Τεχνική και εξοπλισμός για φωτογράφηση προϊόντων - Still Photography

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Προσοχή στη εστίαση είσαι εκτός, θαρρώ επίσης σε μαύρο φόντο θα δείξουν καλύτερα

To mm κατέβασε την α7 με τον 50f18 στα 879 σε 36 άτοκες συν κάρτα 64αρα συν 20%yellows για όποιον έχει! Δλδ μηχανή σώμα 550 απίστευτη τιμή για ff...
Πιστεύετε αξίζει η αγορά; Είναι πιο vfm σε επίπεδο φωτογραφίας από την α7ii? Με αυτόν τον φακό πως την βλέπετε; Το σύστημα μου είναι τώρα η α6000 με τον μάκρο sel30f35 και τον σίγμα 30f28 και με ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία κοσμήματος σε αυτή την φάση. Έχω lightbox τριποδακι τελευταια βάζω φώτα δουλεύω με κλειστό διάφραγμα σύμφωνα και τις συμβουλές του tzo κανω και πρώτες απόπειρες επεξεργασίας raw αλλά η γυναίκα που για αυτή πρόκειται δεν είναι ικανοποιημένη πολύ από το αποτέλεσμα κυρίως θέλει πιο φυσικές φωτογραφίες με πιο ζεστά χρώματα σε φυσικό φωτισμό. Η ff a7 θα με βοηθήσει σε φυσικό φωτισμό λόγω μεγαλύτερου εύρους αποχρώσεων;

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσοχή στη εστίαση είσαι εκτός, θαρρώ επίσης σε μαύρο φόντο θα δείξουν καλύτερα
Ευχαριστώ για τα σχόλια. Το θέμα είναι ότι σε μαύρο φόντο είναι όχι επιθυμητό από την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ξαχνω να βρω μια καλή υφή φυσικού ξύλου ως φόντο

Με την έκπτωση yellows, 733 ευρώ α7+50/1.8 σίγουρα δεν είναι κακή τιμή.
Δεν παύει όμως να είναι πολύ παλιό μοντέλο, με αντίστοιχα χαμηλή αξία μεταπώλησης.

Σε σύγκριση με α7ΙΙ δεν θα δεις διαφορά στο είδος φωτογράφισης που κάνετε.
Το θέμα όμως είναι ότι ούτε σε σύγκριση με α6000 θα έχετε όφελος σε ποιότητα εικόνας στο είδος σας.

Όπως σου έγραψα και στα pm, στο είδος σας δεν χρειάζεστε ούτε άλλη μηχανή ούτε φακούς, παρά όσο το δυνατόν ποιοτικότερο φωτισμό.
Το μπάτζετ καλύτερα να το διαθέσετε σε ποιοτικά φώτα με υψηλό CRI, π.χ. Rotolight Neo.
Με τον μαλακό του, ποιοτικό, συμπληρωματικό φωτισμό στο φυσικό φως, και τις διαβαθμίσεις που προσφέρει, αποκλείεται να μην μπορέσετε να πετύχετε τα χρώματα που θέλετε.
Τεράστια αναβάθμιση από το lightbox που χρησιμοποιείτε τώρα και απείρως μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μηχανή κι αν πάρετε.
Δλδ σε φυσικό φως ή και με συμπληρωματικό φωτισμό λόγω ff δεν θα έχω αναβάθμιση σε σχέση με την α6000?
Επίσης επειδή ο επιπλέον φωτισμός (τώρα έχω το φως του box και 2-3 led stick xiaomi συν εξωτερικό φλας meike 910) κοστίζει με focus stacking δεν λύνεται το πρόβλημα μου ώστε να δουλεύω με πιο ανοικτό διάφραγμα και να έχω παντού καθαρή εικόνα ?
Η α7 κάνει αυτόματο stacking? Κάποιο από τα επόμενα μοντέλα;
Σχετικά με την τιμή να σχολιάσω ότι εκτός των yellows υπάρχει και ο φακός που έχει 270 ευρώ (έστω πλαστικουρα και αργος δεν παύει να είναι ένας ff φακός ιδιαίτερα φωτεινός, άλλωστε σε αυτή την τιμή όπως είπαμε και στο πμ δεν μπορούμε να περιμένουμε prime ποιότητα κατασκευής) και μια 64 κάρτα αξίας 60 ευρώ.

Δεν ανοίγουν οι πύλες του παραδείσου με τη μετάβαση σε ff, με την ποιότητα των λήψεων να απογειώνεται ως δια μαγείας.
Στο φως παίζεται το παιχνίδι στο είδος σας.
Η δική μου άποψη είναι ότι κυνηγάτε την ουρά σας αλλάζοντας μηχανή.

Focus stacking έχεις δυνατότητα ήδη να κάνεις με την α6000, εγκαθιστώντας δωρεάν το third-party app FocusBracket και κάνοντας το stacking στον υπολογιστή με πρόγραμμα της επιλογής σου.
https://github.com/ma1co/Sony-PMCA-RE/releases/tag/v0.16
https://sony-pmca.appspot.com/plugin/app/com.obsidium.focusbracket

Εναλλακτικά υπάρχει και το επί πληρωμή αυτοματοποιημένο Bracket Pro στα playmemoriescameraapps.
https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbdetail.php?eid=IS9104-NPIA09014_00-000001

Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω να δω πως δουλεύει. Μιλάμε πάντα για την φωτογράφιση κοσμήματος δεν θα δω αναβάθμιση με ff γιατί φαντάζομαι σε street portrait κοκ θα υπάρχει αλλιώς γιατί κοστίζουν οι ff μια μικρή περιουσία αν δεν έδιναν παραπάνω από τις κροπ;

Για το κάτι παραπάνω σε επιμέρους τομείς.

Στο θέμα που φωτογραφίζετε όμως, πολύ περισσότερο προέχει ο φωτισμός, η εστίαση και η βελτιστοποίηση των τεχνικών που χρησιμοποιείτε, ώστε να έχετε και σταθερή ροή εργασίας.

Τα όρια του εξοπλισμού που ήδη έχετε είναι πολύ υψηλά.
Δεν βλέπω κάποιον λόγο να ξοδευτείτε για α7, ανεξαρτήτως προσφοράς.
Η ποιότητα των λήψεων δεν θα βελτιωθεί με αγορά μηχανής.

Ορθά ομιλείς για το θέμα του κοσμήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος. Η γυναίκα μου που είναι και δημιουργός βάζει την οπτική γωνία στησίματος και φωτογραφίζει τις περισσότερες φορές και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω στις ρυθμίσεις της μηχανής και πρόσφατα στην επεξεργασία.
Από την άλλη θέλω και μια all around ff για "πάντα" για τα υπόλοιπα ( βόλτες, οικογενειακές εκδηλώσεις κλπ) και ψάχνω μια μηχανή με την λιγότερη δυνατή οικονομικη αιμορραγία...
Τώρα αν μου πείτε ότι ούτε στις υπόλοιπες χρήσεις δεν θα δω βελτίωση (εντάξει σε σπορ, παιδιά σκυλιά θα δω και υποβάθμιση με τις α7 σε σχέση με την α6000) τι να πω τότε τσάμπα την πουλάνε την 6000!

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

To mm κατέβασε την α7 με τον 50f18 στα 879 σε 36 άτοκες συν κάρτα 64αρα συν 20%yellows για όποιον έχει! Δλδ μηχανή σώμα 550 απίστευτη τιμή για ff...
Πιστεύετε αξίζει η αγορά; Είναι πιο vfm σε επίπεδο φωτογραφίας από την α7ii? Με αυτόν τον φακό πως την βλέπετε; Το σύστημα μου είναι τώρα η α6000 με τον μάκρο sel30f35 και τον σίγμα 30f28 και με ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία κοσμήματος σε αυτή την φάση. Έχω lightbox τριποδακι τελευταια βάζω φώτα δουλεύω με κλειστό διάφραγμα σύμφωνα και τις συμβουλές του tzo κανω και πρώτες απόπειρες επεξεργασίας raw αλλά η γυναίκα που για αυτή πρόκειται δεν είναι ικανοποιημένη πολύ από το αποτέλεσμα κυρίως θέλει πιο φυσικές φωτογραφίες με πιο ζεστά χρώματα σε φυσικό φωτισμό. Η ff a7 θα με βοηθήσει σε φυσικό φωτισμό λόγω μεγαλύτερου εύρους αποχρώσεων;

Για φυσικές φωτογραφίες με ζεστά χρώματα ξέρεις που πας.

Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω να δω πως δουλεύει. Μιλάμε πάντα για την φωτογράφιση κοσμήματος δεν θα δω αναβάθμιση με ff γιατί φαντάζομαι σε street portrait κοκ θα υπάρχει αλλιώς γιατί κοστίζουν οι ff μια μικρή περιουσία αν δεν έδιναν παραπάνω από τις κροπ;

Αυτη η κουβεντα δεν αφορα ακριβως αυτο το νημα αλλα ας τα βαλουν οι αρμοδιοι οπου νομιζουν.

Γιατι τι ειδους φωτογραφηση κοσμηματων μιλαμε ? Βαλε καποιο δειγμα να δουμε ειτε δικο σου ειτε καποιο αλλο που θες να πλησιασεις αισθητικα.

Γιατι ειναι πιθανον να μη χρειαζεσαι FF αναλογα το βαθος πεδιου που επιθυμεις να προσεγγιζεις στα καδρα σου.

Αυτη η κουβεντα δεν αφορα ακριβως αυτο το νημα αλλα ας τα βαλουν οι αρμοδιοι οπου νομιζουν.

Γιατι τι ειδους φωτογραφηση κοσμηματων μιλαμε ? Βαλε καποιο δειγμα να δουμε ειτε δικο σου ειτε καποιο αλλο που θες να πλησιασεις αισθητικα.

Γιατι ειναι πιθανον να μη χρειαζεσαι FF αναλογα το βαθος πεδιου που επιθυμεις να προσεγγιζεις στα καδρα σου.
Δες την υπογραφή μου αν βλέπεις από pc .

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Για φυσικές φωτογραφίες με ζεστά χρώματα ξέρεις που πας.
Ναι ξέρω Φούτζι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δώσω 3 φακούς και μηχανή και σίγουρα θα έχω χασουρα και η αλήθεια είναι έχω ένα ψιλοκολλημα για την ώρα με τις Σόνυ.

Τα κοσμήματα είναι μικροί....καθρέπτες, βλέπουν τα πάντα γύρω τους.
Φροντίζουμε λοιπόν αυτό που "βλέπουν" να είναι λευκό, αλλιώς χάνεται η υφή τους και αλλιώνεται το χρώμα τους.

Δες την υπογραφή μου αν βλέπεις από pc .

Ναι τα βλεπω.

Δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο στυλ μαλλον φωτογραφια καταλογου κανεις γενικως.

Αυτο με το φοντο που σου λεει ο Μπιλ ειναι πολυ βασικο .

Το αν θα πας παντως σε FF πρεπει να το σκεφθεις διπλα και τριπλα.

Αν θα κανεις ας πουμε πιο καλλιτεχνικη φωτογραφηση αργοτερα το θες το FF αλλα την προσομοιωση του οσον αφορα το βαθος πεδιου το πετυχαινεις και με την χρηση του φακου και του διαφραγματος.

Για μενα δεν σου χρειαζεται οσο κανεις αυτου του ειδους την φωτογραφια παντως.

Τωρα αν την θες για all around θα σου ελεγα να κανεις υπομονη και να παρεις την A73 αργοτερα που θα πεσει καπως η τιμη της .

Τωρα δεν το χρειαζεσαι.

Πιο πολυ πρεπει να προσεξεις την συνθεση των καδρων σου , το φοντο , τον φωτισμο και την επεξεργασια .

Το ξέρω έχουμε πολύ δρόμο ακόμα πολύ περισσότερο γιατί θέλει να μπει και στο etsy.com που οι απαιτήσεις σε φωτογραφίες είναι αυξημένες. Για επίπεδο jamjar είμαστε στον μο νομίζω...

Τώρα είδα και τους φακούς που χρησιμοποιείς.
Πρέπει να πάς σε πιο tele macro....οι 30άρηδες είναι λίγοι και δεν σου επιτρέπουν να έχεις ικανή απόσταη απο το θέμα.
Και παίξε αρκετα με τα αρχεία RAW, να βελτιώσεις το white balance, τα highlights το clarity και το βινιετάρισμα στις άκρες του κάδρου

Re: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Για πρότεινε μου σε παρακαλώ οικονομικό πάντα τελε μάκρο

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Για το focus stacking έχουμε ξέχωρο νήμα εδώ : https://avclub.gr/forum/showthread.php/106962-Τι-είναι-το-Focus-Stacking-και-τι-χρειαζόμαστε-γι-αυτό

O μικρότερος αισθητήρας της 6000 σε σχέση με FF δίνει την ικανότητα κάλυψης μεγαλύτερου βάθους πεδιου, σωστά ειπώθηκε πρίν ότι φακός macro και κατάλληλος φωτισμός είναι αυτά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σε συνδιασμό με κατάλληλη επεξεργασία.

Re: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Κουμπώνει απευθείας αυτός στην α6000 σωστά; Κάποιος ελαφρύτερος από 500γραμ. μήπως υπάρχει; ....χωρίς η τιμή να διπλασιαστεί...