Τέλος εποχής

Status
Not open for further replies.
Απόψεις..............
Havoc, ο καθένας κρίνεται απ τα γραφόμενά του.
Αλλά όταν μιλάμε για δημοσιογράφους ή αρθρογράφους, κρίνονται και από τα πόσα παραμύθια λένε.
Ο Κόγιας μπορεί να έχει μια διαφορετική αίσθηση του χιούμορ, αλλά παραμύθια δεν είπε ΠΟΤΕ, άσχετα αν με πολλά απ αυτά που ισχυρίζεται διαφωνώ.
Kharmacoma, οι αναφορές σε άλλα foroum, είναι άσχετες. Μπες εκεί και πέστα.
Κ πάλι αυτό είναι άποψη φίλε Δημήτρη...
Κανείς δεν λέει παραμύθια, απλά ο καθένας εκφράζει την θέση του...

Δεν αντιλέγω, απλά το κανείς δεν λέει παραμύθια είναι ουτοπικό.
Δυστυχώς σε αυτά τα περιοδικά (ειδικός τύπος και καλά) έχουν γίνει πολλά.
Από πταίσματα μέχρι εγκλήματα

Όπως ότι έχουν γίνει "εγκλήματα" είναι πάλι χαρακτηρισμός βαρύς...δεν νομίζεις ?
Ελπίζω πάντως ο Ήχος να ξαναφτάσει στην κορυφή.

Μιχάλη, δεν θεωρείς έγκλημα το να εκθιάζεται προϊόν "μούφα" ή ακόμα χειρότερα ο reviewer να αποκτά τσάμπα το μηχάνημα που κάνει τεστ και μετά από 2-3 μήνες να το πουλά σαν μεταχειρισμένο, αφού του είχε βάλει άριστα?
Είναι και άλλα, ξέρω και ονόματα αλλά το σταματώ.
Ο Ήχος που ξέραμε έχει πεθάνει προ πολλού.

Μιχάλη, δεν θεωρείς έγκλημα το να εκθιάζεται προϊόν "μούφα" ή ακόμα χειρότερα ο reviewer να αποκτά τσάμπα το μηχάνημα που κάνει τεστ και μετά από 2-3 μήνες να το πουλά σαν μεταχειρισμένο, αφού του είχε βάλει άριστα?
Ο Ήχος που ξέραμε έχει πεθάνει προ πολλού.

Ποιός ήταν αυτός ο συντάκτης που το έκανε αυτό;
Δημήτρη, ή ξερεις κάτι σίγουρα και το λές ή δεν μιλάς καθόλου. Αυτό που κάνεις είναι πολύ χειρότερο. Τους παίρνει όλους η μπάλα.

Μπάμπη ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορώ να πω όνομα. Και δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά "όλοι" οι συντάκτες.

Re: Απάντηση: Τέλος εποχής

Μπάμπη ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορώ να πω όνομα. Και δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά "όλοι" οι συντάκτες.

Δημητρη ,
τετοιου τυπου πυροτεχνηματα ειναι καλο να αποφευγονται και ο Μπαμπης εννοει οτι ετσι παιρνει η μπαλα ολους τους συντακτες διοτι τωρα ολοι μας θα "ψάχνουμε " να βρουμε ποιος ειναι αυτος

IMHO
κανε την καταγγελία σου με στοιχεία (οχι εδώ)αλλιως θα ήταν σωστό το μήνυμα να διαγραφεί

Το ξέρω οτι δεν μπορείς να πείς ονόματα. Και μπορεί να μην λές "όλοι" οι συντάκτες, από τη στιγμή όμως που δεν διευκρινίζεται ποιός είναι η σκιά πέφτει πάνω σε όλους, διακαίους και αδίκους κι αυτό νομίζω είναι άδικο.

Δλδ αν γράψω ότι υπάρχει γιατρός που παίρνει φακελάκι πρέπει να δώσω και στοιχεία?
Τέσπα, ας διαγραφεί το μήνυμά μου.
Η αλήθεια πονάει κλπ κλπ κλπ

ας μεινει δικη μου αποψη εξεφρασα

Δημητρη δεν ειναι τοσο αοριστο οσο ενα φακελακι και ενας γιατρος
μας εδωσες να καταλαβουμε οτι στον ΗΧΟ ενας συντακτης πηρε μηχανημα και μετα απο ενα διαστημα το πουλησε

και αναφερω ΗΧΟ διοτι το εγραψες στο ποστ σου λεγοντας οτι ο ΗΧΟΣ πεθανε

Αν προσέξεις καλά απαντώ στον Μιχάλη στην φράση του:
"Όπως ότι έχουν γίνει "εγκλήματα" είναι πάλι χαρακτηρισμός βαρύς...δεν νομίζεις ?" με το εξής: "Μιχάλη, δεν θεωρείς έγκλημα το να εκθιάζεται προϊόν "μούφα" ή ακόμα χειρότερα ο reviewer να αποκτά τσάμπα το μηχάνημα που κάνει τεστ και μετά από 2-3 μήνες να το πουλά σαν μεταχειρισμένο, αφού του είχε βάλει άριστα?
"
Και στην φράση του:"Ελπίζω πάντως ο Ήχος να ξαναφτάσει στην κορυφή." απαντώ με το εξής:"Ο Ήχος που ξέραμε έχει πεθάνει προ πολλού."
Δεν νομίζω φίλτατε ;) Larry να βγαίνει συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε συντάκτη του ΗΧΟΥ.

"Όπως ότι έχουν γίνει "εγκλήματα" είναι πάλι χαρακτηρισμός βαρύς...δεν νομίζεις ?" με το εξής: "Μιχάλη, δεν θεωρείς έγκλημα το να εκθιάζεται προϊόν "μούφα" ή ακόμα χειρότερα ο reviewer να αποκτά τσάμπα το μηχάνημα που κάνει τεστ και μετά από 2-3 μήνες να το πουλά σαν μεταχειρισμένο, αφού του είχε βάλει άριστα?
"
Και στην φράση του:"Ελπίζω πάντως ο Ήχος να ξαναφτάσει στην κορυφή." απαντώ με το εξής:"Ο Ήχος που ξέραμε έχει πεθάνει προ πολλού."
Δεν νομίζω φίλτατε ;) Larry να βγαίνει συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε συντάκτη του ΗΧΟΥ.

OK, Δημήτρη, από μένα κατανοητό και συγνώμη για την παρανόηση.

"
Τώρα είδα τις απαντήσεις σου Δημήτρη.
Για να λες ότι γίνονται τα παραπάνω θα το ξέρεις, δεν το αμφισβητώ...
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση αν πράγματι τα παραπάνω γίνονται...
Έτσι όπως τα λες, πράγματι είναι "έγκλημα" η παραπληροφόρηση που γίνεται...

Εχει απόλυτο δίκιο ο κύριος Κωτσής όταν λέει πως οι εκδότες πολύ συχνά δεν νοιάζονται για τις υψηλές πωλήσεις αφού το παιχνίδι (οι διαφημίσεις) τους κάθονται. Τους κάθονται όμως όχι απαραίτητα γιατί το περιοδικό τις αξίζει (ανάλογα μετις επιδόσεις του ήτοι πωλήσεις / αναγνωσιμότητα/ διείσδυση σε δυναμικά κοινά) αλλά γιατί τα υπόγεια (προσωπικά) ρεύματα τις εξασφαλίζουν ή γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ομίλου που πλέον ανήκει ο ΗΧΟΣ υπάρχουν πολλά ακόμα μέσα που παρέχουν διαφημιστικό χώρο στους πελάτες. Είναι άλλο να λες θα σου δώσω μια σελίδα στον Ηχο με 3000 ευρώ και άλλο να λες έχω 10 και πλέον περιοδικά άρα πολλές σελιδούλες για τη φίρμα σου με μια καλύτερη τιμούλα.... Ασε που στο τέλος του χρόνου παίζουν και τα bonus (δωρεάν τοποθετήσεις)

Επίσης είναι στη περιοδικόπιατσα γνωστό πως όταν ο ιδιοκτήτης του ομίλου που ανήκει τώρα ο Ηχος άνοιξε το STATUS είπε στην αγορά το εξής: "Αυτό το περιοδικό θα γίνει διαφημιστικό όχημα". Αποτέλεσμα? Αν δείτε άλλο τόσο αδιάφορο περιοδικό όσο το STATUS που πουλάει μόνο 5000 και έχει διαφήμιση που θα ζήλευαν περιοδικά των 100.000 να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Για την ιστορική αλήθεια να πω πως η εποχή που το Free πούλαγε 80000 έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και οι διαφημίσεις που έπαιρνε τότε ήταν και θέμα καθαρού νταβατζιλικιού που κάτι κυριλέδες τύποι ξέρουν πολύ καλά να εξασκούν δεδομένου οτι το περιοδικό ουδέποτε ήταν αξιο λόγου για να τύχει ουσιαστικής αποδοχής από κοινό και διαφημιστές. Αν δεν ήταν του ΔΟΛ και πούλαγε περισσότερο ίσως και να είχε πρόβλημα επιβίωσης.

Το θέμα μας όμως πρέπει να πάψει να είναι ο ΗΧΟΣ. Αυτός ήδη έχει πάρει τον δρόμο του χωρίς επιστροφή και αν καταφέρει να κρατήσει τα προσχήματα πάλι αρκετό θα είναι.

Ενα περιοδικό για να πετύχει πρέπει να έχει στόχο. Ο στόχός είναι πολύ εύκολο να προσδιοριστεί στον ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ. Οταν έχεις στόχο έχεις πλάνο έχεις και άποψη έχεις interaction έχεις οντότητα έχεις μέλλον. Κι όταν τα έχεις αυτά σε ΣΕΒΟΝΤΑΙ. Οταν σε σέβονται σε υπολογίζουν και κατα συνέπεια σε στηρίζουν. Αναγνώστες και διαφημιζόμενοι. Μια χάπα τόπος είμαστε. Αν είναι κάτι πραγματικά καλό μαθαίνεται και ο κάθε σοβαρός επιχειρηματίας θέλει να τοποθετείται εκεί...

Και φυσικά θα ξαναβάλεις θέματα που πρέπει το κοινό να μάθει γιατί έιναι η αλφαβήτα σου. Αν δεν γουστάρεις να χαλάς σελίδες γι αυτά, υπάρχει άπλετος χώρος στο ιντερνετ. Νομίζετε πως ο κάθε Ηχος αν ήταν στοχευμένος και σοβαρός δεν θα είχε ήδη προκάμει να δικτυωθεί εγκαίρως? Είναι δυνατόν ένα περιοδικό με τέτοια ιστορία ( και για την ιστορία του μόνο ) να μην έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων γνώσεων και δοκιμών από το πρώτο του φύλλο στο διαδίκτυο ελεύθερα για τον κάθε ενδιαφερόμενο? Ηγρόν αγόραζαν και ας μη καυχώνται για το αν έχουν πρόσβαση στα εργοστάσια. Γιατί πρόσβαση στον κοινό νου δεν έχουν. Λειτουργούν με τη λογική ότι θα τα πάρουμε γιατί είμαστε εξαρτημένοι, όχι από αυτά αλλά από το χόμπι μας. Μόνο που και αυτή η κεκτημένη, κάποτε παύει.

Aπλό ερώτημα:
Πόσο καιρό έχω να διαβάσω σε ένα Ελληνικό περιοδικό θέμα για σοβαρό δικάναλο προενισχυτή? Πόσο παράλογος ακούγομαι αν απαιτούσα να υπάρχει δοκιμή/παρουσίαση τουλάχιστον δυο σε κάθε τεύχος? Απλή λογική: Βάλε κάτω τα βασικά επιμέρους κομμάτια μιας αλυσίδας ηχητικής αναπαραγωγής και δες αν τα έχεις στην ύλη... Δεν τα έχεις? Που πα ρε Καραμήτρο?

Και οι νέες προσπάθειες μιά από τα ίδια.
Ερασιτεχνισμός που όμως απευθύνεται σε ερασιτέχνες...
Αλλά και το internet από το ίδιο πάσχει.
Οπότε όλα καλά! και συνεχίζουμε.

To ότι οι δοκιμαστές ανά τον κόσμο ακολουθούν μια πεπατημένη δεν τους κάνει απαραίτητα ερασιτέχνες. Πως θα ήταν δηλαδή οι "επαγγελματίες";
Η φύση της δουλειάς αυτής είναι εξαιρετικά πολύπλοκη ενώ και ο σκοπός της αμφιλεγόμενος από τη μεριά του αναγνώστη: διαβάζουμε κείμενα επί κειμένων, με την ελπίδα να καταλάβουμε αν το μηχάνημα τελικά θα μας αρέσει, κάτι που δεν θα διαπιστώσουμε αν δεν το ακούσουμε με τα αυτιά μας, και πάλι χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αποδίδει τα βέλτιστα στο συγκεκριμένο σύστημα.
Τελικά, το αγοράζουμε και ρισκάρουμε, πράγμα που θα είχε αποφευχθεί αν η δουλειά γινόταν σωστά και μπορούσες να δανειστείς το οποιοδήποτε μηχάνημα για ένα ΣΚ. O έμπειρος τσεκάρει ένα μηχάνημα οπουδήποτε αλλά πως θα αποκτήσεις εμπειρία αν δεν ακούσεις μηχανήματα;

Eγώ, μετά από τόσα χρόνια δοκιμών, δεν χαίρομαι για τα κείμενα που έχω γράψει αλλά για τα μηχανήματα που έχω ακούσει από την άνεση του καναπέ μου. Ήμουν ο καλύτερος καταναλωτής, ενώ έπαιρνα και καλές τιμές στο 50-60% της λιανικής. Τώρα, ξέρω τι θα αγοράσω.

Πριν κρίνουμε βαριά τους δοκιμαστές, λοιπόν, ας σκεφθούμε ότι η δουλειά τους είναι μόνο συμβουλευτική και ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ακούσουμε αυτό που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε.
Πάρτε για παράδειγμα το Stereophile. Στο τεστ των 1610 της Cary, ο δοκιμαστής παραμιλάει και ο Atkinson (μετρήσεις) γελάει. Τι μας προσφέρει αυτή η δημοσιογραφία; Πάντως, όχι την απόφαση στο πιάτο για το αν θα αγοράσουμε τα μονομπλόκ. Αυτό δεν τους κάνει ερασιτέχνες, αλλά απλώς καλούς δημοσιογράφους που μας προσέφεραν αφορμή για αναζήτηση και ακρόαση. Αν οι 1610 δεν μας αρέσουν δεν θα κατηγορήσουμε τον δοκιμαστή, ούτε θα θα κατηγορήσουμε τον Atkinson αν μας αρέσουν περισσότερο από τους ML2.

Εκείνο που ζητάμε, όμως, είναι όχι ψέμματα και λαμογιές σαν κι αυτά που αναφέρθηκαν καθώς και μια συνολική εικόνα των πραγμάτων. Πράγμα που σημαίνει οικονομική ανεξαρτησία, γερά αυτιά και εργαστήρια. Αλλιώς, φθάνει και περισσεύει η γνώμη του άσημου χρήστη στο φόρουμ. Και τα αυτιά μου.

Απόψεις..............
Havoc, ο καθένας κρίνεται απ τα γραφόμενά του.
Αλλά όταν μιλάμε για δημοσιογράφους ή αρθρογράφους, κρίνονται και από τα πόσα παραμύθια λένε.
Ο Κόγιας μπορεί να έχει μια διαφορετική αίσθηση του χιούμορ, αλλά παραμύθια δεν είπε ΠΟΤΕ, άσχετα αν με πολλά απ αυτά που ισχυρίζεται διαφωνώ.
Kharmacoma, οι αναφορές σε άλλα foroum, είναι άσχετες. Μπες εκεί και πέστα.

Συμφωνω απολυτα για τα λεγομενα σε αλλους τοπους και πραγματικα δεν ενδιαφερει κανεναν μας...

Οσο για το αν ο καθενας κρινεται απο τα λεγομενα του, Δημητρη δεν εχεις αδικο φυσικα.....απο την αλλη ομως δεν μου αρεσει να βρωμιζει απο κακες συμπεριφορες ενας χωρος που ανταλλασουμε τοσες ενδιαφερουσες πληροφοριες επειδη περιμενουμε να φιλοτιμηθει καποιος και να αλλαξει τροπο εκφρασης........

απο την αλλη βεβαια οπως μαθει κανεις.....:BDGBGDB55:

Δυστυχως δεν ειχα προσβαση ολο το απογευμα και μολις μπηκα .....
Αρκετα απο τα ποστ που διαβασα ειναι εκτος θεματος και αφορουν ειρωνιες και χαρακτηρισμους επι προσωπικου.
Δεν μπορει να ειρωνευομαστε και να βαζουμε για αλλωθι τη φατσουλα που γελαει για να ειμαστε καλυμμενοι οτι κανουμε χιουμορ.
Δεν απανταμε με χαρακτηρισμους επι προσωπικου ταχουμε ξαναπει ...
Δεν μας ενδιαφερει τι γινεται ή γραφεται αλλου.
Και φυσικα δεν αφορα το παρον νημα αν ο κ Κογιας θα αντικαταστησει ή οχι τον κ Κωτση. Οποτε σταματήστε την παραφιλολογια.
Εξαλλου δεν θελει να απαντησει, τι να κανουμε με το ζορι δεν γινεται.
Αλλα εγραψα πολυ πριν, οτι ουτως η αλλως θα απαντησει το περιοδικο γιαυτο, για οσους αδημονούν, υπομονη και θα μαθετε.
Προσωπικη μου αποψη ειναι λαθος η εκφραση 'αντικατασταση' αφου ειναι διαφορετικου υφους και θεσεων.
Λοιπον προχωραμε επι του θέματος.

Last edited:

Εκείνο που ζητάμε, όμως, είναι όχι ψέμματα και λαμογιές σαν κι αυτά που αναφέρθηκαν καθώς και μια συνολική εικόνα των πραγμάτων. Πράγμα που σημαίνει οικονομική ανεξαρτησία, γερά αυτιά και εργαστήρια. Αλλιώς, φθάνει και περισσεύει η γνώμη του άσημου χρήστη στο φόρουμ. Και τα αυτιά μου.

Ακούτε ποιός μιλάει για εργαστήρια! Και για γερά αυτιά! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι, και να ζητήσεις μια συγγνώμη. Τουλάχιστον αυτό.

Απάντηση: Re: Τέλος εποχής

Παρακαλώ, επιτρέψτε μου κάποιες πολύ βασικές επισημάνσεις. Ένα περιοδικό πρέπει να κρίνεται για τη συνολική παρουσία και απόδοση της ύλης ενός τεύχους του, και όχι μόνον από τα γεγραμμένα κάποιου από τους συντάκτες του. Αυτό είναι πολλαπλά επωφελές, διότι μπορείτε να αποκομίσετε κάποιο όφελος ακόμη κι από το άρθρο κάποιου συντάκτη που δεν «τον πάτε» ούτε με σφαίρες.

Τώρα, όσον αφορά εμένα, όταν δείτε άρθρο μου, δημοσιευμένο σε κάποιο περιοδικό, θέλω να γνωρίζετε πως αυτό απευθύνεται προς όλους, και όχι μόνον σε αυτούς που «με πάνε». Ρίξτε λίγο τη μύτη σας και ρίξτε του μια ματιά, καλό θα σας κάνει. Αν με διακατείχε τέτοια στενή, ηλίθια νοοτροπία, θα είχα γίνει βουλευτής.

Παντως ΑΝ, δω αρθρο σου στον ηχο, σιγουρα ΘΑ σου πω οτι εχεις κανει εξαιρετικη προεκλογικη περιοδο. Εξαιρετικη !

Καλημερα !

Status
Not open for further replies.