TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι δίσκοι σε τι format είναι διαμορφωμένοι; Δεν παίζουν στην τηλεόραση όλα.
Επίσης έχουν δικό τους τροφοδοτικό ή μήπως είναι 2,5άρηδες με τροφοδοσία USB;
είναι 2,5 με usb τροφοδοσία (Εξωτερικός Σκληρός Δίσκος HDD Seagate Expansion 2TB USB 3.0 2.5-inch ( δεν εχω κανει καμια διαμορφωση ....εβαλα αρχεια μεχρι 90 giga μια ταινια και τα επαιζε κανονικα ... και τωρα δεν βλεπει τα αρχεια... τον βλεπει σαν σκληρο λεει εχει διαθεσιμο 35 giga ελευθερο χωρο αλλα περιεχομενα τιποτα...σκεφτηκα μηπω τραυματισα την θυρα usb αλλα δεν θα επαιζε κανεναν σκληρο αντιθετα παιζει αλλους και ολη την ωρα μεταφερω αρχεια απο δισκο σε δισκο ,,επιση προσεξα οτι παιζει λιγο η θυρα usb πανω κατω 1-2 χιλιοστα........ .Τωρα εχω το 7-hub αλλα βλεπω οτι εργονομικα η θυρα usb ειναι σε λαθος θεση πολυ ψηλα ακομα και με hub .... τα δε 3-4 hdmi πρακτικα δεν θα τα χρησιμοποιησω ποτε εκτος της cosmote tv .... ειμαι εδω και 25 χρονια φαν του home cinema με laser disc,bluray ,kodi ,stremio,Sony topaz 720p...yamaha DSP A2...

Εάν "βιάζεσθε" και δεν θέλετε να μπλέξετε με στικάκια κλπ, βάζοντας ως region UK / G.Britain υπάρχει πιθανότητα να πάρετε αυτόματα (ΟΤΑ) την έκδοση 420;)

• Like
Reactions: lentozo
Eχω παραγγειλει την 75αρα και αν καποιος κατοχος μπορει να μετρηση και να μου πει ποσα εκατοστα αποσταση ειναι το κατω μερος της
τηλεορασης ως τις κατω τρυπες στην πλατη της συσκευης εκει που βιδωνει η βαση τοιχου... Εχω ηδη βαση 400x400 στην τηλεοραση που εχω
τωρα και ταιριαζει και στην καινουρια, απλα εχω απο κατω επιπλο και δεν ξερω αν χωραει. Δεν βρηκα καπου τη συγκεκριμενη πληροφορια.
Καλημέρα! Κάποιος κάτοχος της 75αρας παρακαλώ....

Καλημέρα! Κάποιος κάτοχος της 75αρας παρακαλώ....
Από τις φωτογραφίες στο λινκ, δες την όψη της πλάτης, μέτρα τις αποστάσεις με ένα χαρακάκι ή ένα διαβήτη, και βρες τις αναλογίες με την απλή μέθοδο των τριών.
Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν απόλυτα ακριβές.

https://www.tcl.com/gr/el/tvs/75-c805

• Like
Reactions: stafos30
Από τις φωτογραφίες στο λινκ, δες την όψη της πλάτης, μέτρα τις αποστάσεις με ένα χαρακάκι ή ένα διαβήτη, και βρες τις αναλογίες με την απλή μέθοδο των τριών.
Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν απόλυτα ακριβές.

https://www.tcl.com/gr/el/tvs/75-c805
Είσαι ωραίος ρε φίλε! Δεν το χα σκεφτεί έτσι... Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: etien
Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος αν είναι αυτό το τελευταίο firmware που υπάρχει ; Γιατί αυτό μου έβγαλε πριν λίγο που τσεκαρα.
Ευχαριστώ.

Attachments

• IMG_20241215_171501.jpg
    IMG_20241215_171501.jpg
    1.6 MB · Views: 34
Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος αν είναι αυτό το τελευταίο firmware που υπάρχει ; Γιατί αυτό μου έβγαλε πριν λίγο που τσεκαρα.
Ευχαριστώ.
Καλησπερα! Εχω την 75αρα απο χτες και εχει αυτο το firmware....

Attachments

• 462572857_1163266551886172_3647088620635023521_n.jpg
    462572857_1163266551886172_3647088620635023521_n.jpg
    108.9 KB · Views: 25
  • Like
Reactions: TerI
Καλησπερα! Εχω την 75αρα απο χτες και εχει αυτο το firmware....
Το τελευταίο firmware ευρωπαϊκά είναι το v412, στην Αγγλία το 420. Αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση γιατί στην Ελλάδα νομίζω ότι πάει αργά το πραγμα... Πηγαίνετε Ρυθμίσεις-Καναλια και Εισοδοι-Καναλι-Σαρωση καναλιών. Και στην Χωρα/Περιοχή αλλάξτε, για την 412 βάλτε Ιταλία και για την 420 βάλτε Αγγλία και κάντε ενημέρωση συστήματος... αφού γίνει η εγκατάσταση κάντε επανεκκίνηση η κλείσιμο και άνοιγμα και γυρίστε το σε Ελλάδα.

• Like
Reactions: stafos30
Το τελευταίο firmware ευρωπαϊκά είναι το v412, στην Αγγλία το 420. Αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση γιατί στην Ελλάδα νομίζω ότι πάει αργά το πραγμα... Πηγαίνετε Ρυθμίσεις-Καναλια και Εισοδοι-Καναλι-Σαρωση καναλιών. Και στην Χωρα/Περιοχή αλλάξτε, για την 412 βάλτε Ιταλία και για την 420 βάλτε Αγγλία και κάντε ενημέρωση συστήματος... αφού γίνει η εγκατάσταση κάντε επανεκκίνηση η κλείσιμο και άνοιγμα και γυρίστε το σε Ελλάδα.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερα θεματα η tv παίζει άψογα (τουλάχιστον σε αυτά που τη δουλευω εγώ) οπότε δεν υπάρχει λόγος πρόωρης αναβαθμισης της. Όταν έρθει η ώρα ας το κάνει απο μόνη της.

Τίποτα calibration, έχετε υπόψη σας?
Το ένα που έχω βρεί είναι αυτό :

Το ένα που έχω βρεί είναι αυτό :
και μετά εδώ αυτό :

Η QM8G είναι διαφορετικό μοντέλο από την C805.
Το αντίστοιχο στην αμερικανική αγορά είναι η QM7.
Αν θέλετε να βάλετε έτοιμες ρυθμίσεις ψάξτε την έτσι.

Η QM8G είναι διαφορετικό μοντέλο από την C805.
Εδώ μάλλον έχεις άδικο. H C805 κυκλοφορεί με διαφορετικά ονόματα και ένα από αυτά είναι "QM8B". Ακόμα και στα δικά μας Settings θα την βρεις ως C755 (ακόμα και στο κουτί της συσκευασίας της την αναφέρει έτσι). Πρόκειται για διαφορετικά ονόματα της ίδιας ακριβώς τηλεόρασης! Κάπου είχα και ένα screenshot ΟΛΩΝ των διαφορετικών ονομάτων της, αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Έτσι ενδεικτικά (Google it):
The C805 (alternative model names: C755, C803,C804, C809, MQLED80, QM8B) has a newer processor with Android 12 but a few less dimming zones and less peak brightness.

• Like
Reactions: gious21
Εγώ είχα δει αυτό:

View attachment 243851

Γενικά πάντως είναι εκνευριστικό αυτό με τα διαφορετικά ονόματα στα προϊόντα.

Και πάλι δεν αντιστοιχουν οι αμερικάνικες που αναφέρονται παραπάνω με την C805(C755), διαφέρουν στις ζώνες ελέγχου,στο spectral power distribution,στην φωτεινότητα ,έχουν διαφορετικά panel και οπίσθιους φωτισμούς.
Για αυτό τον λόγο και στο ποστ1 του παρόντος νήματος δεν έχουν μπει αμερικάνικα reviews.

• Like
Reactions: gious21
Προφανώς.
Μόνο εξειδικευμένο καλιμπραρισμα από τεχνικό με γνώσεις & ειδικό εξοπλισμό θα μας δώσει τα μέγιστα που μπορεί να δώσει η τηλεόραση μας

Η QM8 είναι διαφορετικό μοντέλο από την C805.
Θα επανέλθω. Εδώ λες ότι η QM8 είναι διαφορετικό μοντέλλο από την C805 !!! Σε αυτό αναφέρθηκα και σε αυτό επιμένω ότι δεν πρέπει να έχει διαφορά με την C805 ή C755 (όπως επ΄σιης αναφέρεται πιθανότατα η C805 στην χάρτινη συσκευασία της - εάν την έχεις ψάξτην;))....επίσης στα Settings της TV την έχει ως C755 ! Δεν αναφέρθηκα στην ονομασία QM7 !!!
Τέλος να πω ότι όταν μου άλλαξαν εμένα mainbord (λόγω προβλήματος tuner) αναγνωρίσθηκε στο κινητό/λαπτοπ ως QM8b, εάν θυμάμαι καλά;)

• Like
Reactions: gious21 and lentozo
Θα επανέλθω. Εδώ λες ότι η QM8 είναι διαφορετικό μοντέλλο από την C805 !!! Σε αυτό αναφέρθηκα και σε αυτό επιμένω ότι δεν πρέπει να έχει διαφορά με την C805 ή C755 (όπως επ΄σιης αναφέρεται πιθανότατα η C805 στην χάρτινη συσκευασία της - εάν την έχεις ψάξτην;))....επίσης στα Settings της TV την έχει ως C755 ! Δεν αναφέρθηκα στην ονομασία QM7 !!!
Τέλος να πω ότι όταν μου άλλαξαν εμένα mainbord (λόγω προβλήματος tuner) αναγνωρίσθηκε στο κινητό/λαπτοπ ως QM8b, εάν θυμάμαι καλά;)
H c805(c755) ειναι χωρις soundwoofer(2*20W=40W) η Om8b ειναι με soundwoofer (2x20w+1x10w =50w)

δεν γινεται αυτο ....παλι δεν βρισκει την 420....λεει οτι το συστημα ειναι ενημερωμενο

Καλημέρα σε όλους.
Βοηθήστε λίγο τον "άσχετο" μερες που είναι..
Έχω την 75άρα 805. Συνδεδεμενη με το Nvidia Sheild και με την εφαρμογή Eon. Κεραία δεν έχω συνδέσει απο πίσω της. Υπάρχει τρόπος να βλέπω υβριδική τηλεόραση με τον εξοπλισμό που ήδη έχω χωρίς να μπω στην διαδικασία να βάλω κεραία?
Ευχαριστώ και καλές γιορτές εύχομαι σε όλο το φόρουμ.