Είναι σωστά όσα λες και με βρίσκεις σύμφωνο, για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου όμως θα έλεγα ότι όταν κάποιος θα σκάσει 3.000 ευρώ για το σώμα (ίσως και παραπάνω να κάνει το νέο σώμα) και θα θέλει και 1.000+ ευρώ για κάθε pro φακό και του βγει στο τέλος το σύστημα κανένα 10.000 ε τότε πέρα από όλα τα άλλα θα ζητάει και την μέγιστη ποιότητα εικόνας και ας μην την χρειάζεται πάντα.
Και μόνο για ψυχολογικούς λόγους να το πάρεις θα δώσεις τόσα χρήματα και μετά είναι πιθανό μια π.χ. entry level dslr του 300ευρου να βγάζει καλύτερη ποιότητα εικόνας και ανώτερο αρχείο από την πανάκριβη μηχανή σου. Προσωπικά είμαι μια χαρά και μου αρκεί το m4/3 και με το παραπάνω μάλιστα, απλά δεν ισχύει για όλο τον κόσμο αυτό από ότι φαίνεται και ειδικά όσοι ζουν από το ''άθλημα'' της φωτογραφίας.
Εγώ δεν χρησιμοποιώ το γκριπ στην ΕΜ1.2 , το έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ ακόμα και με τους τηλεφακούς (με εξαιρεση τον 150/2 που είναι βαρύς και το θέλει για καλό ζύγισμα ). Με την παλιά ΕΜ1 ήταν πολύ περισσότερο απαραίτητο για αρκετούς φακούς αν ήθελα καλό ζύγισμα αφού το γκριπ δεν ήταν τόσο βαθύ και το μικρό δαχτυλάκι ήταν στον αέρα και δεν κόντραρε το σώμα. Υποθέτω λοιπόν οτι με τους νέους τηλεφακούς που έχουν ψιλό ανακοινωθεί στις φήμες θα είναι απαραίτητο ακομη και σε μια ΕΜ1.2 όπως δηλ. χρειάζεται και με τον 300/4 . Μαζί με το γκριπ η ΕΜ1.2 πρέπει να είναι κοντά στις διαστασεις του νέου σώματος (δεν το έχω καρατσεκαρει βέβαια). Τι λέω λοιπόν οτι για να έχει σούπερ εργονομία το νέο σώμα και καλό ζύγισμα με τους τηλεφακούς θέλει όγκο και μέγεθος, αυτά εκτιμούν οι επαγγελματίες ανεξαρτήτως μεγέθους αισθητήρα.
... Οι ριπες της ΕΜ1.2 είναι ηδη υπεραρκετές πόσο να της αυξήσουν? αλλά το σύστημα εστίασης της ΕΜ1.2 πέρνει ακόμη εξέλιξη τόσο στο tracking όσο και στην ακρίβεια για φωτό και για βιντεο, αν εκει η απόδοση δεν είναι κορυφή ας μην το βγαλουν καθόλου.
Θεωρώ σίγουρο ότι έχουν εξελίξει το hires σε συνδιασμό με τις φακουδάρες που υπάρχουν ήδη και κάποιες θα βγούν ακόμη, εκει έχουν πονταρει ως τεχνολογία για να συγκριθούν με FF σε καποιες εφαρμογες που απαιτείται έξτρα ανάλυση και εξαιρετικό IQ , το ζητούμενο είναι α) αν ειναι χεράτο και με ποιους περιορισμούς β) αν αυξάνει το IQ συνολικά σε DR/θορυβο, βαθος χρωματος κλπ. απο το συνδιασμό των καρέ.
Παιδες για την φωτογραφια δεν υπαρχει περιπτωση επαγγελματιας να αφησει το FF για μικροτερο αισθητηρα. Εχει διαφορα τι να κανουμε τωρα. Οπως διαφορα και υπεροχη ειχε σαφως και το μεσαιο και μεγαλο φορμα το ενα εναντι του αλλου.
Το FF ειναι το πιο mobile συστημα με καλουτσικη φορητοτητα. Αν οι καμερες της Fuji ειχαν μικροτερους φακους σε αυτο το συστημα θα πηγαιναν αναλογα παντα την χρηση.
Για σπορ γηπεδα κλπ υπαρχει λογος να πας το πολυ μεχρι aps-c αλλα με βαρια καρδια πιστευω. Μ4/3 με τιποτα. Το συστημα αυτο δεν φτιαχτηκε για επαγγελματιες αλλα κυριως για την μεγαλη μαζα ψαγμενων ερασιτεχνων που βολοδερναν μεταξυ φορμα βριζοντας ομως για την κακη φορητοτητα τους.
Το βιντεο ειναι αλλη περιπτωση αλλα και εκει οσο η τεχνολογια των αισθητηρων δεν κανει τερατωδη αλματα παλι το μεγαλο αισθητηρακι θα εχει πλεονεκτηματα ομως οχι με τοσο σαφη διαφορα οπως στην φωτογραφια.
Οταν οι αναλυσεις εκτοξευτουν περαν των 8k και εκει θα απαιτηθουν ή νεες τεχνολογιες ή μεγαλυτεροι αισθητηρες.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ηδη βγηκαν οι πρωτες FF κινηματογραφικες καμερες και παμε για 65αρηδες συντομα πιστευω (επομενη δεκαετια) σε μεγαλη κλιμακα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.