TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και πάλι δεν αντιστοιχουν οι αμερικάνικες που αναφέρονται παραπάνω με την C805(C755), διαφέρουν στις ζώνες ελέγχου,στο spectral power distribution,στην φωτεινότητα ,έχουν διαφορετικά panel και οπίσθιους φωτισμούς.
Για αυτό τον λόγο και στο ποστ1 του παρόντος νήματος δεν έχουν μπει αμερικάνικα reviews.

Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε σωστό καλιμπράρισμα ....
έστω κάποιος απο εδώ στο forum αν το έχει πετύχει για να δοκιμάσουμε και εμείς?

Καλημέρα σε όλους.
Βοηθήστε λίγο τον "άσχετο" μερες που είναι..
Έχω την 75άρα 805. Συνδεδεμενη με το Nvidia Sheild και με την εφαρμογή Eon. Κεραία δεν έχω συνδέσει απο πίσω της. Υπάρχει τρόπος να βλέπω υβριδική τηλεόραση με τον εξοπλισμό που ήδη έχω χωρίς να μπω στην διαδικασία να βάλω κεραία?
Ευχαριστώ και καλές γιορτές εύχομαι σε όλο το φόρουμ.
Καλημέρα.
Δεν νομίζω ότι χωρίς κεραία να μπορείς να έχεις την υβριδική έτσι "αυτόματα" όπως την έχουμε εμείς με κεραία (κόκκινο κουμπάκι κλπ).
Όμως σχεδόν όλοι οι σταθμοί έχουν δικά τους apk στο Playstore. Βάζεις αυτά από τους σταθμους που σε ενδιαφέρουν και μέσω αυτών παίρνεις σχεδόν ότι έχει και η υβριδική τους.
Ειδικά η ΕΡΤ έχει εξαιρετικό apk για το ERTflix, που κατά την γνώμη μου έχει και το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο (σειρές on demand, ταινίες κλπ και φυσικά και live περιεχόμενο).
Εάν έχεις ΔΕΗ ή Cosmote παίρνεις και 9 ή 12 μήνες δωρεάν ANT1+.

Καλημέρα.
Δεν νομίζω ότι χωρίς κεραία να μπορείς να έχεις την υβριδική έτσι "αυτόματα" όπως την έχουμε εμείς με κεραία (κόκκινο κουμπάκι κλπ).
Όμως σχεδόν όλοι οι σταθμοί έχουν δικά τους apk στο Playstore. Βάζεις αυτά από τους σταθμους που σε ενδιαφέρουν και μέσω αυτών παίρνεις σχεδόν ότι έχει και η υβριδική τους.
Ειδικά η ΕΡΤ έχει εξαιρετικό apk για το ERTflix, που κατά την γνώμη μου έχει και το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο (σειρές on demand, ταινίες κλπ και φυσικά και live περιεχόμενο).
Εάν έχεις ΔΕΗ ή Cosmote παίρνεις και 9 ή 12 μήνες δωρεάν ANT1+.
Ναι έχω ΔΕΗ και γνωρίζω για το ANT1+ . Πιο πολύ με ενδιαφέρει ο Alpha που θέλει η σύζηγος και το παιδί να βλέπουν μια συγκεκριμένη σειρά.
Με αυτό εδώ θα κάνω δουλειά χωρίς να μπλέξω με καλώδια και εγκατασταση κεραίας?

Ναι έχω ΔΕΗ και γνωρίζω για το ANT1+ . Πιο πολύ με ενδιαφέρει ο Alpha που θέλει η σύζηγος και το παιδί να βλέπουν μια συγκεκριμένη σειρά.
Με αυτό εδώ θα κάνω δουλειά χωρίς να μπλέξω με καλώδια και εγκατασταση κεραίας?
Συγνώμη τι είναι αυτό?o_O Γιατί να πάρεις κάτι τέτοιο? Αυτό επίσης θέλει κεραία ! Είναι για παλιές τηλεοράσεις, για λαπτοπ κλπ.
Δοκίμασες να βάλεις κάποια φορητή και μικρού μεγέθους κεραία? Πολλές φορές μπορεί να έχουν εξαιρετική λήψη (ανάλογα με την περιοχή βέβαια). Εγώ πέρα από την κεντρική κεραία έχω και 2 τέτοιες γιατί:
- στον ένα χώρο δεν είχε παροχή κεραίας
- σε έναν άλλο χώρο, για κάποιο λόγο, η κεντρική κεραία κάνει "νερά"
Πρέπει βέβαια να την βάλεις κοντά σε παράθυρο. Κόστος γύρω στα 15-20 ευρώ. Τροφοδοσία από USB (μπορει να πάρει και από το USB της τηλεόρασης).
Κάτι σαν αυτήν https://www.skroutz.gr/s/17223128/D...o.html?product_id=204309160&sponsored=listing
Η μία από τις δικές μου είναι Philips Digital TV antenna indoor/in car
1.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: TerI
Συγνώμη τι είναι αυτό?o_O Γιατί να πάρεις κάτι τέτοιο? Αυτό επίσης θέλει κεραία ! Είναι για παλιές τηλεοράσεις, για λαπτοπ κλπ.
Δοκίμασες να βάλεις κάποια φορητή και μικρού μεγέθους κεραία? Πολλές φορές μπορεί να έχουν εξαιρετική λήψη (ανάλογα με την περιοχή βέβαια). Εγώ πέρα από την κεντρική κεραία έχω και 2 τέτοιες γιατί:
- στον ένα χώρο δεν είχε παροχή κεραίας
- σε έναν άλλο χώρο, για κάποιο λόγο, η κεντρική κεραία κάνει "νερά"
Πρέπει βέβαια να την βάλεις κοντά σε παράθυρο. Κόστος γύρω στα 15-20 ευρώ. Τροφοδοσία από USB (μπορει να πάρει και από το USB της τηλεόρασης).
Κάτι σαν αυτήν https://www.skroutz.gr/s/17223128/D...o.html?product_id=204309160&sponsored=listing
Η μία από τις δικές μου είναι Philips Digital TV antenna indoor/in car
View attachment 244219
Ευχαριστώ πολυ. Θα το δω .

Αν εχεις καλο σημα στην περιοχη ακομα και με ενα απλο καλωδιο κεραιας σκετο μπορεις να πιασεις
Το παιρνεις και ξεγυμνωνεις 5-6 ποντους την ακρη και δοκιμαζεις θεσεις μεχρι να πιασει

Ο πιο γρηγορος τροπος να παμε στα καναλια της τιβι οταν ειμαστε μεσα σε μια εφαρμογη ποιος ειναι ?

• Like
Αν εχεις καλο σημα στην περιοχη ακομα και με ενα απλο καλωδιο κεραιας σκετο μπορεις να πιασεις
Το παιρνεις και ξεγυμνωνεις 5-6 ποντους την ακρη και δοκιμαζεις θεσεις μεχρι να πιασει

Ο πιο γρηγορος τροπος να παμε στα καναλια της τιβι οταν ειμαστε μεσα σε μια εφαρμογη ποιος ειναι ?
Καλημέρα και χρόνια καλά... Το κουμπι δεξιά και δίπλα στο κεντρικό (home) σε πάει στα κανάλια της tv. Δείχνει μια tv με κεραία από πάνω.

Έχω κάνει και άλλες φορές το ερώτημα άλλα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση και θα προσπαθήσω άλλη μια φορά. Όταν αγόρασα την συγκεκριμένη τηλεόραση δούλευε άψογα η αυτόματη επιλογή καλύτερου ηχητικού σήματος. Την έχω συνδεμένη με οπτική ίνα και μόλις αναγνώριζε 5,1 ή atmos αυτόματα το γύρναγε . Μετά από όλες αυτές τις αναβαθμίσεις αυτό έχει σταματήσει να λειτουργεί. Έχει κάποιος κάποια ιδέα??? Τι μπορεί να φταίει??? Τώρα αναγκαστικά μόνο χειροκίνητα πλέον.

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Έκανα ας το πούμε ένα μικρό "δώρο" στον εαυτό μου και αγόρασα calibrated settings της τηλεόρασης απο εδώ https://payhip.com/tvcalibrationwithdarko.
Μπορώ όμως αν θέλετε να τις ανεβάσω σε pdf και όποιος ενδιαφέρεται τις δοκιμάζει. Στην δική μου περίπτωση είμαι πολύ ευχαριστημένος , η εικόνα και η γενικότερη ισσοροπία χρωμάτων είναι πολύ καλύτερη απ'οσες ρυθμίσεις και δοκιμές έχω κάνει εγώ ο ίδιος όλο αυτόν τον καιρό οπότε έχω κρατήσει πλέον αυτές.

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Έκανα ας το πούμε ένα μικρό "δώρο" στον εαυτό μου και αγόρασα calibrated settings της τηλεόρασης απο εδώ https://payhip.com/tvcalibrationwithdarko.
Μπορώ όμως αν θέλετε να τις ανεβάσω σε pdf και όποιος ενδιαφέρεται τις δοκιμάζει. Στην δική μου περίπτωση είμαι πολύ ευχαριστημένος , η εικόνα και η γενικότερη ισσοροπία χρωμάτων είναι πολύ καλύτερη απ'οσες ρυθμίσεις και δοκιμές έχω κάνει εγώ ο ίδιος όλο αυτόν τον καιρό οπότε έχω κρατήσει πλέον αυτές.
χρονια πολλά ... ανεβασε τες να τις δοκιμασουμε και εμεις

• Like
Reactions: klamia71
Τις HDR δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα . Οπότε καλές δοκιμές σε όλους και περιμένω εντυπώσεις.

Οι ρυθμίσεις είναι μόνο για αναφορά.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας δώσουν την καλύτερη εικόνα που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας και κατάλληλη για το περιβάλλον προβολής σας (ειδικά ισορροπία λευκού, ρυθμίσεις συστήματος γάμμα και χρώματος που διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα).
Αυτό παρέχεται μόνο για αναφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, καθώς οι τιμές βαθμονόμησης ποικίλλουν ανά μεμονωμένη μονάδα ακόμη και για το ίδιο μοντέλο λόγω κατασκευαστικών ανοχών.
Εάν θέλετε μια εγγυημένη βαθμονομημένη εικόνα, καλέστε έναν επαγγελματία βαθμονομητή τηλεόρασης.

Attachments

Τις HDR δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα . Οπότε καλές δοκιμές σε όλους και περιμένω εντυπώσεις.
Τέρι σε ευχαριστούμε, καλές γιορτές σε όλους.

• Like

Οι ρυθμίσεις είναι μόνο για αναφορά.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας δώσουν την καλύτερη εικόνα που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας και κατάλληλη για το περιβάλλον προβολής σας (ειδικά ισορροπία λευκού, ρυθμίσεις συστήματος γάμμα και χρώματος που διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα).
Αυτό παρέχεται μόνο για αναφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, καθώς οι τιμές βαθμονόμησης ποικίλλουν ανά μεμονωμένη μονάδα ακόμη και για το ίδιο μοντέλο λόγω κατασκευαστικών ανοχών.
Εάν θέλετε μια εγγυημένη βαθμονομημένη εικόνα, καλέστε έναν επαγγελματία βαθμονομητή τηλεόρασης.
Teri για την 805 δηλ που έχουμε ποιες αντιστοιχες ρυθμίσεις θα δοκιμάσουμε απο αυτές που λέει μεσα το Pdf ? γιατί έχει για 745 απ οτι είδα και για 655 σωστά?

Ενα θεματακι έχω με την 55αρα.

Όταν την ανοίγω από standby, αρκετές φορές το πάνελ μου είναι πιο φωτεινό από ότι είναι ρυθμισμένο.

To gamma to έχω στο 4 (στο πιο σκοτεινό).
Όταν το πάω στο 3, σκοτεινιαζει όπως πρέπει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις μου και όταν το ξαναβάλω στο 4, επίσης σκοτεινιαζει περισσότερο και γίνεται όπως πρέπει κ όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή.

Εχει κάνεις καμιά ιδεα;

Καλησπέρα σε ούλους.
εχω βρει τα παρακάτω για οποίον ενδιαφέρετε. IMG και OTA ολες οι εκδώσεις.
Και αν θέλετε να σας δώσω και το κανάλι στο Telegram.

Entering in the Service Menu

TV Settings > Picture > Advanced > Brightness > Contrast and type ...
1950 - General Service Menu (Design Menu)
9735 or 6428 - Subsection Factory Menu
9705 - Subsection Service Menu
6405 - subsection Hotel Menu
6425 - TV Running Time..and quick access to reset (Reset All and Reset Shop)

• Like
Reactions: gious21
Καλησπέρα παιδιά .... αντιμετωπίζετε και εσείς πρόβλημα στην αναβάθμιση της εφαρμογής Gallery απο το Store ? Όποτε προσπαθώ να την κάνω ενημέρωση μόνο αυτή είναι κολλημένη. :unsure:

Καλησπέρα παιδιά .... αντιμετωπίζετε και εσείς πρόβλημα στην αναβάθμιση της εφαρμογής Gallery απο το Store ? Όποτε προσπαθώ να την κάνω ενημέρωση μόνο αυτή είναι κολλημένη. :unsure:
Εννοείτε!!!

• Like
Reactions: lentozo and gious21