Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Από aliexpress 2 μικρές παραγγελίες, γίνεται συγχώνευση στην Ουγγαρία σε μία και μετά Ελλάδα.
Ξέρει κάποιος ποια μεταφορική χρησιμοποιείτε μετά εντός Ελλάδος;

Ακόμα δεν φαίνεται στο site των ελτα το δέμα.
βαζεις τον ιδιο αριθμο αποστολης?

το εκανα, εμφανιστικε αλλα στο site του alli περισσοτερα αναφερει σχετικα με τα σημεια tracking.

Ρε παιδιά αυτό το σημαίνει?? Γιατί κάτι βίδες που είχα παραγγείλει μου έγραφε εσταλει στο κουριερ comet και παρέλαβα.

Attachments

• Screenshot_20220112_203503_com.banggood.client.jpg
    Screenshot_20220112_203503_com.banggood.client.jpg
    175.7 KB · Views: 35
Εχουν γίνει τραγικά τα κουριερ, ηθελα να μαθω τι τα πληρώνουμε;
Αμα ειναι έτσι θα τα περνουμε απο το φυσικο μαγαζί, εχω παραγγειλει απο την δευτερα εχω και άδεια Παρασκευή παω δουλεια και ακόμα να παραλάβω εντωμεταξυ μαγαζι εντός Αττικής, να δειτε αυριο που παω δουλεια τοτε θα ερθει και θα λείπω

Ενώ την πρώτη φορά που έκανα αγορά μέσω σκρουτζ με παράδοση με την εταιρεία τους (skroutz last mile) ήμουν μάλλον ικανοποιημένος με την ταχύτητα παράδοσης και την εν γένει εξυπηρέτηση, την δεύτερη φορά και (ειδικά) την τελευταία (προχθές) αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι μας δουλεύουν στεγνά.
Κάνω παραγγελία τη Δευτέρα το απόγευμα μέσω σκρουτζ όπου βάζω σημείωση για την παράδοση ότι επιθυμώ να γίνει μετά τις 3 το μεσημέρι (όποια μέρα έρθουν προφανώς) γιατί νωρίτερα δεν υπάρχει κάποιος να παραλάβει. Την Τρίτη μου στέλνουν μήνυμα ότι πήραν τα προϊόντα από το κατάστημα και είναι σε διαδικασία μεταφοράς. Χθες λοιπόν μου στέλνουν ειδοποίηση γύρω στις 12, ότι στο επόμενο 10λεπτο θα μου παραδώσουν (φυσικά ήμουν δουλειά και δεν υπήρχε κάποιος σπίτι). Με παίρνει μετά από λίγα λεπτά τηλέφωνο ο κούριέρ τους ότι είναι κάτω στο σπίτι και δεν απαντά κανείς (προφανλως αφού έλειπα). Του εξηγώ το προφανές και μου λέει οκ, κανονίστε για επαναδρομολόγηση.
Λίγο μετά μου έρχεται μήνυμα από το σκρούτζ ότι η παράδοση απέτυχε και να κανονίσω ηλεκτρονικά (μέσω Βάιμπερ) νέα ημερομηνία και ώρα παράδοσης. Μπαίνω στην εφαρμογή και δηλώνω για σήμερα, στην τελευταία ζώνη ώρας που έδιναν (14:00-19:00) και γράφω και πάλι σημείωση να μην έρθουν πριν τις 15:00.
Ε λοιπόν, 14:10 σήμερα μου έρχεται ηλεκτρονική ειδοποίηση από το σκρουτζ ότι μέσα στο επόμενο μισάωρο θα μου παραδώσουν, και 10 λεπτά μετά (γύρω στις 14:20) με παίρνουν τηλέφωνο για να μου πουν πάλι ότι είναι κάτω από το σπίτι και δεν με βρίσκουν...Αφού λέω στον κούριερ τα αυτονόητα (μας δουλεύει το σκρουτζ, 2 φορές το ίδιο βιολί, δεν διαβάζουν τι τους γράφω κλπ), μου λέει έχετε δίκιο, το ξέρουμε, αυτοί που προγραμματίζουν τα δρομολόγια κάνουν τα δικά τους και τα ακούμε εμείς από τους πελάτες κλπ. Μου λέει ωστόσο, αφού του εξηγώ ότι κατά τις 14:45 θα είμαι σπίτι, ότι θα κάνει άλλη μια απόπειρα να μου παραδώσει σήμερα αφού κάνει μερικές άλλες παραδόσεις στη γειτονιά μου. Τον ευχαριστώ για τον κόπο του και κλείνουμε το τηλέφωνο. 15 λεπτά μετά, λαμβάνω πάλι στο κινητό μου το στερεότυπο μήνυμα ότι δεν με βρήκαν και σήμερα, να κανονίσω επαναδρομολόγηση κλπ.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Μιλάμε για τον ορισμό της προχειρότητας. Κρίμα...

Λάζαρε νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γενικότερο και όχι του skroutz...
Όποιος και να ήταν να στο παραδώσει κατά 99% θα υπήρχε η πιθανότητα να στο φέρει πιο νωρίς παρόλο την εισήγηση σου για συγκεκριμένη ώρα..

Πιθανολογώ ότι πρέπει να είσαι πολύ κοντά σε αποθήκη για αυτο και έρχονται αμέσως...

Το λέω αυτό γιατί στις παραδώσεις σχεδόν ποτέ δεν μου έχουν έρθει την ώρα που εχω αναφέρει κατά την πααγγελεια η στην εταιρία courier...

Γενικώς είναι αστα να πάνε η όλη κατάσταση...

Κώστα η διαφορά με το σκρούτζ είναι ότι μετά την πρώτη αποτυχία παράδοσης σου στέλνουν μήνυμα στο viber για να ορίσεις συγκεκριμένη ζώνη ώρας (εγώ δήλωσα την τελευταία ζώνη που είχαν, 14:00-19:00 κι έβαλα επιπλέον σημείωση να περάσουν μετά τις 15:00, όπως είχα κάνει και με την αρχική παραγγελία από τη σελίδα τους). Χτες λοιπόν, ενώ στις 11:22 το πρωί μου έστειλαν μήνυμα στο viber ότι θα περάσουν μεταξύ 15:20-17:20, στις 14:10 μου έστειλαν άλλο μήνυμα ότι θα περάσουν τα επόμενα 30 λεπτά, και μετά από από 5 μόλις λεπτά στις 14:15 μου τηλεφώνησαν για να μου πουν ότι είναι κάτω από το σπίτι και δε βρίσκουν κανέναν...
Δηλαδή μόνοι τους βγάλανε τα μάτια τους, από τη στιγμή που από τη μια προσπαθούν με γραπτές ειδοποιήσεις κάθε τρεις και λίγο να ενημερώνουν (υποτίθεται με ακρίβεια) τον πελάτη για την ώρα που θα παραλάβει, κι από την άλλη στην πράξη κάνουν ότι τους κάτσει βάσει δρομολογίου. Έτσι όμως εκτίθενται διπλά, κι εγώ ως πελάτης όλο αυτό το εισπράττω ως κοροϊδία/δούλεμα.
Από την άλλη πλευρά, έχω τα καλόπαιδα της ACS όπου τους έχει παραδοθεί δέμα από την Αργυρούπολη από τις 5/1 και σήμερα Παρασκευή 14/1 το δέμα δεν φαίνεται στο σύστημά τους ούτε που ακριβώς βρίσκεται...

Ρε παιδιά αυτό το σημαίνει?? Γιατί κάτι βίδες που είχα παραγγείλει μου έγραφε εσταλει στο κουριερ comet και παρέλαβα.
Με ACS έρχεται εδώ. Gls ή dpd το έστειλαν. Αν βάλεις το τρακινγκ στο parcelsapp θα σου εμφανίσει και τον αριθμό αποστολής της ACS.

Χρειαζόμουν ένα dimmer και επειδή το βιαζόμουν το παρήγγειλα από το Skroutz (αν και στο banggood είχε τη μισή τιμή)

• Στις 3/1 το παρήγγειλα
  • Στις 4/1 το έστειλε ο άνθρωπος
  • Στις 5/1 έφτασε στη Speedex Νέας Σμύρνης
  • Στις 16/1, 13 μέρες μετά, "η αποστολή παραμένει στο Σταθμό" !

Χάχα, φοβερό όνομα διαλέξανε ... speedex :p

Παίζει να είχε έρθει πιο γρήγορα από Banggod τελικά, παρά από Λάρισα που το παρήγγειλα :ROFLMAO::p:ROFLMAO:

Attachments

• 2022-01-16_08-54-22.jpg
    2022-01-16_08-54-22.jpg
    70.1 KB · Views: 22
  • Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Ερωτηση:Στην περιπτωση αγορας απο HΠΑ, απο το Ebay,το οποιο υπολογιζει αυτοματα το φορο,αυτος θα προστεθει αυτοματα στο κοστος του αντικειμενου και των μεταφορικων η θα πληρωθει στην Ελλαδα;Ρωτω γιατι προκειται για σεβαστο ποσο και δε θα ηθελα να τον πληρωσω τωρα.

Στο καλαθι του ebay, πριν πληρωσεις, θα δεις να προστιθεται μια επιπλεον σειρα που ονομαζεται VAT και περιλαμβανει τον Ελληνικο ΦΠΑ ο οποιος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ακριβως το 24% του συνολου της αξιας του προιοντος συν τα μεταφορικα. Yπαρχουν καποιες περιπτωσεις οπου ο (Ελληνικος) ΦΠΑ ειναι μικροτερος πχ. στα βιβλια και αλλου.

Εαν δεν δεις το VAT (ΦΠΑ) να εχει προστεθει, σημαινει οτι δεν εχει υπολογιστει, οποτε θα πληρωσεις στην Ελλαδα και τον ΦΠΑ αλλα και τελη εκτελωνισμου.

• Like
Reactions: Θρησκος