Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Κοιτάω για κομπρεσέρ αέρος 200LT. Έχω δει τα ελληνικά LAM αλλά μου αρέσει στα χαρακτηριστικά του και ένα F.F.GROUP που γράφει ότι έχει μοτέρ 4HP άρα θα γεμίζει πιο γρήγορα αέρα το καζάνι. Και τα δύο έχουν μαντεμένια κεφαλή και παραπλήσιες τιμές:

(για το LAM Easy χαρακτηριστικά από τυχαίο κατάστημα...

για οποιαδήποτε γνώμη, ευχαριστώ προκαταβολικά!

Ξέχασα να γράψω το ποσό που μπορώ να διαθέσω, δηλ. μέχρι περίπου 700 ευρώ. Και η χρήση δεν θα είναι επαγγελματική.
Ευχαριστώ πολύ.

Συνάδελφοι, υπάρχει κάποια αντίρρηση για αυτό το βυθιζόμενο δισκοπρίονο ρεύματος της Makita :unsure:

To έχει το amazon 322€ μαζι με MakPac box και ράγες 1,5 m (με δωρεάν μεταφορικά)
(τιμή skroutz 436€)

Και ένα review εδώ

Αν έχετε αντίρρηση ή έχετε κάποια άλλη πρόταση, πείτε παρακαλώ :)

++
Άκυρο το πιο πάνω post. Τελικά δεν εχει δωρεάν μεταφορικά :(

Μα δεν θα ισχύει και η εγγυηση αν δεν ειναι αγορασμενο απο ελλαδα και μάλιστα απο συνεργαζόμενα καταστήματα.

Ναι, σωστά.

Γενικά, μου φαίνεται χρήσιμο εργαλείο.
Ειδικά για αυτά τα ξύλα που δεν χωράνε στο cross cut sled που έχω φτιάξει για το παγκοπρίονο.

• Like
Reactions: enduras1
Αν η τιμη ειναι σωστη, η ελλειψη εγγυησης στα Μακιτα δεν θα ηταν κανενα προβλημα για μενα.
Αν υπαρχει ελαττωμα, το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει απο το εργοστασιο, οποτε το γυρνας σαν DOA. Ειδικα με το Αμαζον εισαι πληρως καλυμμενος.

Άλλα ειναι τα εργαλεια που η εγγυηση παιζει σημαντικο ρολο για την αγορα τους.. :)

• Like
Reactions: nikfor
Συγνωμη αλλά η Makiτa πανευρωπαϊκή εγγύηση ακομη δεν έχει δημιουργησει.. ;
Στην Bosch ισχυει...αφού υπάρχει πανευρωπαϊκή πλατφόρμα καταχώρησης εργαλειων...

• Like
Reactions: lazarefa
Χαιρετώ το νήμα των εργαλείων!
Γνωρίζει κανείς τι κλειδί χρειάζομαι για στρογγυλό παξιμάδι, διαμέτρου 34–35mm με 2 εγκοπές; Επισυνάπτω φωτογραφία.
Yποψιάζομαι γαντζόκλειδο με πειρό, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζεται πειρό ή αυτός είναι μόνο για παξιμάδι με τρύπες.

IMG_4822_resize.jpg

Γνωρίζει κανείς τι κλειδί χρειάζομαι για στρογγυλό παξιμάδι, διαμέτρου 34–35mm με 2 εγκοπές; Επισυνάπτω φωτογραφία.
Yποψιάζομαι γαντζόκλειδο με πειρό, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζεται πειρό ή αυτός είναι μόνο για παξιμάδι με τρύπες.

View attachment 239769
Γιατί δεν χρησιμοποιείς γκαζοταναλια..

• Like
Reactions: toupia
Επειδή είμαι άσχετος!;! ΟΚ, το γκουγκλάρω τώρα, μοιάζει με κάβουρα αυτό που λες. Έχω κάβουρα σπίτι, αλλά είναι λίγο παχύς για τη δουλειά. Ευχαριστώ!

Επειδή είμαι άσχετος!;! ΟΚ, το γκουγκλάρω τώρα, μοιάζει με κάβουρα αυτό που λες. Έχω κάβουρα σπίτι, αλλά είναι λίγο παχύς για τη δουλειά. Ευχαριστώ!
Θα το προσαρμοσεις στο μηκος που θες,εκτός και είναι ο μεγάλος, και φυσικά θα βάλεις πανί η χαρτί να μην το γρατζουνισεις. .

• Like

View attachment 239769

Χρειάζεσαι γατζόκλειδο με πείρο. Με τυχαία αναζήτηση https://mastras.gr/gantzokleido-ryt...ILQ4ZeB5V7ooQ8jKCaOvmlQbSCMb2JDRoCpQkQAvD_BwE Το συγκεκριμένο είναι οριακό για την βίδα που έχεις.

Προσέχεις η διάμετρος του πειρου να είναι ανάλογη του ανοίγματος της βίδας, καθώς και το μέγιστο άνοιγμα του κλειδιού να υπερκαλύπτει την βίδα.

View attachment 239769

Ας δούμε και κάποιες εναλλακτικές.
Δοκίμασε με κλειδί τροχού. Η απόσταση των πίρων* είναι κοντά στην δική σου διάσταση και με δεδομένο (αν δεν έχεις ήδη) την πολύ χαμηλή τιμή του ίσως αξίζει να δοκιμάσεις.
Κοίταξε και αυτό στα 5,5€ το οποίο είναι ρυθμιζόμενο, αλλά αν δεν σε καλύπτει η διάμετρος των πίρων, μπορείς στην θέση τους να βάλεις ανάλογες βίδες με παξιμάδι.

Και για να μην ξεχνάμε την χαρά την κατασκευής :), όταν έπρεπε να λύσω τον συμπλέκτη αλυσοπρίονου έφτιαξα αυτό:

1728214257381.png

Έχω κάβουρα, καθώς και 2-3 πένσες συγκράτησης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αδράξουν σωστά το παξιμάδι (το οποίο έχει σχετικά μικρό ύψος). Απ' ότι φαίνεται, δεν μπορώ να ασκήσω δύναμη, χωρίς να μπει πείρος στην εγκοπή.

Χρειάζεσαι γατζόκλειδο με πείρο. Με τυχαία αναζήτηση https://mastras.gr/gantzokleido-ryt...ILQ4ZeB5V7ooQ8jKCaOvmlQbSCMb2JDRoCpQkQAvD_BwE Το συγκεκριμένο είναι οριακό για την βίδα που έχεις.

Προσέχεις η διάμετρος του πειρου να είναι ανάλογη του ανοίγματος της βίδας, καθώς και το μέγιστο άνοιγμα του κλειδιού να υπερκαλύπτει την βίδα.
Ας δούμε και κάποιες εναλλακτικές.
Δοκίμασε με κλειδί τροχού. Η απόσταση των πίρων* είναι κοντά στην δική σου διάσταση και με δεδομένο (αν δεν έχεις ήδη) την πολύ χαμηλή τιμή του ίσως αξίζει να δοκιμάσεις.
Κοίταξε και αυτόστα 5,5€ το οποίο είναι ρυθμιζόμενο, αλλά αν δεν σε καλύπτει η διάμετρος των πίρων, μπορείς στην θέση τους να βάλεις ανάλογες βίδες με παξιμάδι.

Και για να μην ξεχνάμε την χαρά την κατασκευής :), όταν έπρεπε να λύσω τον συμπλέκτη αλυσοπρίονου έφτιαξα αυτό:

View attachment 239830
Οι εγκοπές που έχω είναι περίπου 3mm, οπότε μάλλον πρέπει να πάρω ένα παξιμάδι-δείγμα μαζί μου και να αρχίζω να γυρνάω τα μαγαζιά.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Αν είσαι Θεσσαλονίκη, πέρνα από εδω και θα σου βρούν λύση. Για Αθήνα, στην Σ. Πάτση έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να βρείς σε τιμή μικρότερη των 10€.
Το πρόβλημα είναι ο πίρος των 3mm, Δυστυχώς τα περισσότερα ξεκινάνε από 4mm.

Υπάρχει και αυτός ο τύπος, αλλά πάλι θέλεις 3mm
1728237037231.png

• Like
Αν είσαι Θεσσαλονίκη, πέρνα από εδω και θα σου βρούν λύση. Για Αθήνα, στην Σ. Πάτση έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να βρείς σε τιμή μικρότερη των 10€.
Το πρόβλημα είναι ο πίρος των 3mm, Δυστυχώς τα περισσότερα ξεκινάνε από 4mm.

Υπάρχει και αυτός ο τύπος, αλλά πάλι θέλεις 3mm
View attachment 239835
Επ, νομίζω ότι το βρήκα. Υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά στο amazon έχει καλύτερη περιγραφή:

• Like
Reactions: Χιωτης