εχει ανοιχτη η αληθεια ειναι οτι μου ξυπνησε την επιστημονικη μου περιεργεια!!
Οποτε εκατσα κατω και εβαλα τις γνωσεις μου στην φυσικη και σκεφτηκα απλα για το πως μπορει να λειτουργουν τα προιοντα του κ. Ν Μενδρινου. (το οποιο εχω πει απο τα πρωτα ποστ μου αλλα μαλλον κανενας δεν με καταλαβε οποτε εδω θα προσπαθησω να το εξηγησω καπως καλυτερα)
Πιστευω οτι εξηγησα ικανοποιητικως το γεγονος οτι μπορει να ακουν καποιοι διαφορες στον ηχο οπως επισης και το γεγονος οτι τετοια προιοντα δεν μπορουν να κανουν (τουλαχιστον πληρως) αυτο που υποσχονται!!
Επισης διαβαζοντας ολα τα ποστ και μεσα σε αυτα ολα τα κειμενα και βιντεο του κ. ΝΜ πιστευω οτι κατα καποιο τροπο τυχαια εκανε οτι εκανε..
Και εξηγουμαι!!

Τα Η/Μ πεδια εδω και παμπολα χρονια ειναι γνωστο οτι μπορουν να αποροφηθουν αναλογως υλικου και του παχους αυτου.
Πανω ακριβως σε αυτο το γεγονος στηριζεται η ιδεα του να φτιαξεις κατι που να προστατευει τις συσκευες που ειναι ευαισθητες σε Η/Μ πεδια.
Εχει επισημανθει αρκετες φορες εδω για αλλα προιοντα που προσπαθουν να κανουν αυτη την δουλεια οπως κατι ειδικα φυλλα με ρινισματα μεσα (δεν θυμαμαι μαρκα ). Οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος για την ωρα να μην δεχτω οτι και τα εν λογω purifiers δεν αποροφουν Η/Μ πεδια αποτελεσματικα.

Περνουμε ως δεδομενο οτι οντως αποροφουν.
Αυτο που ειχα πει απο την αρχη ειναι οτι δεν γινεται να κανουν ακριβως αυτο που λενε μονο και μονο λογω γεωμετριας, δηλαδη λογω του σχηματος τους.
Τα Η/Μ πεδια για οσους δεν ξερουν, μπορουν εποπτικα να τα σκεφτουμε οτι αποτελουνται απο Η/Μ γραμμες. Ελπιζω να εχετε δει τετοιου ειδους εικονες για το σχημα που εχει το πεδιο ενος πχ μαγνητη και το οποιο ειναι ενα διπολο. Δηλαδη παντα εχουμε δυο πολους ενα "βορειο" και εναν "νοτιο". Σε μεγαλες ομως αποστασεις απο την πηγη ενος Η/Μ πεδιου μπορουμε με ασφαλεια να θεωρησουμε οτι οι μαγνητικες γραμμες ειναι παραλληλες μεταξυ τους.
Οποτε αν μπορειτε να φανταστειτε τις μαγνητικες γραμμες να περνουν μεσα απο τις συσκευες μας σε ολο το μηκος και το πλατος τους. Οποτε τι πρεπει να κανουμε για να αποτρεψουμε την εισαγωγη παρεμβολων στην συσκευη μας? Μα προφανως με καποιο τροπο βαλουμε ενα υλικο που να αποροφησει την εισερχομενη ακτινοβολια ή με καποιο τροπο να το εξουδετερωσουμε.

Μια συσκευη που απομονωνει ηλεκτρομαγνητικα πληρως ενα αντικειμενο απο το περιβαλλον του ειναι ενας κλωβος Faraday, ο οποιος σε γενικες γραμμες ειναι ενα μεταλικο κουτι που περιβαλλει τελειως το αντικειμενο μας (τα ηλεκτρονικα μας εν προκειμενω).
Η λειτουργεια του ειναι απλη και στηριζεται στο γεγονος οτι το κουτι ειναι ενα κλειστο κυκλωμα και τα Η/Μ πεδια του περιβαλλοντος δημιουργουν ρευματα στην μεταλλικη επιφανεια του κλωβου τα οποια με την σειρα τους δημιουργουν Η/Μ τα οποια ομως εξουδετερωνουν τα Η/Μ του περιβαλλοντος, αφηνωντας ετσι το εσωτερικο του κλωβου "ησυχο" απο Η/Μ πεδια. Δηλαδη στην περιπτωση αυτη δεν εχουμε αποροφηση αλλα εξουδετερωση.
Στην περιπτωση ομως του ΝΜ η λειτουργεια στηριζετε σε αποροφηση.

Το προβλημα ομως ειναι οτι τα Η/Μ οπως προειπα, ειναι χωρικα ομογενη, δηλαδη οι μαγνητικες γραμμες τους ειναι παραλληλες εισαπεχουν και γεμιζουν το χωρο ομοιομορφα. Οποτε ενα υλικο που αποροφα Η/Μ απλα θα κοψει τις γραμμες που περνουν απο μεσα του και καμια μα καμια αλλη. Οποτε οι μαγνητικες γραμμες που εισερχονται στις συσκευες μας σε σημεια που δεν υπαρχει το υλικο αυτο απλως ειναι απροστατευτα.
Δηλαδη για να το πω απλα. Για να εχουμε πληρης προστασια μιας συσκευης απο Η/Μ με τις πετρες του ΝΜ πρεπει να καλυψουμε την συσκευη περιμετρικα και στις τρεις διαστασεις με τις εν λογω πετρες.
Και λεω σε τρεις διαστασεις γιατι τα Η/Μ πεδια εχουν επιλεκτικη κατευθυνση και αρα αλλα μπορει να μπαινουν απο κατω απο την συσκευη αλλα απο πανω και αλλα απο κατω αλλα απο δεξια κτλ ..
Για αυτο τον λογω καποια αλλα προιοντα βγαινουν σε φυλλα για αν ειναι δυνατη μια τετοια εφαρμογη.
Οποτε για αυτο και τονιζω οτι το σχημα και ο τροπος εφαρμογης που διαλεξε ο ΝΜ για το προιον του σε μια συσκευη ειναι τελειως λανθασμενη απο φυσικης σκοπιας.
Οποτε βαζοντας ενα purifier σε ενα και μονο σημειο, στατιστικα δεν κανει τιποτα αν εισαι σε ενα Η/Μ θορυβωδες περιβαλλον. Μπρορει τυχαια βεβαια αν εισαι σε περιβαλλον οπου δεν υπαρχουν πολλα Η/Μ πεδια να πετυχεις κατι, ομως αυτο θα ειναι απολυτως τυχαιο!!!

Δηλαδη καποια διαφορα που ισως ειναι ακουστη θα ειναι τυχαια και σιγουρα οχι επαναληψημη σε αλλο συστημα και σε αλλο χωρο.

Η εντυπωση που μου εχει δημιουργηθει μεχρι τωρα ειναι οτι ο κ.ΝΜ ιδεα δεν εχει απο φυσικη και για αυτο αποφευγει να μιλησει διοτι απλως δεν ξερει. Στηριζω τα λογια μου στο γεγονος οτι τοποθετησε τα προιοντα του πανω σε cd player πανω απο την ακτινα lazer απλα και μονο πιστευωντας οτι αυτο εχει νοημα ενω στην πραγματικοτητα απλα το φως στα μηκη κυματος των lazer δεν νιωθει την παρουσια ενος Η/Μ πεδιου!!!
Αν καπου πρεπει να τα τοποθετησει θα πρεπει να ειναι μονο πανω απο πχ D/A chip και γενικα οπου υπαρχουν κυκλωματα ευαισθητα (δεν προκειτε να αναφερω λιστα)

Το συμπερασμα σε ολα αυτα ειναι οτι ναι ο ΝΜ μπορει να εφτιαξε ενα υλικο που να αποροφα Η/Μ πεδια οπως τοσα πολλα αλλα υλικα κανουν ακριβως αυτην την δουλεια, αλλα προφανως δεν ξερει πως να τα εφαρμοσει για την χρηση που θελει και σιγουρα οι εξηγησεις και ο τροπος λειτουργιας που αναφερει ειναι τελειως λαθος.
Πχ τα εν λογω purifiers δεν σχηματιζουν μια ομπρελα προστασιας γυρω απο την συσκευη μας (αυτο θα ηταν χωρις πλακα λογος για nobel φυσικης μιας και ειναι φυσικως αδυνατο....)

Επισης οι οποιες διαφορες ακουει καποιος ειναι σιγουρα τυχαιες και για τις Hi-end συσκευες που προοριζεται μεσα στα ορια του προσωπικου γουστου. Επισης ειναι το μονο σιγουρο οτι δεν κανει τις συσκευες να λειτουργουν πιο γραμμικα απλα ισως αλλαζει κατα περιπτωσεις το χαρακτηρα αυτων!!

Σε οτι ειπα η μονη κριτικη που επιδεχομαι ειναι για τον τροπο εκφρασης μου και για τα ορθογραφικα μου. Σε οτιδηποτε αλλο απλως θα πω οτι ειναι βασικη φυσικη 2 ετους ΑΕΙ....

ps. Ελπιζω κ. ΝΜ να σας εβγαλα απο ενα κοπο και να σας γλιτωσω απο μελλοντικες χοντρες πατατες που θα φατε αν δεν ζητατε και την γνωμη ενος πιο ειδικου σε θεματα που δεν γωριζεται!

Γιαννης Νεστορας

Πέστα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και τα λίγα που μάθαμε στο λύκειο!

Όντως πες τα χρυσόστομε...Και εγώ πάντως από καθαρά για λόγους επιστημονικής περιέργειας παρακολουθώ το εν λόγω θέμα όπως αναφέρθηκε παραπάνω.Ακόμα και να δουλεύουν σιγά μην δώσω πάνω από 5 ευρώ .Και αυτό διότι με τέτοιες "κατασκευές" τεστάρεις τις γνώσεις σου.Όμως από τι φαίνεται τα εν λόγω κατασκευάσματα στηρίζονται στην σύχρονη φυσική όπως αυτή του Μεγάλου Έλληνα φυσικού Χρήστου Τσόλκα ( www.tsolkas.gr ) Οσοι έχετε τις γνώσεις διαβάστε να πεθάνετε στο γέλιο.Απίστευτος τύπος..... http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Χρήστος_Τσόλκας

Last edited:
I've got an Orgone Accumulator
It makes me feel greater
I'll see you sometime later
When I'm through with my Accumulator

It's no social integrator
It's a one man isolator
It's a back brain stimulator
It's a cerebral vibrator

Those energy stimulators
Turn your eyeballs into crators
But an Orgone Accumulator
Is a superman creator

It's no social integrator
It's a one man isolator
It's a back brain stimulator
It's a cerebral vibrator

I've got an Orgone Accumulator
And it makes me feel grater
I'll see you sometime later
When I'm through with my Accumulator

(Calvert / Brock)

Attachments

• 0001.jpg
    0001.jpg
    77.9 KB · Views: 28
AAA ξεχασα!!

Nα υποθέσω βάση αυτών που λές ότι αυτός ο ενισχυτής που έχει 90 κιλά μασίφ αλουμίνιο δεν έχει ανάγκη από purifier.
Έxεις εξετάσει την πιθανότητα η λειτουργία τους να μην έχει σχέση με ΗΜ και η πιθανή απορρόφησή της να είναι side effect.
Όπως επίσης να λειτουργεί με φυσική σαν αυτή που δεν γνωρίζεις.

Φίλε inest σε ευχαριστούμε.

Να ρωτήσω, από τη στιγμή που απορροφά έστω και μέρος των H/M, τα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να είναι πάντα θετικά?

Επίσης όσο πιο πολλά βάζουμε δεν θα έπρεπε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα?

Για να μην παρεξηγηθω, η θωρακιση μιας συσκευης δεν ειναι τοσο απλο οσο να βαλεις ενα παχυ μεταλλικο φυλλο γυρω απο την συσκευη...

Πολυ απλα γιατι αλλαζουν πολλα πραγματα σε σχεση με την συχνοτητα του ηλεκτρομαγνητικου κυμματος..

Δηλαδη παντα ανολογα σε πια συχνοτικη περιοχη τα ηλεκτρονικα σου ειναι ευαισθητα παιρνεις και τα αναλογα μετρα!!
Συνηθως ειναι σε RFI (Radio Frequency Inteference) οποτε και εξου και ο κλωβος Faraday, ο οποιος και σε προστατευει απολυτως απο τετοιου ειδους παρεμβολες...
Σας βεβαιω παντως οτι δεν υπαρχει υλικο ή μεθοδος που να κανει τα παντα καλα...

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Να ρωτήσω, από τη στιγμή που απορροφά έστω και μέρος των H/M, τα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να είναι πάντα θετικά?

Το θετικα ή αρνητικα εγω το λεω απλα οτι αλλαζει το χαρακτηρα της συσκευης.
Σκεψου απλα. Αν προστατευσεις μονο ενα μερος των ηλεκτρονικων σου δεν δημιουργεις μια ανισοροπια?? Γιατι ντε και καλα αυτη η αλλαγη να ειναι θετικη? Θετικη θα ελεγα μονο οταν θωρακισεις τα παντα αποτελεσματικα.
Για αυτο και λεω οτι οποια αλλαγη ακουνε σιγουρα ειναι μεσα στα στενα ορια του γουστου..

Λες οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα.
Θεωρητικα ναι. Αλλα παιζει ρολο ο τροπος και ο τοπος τοποθετησης. Αν βαλεις το ενα πανω στο αλλο ή βαλεις σε σημεια που δεν εχεις ηλεκτρονικα τοτε δεν θα καταφερεις και πολλα...

Βεβαια ολα αυτα υπενθημιζω, στην περιτωση που οντως αποροφα Η/Μ πεδια. Πραγμα που απλα δεν μπορω να αντικρουσω και μονο ο κατασκευαστης θα πρεπει να δωσει μετρησιμα στοιχεια οτι οντως ετσι ειναι...

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Kάτι μου λέει (από αυτά που ρωτάς) ότι έχεις σκοπό να φέρεις πολλάαα κιλά από...έξω !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Kάτι μου λέει (από αυτά που ρωτάς) ότι έχεις σκοπό να φέρεις πολλάαα κιλά από...έξω !

Σήμερα κατέφθασαν σε ένα φίλο πολλά κιλά, τα πρώτα δείγματα θετικά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Το θετικα ή αρνητικα εγω το λεω απλα οτι αλλαζει το χαρακτηρα της συσκευης.
Σκεψου απλα. Αν προστατευσεις μονο ενα μερος των ηλεκτρονικων σου δεν δημιουργεις μια ανισοροπια?? Γιατι ντε και καλα αυτη η αλλαγη να ειναι θετικη? Θετικη θα ελεγα μονο οταν θωρακισεις τα παντα αποτελεσματικα.
Για αυτο και λεω οτι οποια αλλαγη ακουνε σιγουρα ειναι μεσα στα στενα ορια του γουστου..

Άρχοντας! -bye-

Επισης να πω και κατι ακομα και δεν θα σας κουρασω αλλο.

Οτι για τυπου RFI σηματα τοτε το παχος ενος υλικου που θα τα αποροφα επαρκως θα πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλο....

Σκεφτητε το γεγονος οτι τα σηματα κινητων τηλεφωνων τα οποια ειναι της ταξης μερικων GHz (δηλαδη μηκος κυμματος της ταξης των 10cm)
διαπερνουν πανευκολα τοιχους παχους μισου μετρου. Για αυτο και συνηθως για την προστασια απο RFI ειναι προτιμητεα η μεθοδος της εξουδετερωσης (με κλωβο Faraday) και οχι της απορωφησης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Σήμερα κατέφθασαν σε ένα φίλο πολλά κιλά, τα πρώτα δείγματα θετικά, πηγαίνετε στη λαϊκή να προμηθευτείτε ντομάτες θα τις χρειαστούμε.

Προβλέπω να σε κυνηγά "ο άλλος" γύρω γύρω από την Έκθεση του Μονάχου με αυτά που λές :flipout:

Επειδη το θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον θα ηταν σκοπιμο να "καθαρισει" απο τα διαφορα σχολια και να μεινουν μονο οι τεχνικες τοποθετησεις.
Ετσι θα ειναι πιο κατανοητο και θα γινει ευκολοτερη η εξαγωγη συμπερασματων.

Status
Not open for further replies.