Τεχνικές Macro φωτογράφησης : Focus Stacking , Focus Bracketing etc…

Πήρα και ένα macro rail neewer για να μπορώ να κάνω λίγο μπρος πίσω όταν δε γίνεται να γίνει με το τρίποδο.. θα κάνω και κάνα στακ με τον manual macro Pergear...

Attachments

• Screenshot_2024-07-26-18-25-40-555_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2024-07-26-18-25-40-555_com.miui.gallery-edit.jpg
    609.1 KB · Views: 15
Το πρώτο σχετικά πετυχημένο (αν εξαιρέσουμε τις κεραίες) stacking μου.
Z5 + 105mm Z mc
14 λήψεις f8 iso αν θυμάμαι καλά 250.
Βήμα μετατόπισης εστίασης στο focus shift ( από το 1 μέχρι το 10) έβαλα 5 και μετά method B στο Helicon focus τις 14 φωτό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

όχι αμιγώς μάκρο αλλά κοντά, με διαφορές φακών, τεχνική bracketing Phocus & Helicon stacking.

• Like
Reactions: Struggler
Λέω να πάρω 1-2 τέτοια για πιο στοχευμένο με μικρότερη δέσμη φως.. (για τα μανιτάρια που βγάζω κατά βάση το σκέφτομαι)
Κάποια αντιπρόταση?

ΥΓ. Θα έλεγα ότι το παραπάνω προϊόν είναι η απάντηση της smallrig σε αυτό το προιόν παρακάτω...και αν θυμάμαι καλά είναι ακριβότερο το παρακάτω ...

Last edited:
  • Like
Reactions: LongTom
Της Adaptalux οχι απλά ακριβότερο, έχει σύστημα ολόκληρο αν δεις στη σελίδα τους, ελέγχονται χρωματικά απο κινητο και αλλα πολλά.
Σαφώς αξίζει της SmallRig...

• Like
Reactions: stratigos24
Τόσο ποιοτικά μικρά εύκαμπτα φώτα με διάφορα πρόσθετα αξεσουάρ όπως το καρφί για το έδαφος , diffuser, διαφορετικά χρώματα κλπ που να είναι και αδιάβροχα δύσκολα θα βρεις σε καλύτερη τιμή

Υπάρχουν πολύ πιο φθηνές και πιο απλές λύσεις από την JJC που μπαίνουν πάνω στην μηχανή συνήθως αλλά μπορείς να τα βάλεις και εκτός αν έχεις κατάλληλο stand , έχουν δική τους μπαταρία , είναι ζευγάρι με εύκαμπτα στελέχη και έχουν δυνατότητα ρύθμισης σε 10 σκάλες του φωτισμού αλλά όχι αλλαγή θερμοκρασίας του

JJC Macro Arm Light, LED Camera Light with Integrated Battery, 5600K 24000Lux 10 Levels Adjustable Brightness Lighting γύρω στα 40 ευρώ​

Και το πολύ πιο απλό και φθηνό και όχι τόσο δυνατό γύρω στο 20ρικο

JJC Macro Arm Light, 5600 K Flexible Macro LED Lamp

ΥΣ
Δύο βίντεο από αυτά που έβαλες για τα macro φωτο της smallring και στα δύο οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν m43 εξοπλισμό , τυχαίο ? :unsure:

@kbouk

Ναι, τα έχω δει από παλιά αυτά τα jcc αλλά νομίζω προτιμώ το smallrig.

Έβαλα τελικά μια παραγγελία από AliExpress εχθές ένα smallrig rm-03 αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά, μου την έχει ως εκκρεμή για έλεγχο το Paypal για ασφάλεια και αφού την εγκρίνει θα του φτάσει η πληρωμή.... και το έβαλα εχθές βράδυ μπας και έρθει γρήγορα... χάχα.. τελικά θα αργήσει λίγο..

ΥΓ: Ναι, τυχαία το m43, δεν κοίταζα με συγκεκριμένα κριτήρια, παρά μόνο αναζήτηση του προϊόντος στο Youtube.

@kbouk

….

ΥΓ: Ναι, τυχαία το m43, δεν κοίταζα με συγκεκριμένα κριτήρια, παρά μόνο αναζήτηση του προϊόντος στο Youtube.

Μπα νομίζω απλά είναι επειδή το φορτε του συγκεκριμένου συστήματος το macro , έχει κάποια προτερήματα και ευκολίες που πολλοί εξειδικευμένοι φωτογράφοι τα εκτιμούν

Μπα νομίζω απλά είναι επειδή το φορτε του συγκεκριμένου συστήματος το macro , έχει κάποια προτερήματα και ευκολίες που πολλοί εξειδικευμένοι φωτογράφοι τα εκτιμούν

Εννοώ τυχαίο από πλευράς μου, δεν έψαχνα βίντεο μ43 μάκρο , αυτό εννοώ.

• Like
Reactions: kbouk
@kbouk

Ναι, τα έχω δει από παλιά αυτά τα jcc αλλά νομίζω προτιμώ το smallrig.

Έβαλα τελικά μια παραγγελία από AliExpress εχθές ένα smallrig rm-03 αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά, μου την έχει ως εκκρεμή για έλεγχο το Paypal για ασφάλεια και αφού την εγκρίνει θα του φτάσει η πληρωμή.... και το έβαλα εχθές βράδυ μπας και έρθει γρήγορα... χάχα.. τελικά θα αργήσει λίγο..

Για κάποιο λόγο, τελικά, μου έστειλε εμαιλ η paypal ότι ακύρωσε τη συναλλαγή, λέγοντας πως στον έλεγχο που έκαναν για τη συναλλαγή βρήκαν έναν κίνδυνο που τους εμποδίζει να προχωρήσουν τη συναλλαγή...

Εν τω μεταξύ, πήρα από μαγαζί με 2000+ πωλήσεις στο AliExpress με αξιολόγηση 4.9 / 5...

Περίεργα πράγματα ...

Τώρα πρέπει να σκεφτώ αν πραγματικά το θέλω ή όχι ώστε να το πάρω ή να μην το πάρω χαχα