Tαχυδρομεία - Τελωνεία

και αυτο εξηγει γιατι πανε καλυτερα καποιες μαυρισμενες ταχυμεταφορικες...εχουν χασει ογκο δουλειας.

στην πολη μοου καθε 3 μηνες μπαινει και νεο boxnow.... σχεδον διπλασιο σε θυριδες απο το προηγουμενο...
θα μου πεις οτι πρεπεις να πας ο ιδιος εκει.
ναι αλλα ετσι δεν μας εμαθαν οι μεγαλκες μεταφορικες?
Ας προσεχαν.

και μη μου πειτε οτι χανονται θεσεις εργασιας ετσι...
Βλεπω μεταφορικη της εριοχης μου που αλλαξε προσωπικο οταν θεσμοθετηθηκαν ξανα οι τριετιες.
Αυτο ακριβώς.

Η αγορα θα βρει τον τροπο.

Και ναι το ΒΟΧ εχει δωσει λυση.
Περιμενετε να μπει ξαι στα νησια να δειτε που θα πανε κατι απαραδεκτες μεταφορικες.

• Like
Reactions: KOSSTV and kospap
Δεν έχω αγοράσει ποτέ με αντικαταβολή γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από αυτό.Να πληρώνω δηλαδή κάθε φορά 3 ευρώ για να αγοράσω κάτι που μπορεί να κάνει 5,10,20 ή και 30 ευρώ και παράλληλα με αυτό τον τρόπο να δίνω χρήμα σε αυτόν που θα φταίει για το αν αργήσω να το παραλάβω,δηλαδή την μεταφορική και την ίδια στιγμή να μην είμαι κατοχυρωμένος για τίποτα απολύτως.Αν θέλει να μου κάνει π@@@στιά ο πωλητής,θα μου βάλει μέσα στο δέμα μία βρώμικη κάλτσα ή αντί για κινητό,μία πέτρα και θα την έχω πατήσει αφού ο άνθρωπος που σου παραδίδει το δέμα δεν σε αφήνει να το ανοίξεις για να το ελέγξεις.Μια μ@@@κία και μισή είναι και όπως πολύ σωστά και πιάστηκε το χέρι του koupa να το γράφει,αυτός που τιμωρείται είναι ο πωλητής και όχι η μεταφορική.Η αντικαταβολή χρησιμοποιείται κυρίως από κάτι νοικοκυρές ή κοριτσάκια που παραγγέλνουν το ίδιο προιόν από 2 ή και περισσότερα καταστήματα και παραλαμβάνουν αυτό που θα έρθει γρηγορότερα.

Temu. Κατω απο δεκα μερες παραδοση και μάλιστα στην Χίο!
Μπράβο τους.
και σιγα να μην επερναν χαμπαρι οι κινεζει το boxnow....εκει θα μου ερθει η χθεσινη παραγγελια

ΕΛΤΑ στην πόλη μου. 3 διανομείς, πληθυσμός 7000+ κάτοικοι και έδρα όλων των επαρχιακών Δημοσίων Υπηρεσιών. Ο ένας διανομέας παιδικός φίλος και συμμαθητής. Γαμώ τα παιδιά και ελάχιστα παράπονα στην πόλη μας. ΟΚ δεν κάνουν διανομές δεμάτων πάντα αλλά όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Βασικά ξέρουν μετά από τόσα χρόνια τους πελάτες και εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα. Πχ ο "Γιώργος" ΠΑΝΤΑ παραγγέλνει ότι χρειάζεται οπότε του το πάνε. Η "Μαρία" παραγγέλνει 10 φορέματα και μπορεί να μην πάρει κανένα. Εννοείται τη "γειώνουν". Αλλά θα προσπαθήσουν να βγάλουν δουλειά. Θέλουν να εξυπηρετήσουν για δικό τους καλό. Διότι ξέρουν ότι την επόμενη μέρα μαζί με τα 500 δέματα θα έχουν και άλλα 200 από χτες ΚΟΚ.

Στη διπλανή πόλη με 4500 κατοίκους έχουν 2 διανομείς. Ο ένας παλιός γνωστός. ΠΑΝΤΑ κουρασμένος και μέσα στη "μίρλα". Ποτέ δε θα τον δεις με χαμόγελο. Φυσικά δέμα δε θα πάρεις ούτε με αίτηση αν μένεις στην περιοχή που εξυπηρετεί. ΠΟΤΕ. Μόνο στο κατάστημα. Ξέρω πολλές περιπτώσεις που έχει αρνηθεί να παραδώσει φάκελο. Και ας μοιράζει λογαριασμούς. ΟΚ το δέμα. Αλλά ΦΑΚΕΛΟ ρε φίλε; Μαζί με τα άλλα θα το βάλεις. Μηδέν όγκος. Ο τύπος στα @@ του. Σου λέει θα μοιράσω τους λογαριασμούς από τις τράπεζες που μας πρήζουν και τα σπίτια είναι στη θέση τους και σιγά μην κυηγάω τον άλλο. Αφού το παράγγειλε ας έρθει να το πάρει.

• Like
Reactions: enduras1
Εγώ την αντικαταβολή τη χρησιμοποιώ μόνο αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα παραλάβω το δέμα.
Και φυσικά στην αντικαταβολή ανοίγεις το δέμα μπροστά στο courier, αλλιώς δεν παραλαμβάνεις.
Ποιο το νόημα αν παραλάβεις απλά ένα κλειστό κουτί αν δεν ξέρεις τι έχει μέσα;

Aντικαταβολη χρησιμοποιουν και εκεινοι που δεν εχουν credit/debit card, ειτε δεν θελουν για καποιο λογο να χρησιμοποιησουν αλλο τροπο πληρωμής.

Προσφατα πηρα ενα ακριβο
έπιπλο δωματιου με αντικαταβολη επειδη δεν ειχε συγκεκριμενη ημερομηνία παραδοσης. Παρελαβα μετα διμηνο χωρίς να ανησυχω..

• Like
Reactions: lazarefa
Εγώ την αντικαταβολή τη χρησιμοποιώ μόνο αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα παραλάβω το δέμα.
Και φυσικά στην αντικαταβολή ανοίγεις το δέμα μπροστά στο courier, αλλιώς δεν παραλαμβάνεις.
Ποιο το νόημα αν παραλάβεις απλά ένα κλειστό κουτί αν δεν ξέρεις τι έχει μέσα;
άνοιξες ποτέ δέμα με αντικαταβολή πριν το πληρώσεις ;; ΜΠΡΑΒΟ !!!
εγώ ποτέ δεν κατάφερα κάτι τέτοιο!!
-αν δεν το πληρώσεις δεν το ανοίγεις , και το στέλνω πίσω.... (τα λόγια των κούριερς)

-αν δεν το πληρώσεις δεν το ανοίγεις , και το στέλνω πίσω.... (τα λόγια των κούριερς)

Και εμένα μου το έχουν πει και τους είπα "πάρε το πίσω".
Δεν μιλάμε να έχω παραγγείλει κάτι φτηνό, εκεί δεν αξίζει καν να σε κλέψουν.
Αν είναι κάτι χοντρό, ποτέ!

Edit: Πάντα ενημερώνω τον πωλητή ότι θα γίνει έλεγχος πριν παραλάβω.

• Like
Reactions: vlad66
Υπ όψιν, αν παραλάβεις λευκή συσκευή από τον Κωτσόβολο (και όχι μόνο), ο μεταφορέας είναι υποχρεωμένος να σε ρωτήσει αν θέλεις να ξεπακετάρει τη συσκευή ή όχι.
Και από την επόμενη εβδομάδα θα τον υποχρεώνει και το pod του.
Και όχι μόνο να ξεπακετάρει, αλλά και να ελέγξει για γρατζουνιές/χτυπήματα.

Ο έλεγχος είναι υπηρεσία που υποχρεούται να σου προσφέρει η εταιρία μεταφορών αν ζητηθεί από τον πωλητή.
Άντε και σου έρχεται ένα εμφανώς ταλαιπωρημένο κουτί.
Το παραλαμβάνεις επειδή νιώθεις τυχερός ή δεν το παραλαμβάνεις χωρίς να ξέρεις αν είναι μόνο η συσκευασία ή και το προϊόν στραπατσαρισμένο;

Μου έχει τύχει να παραλάβω στραπατσαρισμένο κουτί από κάβα που άνοιξα και οι τύποι είχαν τόσα αεροπλάστ μέσα που τα μπουκάλια ήταν άθικτα!
Τίγκα στα αυτοκόλλητα "Εύθραυστο", μέχρι και η ταινία που είχαν χρησιμοποιήσει για να το πακετάρουν το έγραφε παντού.

Και εμένα μου το έχουν πει και τους είπα "πάρε το πίσω".
Δεν μιλάμε να έχω παραγγείλει κάτι φτηνό, εκεί δεν αξίζει καν να σε κλέψουν.
Αν είναι κάτι χοντρό, ποτέ!

Edit: Πάντα ενημερώνω τον πωλητή ότι θα γίνει έλεγχος πριν παραλάβω.

Όταν πούλαγα κάτι ακριβό και ο αγοραστής ήθελε να το δει πρώτα έλεγα στο κούριερ και έγραφα στο πακέτο "να γίνει έλεγχος παρουσία κούριερ".
Αλλιώς ΔΕΝ το άνοιγαν. Τώρα το έχουν καταργήσει (Γενική Ταχ. και ACS)

Για αυτό και το έγραψα.
Νομίζω πρέπει να είναι ενημερωμένο το courier για να γίνει κάτι τέτοιο.
Αλλά ακόμη και με paypal, όταν έρχονται πράγματα από Amazon, Temu κλπ τραβάω σε video το unboxing για να είμαι σίγουρος.

Θα κλάψουνε μανούλες και θα γεμίσουν οι τσέπες των ιδιωτικών courier.

Συγχωνεύονται τα ΕΛΤΑ courier με τα ΕΛΤΑ. Να δω το φίλο μου για τον οποίο έγραψα πριν λίγες μέρες ότι είναι μέσα στη μίρλα, να περιμένει πιπινάκι με babydoll που μετράει τα δίευρα να δει αν του βγαίνει η αντικαταβολή για το δέμα.

Πρωτοσέλιδο θα γίνουμε. Αιμοσταγής δολοφόνος κατακρεούργησε νεαρή κοπέλα.