Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Προώθηση σε συνεργάτη, speedex δηλ., και ακόμη δεν εμφανίζεται στο site του συνεργάτη. Σε επικοινωνία μαζί τους, της speedex, έχουν πολύ φόρτο μου είπε στην Αθήνα.

Attachments

• IMG_20211214_140316.jpg
    IMG_20211214_140316.jpg
    185.6 KB · Views: 43
Tιμια και ακρως επαγγελματικη λυση η αμεση προωθηση παραδοσεων σε συνεργατιδα εταιρεια, οταν ο φορτος εργασιας φερνει τους χρονους πισω.

Εξανεμιζεται βεβαια το ποσοστο κερδους αλλα εισαι εν ταξει με τις αρχές σου και κυριως με τους πελατες σου.

Επιεικώς απαράδεκτος χθες ο διανομέας της comet hellas που πεταξε στα σκαλιά του σπιτιου το πακετο χωρίς να χτυπήσει καν.

Βρήκα μια αναπάντητη από άγνωστο νουμερο πηρα πισω αλλά δεν απάντησε κανεις.

Και μετά με πηρε η μητέρα μου να μου πει το παραπανω. Σπίτι ήταν όλη την ώρα η μητέρα και η αδερφή μου.

Απαραδεκτο

Τελικα στα γετα δεν βαζουν μυαλό δεν πειράζει θα τους καταγγείλω στο συνηγορο του πολίτη.
Μου ήρθαν οι βιταμινες απο αμερικη παρολου που το μαγαζι ανοικει στο συστημα και ειχα πληρώσει δασμους και φπα.
Τα γετα χρέωσαν αυτά IMG_20211216_114527.jpgIMG_20211216_115259.jpgIMG_20211209_135036.jpg

Μα δεν σου έβαλαν δασμούς. Πέρασε δωρεάν επειδή ακριβώς είχες πληρώσει.
Τα 10 ευρώ είναι η νέα μόδα η αμοιβή των ΕΛΤΑ όταν έρχονται από τρίτες χώρες. Κι εγώ πλήρωσα 2.5 ευρώ σε ένα δέμα από Κίνα προχθές.

Μα δεν σου έβαλαν δασμούς. Πέρασε δωρεάν επειδή ακριβώς είχες πληρώσει.
Τα 10 ευρώ είναι η νέα μόδα η αμοιβή των ΕΛΤΑ όταν έρχονται από τρίτες χώρες. Κι εγώ πλήρωσα 2.5 ευρώ σε ένα δέμα από Κίνα προχθές.
Ναι λάθος μου, αλλα αμα θυμάμαι καλα συμφωνα με την νεα εγκύκλιο ουτε καν αυτο έπρεπε να πληρώσω

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα αντικείμενα <150€ που θα υποβάλλονται σε σχετικές διαδικασίες εκτελωνισμού με άλλο τελωνειακό παραστατικό από αυτό της προάφιξης, (πχ απορρίπτονται από το σύστημα της ΑΑΔΕ με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία, άφιξη από τη χώρα αποστολής με μη πλήρη μηνύματα ΙΤΜΑΤΤ κλπ) ή με παραστατικό προ-άφιξης που επιλέγονται για έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές κλπ), εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των νέων κανόνων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο (πχ Εμπορικά δείγματα, υποκείμενα σε περιορισμούς και απαγορεύσεις), καθώς και περιπτώσεις καθεστώτος εισαγωγής ΙΟSS που κατά τον έλεγχο από τις τελωνειακές Αρχές προκύψει άλλη αξία από τη δηλωθείσα, για τα οποία θα απαιτούνται επιπλέον ενέργειες και στοιχεία και χειρωνακτικός χειρισμός.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισμού για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εισαγωγές αγαθών από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άμεσα από το Τελωνείο, βάσει της Διασάφησης προάφιξης (τύπου D).

• Like
Reactions: Χιωτης
Αρα μπορει να εχει (προ)πληρωθει ο ΦΠΑ απο τον πωλητη αλλα η σημανση πανω στο πακετακι που μας στελλει να ειναι πλημμελης και να χρειαζεται διπλοτσεκαρισμα απο τις τελωνειακες αρχες (δηλαδη δεν απελευθερωνεται αμεσα απο το τελωνειο ωστε να μην υπαρχει χρεωση).

Αυτο το διπλοτσεκαρισμα ομως επιφερει τελη εκτελωνισμου, αναλογα με την αξια του προιοντος.

Το θεμα λοιπον ειναι ποια στοιχεια ακριβως θελει αναγεγραμμενα η ΑΑΔΕ (?) πανω στο πακετακι ωστε να μην τα θεωρει ελλιπη.
Και τι ακριβως ειναι τα πλήρη μηνύματα ΙΤΜΑΤΤ που αναφερει το παραπανω αρθρο.
Οχι τιποτε αλλο, αλλα για να ρωταμε στοχευμενα τον πωλητη αν πληροι αυτα τα κριτηρια που απαιτουνται απο τα ΕΛΤΑ.

• Like
Reactions: mparaxir
Αυτα πρέπει να τα ψάξουμε ωστε να ενημερωσουμε τον πωλητή.
Αν και πιστεύω είναι παραθυράκια για τα γετα ώστε να μπορει να περνει το εξτρα 10ευρω

7/12 έφθασε Ελλάδα στην comet και το δίνουν στην speedex. Αφού έκατσε 10 μέρες εκεί το ξαναπαιρνουν πίσω και το δίνουν σε άλλο συνεργάτη λέει, δεν ξέρω ποιον, αύριο θα μάθω.
Σε μια βδομάδα έφθασε από Κίνα Ελλάδα κι εδώ εμείς μπλέξαμε τα μπούτια μας. Καμιά οργάνωση, χίλια χρόνια πίσω.

Attachments

• Screenshot_2021-12-20-19-00-16-303_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2021-12-20-19-00-16-303_org.mozilla.firefox.jpg
    291.7 KB · Views: 31
Μια απ΄τα ίδια.
7/12 φτάνει σε Comet, την ίδια μέρα προώθηση σε συνεργάτη και σήμερα μου έστειλε μήνυμα η sppedex οτι δεν κατέστη δυνατή η παράδοση και να περάσω εγώ να παραλάβω.
Εννοείται δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο.

• Sad
Reactions: mparaxir
Αυτο πως σας φαινεται;
Πολυκατοικια με 10 διαμερισματα....

Φυσικα παιρνω τηλεφωνο μπας και μαθω κατι αλλα μετα απο 20 λεπτα αναμονης το κλεινουν.

Καθε φορα η acs με εκπλησει αλλα σημερα το τερματησε.IMG_20211221_140622.jpg

Attachments

• IMG_20211221_140315.jpg
    IMG_20211221_140315.jpg
    44.8 KB · Views: 22
Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει ξανά, αλλά διαπιστώνω νέα μόδα από το aliexpress
Έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος 2 δέματα από Βουδαπέστη, που μέσα στους είχαν από 2 μικρότερα δέματα από Κίνα!
(αυτά τα μικρά σε κλεισμένα φακελάκια, με ταχυδρομικές ετικέτες κανονικά που λογικά θα έπρεπε να έρθουν μόνα τους)

Εγώ είχα παραγγείλει εν γνώσει μου από Κίνα, καθώς ήταν μικρής αξίας και με πληρωμένο το ΦΠΑ.

Όμως μάλλον στο aliexpress την έχουν ψυλλιαστεί τη δουλειά και τα στέλνουν επανασυσκευασμένα μέσω Ουγγαρίας, οπότε ούτε τελωνειακό έλεγχοι, ούτε τίποτα.
Καλή φάση :)

Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει ξανά, αλλά διαπιστώνω νέα μόδα από το aliexpress
Έφερε σήμερα ο ταχυδρόμος 2 δέματα από Βουδαπέστη, που μέσα στους είχαν από 2 μικρότερα δέματα από Κίνα!
(αυτά τα μικρά σε κλεισμένα φακελάκια, με ταχυδρομικές ετικέτες κανονικά που λογικά θα έπρεπε να έρθουν μόνα τους)

Εγώ είχα παραγγείλει εν γνώσει μου από Κίνα, καθώς ήταν μικρής αξίας και με πληρωμένο το ΦΠΑ.

Όμως μάλλον στο aliexpress την έχουν ψυλλιαστεί τη δουλειά και τα στέλνουν επανασυσκευασμένα μέσω Ουγγαρίας, οπότε ούτε τελωνειακό έλεγχοι, ούτε τίποτα.
Καλή φάση :)
Από το Νοέμβριο ισχύει αυτό. Μαζεύονται τα δεματακια στην Ουγγαρία, μπαίνουν σε ένα φάκελλο και παίρνουν νέο tracking number. Consolidated shipping.

• Like
Reactions: nikfor