Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Χαίρω πολύ. Άντε πες στον πωλητή στο Amazon ή στο ίδιο το Amazon να το δηλώσει μέχρι 22. ..... ούτε με σφαίρες. Αυτά μόνο με ιδιώτες στο eBay και πάλι δεν το δέχονται όλοι. Γαμώ τους αγγλους μπλέξαμε. Εγινε Αμερική.

Btw, ολα αυτα τα λεμε εμεις και παραπονιομαστε. Αλλα φανταστειτε και τους Εγγλεζους, για τους οποιους ξαφνικα ΟΛΑ τα εισαγωμενα θα εχουν πλεον δασμους κ.τ.λ. Εμεις μια χωρα (εστω και κομβο ηλεκτρονικου εμποριου) χασαμε. Αυτοι ολες.

Ας πρόσεχαν, ας πήγαιναν να ψηφίσουν όλοι στο δημοψήφισμα. Δυστυχώς δεν χάσαμε μια οποιαδήποτε χώρα. Χάσαμε το 40%. Το άλλο 40% είναι η Αμερική και η Γερμανία 20% . . Μετά από δύο δεκαετίες αγορών για μένα αυτή είναι η κατάταξη:
Αμερική -> Αγγλία -> Γερμανία Ακόμα και μέσα στο ίδιο το amazon, καμία σχέση το αγγλικό Amazon με το γερμανικό.

Είδα τον τιμοκατάλογο της DHL για εισαγωγές στον Καναδά. Χρεώνουν για τον εκτελωνισμό 5.25 CAD + 2,5% επί της αξίας (με ελάχιστο 11.25 CAD). Εδώ ξεκινάμε από το κατοσάρικο...

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ας πρόσεχαν, ας πήγαιναν να ψηφίσουν όλοι στο δημοψήφισμα. Δυστυχώς δεν χάσαμε μια οποιαδήποτε χώρα. Χάσαμε το 40%. Το άλλο 40% είναι η Αμερική και η Γερμανία 20% . . Μετά από δύο δεκαετίες αγορών για μένα αυτή είναι η κατάταξη:
Αμερική -> Αγγλία -> Γερμανία Ακόμα και μέσα στο ίδιο το amazon, καμία σχέση το αγγλικό Amazon με το γερμανικό.

εχω διαβασει σε ανυποπτο χρονο οτι η αντιδραση της amazon θα ειναι να εμπλουτισει το γερμανικο και να κανει αυτο ως κυριο αγωγο των προσφορων του οπως ηταν το αγγλικο.

Λες να μην κανουν τιποτα και να κλαινε την μοιρα τους ? Περισσοτερο πιστευω οτι αυτοι μπορει να βρουν την ακρη παρα κανεις αλλος. Ειναι πολλα τα λεφτα.

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Αυτό που επισημαίνεις τώρα αφορά στα εμπορεύματα που ξεκινάνε από άλλες τρίτες χώρες και δεν κατάγονται (παράγονται) στο ΗΒ. Η αναφορά αυτή είναι, κυρίως, για του Κινέζους που έχουν αποθήκες στο ΗΒ, αλλά στέλνουν από Κίνα. Σ' αυτά θα χρεώνονται και δασμός κατά την είσοδό στην ΕΕ.

Θυμίζω ότι είχες γράψει "για τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν κυρίως ηλεκτρονικά ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ!". Αυτό δεν σημαίνει ότι ηλεκτρονικά παράγονται μόνο στην Κίνα, όπως αφήνεις να εννοηθεί τώρα.
Μπορείς να αγοράσεις και τώρα από το Harrods ρούχα και άλλα που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα ή σε άλλη τρίτη χώρα, αλλά πωλούνται από το ΗΒ, και, φυσικά, με αποφορολόγηση του VAT, αφού αυτά τα εμπορεύματα θα πάνε στην Ελλάδα, δηλαδή σε χώρα της ΕΕ.

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Οπότενες που λένε και στο χωριό μου..
Σε αυτό https://woodworkersworkshop.co.uk/collections/mitre-gauges/products/incra-miter-gauge-v27
Πληρώνω το προϊόν
Τα μεταφορικά
Και το ΦΠΑ!!
Σωστά??

Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με τον πωλητή για να μάθω αν στη τιμή αυτή θα αφαιρεθεί ο VAT, πριν την παραγγελία, εάν προορίζεται για αγορά από χώρα της ΕΕ.

Οι εκτελωνιστες, κλέφτες θα γίνουν; ή θα το εκτελωνισεις μονος σου;

Εγώ το ξαναέγραψα γιατί σύμφωνα με το άρθρο που βάλανε ποιο πάνω έτσι κατάλαβα!

Οι δασμοί και το ΦΠΑ είναι του κράτους και για αυτά λέει το άρθρο που βάλανε ποιο πάνω. Κάποιος όμως πρέπει να κάνει την δουλειά και αυτός είναι ο εκτελωνιστής. Αν το παραγγέλλεις και σου έρθει με courier να περιμένεις τσεκούρι.

Θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις ακόμα, μέχρι να κατασταλάξει η σκόνη.

Οι εκτελωνιστες, κλέφτες θα γίνουν; ή θα το εκτελωνισεις μονος σου;

Δεν υπαρχει πλεον η δυνατοτητα να εκτελωνισεις μονος σου ενα προιον.

Παλιοτερα γινοταν μια χαρα αλλα ειχε πεσει η πιττα....

οφειλουμε ομως να τους αναγνωρισουμε οτι τουλαχιστον απο το 2004 καιε δω κρατησαν σταθερες τιμες. και τοτε 100αρικο πληρωσα...:firstprize::SFGSFGSF:

εκει στο thomann ειναι θεωρητικα επαγγελματιες?
εκανα εχθες μια παραγγελια για βασεις μονιτορ,βιδωτες ετσι ωστε να πιανουν στο γραφειο.
δυστηχως δεν ειδα οτι ειναι τεμαχιο και οχι ζευγαρι.
καπακι τους στελνω απανωτα μηνυματα και τους λεω ακυρωση και επιστροφη χρηματων γιατι εγινε λαθος.
αντ`αυτου μου προτειναν επιστροφη στον λογαριασμο μου στο καταστημα τους.
οκ τους λεω κανενα θεμα.
μου εστειλαν πριν λιγο email και μου πιστωνουν 21 ευρω αντι για 41 ευρω.
δηλαδη μου κρατανε και τα μεταφορικα τα οποια προφανως και δεν χρεωθηκαν ποτε.
τους τα εχωσα και περιμενω απαντηση,αλλα δεν ξερω πως μπορω να τους κυνηγησω νομιμα.
τι λετε?

εκει στο thomann ειναι θεωρητικα επαγγελματιες?
εκανα εχθες μια παραγγελια για βασεις μονιτορ,βιδωτες ετσι ωστε να πιανουν στο γραφειο.
δυστηχως δεν ειδα οτι ειναι τεμαχιο και οχι ζευγαρι.
καπακι τους στελνω απανωτα μηνυματα και τους λεω ακυρωση και επιστροφη χρηματων γιατι εγινε λαθος.
αντ`αυτου μου προτειναν επιστροφη στον λογαριασμο μου στο καταστημα τους.
οκ τους λεω κανενα θεμα.
μου εστειλαν πριν λιγο email και μου πιστωνουν 21 ευρω αντι για 41 ευρω.
δηλαδη μου κρατανε και τα μεταφορικα τα οποια προφανως και δεν χρεωθηκαν ποτε.
τους τα εχωσα και περιμενω απαντηση,αλλα δεν ξερω πως μπορω να τους κυνηγησω νομιμα.
τι λετε?

Έχω χρόνια να αγοράσω από τον Thomann. Αλλα´είχα και έχω, τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τότε (τουλάχιστον) είχαν και πωλητή Ελληνα. Ζήτησες να μιλήσεις μαζί του για να του εξηγήσεις και σου εξηγήσει. Πριν μερικά χρόνια, υπήρχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα πωλητη εκτός από email. Για προσπάθησε.

......εκτός και έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα πλέον.....