Το ελκηθρο που εφτιαξες Γιαννη θα μπορουσε ανετα να γινει με την 10βολτη σεγα της bosch, ισως και με μια μονο 2Αh μπαταρια η οποια κοβει ισαμε 20 μετρα 18αρι ΜDF.
Τα 10βολτα επωνυμα εργαλεια ειναι αξιολογοτατα, γιαυτο αλλωστε και υπαρχουν στις επωνυμες επαγγελματικες μαρκες. Αν δεν ηταν αξιολογα θα τα πουλουσαν μονο οι DIY σειρες.
Τα 18βολτα επαγγελματικα εργαλεια με τις ακριβες μπαταριες ειναι βασικα για επαγγελματιες. Αυτοι δεν σταματανε ουτε βδομαδα χωρις να τα δουλεψουν αρα δεν κλαινε τις μπαταριες.
Εχω την εντυπωση ομως οτι δεν εχεις εντρυφησει ουσιαστικα στο συγκεκριμενο θεμα

)
Δεν καταλαβα τωρα, εννοεις οτι με την 10.8v σειρα εσυ καλυπτεσαι με κατασκευες? ή χρειαζεται και η 18v?
Τα ορια του τι χρειαζεται ο καθενας δεν ειναι προκαθορισμενα και δεν εχουν σχεση με τον ερασιτεχνη ή επαγγελματια. Γιατι να ειμαι περιορισμενος με κατι οπως ενα 10.8v εργαλειο οταν θα πρεπει φυσικα να παρω μονο ενα?
Και αν καποιος πει οτι καταργει τα εργαλεια ρευματος, τοτε σιγουρα θα αγοραζει μπαταριας 18v και οχι 10.8v.
Kαι αν πω οτι θα εχω 5 εργαλεια ρευματος (δραπανο, σεγα, δισκοπριονο, τροχο, τριβειο) θελω τουλαχιστον 3 μπαταριες 18v. Και θα ερθει η ωρα που θα δωσω 300 ευρω για να τις αλλαξω.
Σε 5 χρονια απο τωρα θα παρω καποιο αλλο εργαλειο με αυτα τα 300 ευρω.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται ιδιαιτερη σκεψη.
Σεγα ρευματος GST 150 CE, 150mm κοπη, με την αναροφηση, χωρις ενοικιο να δουλευει μεχρι να χαλασει = 160 ευρω
Σεγα μπαταριας GST 18v li-s, 120mm κοπη, με την αναροφηση, με ενοικιο 20 το χρονο για μπαταρια = 160 ευρω + 25 αναρ + 80 μπαταρ = 265 για χαμηλοτερης ισχυος εργαλειο αλλα χωρις καλωδιο.
Ειτε επαγγελματικα να το δεις ειτε ερασιτεχνικα, επιλογη ακριβοτερου εργαλειου με λιγοτερες δυνατοτητες θα κανει καποιος που θα υποχρεωθει να το κανει. Δηλαδη να μην εχει ρευμα εκει που θελει να δουλευει. Ο επαγγελματιας θα ζητησει περισσοτερα (για αποσβεση) αν αναγκαστει για 1 εργο να αγορασει σεγα μπαταριας και ο ερασιτεχνης απλα δεν θα κοψει χωρις ρευμα ή θα δανειστει ή θα παρει επαγγελματια.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Σωτηρη αν εχεις δικιο, η Μακιτα η bosch και η dewalt βασιζονται σε θυματα σαν μενα τον Κυριακο και τον Μπαμπη για να κανουν τους τεραστιους τζιρους των
επαγγελματικων εργαλειων μπαταριας τους

))
Ο σκοπος των εργαλειων μπαταριας δεν ειναι να ανταγωνιστουν τα ηλεκτρικα σε ισχυ. Σε καμμια περιπτωση. Ειναι για να παρεχουν την ευκολια του cordless ειτε εντος ειτε εκτος εργαστηριου.
Το cordless οταν εχεις ρευμα ειναι πολυτελεια οχι ευκολια. Το μονο εργαλειο που εχει επικρατησει σαν μπαταριας ειναι το δραπανοκατσαβιδο το απλο και αυτο επειδη πρεπει να δουλευεται με το 1 χερι.
Ποια ουσιαστικη ευκολια μου προσφερει το cordless οταν θα κοτσαρω την σκουπα (με ρευμα αυτη) απο πισω? με ενοχλει το καλωδιακι και οχι η Φ32 σωληνα η πριονωτη?
Και επειδη λες για τους τζιρους. Ποσοι απο εδω μεσα εχουν πληρη σειρα εργαλειων μπαταριας? Και μη μου πεις για lidl εργαλεια. Μιλαμε να εχουν πληρη σειρα και να την χρησιμοποιουν και να την συντηρουν? Εδω τσακωνομαστε να τους πεισουμε να παρουν επωνυμο δραπανοκατσαβιδο και λενε ακριβο, θα τα παρουν ολα? Ο κουζινας οπως εγραψα και αλλου ειχε μια σεγα bulle και κλαιγοτανε που δεν μπορουσε να παρει τη makita των 300 ευρω. Αντε να του πεις να δωσει 300 μονο για μπαταριες.
Αν ειχα ενα εισοδημα 5000 το μηνα και μια 500αρα στην τραπεζα δεν το συζητω ολα μπαταριας θα τα επαιρνα. Μεχρι και το 54v δισκοπριονο της dewalt.