Τελικά ήταν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Πιστεύεις ότι τους φέρομαι άσχημα;
Αυτοί δεν λένε να φερθούν σαν άνθρωποι σε ανθρώπους.
Όταν πρωτοήρθαν εγώ ήμουν που τους λυπόμουν και τους πήγαινα κουβέρτες και σάντουϊτς στα χαντάκια του Ευόσμου που κοιμότανε.
Που να μην έσωνα δηλ.
Μερικοί απ´αυτούς με βλέπουν στον Ν. Σ. σταθμό που έχουν στέκι και με χαιρετάνε ακόμη.

Οχι ρε συ, δε πιστευω κατι τετοιο.

Συνεχισε τις καλες πραξεις να εχεις την συνειδηση σου ησυχη και ολα θα γινουν.
Αλλωστε δεν μπορεις να παρεις το νομο στα χερια σου.

Όταν πρωτοήρθαν εγώ ήμουν που τους λυπόμουν και τους πήγαινα κουβέρτες και σάντουϊτς στα χαντάκια του Ευόσμου που κοιμότανε.
Που να μην έσωνα δηλ.
Μερικοί απ´αυτούς με βλέπουν στον Ν. Σ. σταθμό που έχουν στέκι και με χαιρετάνε ακόμη.

Το ότι σε βλέπουν και σε χαιρετάνε κάτι λέει !!!!!

Μάλλον κάτι καλό τους έκανες και ανταποδίδουν έστω και με το να σε θυμούνται....

όσο στραβάδια και κουτορνίθια να είναι (σόρυ αν προσέβαλα κάποιον..) και εσύ τους φέρεσαι με ευγένεια, άλλο τόσο δύσκολο θα είναι για αυτούς να σου την φέρουν (εξαιρέσεις στον κανόνα πάντα υπάρχουν).

Και μιλάω για τους οικονομικούς μετανάστες που ήρθαν για ένα καλύτερο αύριο !!!!!!!

όχι για τους άλλους.....

Που να μην έσωνα δηλ.

Κατ'εμέ δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τα καλά που έχουμε κάνει αλλά για τα κακά.
Μπορεί να ακούγεται κάπως ηθικοπλαστικό αλλά είναι μια φιλοσοφία ζωής.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Σε πόσο βάθος χρόνου δηλαδή;
Είναι εδώ ήδη 17 χρόνια. Τους βλέπετε να ενσωματώνονται;
Τους βλέπετε να αφομοιώνονται;
Πόσους ακόμη θα ληστέψουν και θα σκοτώσουν για να αφομοιωθούν;

Οι δικές μου παρατηρήσεις είναι ότι όχι μόνο δεν ενσωματώνονται, αλλά αντίθετα "διδάσκουν" εμάς και τα παιδιά μας τους δικούς τους τρόπους...
Γιά παράδειγμα, οι πρώτες επιθέσεις σε παιδιά γιά να τους πάρουν το κινητό τους ή τα χρήματα από τα κάλαντα, ήταν από αλβανόπαιδα... Δυστυχώς το κόλπο αυτό το έμαθαν και τα ελληνάκια και το φαινόμενο γενικεύτηκε...
Ενα άλλο παράδειγμα είναι η ποιοτική αλλαγή του τρόπου εκδήλωσης μιας διάρρηξης... Σχεδόν πάντα στο παρελθόν έμπαινε ο κλέφτης στο σπίτι και αν ξυπνούσε ο ιδιοκτήτης, ο κλέφτης έφευγε απ'το παράθυρο.... Τώρα μπαίνει ο κλέφτης στο σπίτι, μόνο που είναι έτοιμος να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που αυτός ξυπνήσει... Πάντα υπήρχαν οι εξαιρέσεις, αλλά γενικά αυτού του είδους η εγκληματική δραστηριότητα είναι καθαρά εισαγόμενη...
Οσοι ελπίζετε σε ενσωμάτωση των αλβανών και συναφών λαών στην ελληνική κοινωνία, απλά ξεχάστε το... Αντίθετα θα μας μισούν όλο και περισσότερο... Ενα απλό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα, είναι το μίσος και οι σημαίες που έκαιγαν όταν έπαιξε ποδόσφαιρο η εθνική μας ομάδα με την δική τους στην Αλβανία... Τέτοια αντιμετώπιση δεν έδειξαν σε καμμία από τις άλλες εθνικές ομάδες που έχουν αγωνιστεί σην χώρα τους... Για τους αλβανούς η Ελλάδα είναι μιά παρηκμασμένη χώρα, με αδύναμους ψυχικά και φοβισμένους κάτοικους, ανύπαρκτη αστυνόμευση και εύκολη λεία ώστε να βγάλουν αρκετά εύκολα χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επιστρέψουν στην χώρα τους... Οντας σκληραγωγημένοι από την ίδια την ζωή οι ίδιοι, γνωρίζουν τον ωχαδερφισμό του έλληνα και το πόσο ατομικιστής και παρτάκιας είναι... Γνωρίζουν ότι κάθε φορά που είναι μαζεμένοι 4-5 από αυτούς κανένας έλληνας δεν θα τους μιλήσει και δεν θα ζητήσει τον λόγο γιά κάτι... Απλά πράγματα...
Κατα τα άλλα, σε λίγα χρόνια θα μας έχουν ενσωματώσει όλους εμάς τους υπόλοιπους έλληνες που έχουμε απομείνει...

Μου έλεγε φίλος σχετικός με το αντικείμενο, "Να δεις πως βαράνε οι αλβανοί το χέρι στο γραφείο όταν πάνε γιά αναθεώρηση της κάρτας εργασίας (ή παραμονής) στο υπουργείο (ή όπου αλλού...). Χέζεται επάνω του ο υπάλληλος... Υπάρχει τρομοκρατία και φοβούνται να τους δυσαρεστήσουν..."

Last edited:
Τώρα θα αστειεύεσαι για το τελευαίο... εδώ στην Περιφέρεια περιμένουν (γενικώς οι αλλοδαποί) από τα χαράματα για να γίνει η δουλειά τους, τρώνε ολόκληρη τη μέρα τους, και η συμπεριφορά σε αυτούς είναι άστα να πάνε. Οι θρασύτεροι που βλέπω σε υπηρεσίες γενικώς είναι οι τσιγγάνοι/γύφτοι (εξακολουθώ να αγνοώ τη διάκριση).

Δεν αστειεύομαι καθόλου... Οπου υπάρχει διαφωνία και είναι μαζεμένοι αλβανοί γίνεται το σώσε... Απειλές κατά των υπαλλήλων και κανένας σεβασμός για το αντικείμενο εργασίας του άλλου... Οχι οτι οι υπάλληλοι εχουν την καλύτερη συμπεριφορά, αλλά ποιός τρελός θα μπορούσε να είναι θρασύς έχοντας 10 αλβανούς απέναντί του ?

Δεν το βλέπω εύκολο να κάνουν απειλές στην Περιφέρεια που είναι αρμόδια και για τις απελάσεις... δεν είναι καθόλου δύσκολο να βγει μία απόφαση απέλασης, τον στέλνεις αυτόφωρο για απειλή και την επόμενη έχει βγει και η απόφαση απέλασης με αιτιολογία "επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια".

Επειδή ως αλλοδαπός, έχω φάει το αλλοδαπών με το κουτάλι για άδειες παραμονής, εργασίας, και προσφάτως διαμονής (ως πολίτης της Ε.Ε. από το 2004 και μετά), μπορώ να σε διαβεβαιώσω ΒΙΟS ότι τσαμπουκάς στο αλλοδαπών απλά δεν περνάει. Κατ' αρχήν υπάρχει ξεχωριστό γκισέ για Αλβανούς και ξεχωριστό για όλες τις άλλες εθνοτητες. Αν αυτό δεν είναι διάκριση τότε τί είναι; Μια φορά έτυχα σε τσαμπουκά Αλβανού (που απλά ύψωσε τη φωνή -και είχε και δίκιο σε αυτό που ζητούσε), και για πότε τον μαζέψανε και τον πήγαν στο κρατητήριο δεν το κατάλαβε κανείς.

Αυτό όμως που έχω συμπαιράνει -και μπορεί να μου το επιβεβαιώσει κάποιος δάσκαλος που να εχει δουλέψει με παιδιά από Αλβανία- είναι ότι στην γλώσσα τους και τον τρόπο που μιλάνε αγνοούν παντελώς κάθε στοιχείο ευγένειας. Και δεν εννοώ να έχεις μια ευγένεια που πηγάζει από τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή γενικότερα. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να απαιτώ κάτι τέτοιο από έναν άνθρωπο που έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Εννοώ ότι η κουλτούρα αυτών των ανθρώπων μάλλον είναι πολύ άγρια. Από τον τρόπο που μιλάνε μεταξύ τους, από τον τρόπο που διασκεδάζουν, από τον τρόπο που δουλεύουν και τις δουλειές στις οποίες εργάζονται, η άγρια πλευρά του ανθρώπου όχι απλά έχει βγει στο προσκήνιο, αλλά δείχνει να έχει εξαφανίσει οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευτεί σαν αδυναμία.

Αυτό μου το συμπέρασμα βέβαια είναι άκρως ρατσιστικό. Θεωρώ ότι μάλλον η έλλειψη θρησκείας, και περισσότερο το κυνηγητό αυτής, έχει κάνει τους ανθρώπους εκεί τόσο σκληρούς. Δεν φοβούνται την τιμωρία (παρά το γεγονός ότι το καθεστώς πάνω στην Αλβανία είναι πολύ αυστηρότερο) για τα εγκλήματα που διαπράττουν. Ίσως να μην έχουν αναπτύξει την έννοια της συνείδησης στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί σε εμάς. Ειλικρινά λυπάμαι και ταυτόχρονα ντρέπομαι που το λέω, αλλά νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό πιστεύω σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμική διαφορά, όσον αφορά τους Αλβανούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Οχι ρε συ, δε πιστευω κατι τετοιο.

Συνεχισε τις καλες πραξεις να εχεις την συνειδηση σου ησυχη και ολα θα γινουν.
Αλλωστε δεν μπορεις να παρεις το νομο στα χερια σου.

Αγαπητέ μου διακρίνω ειρωνεία στα γραφόμενα σου.
Αν κάνω λάθος συγνώμη.

Μπορεί να τους κατηγορώ αλλά ποτέ δεν φέρθηκα άσχημα σε αλβανούς.
Δεν μπορώ και πως θα μπορούσα άλλωστε.
Αυτοί μου έχουν φερθεί όμως με τον χειρότερο τρόπο.
Γι´αυτό τους κατηγορώ. Δεν μπορώ να τους συμπαθήσω, όσο φέρονται έτσι.
Απλά.

Αυτό μου το συμπέρασμα βέβαια είναι άκρως ρατσιστικό. Θεωρώ ότι μάλλον η έλλειψη θρησκείας, και περισσότερο το κυνηγητό αυτής, έχει κάνει τους ανθρώπους εκεί τόσο σκληρούς. Δεν φοβούνται την τιμωρία (παρά το γεγονός ότι το καθεστώς πάνω στην Αλβανία είναι πολύ αυστηρότερο) για τα εγκλήματα που διαπράττουν. Ίσως να μην έχουν αναπτύξει την έννοια της συνείδησης στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί σε εμάς. Ειλικρινά λυπάμαι και ταυτόχρονα ντρέπομαι που το λέω, αλλά νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό πιστεύω σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμική διαφορά, όσον αφορά τους Αλβανούς.

Εάν δεχθούμε το συμπέρασμά σου ως "ρατσιστικό" αυτομάτως θα πρέπει να δεχθούμε ότι όλες οι κοινωνίες είναι ίδιες και παράγουν άτομα με τον ίδιο και απαράλλακτο κώδικα αξιών και συμπεριφοράς. Θα έπρεπε να δεχθούμε ότι ακόμη και ο Αθηναίος και Σπαρτιάτης, φυλετικώς μάλιστα λίγο-πολύ ίδιοι, είχαν τον ίδιο χαρακτήρα.

Ρατσισμός είναι να αποδώσεις τα όποια χαρακτηριστικά των λαών σε γεννετικές αιτίες και όχι στη διαμόρφωση από την κοινωνία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Αγαπητέ μου διακρίνω ειρωνεία στα γραφόμενα σου.
Αν κάνω λάθος συγνώμη.

Μπορεί να τους κατηγορώ αλλά ποτέ δεν φέρθηκα άσχημα σε αλβανούς.
Δεν μπορώ και πως θα μπορούσα άλλωστε.
Αυτοί μου έχουν φερθεί όμως με τον χειρότερο τρόπο.
Γι´αυτό τους κατηγορώ. Δεν μπορώ να τους συμπαθήσω, όσο φέρονται έτσι.
Απλά.

Δεκτη η συγνωμη σου.

ρε παιδια μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι
μιλαμε για ΦΥΛΕΤΙΣΜΟ οχι για ρατσισμο
ουτε δερνουμε ουτε τιποτα
δεν παει να πει οτι θα βγω στον δρομο να δερνω αλβανους και πακιστανους(αν και σε μερικους χρειαζεται)
αλλα για αυτους υπαρχει τροπος,ειναι φυσικος νομος,δραση-αντιδραση
και το να δεχτουμε οτι ολες οι φυλες δεν ειναι ιδιες νομιζω οτι ειναι φυσικος νομος επισης,οπως οτι ο ηλιος βγαινει απο την ανατολη
οσο και να χτυπιεστε η να βγαζετε νομους απαγορευσης δεν αλλαζει

κι όμως, ίδιες είναι όλες οι φυλές. Το Αλβανάκι που θα υιοθετηθεί από Έλληνες θα γίνει κανονικό Ελληνάκι. Όλες οι κοινωνίες δεν είναι ίδιες.

οχι ρε σεις οπως και να το κανουμε δεν ειναι
αυτο ειναι παγκοσμιος νομος
μην τα ισοπεδωσουμε ολα
τιποτα δεν ειναι ιδιο ουτε λαοι,φυλες,κοινωνιες,ΤΙΠΟΤΑ
δηλαδη θελει να σπουδασεις κοινωνιολογια για να το καταλαβεις αυτο?

Πάντως τα γυφτάκια που χρόνια τώρα υιοθετούνται από Έλληνες, κανονικά ελληνάκια όπως όλα τα βλέπω να είναι. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των συμμαθητών τους, για παράδειγμα. Πού θα μεγαλώσεις είναι.

το οτι αν ο μοτσαρτ ειχε γεννηθει στο μογκαντισου ισως να μην ειχε αναπτυξει το ταλεντο του δεν σημαινει οτι αν παρεις εναν καφρο (φυλη της νοτιας αφρικης) και τον βαλεις σε ενα μαγαζι με πιανα θα γινει και μουσικος

υπαρχουν λαοι που φτιαχνουν πολιτισμο (Ελληνες)
λαοι που αφομιωνουν πολιτισμο (δυτικοευρωπαιοι0
και λαοι που ειναι ανικανοι οχι να παραγουν πολιτισμο ουτε καν να δεχτουν( ινδιανοι,κλπ)