Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ότι έκλεισε από το ΚΑΤ. Επόμενο βήμα το ΚΔ (κέντρο διαλογής) Αθήνας. Όλα καλά, μην ανησυχείς. Είσαι κάτω από 22ε έτσι; Η εικόνα που βλέπω είναι σε δολάρια, οπότε εξαρτάται από την ισοτιμία. Αν ήταν να χρεωθείς κάτι (air parcel register περνάει από τελωνείο) θα σου είχαν ζητήσει στοιχεία paypal κλπ.

σε ευχαριστω!
ναι ειμαι κατω απο 22 ευρω.
απλα μου εκανε εντυπωση γιατι κατι άλλα που παρηγγειλα απο banggood αργοτερα, μου εχουν ερθει ηδη!

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να κάνω μια παραγγελία από Κίνα, 3 ζευγάρια ακουστικά (iem) από τον ίδιο προμηθευτη το συνολικό κόστος με μεταφορικά θα είναι γύρω στα 110 ξέρω πως σίγουρα θα πληρώσω ΦΠΑ 24% στα 110 x 24%= 26,40 ευρώ αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πληρώσω επιπλέον 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμου η θα πληρώσω 3x15 =45 ευρώ επειδή είναι 3 τα αντικείμενα που θα αγορασω, ( 3 κουτάκια σε 1 παραγγελία).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γνωρίζει κανείς κάτι για το παραπανω???

Πριν χρονια που μου ειχαν ερθει 2 φακοι led μεγαλης αξιας, πληρωσα φπα στο συνολο της αξιας που μου εβγαλαν και προφανως μια φορα τα τελη.

Απο που κι ως που μπορει να χρεωσουν 3 φορες τελη εκτελωνισμου οταν προκειται για ενα πακετο/μια παραγγελια?!

Νοt bad.

Aρα ουσιαστικα δεν υπαρχει διαφορα στις τιμες που ψωνιζαμε. Φευγει ο αγγλικος ΦΠΑ και μπαινει ο Ελληνικος για προιοντα Αγγλικης παραγωγης.
Στα προιοντα κατω των 22 ευρω δεν υπαρχει κανεις ΦΠΑ οποτε μας ερχονται φτηνοτερα. Ισως βγουμε κερδισμενοι με αυτη την ρυθμιση, τουλαχιστον στα προιοντα Αγγλικης παρααγωγης που δεν ειναι και λιγα.

Μα δεν είναι οι δασμοί το θέμα. Τα κερατιάτικα των χρεώσεων από τις κούριερ είναι.

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Μα δεν είναι οι δασμοί το θέμα. Τα κερατιάτικα των χρεώσεων από τις κούριερ είναι.

Οι χρεώσεις των courier υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν.
Δεν συζητάμε γιαυτό, αλλά για το κομφούζιο με τις χρεώσεις ΦΠΑ κλπ στις αγορές από ΗΒ.
Η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει το θέμα σε σχέση με την προηγούμενη 2210/30.12.20.

Σχεδόν όλοι οι πωλητές στο ebay πλέον έχουν ενσωματώσει στα προϊόντα τους τις γνωστές χρεώσεις import charges μόνο που από μερικούς βλέπω κάτι χοντράδες που μάλλον βγάζουν απελπισία.
Πάντως επαγγελματική συμπεριφορά δεν την λες
35bc98ecd5cb175c1618f69b9503d66c.jpg

χαχαχχα, αυτο πρεπει να μπει στις 'Αστειες Εικονες' :))

Παντως δεν ξερω ποσο σωστα υπολογιζουν τα τελη οι διαφορες εταιρειες, συμπεριλαμβανομενου και του Αμαζον.
Πχ. εχω κανει 3-4 διαφορετικης αξιας παραγγελιες απο το Αμαζον Αγγλιας για να τεσταρω τι γινεται.
Μια απο αυτες το προιον ειναι κατω απο 22 ευρω, ειναι Εγγλεζικης παραγωγης, αλλα μαζι με τα μεταφορικα ξεπερνα τα 22 ευρω. Παραδοξως το Αμαζον δεν μου εβγαλε τελη.

Η παραγγελια ειναι tracked και με ειδοποιει το Amazon οτι εχει αργησει αλλα θα παραδοθει απο τις 23 εως τις 26 του τρεχοντος. Για να δουμε.

Απο που κι ως που μπορει να χρεωσουν 3 φορες τελη εκτελωνισμου οταν προκειται για ενα πακετο/μια παραγγελια?!
Αν ο πωλητής τα στείλει σε τρία πακέτα χωριστά!

Πλάκα-πλάκα, αν δείτε τις χρεώσεις του τελωνείου για εξαγωγές είναι ανά παραγγελία ΣΥΝ ανά αντικείμενο.

Που σημαίνει ότι για τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν κυρίως ηλεκτρονικά ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ!

Δεν καταλαβαίνω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.
Λέει καθαρά ότι για εμπορεύματα που έχουν καταγωγή από ΗΒ, θα πληρώνουμε μόνο ΦΠΑ και όχι δασμό.
Και αυτό είναι λογικό, αφού εξερχόμενο το εμπόρευμα από το ΗΒ και προοριζόμενο για Ελλάδα (και τις άλλες χώρες της ΕΕ) θα αφαιρείται ο VAT.

Και τι ηλεκτρονικό είναι MADE IN UK με προστιθέμενη αξία τουλάχιστον 40% για να μην πληρώνει δασμούς; Τα ATC; Τα Rega;

Και τι ηλεκτρονικό είναι MADE IN UK με προστιθέμενη αξία τουλάχιστον 40% για να μην πληρώνει δασμούς; Τα ATC; Τα Rega;

Αντε και τα B&W και κανά Aston Martin .....χαχαχαχαχα Πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ.

Ολα αυτά που μας ενδιαφέρουν το 99.99% είναι εισαγωγή τρίτης χώρας (κίνα)

Το μονο κερδος (θα μπορουσε να) ειναι για φτηνα αντικειμενα, κατω των 22 , που πλεον δεν θα εχουν ΦΠΑ.
Στην πραξη, κι αυτο "ακυρωνεται" λιγακι, γιατι οι Αγγλοι εχουν (και ειχαν παντα) τσιμπημενα μεταφορικα, σε σχεση με τα εως μηδενικα των Κινεζων.
Μονο "παραθυρο" κερδους ειναι για μικρο-αγορες, πραγματων που δεν τα βρισκεις απο Κινα και αναγκαζεσαι να τα παρεις απο Αγγλια (amazon.uk.co κτλ), οπως και πριν, αλλα τωρα θα ειναι λιγο πιο φτηνα, λογω αφαιρεσης του ΦΠΑ. Αρκει, παντα, η τελικη τιμη, συν μεταφορικα να ειναι κατω απο 22 .

Btw, ολα αυτα τα λεμε εμεις και παραπονιομαστε. Αλλα φανταστειτε και τους Εγγλεζους, για τους οποιους ξαφνικα ΟΛΑ τα εισαγωμενα θα εχουν πλεον δασμους κ.τ.λ. Εμεις μια χωρα (εστω και κομβο ηλεκτρονικου εμποριου) χασαμε. Αυτοι ολες.
Αν και, βεβαια, ειναι παλια ιστορια για αυτους το "ολοι τους και μονοι μας". Τους παει πιο πολυ, απο παντα. "Θαλασσοταραχη στη Μαγχη. Αποκλεισμενη η Ευρωπη", κι ετσ' 😁