Για την ιστορια να σας θυμισω οτι οι Δημοσιοι υπαλληλοι που βριζετε κρατανε αυτο το δισμοιρο κρατος στην πλατη τους αφου ολοι μα ολοι συνταξιουχοι και μισθωτοι πληρωνουμε το μαρμαρο στην εφορια. Οι υπολοιποι σφυριζουν αδιαφορα και κανουν και χιουμορ τη στιγμη που βγαζουν ενα σκασμο λεφτα και παιρνουν και επιστροφη απο την εφορια.
Μολις λυθει (που δεν το βλεπω να γινεται ποτε) αυτη η αδικια τοτε τα ξαναλεμε.
Και ακομα κατι. Και γω δημοσιος υπαλληλος ειμαι αλλα δεν εχω καμμια εκπτωση ουτε σε ΔΕΗ ουτε σε ΟΤΕ ουτε πουθενα αλλου.
Αν και είναι άσχετο με το θέμα της nova, δε μπορώ να μην απαντήσω. Με συγχωρείς αλλά είσαι λάθος. Δεν κρατάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι το κράτος στην πλάτη τους αλλά είναι μία από τις κύριες πηγές του προβλήματος. Άνθρωποι άχρηστοι - που ακόμα κι αν κάποτε ήταν χρήσιμοι, πλέον μέσα στο γενικό μπάχαλο αδιαφορούν και αυτοί. Άνθρωποι με μηδενικό έργο, άνθρωποι που μπήκαν λόγω των πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα, άνθρωποι που δε μπορούν να μετακινηθούν με τίποτα όσο ανίκανοι κι αν είναι. Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο, και αυτοί που έχουν αξία και ενδιαφέρον για τη δουλειά τους, χάνονται. Το ελληνικό δημόσιο αν ήταν επιχείρηση με αξιοκρατία, θα έπρεπε να απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Πόσες φορές έχουμε πάει σε δημόσιες υπηρεσίες και βλέπουμε έναν να δουλεύει και τρεις να σφυρίζουν αδιάφορα; ΠΟΛΛΕΣ!!! Και εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση, δε γνωρίζω, αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας. Το βλέπουμε κάθε μέρα με την επαφή μας με τον κρατικό μηχανισμό.
Επίσης αναφέρεσαι λαθεμένα στην άμεση φορολογία των μισθωτών (μισθωτοί δεν είναι μόνο η δημόσιοι υπάλληλοι) και συνταξιούχων, και όντως είναι το τμήμα του πληθυσμού που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει. Όμως ξέρεις πόσο ποσοστό των άμεσων φόρων αντιστοιχεί στα έσοδα; Είναι κοντά στο 32%, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και φόροι ακίνητης περιουσίας κτλ. Τα υπόλοιπα είναι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, φόρος καυσίμων, φόρος κινητών, φόρος τσιγάρων κτλ κτλ κτλ). Και τους έμμεσους φόρους τους πληρώνουν όλοι. Οπότε το επιχείρημά σου πως με την άμεση φορολόγησή σου στηρίζεις το κράτος δεν ισχύει. Η άμεση φορολογία σου είναι ένα μικρό ποσοστό των εσόδων του κράτους. Αναφέρεσαι σε συνταξιούχους, και εγώ ξέρω αρκετούς που έχουν βγει στη σύνταξη από τα 52 και 55 χρόνια, ενώ εγώ πρέπει να δουλεύω στο ανταγωνιστικό ιδιωτικό περιβάλλον μέχρι τα 65 και βλέπουμε!!!
Ο κρατικός μηχανισμός είναι η πληγή αυτής της χώρας. Αναξιοκρατία, ανίκανα άτομα σε θέσεις που απαιτούν ικανότητα, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Καλά θα κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην προκαλούν την υπόλοιπη κοινωνία, γιατί είναι σε πλεονεκτική θέση.
Last edited: