Συμφωνω απολυτα.
Δεν ειναι καμια καραμελα το να λεμε πως εχουν τα πραγματα και να ελπιζουμε πως οι υπευθυνοι "που εχουν το καρπουζι και το μαχαιρι" οπως ειπε και καποιος αλλος, να καταλαβουν πως υπαρχει και μια μεριδα συνδρομητων που
ΘΕΛΟΥΝ - και το υπογραμμιζω - να ειναι νομιμοι αλλα ταυτοχρονα να απολαμβανουν τους ακριβους τους δεκτες, να εχουν αυτο το "υποτυπωδες" σημερα hs, και με ενα μηχανημα να μπορουν να δουν οποιον δορυφορο θελουν.
Οσοι δεν εχουν αυτο το προβλημα, δεν εχουν και λογο να ενοχλουνται, και σιγουρα εχουν ηδη τη παντρεμενη καρτουλα τους κοκ.
Τελος νομιζω πως αυτοι οι 50χιλιαδες (καποιος ειπε ειναι τοσοι) με ελευθερες καρτες, σιγουρα ειναι "παλιοι", που σημαινει οτι εφοσον απο τοτε και μεχρι σημερα, δεν εχουν παρει "πατατασατ" ή κατι παρομοιο, ειναι κατα πασα πιθανοτητα "δορυφορομανεις" με μεγαλυτερες εγκαταστασεις κλπ. Ε, λοιπον ενας τετοιος ανθρωπος δεν "βαζει" ευκολα στο σαλονι του οποιοδηποτε μηχανημα! αλλα "την ψαχνει αλλιως". Για σκεφτητε το!
Ειπα πριν και το επαναλαμβανω: Ειναι θεμιτο και σωστο μια εταιρια να θελει να προστατεψει και να διαφυλαξει το προιον της. Το θεμα ειναι ομως πως το κανεις αυτο, χωρις να χασεις τον "σκληρο πυρηνα" σου.. γιατι στην προκειμενη περιπτωση (κατα τη γνωμη μου παντα), γι αυτο προκειται.
Και ενα τελευταιο: οπως ειπε κι ο jimmy το cs και να κοπει, θα ειναι για λιγο μονο. Οι "μικροι" το εχουν σταματησει ετσι κι αλλιως (πολυκατοικιες, χωρια, συγγενολοι, κλπ), οι εναπομειναντες "μεγαλοι" , παλι θα βρουν τον τροπο τους. (και δεν χρειαζεται να ειμαι ειδικος στην κρυπτογραφηση για να το λεω αυτο. Απλη λογικη ειναι: οσα χρονια υπαρχουν κλειδωμενες υπηρεσιες, τοσα χρονια υπαρχει και πειρατεια.)
Την τελευταια φορα πριν ενα μηνα που μιλησα με την εξυπηρετηση πελατων, θελανε να μου δωσουν οποσδηποτε τον "PACE" . Αφου λοιπον τους εξηγησα οτι αυτο το μηχανημα δεν μπαινει στο σπιτι μου, για τους γνωστους λογους (Disecq , HardDisc, κλπ), μου προτεινε την παραλληλη λειτουργια και των δυο δεκτων. (δηλ. του Pace για τη Νοβα και του δικου μου για τα υπολοιπα...., και βεβαια να αλλαζω και τα καλωδια κεραιας κλπ, κλπ.). Η απαντηση μου, οταν μου ειπε οτι ετσι κι αλλιως, σε λιγο καιρο θα "κοπουν" οι ελευθερες ηταν: τοτε θα διακοπει και η συνεργασια μας. (ακολουθησε η γνωστη ενος λεπτου σιγη...

).Ας κανουν το ιδιο και οι υπολοιπο 49.999 και τοτε να δουμε, αν θα κοπουν οι "ελευθερες".