Ενώ την πρώτη φορά που έκανα αγορά μέσω σκρουτζ με παράδοση με την εταιρεία τους (skroutz last mile) ήμουν μάλλον ικανοποιημένος με την ταχύτητα παράδοσης και την εν γένει εξυπηρέτηση, την δεύτερη φορά και (ειδικά) την τελευταία (προχθές) αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι μας δουλεύουν στεγνά.
Κάνω παραγγελία τη Δευτέρα το απόγευμα μέσω σκρουτζ όπου βάζω σημείωση για την παράδοση ότι επιθυμώ να γίνει μετά τις 3 το μεσημέρι (όποια μέρα έρθουν προφανώς) γιατί νωρίτερα δεν υπάρχει κάποιος να παραλάβει. Την Τρίτη μου στέλνουν μήνυμα ότι πήραν τα προϊόντα από το κατάστημα και είναι σε διαδικασία μεταφοράς. Χθες λοιπόν μου στέλνουν ειδοποίηση γύρω στις 12, ότι στο επόμενο 10λεπτο θα μου παραδώσουν (φυσικά ήμουν δουλειά και δεν υπήρχε κάποιος σπίτι). Με παίρνει μετά από λίγα λεπτά τηλέφωνο ο κούριέρ τους ότι είναι κάτω στο σπίτι και δεν απαντά κανείς (προφανλως αφού έλειπα). Του εξηγώ το προφανές και μου λέει οκ, κανονίστε για επαναδρομολόγηση.
Λίγο μετά μου έρχεται μήνυμα από το σκρούτζ ότι η παράδοση απέτυχε και να κανονίσω ηλεκτρονικά (μέσω Βάιμπερ) νέα ημερομηνία και ώρα παράδοσης. Μπαίνω στην εφαρμογή και δηλώνω για σήμερα, στην τελευταία ζώνη ώρας που έδιναν (14:00-19:00) και γράφω και πάλι σημείωση να μην έρθουν πριν τις 15:00.
Ε λοιπόν, 14:10 σήμερα μου έρχεται ηλεκτρονική ειδοποίηση από το σκρουτζ ότι μέσα στο επόμενο μισάωρο θα μου παραδώσουν, και 10 λεπτά μετά (γύρω στις 14:20) με παίρνουν τηλέφωνο για να μου πουν πάλι ότι είναι κάτω από το σπίτι και δεν με βρίσκουν...Αφού λέω στον κούριερ τα αυτονόητα (μας δουλεύει το σκρουτζ, 2 φορές το ίδιο βιολί, δεν διαβάζουν τι τους γράφω κλπ), μου λέει έχετε δίκιο, το ξέρουμε, αυτοί που προγραμματίζουν τα δρομολόγια κάνουν τα δικά τους και τα ακούμε εμείς από τους πελάτες κλπ. Μου λέει ωστόσο, αφού του εξηγώ ότι κατά τις 14:45 θα είμαι σπίτι, ότι θα κάνει άλλη μια απόπειρα να μου παραδώσει σήμερα αφού κάνει μερικές άλλες παραδόσεις στη γειτονιά μου. Τον ευχαριστώ για τον κόπο του και κλείνουμε το τηλέφωνο. 15 λεπτά μετά, λαμβάνω πάλι στο κινητό μου το στερεότυπο μήνυμα ότι δεν με βρήκαν και σήμερα, να κανονίσω επαναδρομολόγηση κλπ.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Μιλάμε για τον ορισμό της προχειρότητας. Κρίμα...