Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Σχεδον οσο παει...απο Λαγκαδια...
εσυ...???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο Μιχαλης φταιει...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Κυρ Συντονιστα (Μιχαλη) πεταξε μας στο πρεπων θεμα...αντε γιατι ο Κυρ ειναι ετοιμος να μας μπανιαρει...και δεν θα εχει αδικο...

Εγω ειμαι μεσα Τριπολη, αλλα η δικοι μου ειναι απο Παρνωνα, Καστανιτσα. Δεν εχουμε ομως επαφη με το χωριο, λογω αποστασης και επειδη ειναι 5 αδερφια και εχουν σκοτωθει μεταξυ τους.

Λετς ντισκας αμπαουτ ιτ.
Eχω καμμια 15αρια+ 10βολτα εργαλεια μπαταριας bosch. Eχω επισης 3+1 μπαταριες για ολα.
Μετα απο 5 χρονια θα αρχισει να μειωνεται η αποδοση. Σιγα σιγα θα αλλαζω μπαταριες. Κοστιζει ~20-25 ευρω το τεμαχιο.
Αν στα επομενα 10 χρονια δωσω ~80 ευρω σταδιακα σε μπαταριες, δεν νομιζω να τρεχει και τιποτα. Μιλαμε για 10 ευρω το χρονο!!
Ελαχιστο τιμημα για να εχεις την απιστευτη ευκολια και ανεση της φορητοτητας.

Ναι αλλα εδω λες οτι η μπαταρια γενικα ειναι το μελλον...οχι η 10.8 μπαταρια. Για αξιολογα εργαλεια θελεις μεγαλες μπαταριες 18v και ενα 100αρι το χρονο σε μπαταριες αν πεις οτι στηριζεσαι σε αυτα.
Εγω π.χ. που προσφατα εφτιαξα το ελκηθρο, δεν νομιζω οτι ακομα και σεγα 18V με μια φορτιση θα μου εφτανε να κοψω για 1 μερα, + δισκοπριονο+ δραπανο. Αρα ποσες να ειχα? 3 μπαταριες.
1 δραπανο, 1 να αλλαζω στα αλλα και 1 να φορτιζω. Γιατι να το κανω αυτο? Και αν σταματησω 1 χρονο να φτιαχνω, να κλαιω τις μπαταριες των 100 ευρω που πεθαινουν μοναχες.
Η μπαταρια στα εργαλεια ειναι οπως ο ενφια στα ακινητα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Επειδη το τελυταιο ειναι δισφιμηση Γιαννη εχεις αποδειξεις η να το αλλαξουμε?
μην τσιμπάς βρε σε πειράζει.....

Ναι απλα δε το διαβαζω μονο εγω Σωτηρη.

Να το αλλαξεις χωρις σκεψη. Μπορει καποιοι που δεν εχουν να νομιζουν οτι μιλαω σοβαρα.

Και για να δεις οτι ειμαι σωστος, μιλουσα 15 λεπτα στο τηλ με αυτον που πηρε την μπαταρια bosch. Και μου ειπε:

θεσσαλονικιος 56 ετων με πολλα εργαλεια.

"Εχω πολλα εργαλεια bosch, αλλα οταν πηρα brushless dewalt για μπετο ειδα μεγαλη διαφορα."

- Στα λοιπα εργαλεια ηταν ουδετερος αλλα επειδη εχει και 2 αγορια στην Αθηνα αυτη την στιγμη για καινουρια προτιμα τα dewalt.
- Tην bosch μπαταρια την ηθελε για τον τροχο οπου και μου ειπε επι λεξη. " εχω και τον αντισοτιχο dewalt, αλλα η σιγουρια που μου δινει ο Bosch πανω στο χερι ειναι ανεπαναληπτη" Τον θεωρει πολυ ανωτερο σε αποδοση και εργονομια.

Last edited:
Εγω ειμαι μεσα Τριπολη, αλλα η δικοι μου ειναι απο Παρνωνα, Καστανιτσα. Δεν εχουμε ομως επαφη με το χωριο, λογω αποστασης και επειδη ειναι 5 αδερφια και εχουν σκοτωθει μεταξυ τους.

Καστανιτσα...ιστορικο και προσωπικά το βρισκω το ομορφοτερο χωριο της περιοχης...
επινα καφε μια μερα και με ρωταει ενας ντοπιος...απο που εισαι πατριωτη...του λεω απο Αθηνα χαμογελοντας...
και μου λεει...
Βρε θα σε ελεγα πατριωτη αν σε εκανα για Αθηναιο...
του λεω να απο εκει απεναντι...
χαχαχαχαχα ωραιοι ειμαστε οι Αρκαδες...

ηθελα να ηξερα που τα τραβατε τα πεντερμα τα εργαλεια σας...και τα θελετε μπαταριας...αυθερετα φτιαχνετε...???
χαχαχαχαχα

Ναι αλλα εδω λες οτι η μπαταρια γενικα ειναι το μελλον...οχι η 10.8 μπαταρια. Για αξιολογα εργαλεια θελεις μεγαλες μπαταριες 18v και ενα 100αρι το χρονο σε μπαταριες αν πεις οτι στηριζεσαι σε αυτα.
Εγω π.χ. που προσφατα εφτιαξα το ελκηθρο, δεν νομιζω οτι ακομα και σεγα 18V με μια φορτιση θα μου εφτανε να κοψω για 1 μερα, + δισκοπριονο+ δραπανο. Αρα ποσες να ειχα? 3 μπαταριες.
1 δραπανο, 1 να αλλαζω στα αλλα και 1 να φορτιζω. Γιατι να το κανω αυτο? Και αν σταματησω 1 χρονο να φτιαχνω, να κλαιω τις μπαταριες των 100 ευρω που πεθαινουν μοναχες.
Η μπαταρια στα εργαλεια ειναι οπως ο ενφια στα ακινητα.

Το ελκηθρο που εφτιαξες Γιαννη θα μπορουσε ανετα να γινει με την 10βολτη σεγα της bosch, ισως και με μια μονο 2Αh μπαταρια η οποια κοβει ισαμε 20 μετρα 18αρι ΜDF.
Τα 10βολτα επωνυμα εργαλεια ειναι αξιολογοτατα, γιαυτο αλλωστε και υπαρχουν στις επωνυμες επαγγελματικες μαρκες. Αν δεν ηταν αξιολογα θα τα πουλουσαν μονο οι DIY σειρες.
Τα 18βολτα επαγγελματικα εργαλεια με τις ακριβες μπαταριες ειναι βασικα για επαγγελματιες. Αυτοι δεν σταματανε ουτε βδομαδα χωρις να τα δουλεψουν αρα δεν κλαινε τις μπαταριες.

Εχω την εντυπωση ομως οτι δεν εχεις εντρυφησει ουσιαστικα στο συγκεκριμενο θεμα :))

ειλικρινά τώρα Μιχάλη, έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον επαγγελματία, από όποιο επάγγελμα της οικοδομής θέλεις, που να έχει εργαλεία μπαταρίας για να δουλέψει (εκτός φυσικά από τα κατσαβίδια, τρυπάνια) ?
διάλεξε και πάρε παράδειγμα να μου αναφέρεις σε παρακαλώ
καλουπατζής
σιδεράς
υδραυλικός
ηλεκτρολόγος
τζακάς
αλουμινάς
πατωματζής
κουζινάς
σοβατζής
μαρμαράς
μπογιατζής
κλπ

επίσης δες σε επαγγελματικούς χώρους τι εργαλεία και μηχανήματα έχουν, ποια είναι μπαταρίας και ποια όχι

ξυλουργείο
σιδεράδικο
μαρμαράδικο
μηχανικοί αυτοκινήτων
βαφεία
κλπ

τα μπαταρίας θα γίνουν στο μέλλον, μακρινό μάλλον, τόσο φτηνά και τόσο δυνατά και με τόσο μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες ισάξια των ηλεκτρικών και τότε θα θεωρηθούν αντικαταστάτες των ηλεκτρικών.

είναι κάτι σαν τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και μπαταρίας αλλά αυτά με τα ορυκτά καύσιμα έχουν ζήτηση.

και αφού οι επαγγελματίες (που κάνουν απόσβεση μέσα στον χρόνο) προτιμούν ακόμη τα ηλεκτρικά, εκτός από κατσαβίδια και τρυπάνια, για να τα προτιμούν οι ερασιτέχνες πάει να πει πως είτε είναι συλλέκτες είτε έχουν καταναλωτική μανία, είτε δεν τους ενδιαφέρει το vfm.

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

ειλικρινά τώρα Μιχάλη, έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον επαγγελματία, από όποιο επάγγελμα της οικοδομής θέλεις, που να έχει εργαλεία μπαταρίας για να δουλέψει (εκτός φυσικά από τα κατσαβίδια, τρυπάνια) ?
διάλεξε και πάρε παράδειγμα να μου αναφέρεις σε παρακαλώ
καλουπατζής
σιδεράς
υδραυλικός
ηλεκτρολόγος
τζακάς
αλουμινάς
πατωματζής
κουζινάς
σοβατζής
μαρμαράς
μπογιατζής
κλπ

επίσης δες σε επαγγελματικούς χώρους τι εργαλεία και μηχανήματα έχουν, ποια είναι μπαταρίας και ποια όχι

ξυλουργείο
σιδεράδικο
μαρμαράδικο
μηχανικοί αυτοκινήτων
βαφεία
κλπ

Σωτηρη αν εχεις δικιο, η Μακιτα η bosch και η dewalt βασιζονται σε θυματα σαν μενα τον Κυριακο και τον Μπαμπη για να κανουν τους τεραστιους τζιρους των επαγγελματικων εργαλειων μπαταριας τους:)))

Ο σκοπος των εργαλειων μπαταριας δεν ειναι να ανταγωνιστουν τα ηλεκτρικα σε ισχυ. Σε καμμια περιπτωση. Ειναι για να παρεχουν την ευκολια του cordless ειτε εντος ειτε εκτος εργαστηριου.

Το ελκηθρο που εφτιαξες Γιαννη θα μπορουσε ανετα να γινει με την 10βολτη σεγα της bosch, ισως και με μια μονο 2Αh μπαταρια η οποια κοβει ισαμε 20 μετρα 18αρι ΜDF.
Τα 10βολτα επωνυμα εργαλεια ειναι αξιολογοτατα, γιαυτο αλλωστε και υπαρχουν στις επωνυμες επαγγελματικες μαρκες. Αν δεν ηταν αξιολογα θα τα πουλουσαν μονο οι DIY σειρες.
Τα 18βολτα επαγγελματικα εργαλεια με τις ακριβες μπαταριες ειναι βασικα για επαγγελματιες. Αυτοι δεν σταματανε ουτε βδομαδα χωρις να τα δουλεψουν αρα δεν κλαινε τις μπαταριες.

Εχω την εντυπωση ομως οτι δεν εχεις εντρυφησει ουσιαστικα στο συγκεκριμενο θεμα :))

Δεν καταλαβα τωρα, εννοεις οτι με την 10.8v σειρα εσυ καλυπτεσαι με κατασκευες? ή χρειαζεται και η 18v?
Τα ορια του τι χρειαζεται ο καθενας δεν ειναι προκαθορισμενα και δεν εχουν σχεση με τον ερασιτεχνη ή επαγγελματια. Γιατι να ειμαι περιορισμενος με κατι οπως ενα 10.8v εργαλειο οταν θα πρεπει φυσικα να παρω μονο ενα?
Και αν καποιος πει οτι καταργει τα εργαλεια ρευματος, τοτε σιγουρα θα αγοραζει μπαταριας 18v και οχι 10.8v.
Kαι αν πω οτι θα εχω 5 εργαλεια ρευματος (δραπανο, σεγα, δισκοπριονο, τροχο, τριβειο) θελω τουλαχιστον 3 μπαταριες 18v. Και θα ερθει η ωρα που θα δωσω 300 ευρω για να τις αλλαξω.
Σε 5 χρονια απο τωρα θα παρω καποιο αλλο εργαλειο με αυτα τα 300 ευρω.

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται ιδιαιτερη σκεψη.
Σεγα ρευματος GST 150 CE, 150mm κοπη, με την αναροφηση, χωρις ενοικιο να δουλευει μεχρι να χαλασει = 160 ευρω
Σεγα μπαταριας GST 18v li-s, 120mm κοπη, με την αναροφηση, με ενοικιο 20 το χρονο για μπαταρια = 160 ευρω + 25 αναρ + 80 μπαταρ = 265 για χαμηλοτερης ισχυος εργαλειο αλλα χωρις καλωδιο.

Ειτε επαγγελματικα να το δεις ειτε ερασιτεχνικα, επιλογη ακριβοτερου εργαλειου με λιγοτερες δυνατοτητες θα κανει καποιος που θα υποχρεωθει να το κανει. Δηλαδη να μην εχει ρευμα εκει που θελει να δουλευει. Ο επαγγελματιας θα ζητησει περισσοτερα (για αποσβεση) αν αναγκαστει για 1 εργο να αγορασει σεγα μπαταριας και ο ερασιτεχνης απλα δεν θα κοψει χωρις ρευμα ή θα δανειστει ή θα παρει επαγγελματια.

Σωτηρη αν εχεις δικιο, η Μακιτα η bosch και η dewalt βασιζονται σε θυματα σαν μενα τον Κυριακο και τον Μπαμπη για να κανουν τους τεραστιους τζιρους των επαγγελματικων εργαλειων μπαταριας τους:)))

Ο σκοπος των εργαλειων μπαταριας δεν ειναι να ανταγωνιστουν τα ηλεκτρικα σε ισχυ. Σε καμμια περιπτωση. Ειναι για να παρεχουν την ευκολια του cordless ειτε εντος ειτε εκτος εργαστηριου.

Το cordless οταν εχεις ρευμα ειναι πολυτελεια οχι ευκολια. Το μονο εργαλειο που εχει επικρατησει σαν μπαταριας ειναι το δραπανοκατσαβιδο το απλο και αυτο επειδη πρεπει να δουλευεται με το 1 χερι.
Ποια ουσιαστικη ευκολια μου προσφερει το cordless οταν θα κοτσαρω την σκουπα (με ρευμα αυτη) απο πισω? με ενοχλει το καλωδιακι και οχι η Φ32 σωληνα η πριονωτη?

Και επειδη λες για τους τζιρους. Ποσοι απο εδω μεσα εχουν πληρη σειρα εργαλειων μπαταριας? Και μη μου πεις για lidl εργαλεια. Μιλαμε να εχουν πληρη σειρα και να την χρησιμοποιουν και να την συντηρουν? Εδω τσακωνομαστε να τους πεισουμε να παρουν επωνυμο δραπανοκατσαβιδο και λενε ακριβο, θα τα παρουν ολα? Ο κουζινας οπως εγραψα και αλλου ειχε μια σεγα bulle και κλαιγοτανε που δεν μπορουσε να παρει τη makita των 300 ευρω. Αντε να του πεις να δωσει 300 μονο για μπαταριες.
Αν ειχα ενα εισοδημα 5000 το μηνα και μια 500αρα στην τραπεζα δεν το συζητω ολα μπαταριας θα τα επαιρνα. Μεχρι και το 54v δισκοπριονο της dewalt.

Last edited:
Ο Γιαννης το επιασε το νοημα και την απαντηση στο αιωνιο αυτο ερωτημα.
Στην Ελλαδα τα μπαταρΐ φαινονται πολυτελεια, στο εξωτερικο και σε δυτικες χωρες οπου τα επαγγελματα και οι τεχνιτες ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, τα μπαταριας ειμαι μια καλη εναλλακτικη και δημοφιλης. Αν προσθεσουμε και τις χαμηλοτερες τιμες σε σχεση με το κολοκρατος που ζουμε, γιατι οχι?

Να τα παρουμε ενα ενα.
Ποσα μετρα εκοψες στο περιπου για το ελκηθρο καμμια δεκαπενταρια περιμετρικα? τι παχος 18μμ? Θελω να πω οτι ανετα θα μπορουσες να κανεις τη δουλεια με δεκαβολτη σεγα και μια μπαταρια 2Αω.

Να τα παρουμε ενα ενα.
Ποσα μετρα εκοψες στο περιπου για το ελκηθρο καμμια δεκαπενταρια περιμετρικα? τι παχος 18μμ? Θελω να πω οτι ανετα θα μπορουσες να κανεις τη δουλεια με δεκαβολτη σεγα και μια μπαταρια 2Αω.

Σιγουρα καλυτερα απο την σεγα του lidl. Τα συνολικα μετρα μετρημενα στο autocad ειναι πανω απο 40.
Οτι θα με βολευε στο ελκηθρο δεν σημαινει οτι αργοτερα η 10.8 σιγουρα θα με καλυψει ωστε τωρα που θελω να παρω επωνυμη να παρω αυτην.
Αν επαιρνα μπαταριας θα επαιρνα την 18v επειδη ειχα 2 μπαταριες μεγαλες αλλα επεδιωξα και πουλησα την μια αφου για το δραπανο η μια μου ειναι αρκετη.
Ομως ακομα και με το θεμα της μπαταριας λυμενο, η GST 18V μου βγαινει 185 ευρω αφου θελω και την αναροφηση. Αντ' αυτου εχω 85 απο την μπαταρια που πουλησα και με αλλα 80 παιρνω την GST 150. Δεν μου παει να παρω μπαταριας γιατι δεν μπορω να το εκλογικευσω στο μυαλο μου με αυτα τα δεδομενα. Αν βεβαια οπως ειπα ειχα απερισοριστα φραγκα θα επαιρνα μπαταριας σε ολα, αλλα τοτε δεν θα ασχολιομουν με κατασκευες, θα ταξιδευα μαλλον.

Επίσης το κόστος για τις μπαταρίες είναι εντελώς αλλού νταλλού.
Μία μπαταρία 10.8 V στα 2 Ah κοστίζει 20 ευρώ και θα χαλάσει μετά από 8+ χρόνια.
Επίσης μία μπαταρία 18V χωρητικότητας 6 Αh κοστίζει 75 ευρώ και αυτή με προοπτική να χαλάσει στα 8 + Χρόνια (θα πέσει η χωρητικότητα της δηλαδή).

Οποτε οι τιμές είναι λίγο άκυρες.
Δεν σου βάζω και την αύξηση της χωρητικότητας σε σχέση με την τιμή, όπου πάει να πει ότι ακόμα και το 10άρικο τον χρόνο που θα σου κοστίζει η μεγάλη μπαταρία μπορεί να γίνει και τάλιρο κάποια στιγμή. Δεν το συζητάω καν...

Γιαννη εχω μια εξαιρετικη σεγα συλλεκτικη της AEG η οποια δεν εχει μασησει πουθενα σε οτι της εχω αναθεσει.

Αν την χρησιμοποιουσα περισσοτερο θα επαιρνα 100% μπαταριας!!!

Τι ιδιο εκανα και στο δισκοπριονο που εκει το χρησιμοποιω πολυ!

Σωθηκα με το μπαταριας!!!!

Επίσης το κόστος για τις μπαταρίες είναι εντελώς αλλού νταλλού.
Μία μπαταρία 10.8 V στα 2 Ah κοστίζει 20 ευρώ και θα χαλάσει μετά από 8+ χρόνια.
Επίσης μία μπαταρία 18V χωρητικότητας 6 Αh κοστίζει 75 ευρώ και αυτή με προοπτική να χαλάσει στα 8 + Χρόνια (θα πέσει η χωρητικότητα της δηλαδή).

Οποτε οι τιμές είναι λίγο άκυρες.
Δεν σου βάζω και την αύξηση της χωρητικότητας σε σχέση με την τιμή, όπου πάει να πει ότι ακόμα και το 10άρικο τον χρόνο που θα σου κοστίζει η μεγάλη μπαταρία μπορεί να γίνει και τάλιρο κάποια στιγμή. Δεν το συζητάω καν...

Η μπαταρια συμπεριφερεται διαφορετικα σε καθε εργαλειο. Αλλο το δραπανοκατσαβιδο που κυριως δουλέυει κατσαβιδι και βιδωνει 1000 βιδες σε 1 μηνα και αλλο να δουλεψεις σεγα. Αλλη η αποφορτιση. Και οταν το κατσαβιδι θα εχει ενεργεια για αλλες 100 βιδες που θα ειναι 1 μερα δουλεια, στη σεγα δεν θα βγαλει ουτε 2 μετρα που ειναι 10 λεπτα. Αν διαβασεις στο νετ δεν υπαρχει μπαταρια για 8 χρονια. 5-6 αναλογα με την χρηση ειναι το max, και αν τις ζορισεις σε 3 χρονια την σεγα δεν θα την πηγαινει.

Η φθηνοτερη μπαταρια 6.0 που εχω δει bosch ξεπερναει τα 90 με τα μεταφορικα και θα ειναι ανοιγμενη. Στην ελλαδα 120 και δεν ξερω αν θα ειναι σφραγισμενη.

Γιαννη εχω μια εξαιρετικη σεγα συλλεκτικη της AEG η οποια δεν εχει μασησει πουθενα σε οτι της εχω αναθεσει.

Αν την χρησιμοποιουσα περισσοτερο θα επαιρνα 100% μπαταριας!!!

Τι ιδιο εκανα και στο δισκοπριονο που εκει το χρησιμοποιω πολυ!

Σωθηκα με το μπαταριας!!!!

Απο τι σωθηκες?