Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Απο τον μπελα των καλωδιων Γιαννη.
Μονο αν το δουλεψεις θα το καταλαβεις.

Μα μολις προσφατα οπως ειδες εκοψα 40m με σεγα και μετα τα ρουταρησα με ρουτερ. Το καλωδιο δεν ηταν το θεμα, αλλα η σκουπα που ξεχνουσα να βαλω μπροστα και η σωληνα της που εβρισκε στις καμπυλες του κομματιου και ηθελε δυναμη για να ξεφρακαρει καθως εκοβα. Αν εχεις σκουπα στο εργαλειο το μπαταριας περιττευει πραγματικα. Αν δεν εχεις σκουπα τοτε ναι ειναι πιο ανετο γιατι το αφηνεις οπου θελεις και δεν μπλεκεται στα ποδια σου το καλωδιο. Αυτη η ανεση ομως ειναι περιστασιακη και μηδαμινη σε σχεση με το VFM των καλωδιων.

Και τωρα παω να παρω πιτογυρα να φαω...:drool1:

Λοιπόν μία που δεν φαίνεται να πιάνεται το νόημα όσων λέμε, και λέτε πράγματα που δεν ισχύουν για τα έργα στην Ελλάδα από το 1994 και μετά που ξέρω ας αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία ως μηχανικός.
έχοντας δουλέψει σαν μελετητής, επιβλέπων και κατασκευαστής σε όλα τα έργα της Ελλάδας εκτός του Ρίο (και αυτό διότι επέλεξα να είμαι στο νέο αεροδρόμιο), δουλεύοντας με τις πλουσιότερες κοινοπραξίες παγκοσμίως έχω δει εργαλεία συνήθως τα καλύτερα (δεδομένου πως πλήρωνε το κράτος και οι κοινοπραξίες δεν τσιγκουνεύονταν σε εργαλεία), επίσης για να προλάβω τον αντίλογο για τις παγκόσμιες κοινοπραξίες, έχω δουλέψει και με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες σε αρκετά έργα είτε μεγάλα, είτε μικρά.

δεν έχω συναντήσει πουθενά και ποτέ, είτε σε εργοτάξιο μικρό, είτε σε τεράστιο, είτε στο themall είτε σε πολυκατοικίες, είτε στο μετρό είτε στην Αττική οδό, είτε σε αγωγούς αερίου στα βουνά της μακεδονίας, είτε στα διυλιστήρια.....

συνεργεία οποιουδήποτε βεληνεκούς να προτιμούν τα μπαταρίας από μία γεννήτρια για ρεύμα και εργαλεία ρεύματος ακόμη και εκεί που δεν έχει ρεύμα, φυσικά δεν μιλάμε για εκεί που έχει ρεύμα είναι αυτονόητο...και ξαναλέω το μόνο εργαλείο που πάντοτε προτιμάτε να είναι μπαταρίας είναι το δραπανοκατσάβιδο και άντε το παλμικό.

δεν μου απάντησε κάποιος ακόμη εάν έχετε δει κάποιον μάστορα που σας κάνει ή σας 'εκανε δουλειά να έχει εργαλεία μπαταρίας εκτός του κατσαβιδιού
εδώ προχτές ένας γείτονας έκανε μία σκεπή δίριχτη 80τμ και οι μάστορες είχαν κάτι bosch μπλε για βίδωμα και τρύπημα(που τους άφησαν κιόλας οι μπαταρίες από ένα σημείο και μετά και βγάλαν τα ηλεκτρικά για να μην κάθονται μέχρι να φορτίσουν πάλι οι μπαταρίες) και όλα τα άλλα ρεύματος, δισκοπρίονα, σέγες κλπ.

Last edited:
Η μπαταρια συμπεριφερεται διαφορετικα σε καθε εργαλειο. Αλλο το δραπανοκατσαβιδο που κυριως δουλέυει κατσαβιδι και βιδωνει 1000 βιδες σε 1 μηνα και αλλο να δουλεψεις σεγα. Αλλη η αποφορτιση. Και οταν το κατσαβιδι θα εχει ενεργεια για αλλες 100 βιδες που θα ειναι 1 μερα δουλεια, στη σεγα δεν θα βγαλει ουτε 2 μετρα που ειναι 10 λεπτα. Αν διαβασεις στο νετ δεν υπαρχει μπαταρια για 8 χρονια. 5-6 αναλογα με την χρηση ειναι το max, και αν τις ζορισεις σε 3 χρονια την σεγα δεν θα την πηγαινει.

Η φθηνοτερη μπαταρια 6.0 που εχω δει bosch ξεπερναει τα 90 με τα μεταφορικα και θα ειναι ανοιγμενη. Στην ελλαδα 120 και δεν ξερω αν θα ειναι σφραγισμενη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο τι σωθηκες?

Δεν γεννήθηκε ακόμα ερασιτέχνης που θα ζορίσει επαγγελματικές μπαταρίες Bosch...
Δεν ξέρω κάποιον που να τις φορτίζει 2 ή 3 φορές την μέρα. Εδώ επαγγελματίες τις έχουν 7-8 χρονια και ακόμα δουλεύουν πολύ καλά αν και με μία μικρή έκπτωση στην διάρκεια.
Εγώ έχω την σέγα και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι και τόσο ενεργοβόρα όσο νομίζεις. Με την μισή δύναμη έχω κόψει μέχρι και 8-10 εκατοστά Ιρόκο και μάλιστα κάθετα...

Ορίστε link για να τσεκάρεις τιμές:
http://www.werkzeugalarm.de/elektrowerkzeuge/akku-maschinen/18v-akkus-und-zubehoer/
http://www.werkzeugalarm.de/elektrowerkzeuge/akku-maschinen/akku-zubehoer/

Λοιπόν μία που δεν φαίνεται να πιάνεται το νόημα όσων λέμε, και λέτε πράγματα που δεν ισχύουν για τα έργα στην Ελλάδα από το 1994 και μετά που ξέρω ας αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία ως μηχανικός.
έχοντας δουλέψει σαν μελετητής, επιβλέπων και κατασκευαστής σε όλα τα έργα της Ελλάδας εκτός του Ρίο (και αυτό διότι επέλεξα να είμαι στο νέο αεροδρόμιο), δουλεύοντας με τις πλουσιότερες κοινοπραξίες παγκοσμίως έχω δει εργαλεία συνήθως τα καλύτερα (δεδομένου πως πλήρωνε το κράτος και οι κοινοπραξίες δεν τσιγκουνεύονταν σε εργαλεία), επίσης για να προλάβω τον αντίλογο για τις παγκόσμιες κοινοπραξίες, έχω δουλέψει και με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες σε αρκετά έργα είτε μεγάλα, είτε μικρά.

δεν έχω συναντήσει πουθενά και ποτέ, είτε σε εργοτάξιο μικρό, είτε σε τεράστιο, είτε στο themall είτε σε πολυκατοικίες, είτε στο μετρό είτε στην Αττική οδό, είτε σε αγωγούς αερίου στα βουνά της μακεδονίας, είτε στα διυλιστήρια.....

συνεργεία οποιουδήποτε βεληνεκούς να προτιμούν τα μπαταρίας από μία γεννήτρια για ρεύμα και εργαλεία ρεύματος ακόμη και εκεί που δεν έχει ρεύμα, φυσικά δεν μιλάμε για εκεί που έχει ρεύμα είναι αυτονόητο...και ξαναλέω το μόνο εργαλείο που πάντοτε προτιμάτε να είναι μπαταρίας είναι το δραπανοκατσάβιδο και άντε το παλμικό.

δεν μου απάντησε κάποιος ακόμη εάν έχετε δει κάποιον μάστορα που σας κάνει ή σας 'εκανε δουλειά να έχει εργαλεία μπαταρίας εκτός του κατσαβιδιού
εδώ προχτές ένας γείτονας έκανε μία σκεπή δίριχτη 80τμ και οι μάστορες είχαν κάτι bosch μπλε για βίδωμα και τρύπημα(που τους άφησαν κιόλας οι μπαταρίες από ένα σημείο και μετά και βγάλαν τα ηλεκτρικά για να μην κάθονται μέχρι να φορτίσουν πάλι οι μπαταρίες) και όλα τα άλλα ρεύματος, δισκοπρίονα, σέγες κλπ.

Σώτο μέχρι πότε εργαζόσουν?
Γιατί ακόμα και σε 1 χρόνο τα πράγματα αλλάζουν, όχι βέβαια δραματικά αλλά σε σημείο που λες ότι έγινε η αλλαγή!

Νίκο μπορείς να κόψεις 80-100 φορές με την σέγα μαδέρια 5χ10 και 20-30 φορές δοκάρια 14χ14 ? εάν αυτός που έφτιαχνε την στέγη του γείτονα είχε μόνο μπαταρίας ακόμη εδώ θα ήταν και θα έκοβε...

Νίκο δούλευα από το 1989 μέχρι το 2010

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Νίκο μπορείς να κόψεις 80-100 φορές με την σέγα μαδέρια 5χ10 και 20-30 φορές δοκάρια 14χ14 ? εάν αυτός που έφτιαχνε την στέγη του γείτονα είχε μόνο μπαταρίας ακόμη εδώ θα ήταν και θα έκοβε...

Νίκο δούλευα από το 1989 μέχρι το 2010

Πέρασαν 6 χρόνια λογικά κάτι θα άλλαξε έως τώρα...

Τα πρώτα τα έκοβες άνετα, τα δεύτερα με αλυσοπρίονο μπαταρίας επίσης άνετα... :)

Αν καταλήξετε τελικά ...θα αποφασίσω και εγώ που να επενδύσω !!!! .... σε μπαταρίας ή ρεύματος (ευτυχώς που είναι το Lidl δίπλα μου) :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Παιδιά δεν υπάρχει μπαταρία που να κρατάει 8 χρόνια σε επαγγελματία. 2-3 άντε και 4 το πολύ. Η θα παραδώσει πνεύμα ή θα πέσει τόσο που θα θέλει φόρτιση κάθε μισή ώρα. Μιλάμε για εργαλείο που δουλεύει, όχι που χρησιμοποιείται μια στο τόσο. Μέχρι τώρα φυσικά, γιατί κι εγώ βλέπω πως το μέλλον θα είναι στα μπαταρίας. Σε 10-20 χρόνια τα περισσότερα εργαλεία έτσι θα είναι.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αν καταλήξετε τελικά ...θα αποφασίσω και εγώ που να επενδύσω !!!! .... σε μπαταρίας ή ρεύματος (ευτυχώς που είναι το Lidl δίπλα μου) :flipout::flipout:
:grinning-smiley-043

Τα πρώτα τα έκοβες άνετα, τα δεύτερα με αλυσοπρίονο μπαταρίας επίσης άνετα... :)
ότι κάτι άλλαξε είναι σίγουρο και μάλιστα προς το χειρότερο, οπότε η απόκτηση εργαλείων μπαταρίας ως αντικαταστάτες των ηλεκτρικών έγινε δυσκολότερη...

για τις κοπές μιλάς από προσωπική εμπείρια ή εικάζεις από τις προδιαγραφές? και εάν ναι με τι μπαταρία έκοψες 100 φορές ένα μαδέρι 5χ10 και δεν σε άφησε η μπαταρία? είμαι ειλικρινά περίεργος...

Μετα,θα μου πεις και εμενα,να ακολουθησω.:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

:grinning-smiley-043

ότι κάτι άλλαξε είναι σίγουρο και μάλιστα προς το χειρότερο, οπότε η απόκτηση εργαλείων μπαταρίας ως αντικαταστάτες των ηλεκτρικών έγινε δυσκολότερη...

για τις κοπές μιλάς από προσωπική εμπείρια ή εικάζεις από τις προδιαγραφές? και εάν ναι με τι μπαταρία έκοψες 100 φορές ένα μαδέρι 5χ10 και δεν σε άφησε η μπαταρία? είμαι ειλικρινά περίεργος...

εδω ο τυπος τεσταρει milwaukee σεγα 10.8v, 1.5Ah και κοβει με μια φορτιση 9,5 μετρα απο 12mm OSB. Αν τα θεωρησουμε αναλογικα θελεις μια 6.0 μπαταρια για να κοψεις 5χ10 μαδερι 10 μετρα (100 φορες), αν βεβαιως η 10.8v δεν κλαταρει μεχρι το τελος απο υπερθεμανση.
https://www.youtube.com/watch?v=KYlEoYRvuGk

@diabolic
Οσο για τον ερασιτεχνη που δεν ζοριζει τα εργαλεια, να σου πω οτι στο ελκηθρο το GMF 1600 σταματησε 2 φορες απο θερμικο. Ξεκινουσε και μολις ακουμπουσε το κοπτικο εσβηνε (οχι εκοβε, εσβηνε). βεβαια εκτος απο το ζορι θα εφταιγε και το ατροχιστο κοπτικο, αλλα αν ηταν μπαταριας το ρουτερ (βγαλανε νομιζω) το ελκηθρο θα το σουβλιζα για πασχα.

Δηλαδη αντι για μια σεγα ρευματος αγοραζεις μια μπαταριας 10.8v και ενα αλυσοπριονο μπαταριας? Μου θυμιζεις την διαφημιση με το κινητο που παιρνει την μπαταρια σε καροτσακι γιατι μιλαει πολυ.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Το 5x10 ένα δισκοπριονο με μια 5άρα το έχει για πρωινό Σωτήρη.
για σέγα μιλούσαμε

Σιγουρα καλυτερα απο την σεγα του lidl. Τα συνολικα μετρα μετρημενα στο autocad ειναι πανω απο 40.
Οτι θα με βολευε στο ελκηθρο δεν σημαινει οτι αργοτερα η 10.8 σιγουρα θα με καλυψει ωστε τωρα που θελω να παρω επωνυμη να παρω αυτην.
Αν επαιρνα μπαταριας θα επαιρνα την 18v επειδη ειχα 2 μπαταριες μεγαλες αλλα επεδιωξα και πουλησα την μια αφου για το δραπανο η μια μου ειναι αρκετη.
Ομως ακομα και με το θεμα της μπαταριας λυμενο, η GST 18V μου βγαινει 185 ευρω αφου θελω και την αναροφηση. Αντ' αυτου εχω 85 απο την μπαταρια που πουλησα και με αλλα 80 παιρνω την GST 150. Δεν μου παει να παρω μπαταριας γιατι δεν μπορω να το εκλογικευσω στο μυαλο μου με αυτα τα δεδομενα. Αν βεβαια οπως ειπα ειχα απερισοριστα φραγκα θα επαιρνα μπαταριας σε ολα, αλλα τοτε δεν θα ασχολιομουν με κατασκευες, θα ταξιδευα μαλλον.

Δεν θα διαφωνισω περαιτερω Γιαννη καθως η τελευταια σου προταση με καλυψε απολυτα. Εαν υπαρχει θεμα χρηματων, τα ακριβοτερα εργαλεια μπαταριας μπαινουν σε δευτερη μοιρα. Λογικο και σεβαστοτατο.
Οταν πριν λιγα χρονια ειμουν σε καθεστως διαρκους ημιαπασχολησης, τα ανοιγματα μου σε επωνυμα εργαλεια ηταν περιορισμενα. Παντα ομως τα εκτιμουσα για τις δυνατοτητες που σου παρεχουν και ποτε δεν τα συγκρινα με τα ηλεκτρικα.
Μετα οταν υπηρχε καποια ανεση, επενδυσα αβερτα σε αυτα. Η ανεση θα υπαρχει για ενα ακομα μηνα..

Το ελκηθρακι το βρηκα πολυ ωραια ιδεα και θα κανω και εγω ενα, μικροτερο βεβαια στις 12" μηκος. Παραθετω λινκ, με το πληρες μεγεθος, με την ευγενικη χορηγια της Ryobi:))
https://www.ryobitools.com/nation/projects/santa-s-diy-wood-sleigh
0b87e357-a9fc-4600-9278-ab9f431d9bb7.jpg

Γιαννη το ελκηθρο που εκανες ποσο μηκος/υψος ειχε και σου βγηκαν 40 μετρα κοπες?

Δεν θα διαφωνισω περαιτερω Γιαννη καθως η τελευταια σου προταση με καλυψε απολυτα. Εαν υπαρχει θεμα χρηματων, τα ακριβοτερα εργαλεια μπαταριας μπαινουν σε δευτερη μοιρα. Λογικο και σεβαστοτατο.
Οταν πριν λιγα χρονια ειμουν σε καθεστως διαρκους ημιαπασχολησης, τα ανοιγματα μου σε επωνυμα εργαλεια ηταν περιορισμενα. Παντα ομως τα εκτιμουσα για τις δυνατοτητες που σου παρεχουν και ποτε δεν τα συγκρινα με τα ηλεκτρικα.
Μετα οταν υπηρχε καποια ανεση, επενδυσα αβερτα σε αυτα. Η ανεση θα υπαρχει για ενα ακομα μηνα..

Το ελκηθρακι το βρηκα πολυ ωραια ιδεα και θα κανω και εγω ενα, μικροτερο βεβαια στις 12" μηκος. Παραθετω λινκ, με το πληρες μεγεθος, με την ευγενικη χορηγια της Ryobi:))
https://www.ryobitools.com/nation/projects/santa-s-diy-wood-sleigh
0b87e357-a9fc-4600-9278-ab9f431d9bb7.jpg

Γιαννη το ελκηθρο που εκανες ποσο μηκος/υψος ειχε και σου βγηκαν 40 μετρα κοπες?

1.8 μηκος, 1 υψος, και 0,8 πλατος.
Εκτος απο το περιγραμμα που εγινε περιπου 6 φορες ( 2 πλαινα, 2 διακοσμητικες μπορντουρες μεσα+εξω κοπη), εχει και τα παραθυρακια στο κατω μερος.

test.png

περιμενω να πιασει ζεστη λιγο να ριξω χρωμα με το πιστολι του λιντλ και κομπρεσσερακι 24Lt.
Να δω πως θα βγει με τοσο μικρο κομπρεσσερ. Την τλευταια φορα ειχα βαψει ντουλαπι μπανιου με το ιδιο χρωμα αλλα με κομπρεσσερ atlas copco που ηταν σα φορτηγακι.

A, οκ ειναι αρκετα μεγαλο.
Μα γιατι να το βαψεις με πιστολι και να περιμενεις, ελκηθρακι ειναι δεν ειναι ντουλαπι μπανιου που πρεπει να ειναι αψεγαδιαστο. Με 2 καλα πινελακια εισαι αρχοντας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Πρεπει να ανοιχτει τοπικ με τα 2 αεναα θεματα...
Ρευματος Vs Μπαταρίας (αν και τωρα βλεπω οτι μπαινει και το βενζινοκινητο στο θεμα)
Και
Επωνυμο Vs No Name εργαλειο...

να ειναι ολες οι αποψεις μαζεμενες βρε παιδι μου...

Κυριοι απο οτι φαινεται η διαφωνια μας...ειναι και ο λογος που υπαρχουν και τα δυο...

ΑΝ και τα ηλεκτικα εργαλεια ειναι καλυτερα...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απ

Οσο για τον ερασιτεχνη που δεν ζοριζει τα εργαλεια, να σου πω οτι στο ελκηθρο το GMF 1600 σταματησε 2 φορες απο θερμικο. Ξεκινουσε και μολις ακουμπουσε το κοπτικο εσβηνε (οχι εκοβε, εσβηνε).

Τέτοια να μου λές ν´ανοίγει η καρδιά μου... :argue: