Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Παντως σε εμενα ψωνίζω ιντερνικα τοσα χρονια, μου χαθηκε δεμα απο το iherb εδω και 6 μήνες αγνοείται η τυχη του.
Βεβαια μου κάνανε refund και πηρα ολα τα χρηματα πίσω

Στο παρελθον απο Αγγλια και ebay το μονο που χαθηκε στο δρομο ηταν ενα πετσακι για την στεκα μου
αξιας 13 ευρω. Ο πωλητης υποχρεωτικα μου επεστρεψε τα χρηματα, αφου διαμαρτυρηθηκε
εντονα με μηνυμα οτι δεν τον ενημερωσα εγκαιρα (και καλα) και γενικως για τα ελληνικα ταχυδρομεια (ξεπερνωντας τα ορια της κοσμιοτητας). Αλλα τι να τον κανω? Ουτε ενα τρακινγκ ναμπερ δεν ειχε, εστω της πλακας, σαν αυτα που βαζουν οι κινεζοι.

Tα δεματα δεν χανονται ετσι απλα. Ειτε κλεβονται, ειτε η αναγραφομενη διευθυνση δεν μπορει να διαβαστει για καποιον λογο.

Απο τα απειρα δεματα που εχω παραλαβει, μονο δυο φορες παρα λιγο να μην παραλαβω δεμα επειδη η διευθυνση και το ονομα ειχαν σχεδον αλλοιωθει.
Ευτυχως μπορεσε και πηγε στο σωστο ταχυδρομικο καταστημα και δευτερο ευτυχως που ο ταχυδρομος εκει ειναι φιλος και μπορεσε και εβγαλε ακρη...

• Like
Reactions: mparaxir
Tα δεματα δεν χανονται ετσι απλα. Ειτε κλεβονται, ειτε η αναγραφομενη διευθυνση δεν μπορει να διαβαστει για καποιον λογο.

Απο τα απειρα δεματα που εχω παραλαβει, μονο δυο φορες παρα λιγο να μην παραλαβω δεμα επειδη η διευθυνση και το ονομα ειχαν σχεδον αλλοιωθει.
Ευτυχως μπορεσε και πηγε στο σωστο ταχυδρομικο καταστημα και δευτερο ευτυχως που ο ταχυδρομος εκει ειναι φιλος και μπορεσε και εβγαλε ακρη...
Εμενα αμα το κλέψανε αλλα ποιος ο ταχυδρομος; η καποιος μέσα από το ταχυδρομειο; γιατι πάντα μου αφηνουν χαρτάκι ειδοποιησης και παω και το περνω.
Πανε οι βιταμινες c και το q10.
Αλλα αφου πηρα τα λεφτα πισω παλι καλά

Προφανως ειχε αλλοιωθει η διευθυνση (ειτε απο ατυχημα ειτε απο ακαταλληλες συνθηκες αποστολης/αποθηκευσης) και δεν μπορεσαν να το προωθησουν σωστα.

Προφανως ειχε αλλοιωθει η διευθυνση (ειτε απο ατυχημα ειτε απο ακαταλληλες συνθηκες αποστολης/αποθηκευσης) και δεν μπορεσαν να το προωθησουν σωστα.
Μαλλον αυτο δεν μπορώ να εξηγησω κατι αλλο αμα δεν το φαγανε το πακέτο.
Αν και να σου πω η iherb συνηθως στις ετικέτες με την διεύθυνση του παραλήπτη ειναι πολύ προσεκτικοί, αλλα ποτε δεν ξερεις καμια φορά

Δεν μου πηγε καλα η πρωτη δοκιμαστικη αγορα με τα νεα δεδομενα, που αφορουν ΦΠΑ, τελωνεια κλπ

Αρχες Ιουλιου εκανα μια μικρη αγορα απο το Aliexpress, μερικα διακοπτακια με καθαρη αξια 1,92 ευρω, shipping 0,36 και φορο 0,55 = συνολικα πληρωσα 2,82 ευρω.
Σημερα μου ηρθε ειδοποιηση απο ΕΛΤΑ για να παραλαβω το πακετακι, αλλα με εχουν χρεωσει επιπλεον ΦΠΑ 0,73 και εκτελωνισμο 2,5 ευρω.
Αυριο το πρωι με βλεπω να δινω μαχη στα ΕΛΤΑ

Τον εκτελωνισμό δεν τον γλυτώνεις. Αλλά το 0,73 μου φάινεται παράξενο. Δεν είναι καν το 2,82 * 24% να πεις ότι δεν είδαν ότι σου έχουν κρατήσει 24% ΦΠΑ επί της αξίας. Και το ποσό μου φαίνεται πολύ μικρό για να έχει δασμούς.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Ολα ειναι ανεξηγητα
Σημερα διαπιστωσα οτι η ειδοποιηση γραφει (με ιερογλυφικα) ημερομηνια 23/8, ενω ο ταχυδρομος την αφησε χθες!
Tο μοναδικο που θα μπορουσε να εξηγησει ολα αυτα θα ηταν, ο πωλητης να μην εχει γραψει οτι του εχω πληρωσει tax.

καλησπέρα, διαπραγματεύομαι με ηλεκτρ.κατάστημα στη Φινλανδία αγορά αντικειμένου ποσού άνω των 150€. ρώτησα τον πωλητή αν εφαρμόζει τους νέους κανόνες πώλησης transaction ONE-STOP SHOP - OSS που ισχύουν από 1.7.2021 αλλά, παρόλο που θεωρώ ότι είναι ειλικρινής, δεν μου δίνει ξεκάθαρη απάντηση - μου γράφει ότι είμαστε στην Ε.Ε. και τέλος. το προιόν θα σταλεί με Ταχυδρ. Φινλανδίας, και το προτιμολόγιο συμπεριλαμβάνει σαφώς ποσό ΦΠΑ ΦΙΝΛΑΝΔΊΑΣ (τυχαίνει να είναι ίδιο με το δικό μας 24%). Οταν θα παραλάβω , θα μου ζητήσει η όποια εταιρία κούριερ εδώ επιπλέον ποσό να πληρώσω;

Δεν μου πηγε καλα η πρωτη δοκιμαστικη αγορα με τα νεα δεδομενα, που αφορουν ΦΠΑ, τελωνεια κλπ

Αρχες Ιουλιου εκανα μια μικρη αγορα απο το Aliexpress, μερικα διακοπτακια με καθαρη αξια 1,92 ευρω, shipping 0,36 και φορο 0,55 = συνολικα πληρωσα 2,82 ευρω.
Σημερα μου ηρθε ειδοποιηση απο ΕΛΤΑ για να παραλαβω το πακετακι, αλλα με εχουν χρεωσει επιπλεον ΦΠΑ 0,73 και εκτελωνισμο 2,5 ευρω.
Αυριο το πρωι με βλεπω να δινω μαχη στα ΕΛΤΑ
Και σε φίλο ακριβώς το ίδιο. Ενώ έχει πληρώσει τον φόρο στο AliExpress, του ήρθε μήνυμα να πληρώσει 3 κάτι. Έβγαλες άκρη;

καλησπέρα, διαπραγματεύομαι με ηλεκτρ.κατάστημα στη Φινλανδία αγορά αντικειμένου ποσού άνω των 150€. ρώτησα τον πωλητή αν εφαρμόζει τους νέους κανόνες πώλησης transaction ONE-STOP SHOP - OSS που ισχύουν από 1.7.2021 αλλά, παρόλο που θεωρώ ότι είναι ειλικρινής, δεν μου δίνει ξεκάθαρη απάντηση - μου γράφει ότι είμαστε στην Ε.Ε. και τέλος. το προιόν θα σταλεί με Ταχυδρ. Φινλανδίας, και το προτιμολόγιο συμπεριλαμβάνει σαφώς ποσό ΦΠΑ ΦΙΝΛΑΝΔΊΑΣ (τυχαίνει να είναι ίδιο με το δικό μας 24%). Οταν θα παραλάβω , θα μου ζητήσει η όποια εταιρία κούριερ εδώ επιπλέον ποσό να πληρώσω;
Μιλάς για ενδοκοινοτικη συναλλαγή. Δεν έχει καμία σχέση η νέα νομοθεσία με αυτή τη συναλλαγή. Δεν περνάς τελωνείο από χώρα της ΕΕ...

• Like
Reactions: panikos
Από την στιγμή που η αγορα θα γίνει εντός ΕΕ τότε θα καταβάλεις στο κατάστημα επιπλέον την οποία διαφορά ΦΠΑ εφόσον υφίσταται.
Στην περίπτωση σου δεν υπάρχει διαφορά οπότε προχωράς άφοβα.

• Like
Δεν μου λέτε όμως κάτι.
Το ΦΠΑ Φινλαδίας θα πληρωθεί στην Φινλανδία και θα μείνει στη Φινλανδία ή θα έρθει στην Ελλάδα; Υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό;

• Like
το παρακάτω από το europa.eu - δεν είμαι λογιστής και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αλλαγές από 1.7.2021 -

Τελευταίος έλεγχος: 09/03/2020

ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας​

Ηλεκτρονικές αγορές από άλλη χώρα της ΕΕ​

Ισχύουν ειδικοί κανόνες όταν αγοράζετε από μια

άλλη χώρα της ΕΕ αγαθά τα οποία θα παραδοθούν στη χώρα κατοικίας σας. Αν η εταιρεία από την οποία πραγματοποιείτε την αγορά πωλεί εμπορεύματα αξίας πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό στη χώρα σας, όπου γίνεται και η παράδοση των εμπορευμάτων, δεν μπορεί να χρεώσει ΦΠΑ στη χώρα όπου κάνατε την αγορά.​

Αντίθετα, θα πρέπει να επιβάλλει ΦΠΑ στη χώρα όπου παραδίδονται τα εμπορεύματα - ΦΠΑ προορισμού. Το συνολικό ανώτατο όριο για διασυνοριακές πωλήσεις καθορίζεται από κάθε χώρα της ΕΕ
Έγγραφο PDF
σε 35.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι λιανοπωλητές στο διαδίκτυο, οι οποίοι παραδίδουν εμπορεύματα εντός της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόζουν τον κανόνα σχετικά με το ΦΠΑ προορισμού.

Παράδειγμα​

Μερικές φορές ίσως να πληρώσετε υψηλότερο ΦΠΑ​

Η Κατρίν, από τις Κάτω Χώρες, παράγγειλε ένα βιβλίο από μεγάλο διαδικτυακό έμπορο λιανικής πώλησης στην Ιρλανδία. Όταν πλήρωσε για την παραγγελία της και καταχώρισε τη διεύθυνσή της, διαπίστωσε ότι η τιμή είχε αυξηθεί. Ανακάλυψε ότι η εταιρεία τής είχε χρεώσει τον ολλανδικό ΦΠΑ ύψους 9% αντί του ιρλανδικού ΦΠΑ ύψους 0%.
Στις Κάτω Χώρες, το ανώτατο όριο για την παράδοση εμπορευμάτων χωρίς καταβολή του ολλανδικού ΦΠΑ είναι 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία που πούλησε εμπορεύματα αξίας πάνω από 100.000 στις Κάτω Χώρες κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος πρέπει να εφαρμόζει τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα προορισμού. Η εταιρεία στην οποία η Κατρίν παράγγειλε το βιβλίο πραγματοποιεί συχνά πωλήσεις στις Κάτω Χώρες και κατά συνέπεια χρεώνει τον ολλανδικό συντελεστή ΦΠΑ, ακόμη κι αν η αγορά έχει γίνει στην Ιρλανδία.

Προειδοποίηση​

Ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται στα μεταχειρισμένα εμπορεύματα και στα αντικείμενα καλλιτεχνικής, συλλεκτικής ή αρχαιολογικής αξίας.

• Like
Reactions: Χιωτης
και η συνέχεια επίσης από το europa.eu για το τι ισχύει απο 1.7.2021
αν το διαβάζω καλά το όριο ανα πωλητή εντος Ε.Ε. για να χρεωθεί/πληρωθεί ΦΠΑ στη χώρα προορισμού κατεβαίνει στο ποσό ΕΥΡΩ 10.000 για πωλήσεις συνολικά στην Ε.Ε.
Πως εφαρμόζεται αυτό στην Ελλάδα δεν γνωρίζω...

Attachments

Και σε φίλο ακριβώς το ίδιο. Ενώ έχει πληρώσει τον φόρο στο AliExpress, του ήρθε μήνυμα να πληρώσει 3 κάτι. Έβγαλες άκρη;
Ακρη δεν εγαλα γιατι οταν ειδοποιηθηκα ηταν αργα ... τα ΕΛΤΑ επεστρεψαν το πακετο στον πωλητη

• Like
Reactions: michkal91
Η Κατρίν, από τις Κάτω Χώρες, παράγγειλε ένα βιβλίο από μεγάλο διαδικτυακό έμπορο λιανικής πώλησης στην Ιρλανδία. Όταν πλήρωσε για την παραγγελία της και καταχώρισε τη διεύθυνσή της, διαπίστωσε ότι η τιμή είχε αυξηθεί. Ανακάλυψε ότι η εταιρεία τής είχε χρεώσει τον ολλανδικό ΦΠΑ ύψους 9% αντί του ιρλανδικού ΦΠΑ ύψους 0%.
Στις Κάτω Χώρες, το ανώτατο όριο για την παράδοση εμπορευμάτων χωρίς καταβολή του ολλανδικού ΦΠΑ είναι 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία που πούλησε εμπορεύματα αξίας πάνω από 100.000 στις Κάτω Χώρες κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος πρέπει να εφαρμόζει τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα προορισμού. Η εταιρεία στην οποία η Κατρίν παράγγειλε το βιβλίο πραγματοποιεί συχνά πωλήσεις στις Κάτω

Εγω τωρα γτ σταθηκα εδω δεν ξερω.......

Απιθανα!!!!