Τελικά ήταν.

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Έτσι είναι. Στη σύγχρονη γλώσσα έχουν καταντήσει συνώνυμοι της φθηνής (αν και πλέον έχει επέλθει μια σχετική εξίσωση) και ανασφάλιστης δουλειάς. Π.χ. "θα βάλω δυο Αλβανούς να μου το καθαρίσουν".

Δουλειάς πάσης φύσης. Π.χ. "θα βάλω δυο Αλβανούς να σε καθαρίσουν". Βέβαια τα δύο παραδείγματα αναφέρονται σε διαφορετικά δείγματα Αλβανού. Όμως η εγχώρια ζήτηση προφανώς είχε ανάγκη και τα δύο, δυστυχώς δεν είμαστε οι άγιοι της υπόθεσης.
η εγχώρια ζήτηση =εργοδότες

Παρά ταύτα φίλε Ακη,υπάρχουν ντοκουμέντα τής εποχής,πού οι Γερμανοί κατηγορούν τούς Ελληνες μετανάστες για εγκληματίες και άλλα πολλά.
Μερικά εξ´αυτών αληθινά..
Ετσι και αλλοιώς το νόημα τής μετανάστευσης ή τών μεταναστών ένα σκοπό έχει..
Να εξυπηρετήσει τούς ´έχοντες´.
Και έτσι την πάτησε όλη η Δυτική Ευρώπη..
Γιατί είναι βέβαιο πώς κάποιοι επιθυμούν να υπάρχει τέτοιο μεταναστευτικό καθεστώς στην Ελλάδα.Και εκ τών έσω αλλά και απ´έξω...
Οι μέν για να εχουν φτηνά χερια και οι δέ γιά να χρησιμοποιήσουν μερίδα μεταναστών ως μοχλό πίεσης σε διάφορα ´πολυπολιτισμικά σχέδια´.
Και προσωπικά δεν θεωρώ οτι ειναι οι ίδιοι οι μετανάστες που το επιδιώκουν.Αυτοί ψωμί θέλουν..
Υ.Γ.
Η διευκρίνισή σου έχει όντως ενδιαφέρον..
Θα πρεπει λοιπόν να υπάρξει σαφής μεταναστευτική πολιτική μέ όρια και ταυτόχρονα δημοκρατική πολιτική ενσωμάτωσης γιά τούς υπάρχοντες νόμιμους ή πληρούντες τά κριτήρια νομιμότητας μετανάστες.

Έτσι είναι. Στη σύγχρονη γλώσσα έχουν καταντήσει συνώνυμοι της φθηνής (αν και πλέον έχει επέλθει μια σχετική εξίσωση) και ανασφάλιστης δουλειάς. Π.χ. "θα βάλω δυο Αλβανούς να μου το καθαρίσουν".

Δουλειάς πάσης φύσης. Π.χ. "θα βάλω δυο Αλβανούς να σε καθαρίσουν". Βέβαια τα δύο παραδείγματα αναφέρονται σε διαφορετικά δείγματα Αλβανού. Όμως η εγχώρια ζήτηση προφανώς είχε ανάγκη και τα δύο, δυστυχώς δεν είμαστε οι άγιοι της υπόθεσης.

Δηλαδή "ο άγιος αλβανός" είναι ο προστάτης της "καθαριότητας"

sorry για το κρύο χιούμορ, αλλά μου ήρθε και δεν κρατήθηκα -bye-

Και ο ´Αγιος Νιγηριανός´προστάτης τών θαυμαστών τού Νοτη Σφακιανάκη.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:Mε 4-5 ευράκια τον έχουν πάντα στο αυτί τους..:flipout::flipout:
Εντάξει μωρέ Νικο,δεν ειμαστε δά και τόσο politically correct.Μακριά απ´εμάς.:ernaehrung004:

Σύμφωνώ.Η σύγχρονη μετανάστευση έχει εντελώς αντιδραστικό χαρακτήρα. Είναι το εργαλείο με το οποίο η πολυεθνική ολιγαρχία πισωδρομεί την ανθρωπότητα σε ένα εργασιακό Μεσαίωνα, καταστρέφοντας δύο αιώνων εργασιακές κοινωνικές κατακτήσεις. Μόνο τα δικά της συμφέροντα εξυπηρετούνται.

Σύμφωνώ.Η σύγχρονη μετανάστευση έχει εντελώς αντιδραστικό χαρακτήρα. Είναι το εργαλείο με το οποίο η πολυεθνική ολιγαρχία πισωδρομεί την ανθρωπότητα σε ένα εργασιακό Μεσαίωνα, καταστρέφοντας δύο αιώνων εργασιακές κοινωνικές κατακτήσεις. Μόνο τα δικά της συμφέροντα εξυπηρετούνται.

Ακριβέστατη διατύπωση.
Αλλά όταν τά λέμε στούς ´προοδευτικούς´πού μερικοί εξ´αυτών συμβάλλουν ενσυνείδητα στην εξυπηρέτηση τής ολιγαρχίας μάς βρίζουν ως ´αντιδραστικούς´
και όταν τά λέμε στούς ´συντηρητικούς´(εξηγώντας οτι άλλος ειναι ο μεγάλος εχθρός)μάς λοιδωρούν ως ´διανοούμενους´..
Aντε να γλυτώσεις μετά.:ernaehrung004:

Επιτέλους!!! Ένα ρατσιστικό τόπικ.
Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ....
Νά και ένα παλιό,καλό "ρατσιστικό" τραγουδάκι πού κάποτε τραγούδαγαν ΌΛΟΙ οί Αριστεροί

Στίχοι: Φώντας Λάδης
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Πάγωσ' η τσιμινιέρα
κι απ' έξω από την πύλη
εργάτες μαζεμένοι συζητάνε
Προχώρησε η μέρα
με δαγκωμένα χείλη
σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε

Πέντε καμιόνια στείλαν
στου φεγγαριού τη χάση
και γύρισαν γεμάτα απεργοσπάστες
Γεμάτα ξαναφύγαν
κανείς δε θα περάσει
κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες

Πέρασε ένας μήνας
οι μηχανές σκουριάζουν
και τα παιδιά κρυώνουν και πεινάνε
στους δρόμους της Αθήνας
φέιγ βολάν μοιράζουν
εργάτες κι υποστήριξη ζητάνε

Αλήθεια,τί άλλαξε στίς μέρες μας?
Οί απεργοσπάστες τότε δέν ήταν φτωχοί άνθρωποι μέ ανθρώπινα δικαιώματα καί παιδιά νά ταίσουν?

17-4-1997
«Είναι ευλογία Θεού οι μετανάστες, τους χρειαζόμαστε γιατί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μεροκάματου του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, δεν μπορούν να κάνουν σωματεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Στέφανος Μάνος

11 χρόνια μετά..επιτέλους ....γίναμε όλοι μετανάστες!!!

Και ορισμένοι εξ´´ευωνύμων´συνεπικουρούσαν τον Μανο δηλώνοντας ´ανοίξτε τά σύνορα γιά ένα πολυπολιτισμικό πανηγύρι´..
Και καλά ο κύριος Μανος εξυπηρετεί την τάξη του οι άλλοι τί εξυπηρετούν??

Aλλά γι´αυτή την κατάσταση δεν ευθύνονται οι μετανάστες.

Και ορισμένοι εξ´´ευωνύμων´συνεπικουρούσαν τον Μανο δηλώνοντας ´ανοίξτε τά σύνορα γιά ένα πολυπολιτισμικό πανηγύρι´..
Και καλά ο κύριος Μανος εξυπηρετεί την τάξη του οι άλλοι τί εξυπηρετούν??

Aλλά γι´αυτή την κατάσταση δεν ευθύνονται οι μετανάστες.
Υπάρχει ή θεωρία γιά τούς "χρήσιμους ηλιθιους στήν υπηρεcia τής Νέας Τάξης"
Όχι βέβαια,δέν φταίνε οί μετανάστες..

Aναφέρετε διαρκώς προσωπικά παραδείγματα..
Φυσικά και υπήρξαν άξιοι ελληνες μετανάστες,αλλά είχαν και αυτοί συμμετοχή στην εγκληματικότητα στην Γερμανία...
Δεν ήσαν όλοι αθώες περιστερές..
Τώρα γιά τούς ´αλήτες´πού σάς τρομοκρατούν στην χώρα σας,τι να σας πώ??
Ξερω και πολλούς αυτόχθονες ´αλήτες´ που τρομοκρατούν την χώρα μου επίσης...Και δεν ειναι και τόσο φανεροί..
Εκτός πιά εάν η ´χώρα ´σας και η ´χώρα ´μου ειναι διαφορετικές.
Φυσικά αναφέρω τα προσωπικά παραδείγματα. Είναι η πραγματικότητα.
Δεν αρκούμαι να αναφέρω πράγματα που άκουσα, μου είπαν, έμαθα, στατιστικές αριθμών. Δεν επαρκούν.

Όσο για τους Έλληνες μετανάστες αν είναι παραβατικές οι συμπεριφορές τους καλά θα κάνουν να τους ξαποστείλουν, δεν τους δικαιολογώ.

Η χώρα σας και η χώρα μου είναι στον ίδιο τόπο αλλά σε διαφορετικές περιοχές.
Δεν συμβαίνουν τα ίδια σε όλες τις περιοχές.
Μερικοί αγνοούν παντελώς το θέμα της συζήτησής μας, διότι ζουν σε περιοχές που δεν συμβαίνουν τα όσα εμείς βιώνουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Το ποστ σου είναι ο ορισμός του ρατσισμού.

Εντελώς φιλικά πάντα, φιλαράκι...

Το εντελώς φιλικά φιλαράκι εννοείται.

Υπάρχει φυσικά η περίπτωση ο ορισμός που λες ότι έθεσα, να αναιρεί την ύπαρξή του...
Αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ.
Η ανταγωνιστικότητα της ανθρώπινης φύσης δεν θα το επιτρέψει.
Το θέμα είναι ότι δεν βολεύει είτε στους μεν ρατσιστές είτε στους δε ρατσιστές και πόσο μάλλον σε κάποιους άλλους που χτυπιούνται με λύσσα ότι δεν έιναι ρατσιστές...
Αυτοί ειδικά όταν έρθει η κατάλληλη συγκυρία βγάζουν το προσωπείο τους...
Αλλά στις δημόσιες συζητήσεις είναι ο "ορισμός" του αντιρατσιστικού αγώνα!
Έτσι ο ρατσισμός ως έννοια άρχισε να εξειδικεύεται και να διαιωνίζεται κατά ομάδες και τρόπο ζωής/διαβίωσης, επαγγέλματος, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής κατάστασης, τόπου διαμονής!!! ή καταγωγής...
Υπάρχει δηλαδή ακόμα και ανάμεσα σε δύο ανθρώπους:
- Τι δουλειά κάνεις?
- Γιατρός.
- Εσύ?
- Μπογιατζής.
-Α...
Ο ρατσισμός εν πολλοίς οφείλεται στο αρχέγονο φαινόμενο δράσης-αντίδρασης.
Έτσι υπάρχει εκατέρωθεν...
Ο πιο εξιδεικευμένος ως γνωστόν είναι ο ρατσισμός των οικονομικών συμφερόντων και της προσπάθειας ανέλιξης μέσα σε κοινωνικές ομάδες.
Δηλ. "πατάμε" τους κακούς για να κάνουμε την δουλειά μας, τους πατάμε για να μην κάνουν αυτοί την δουλειά μας και να την πάρουμε εμείς, κάμνουμε την δουλειά και μετά τους πετάμε, δεν θέλουμε να δουλεύουμε γιατί κλέβουμε και ζούμε αλλά έτσι μας αρέσει και πάντα έτσι ζούσαμε επί εκατοντάδες χρόνια...
Ρατσισμός και συμφέρον είναι δύο άμεσα συνυφασμένες έννοιες.
Αν δεν ήταν δεν θα υπήρχε ρατσισμός.
Τόσο απλά.
Και φυσικά κάτι που υπάρχει από την εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων και θα υπάρχει μέχρι την καταστροφή του ανθρώπινου γένους δεν πρόκειται να λυθεί εδώ μέσα και δεν χρειάζεται, απλά γιατί είναι και αυτός μία τεχνική διαβίωσης/άμυνας και συμφεροντολογικής αποτελεσματικότητας.

Ωραίο κυριακάτικο ξύπνημα!:BXVZCBXZ6:

Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Δεν αρκούμαι να αναφέρω πράγματα που άκουσα, μου είπαν, έμαθα, στατιστικές αριθμών. Δεν επαρκούν.

Όσο για τους Έλληνες μετανάστες αν είναι παραβατικές οι συμπεριφορές τους καλά θα κάνουν να τους ξαποστείλουν, δεν τους δικαιολογώ.

Μερικοί αγνοούν παντελώς το θέμα της συζήτησής μας, διότι ζουν σε περιοχές που δεν συμβαίνουν τα όσα εμείς βιώνουμε.

Tα στοιχεια για την συνολικη συμμετοχη στην εγκληματικοτητα δεν αναφερονται για εντυπωσιασμο.
Αναφερονται για την πληρη εικονα μας στο καιριο αυτο θεμα.

Κι εγω μεγαλωσα σε περιοχη βουτηγμενη στην αναρχια και τα ναρκωτικα.
Ουδεποτε ομως εβγαλα το συμπερασμα οτι αυτη ειναι η γενικη εικονα της κοινωνιας μας και φυσικα δεν τσουβαλιασα ολους τους περιθωριακους επειδη ζουσα το φαινομενο πιο εντονα απο τους κατοικους του Κολωνακιου....

Καποια στιγμη πρεπει να μπορεις να αποκομισεις μια πιο ουδετερη σταθμη για την κοινωνια και να μην επηρεαζεσαι απο τα προσωπικα σου βιωματα σε τετοιο βαθμο.
Γιατι αλλιως κινδυνευεις να καταληξεις επικινδυνος για τον εαυτο σου , για την οικογενεια σου αλλα και τελειως αδικα για τον κοινωνικο σου περιγυρο.

Αν απο την αλλη δεν μπορουσα να αντεξω την πιεση μιας φορτισμενης περιοχης θα προτιμουσα να αλλαξω σπιτι,χωρο εργασιας παρα να καταληξω κοινωνικα αποκομμενος και κατεστραμμενος σε νευρικο επιπεδο.

Προφανώς έχετε τήν εντύπωση οτι ζούμε στό Μπάκιγχαμ με τον Κάρολο και την Ελισσάβετ τής Αγγλίας ,οπότε με αυτον τον τρόπο διατηρείτε εσείς τό προνόμιο να είστε ´μεταναστοπληκτος´.
Δεν υπάρχει λόγος να παραθέτω εδώ το τί βλέπω ή δεν βλέπω ή ζώ καθημερινά..Αυτό ειναι άλλο θέμα..

Η ουσία είναι ,σε τετοια θέματα,το υποκειμενικό βίωμα να μήν γενικευεται και νά μήν γίνεται κήρυγμα αποκλεισμού ανθρώπων και ομάδων...

Re: Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

η εγχώρια ζήτηση =εργοδότες

εάν εννοούμε τον όρο με την έννοια του ενός μέρους της συγκεκριμένης αστικής σύμβασης, συμφωνώ. Όχι εάν με αυτόν εννούμε το περιβόητο "μεγάλο κεφάλαιο". Ο καθένας που τους χρησιμοποιεί επέχει θέση εργοδότη.

ο μόνος άγιος Αλβανός που έχω υπόψη μου είναι η μητέρα Τερέζα.

Οι υπόλοιποι, το συμφέρον τους ή έστω την αποκλειστική τους προκοπή κοιτάνε, όσο καλό ή κακό είναι αυτό.

ο μόνος άγιος Αλβανός που έχω υπόψη μου είναι η μητέρα Τερέζα.

Οι υπόλοιποι, το συμφέρον τους ή έστω την αποκλειστική τους προκοπή κοιτάνε, όσο καλό ή κακό είναι αυτό.

οπως ολοι οι ανθρωποι ,οπως ολοι μας.

όχι όλοι, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικοί αλτρουϊστές.

Αλλά και πέρα από αυτό, ως προς τις "βρωμοδουλειές": μεταξύ των μελών της χαμηλότερης κοινωνικής-οικονομικής ομάδας (ας πούμε των κάτω του ορίου της φτώχειας) υπάρχουν οι μεν που δεν υπερβαίνουν τις γραμμές που έχουν θέσει και οι δε που δεν γνωρίζουν καν την έννοια της γραμμής. Αλλά και μεταξύ των εγκληματούντων, υπάρχει αυτός που θα σκοτώσει ακόμη και για 10 ευρώ, και αυτός που τουλάχιστον έχει αυτό το όριο, και ας μην είναι ο ένας πιο απελπισμένος από τον άλλον.

Άρα και σε μία ζούγκλα υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο άγρια θηρία.

Εδώ λέμε για τα πολύ άγρια θηρία.
Που σκοτώνουν απλώς για μια προτεραιότητα στο δρόμο. Αυτό κι αν είναι αγριάδα.
Δεν τους τσουβαλιάζουμε όλους.
Μιλάμε για συγκεκριμένες ομάδες
Το παιδάκι που έχασε τον πατέρα του επειδή τον σκότωσε ο αλβανός για το τίποτα, πως θα μπορεί να τους βλέπει πλέον;
Θα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον ή όλους; Δύσκολο.
Τα όρια είναι δυσδιάκριτα.

Πριν κανα χρόνο που σκοτώσανε κάτι κυνηγούς σαν κοτόπουλο, ένας βοσκός και ο πατέρας του, αυτοί αλβανοί ήταν? Μη λέμε μαλακίες. ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά αξία για την ανθρώπινη ζωή. Δεν έχει εθνικότητα αυτού του είδους η συμπεριφορά.